kasiak.kk 09.05.05, 13:01 Poszukuje osób które robia doktorat (zaocznie) na sgh-u. Mam pytanie co do warunków przyjęcia. Czy potrzebne sa jakieś publikacje. Kasia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violutek78 Re: studia na sgh 09.05.05, 22:51 Niedawno przypadkowo weszłam na stronę internetową sgh-u i widziałam warunki rekrutacji. Nie są wymagane publikacje (mogą być) jest rozmowa kwalifikacyjna. Tematyka studiów jest bardzo ciekawa, ale studia są drogie, ok. 6500 tys. rok. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiak.kk Re: studia na sgh 10.05.05, 09:26 Tak, też byłam na tej stronie. Od roku chcę zacząć tylko cos mi nie wychodzi, właśnie ze względu na koszty i czas. Może ktoś się przyłączy :)) Kasia Odpowiedz Link
simsi Re: studia na sgh 10.05.05, 13:21 Publikacje na początku nie są wymagane. Ja zrobiłem jak na razie 2 lata, teraz rok przerwy, więc nie jestem na bieżąco. Ale ponoć zaczeli straszyć jakimiś publikacjami i wystąpieniami przed otwarciem przewodu. Na początek liczy się kasa i zdanie 4 egzaminów. Są i lekkie i ciężkie, ale jakoś da się przejść. No i ta kasa.... Odpowiedz Link
oko_niebieskie Re: studia na sgh 11.05.05, 21:56 Zeby zostać przyjętym na studia na sgh nie potrzeba żadnych publikacji. Sa wymagane przed otwarciem przewodu. Kolejne są oczywistą sprawą w pracy naukowej...największy problem to oczekiwanie na publikacje swoich prac w wydawnictwach. Najkrótszy to 6 miesięcy. Więc nalezy pisać artykuły od samego poczatku pracy naukowej:) Odpowiedz Link
mpienio Re: studia na sgh 17.05.05, 14:06 POlecam doktorat na SGH z wolnej stopy. Brak kosztów. Pisałam o tym w wątku "czym się różni...". Trudność (która i tak nie omija nikogo) - konieczność znalezienia promotora gdy jest sie osobą z zewnątrz i nie zna się nikogo. NA studiach jednak poznaje się profesorów, mogą kogoś polecić itp. Trzeba samodzielnie znaleźć osobę o zainteresowaniach zblizonych do naszych i zwrócić się do niej mając już przynajmniej mgliste pojęcie o zakresie badań / pracy. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link