Dodaj do ulubionych

studia na sgh

09.05.05, 13:01
Poszukuje osób które robia doktorat (zaocznie) na sgh-u.
Mam pytanie co do warunków przyjęcia. Czy potrzebne sa jakieś publikacje.

Kasia
Obserwuj wątek
    • violutek78 Re: studia na sgh 09.05.05, 22:51
      Niedawno przypadkowo weszłam na stronę internetową sgh-u i widziałam warunki
      rekrutacji. Nie są wymagane publikacje (mogą być) jest rozmowa kwalifikacyjna.
      Tematyka studiów jest bardzo ciekawa, ale studia są drogie, ok. 6500 tys. rok.
      Pozdrawiam
      • kasiak.kk Re: studia na sgh 10.05.05, 09:26
        Tak, też byłam na tej stronie.

Od roku chcę zacząć tylko cos mi nie wychodzi, właśnie ze względu na koszty i
        czas.
        Może ktoś się przyłączy :))

Kasia
    • simsi Re: studia na sgh 10.05.05, 13:21
      Publikacje na początku nie są wymagane. Ja zrobiłem jak na razie 2 lata, teraz
      rok przerwy, więc nie jestem na bieżąco. Ale ponoć zaczeli straszyć jakimiś
      publikacjami i wystąpieniami przed otwarciem przewodu. Na początek liczy się
      kasa i zdanie 4 egzaminów. Są i lekkie i ciężkie, ale jakoś da się przejść. No
      i ta kasa....
      • oko_niebieskie Re: studia na sgh 11.05.05, 21:56
        Zeby zostać przyjętym na studia na sgh nie potrzeba żadnych publikacji. Sa
        wymagane przed otwarciem przewodu. Kolejne są oczywistą sprawą w pracy
        naukowej...największy problem to oczekiwanie na publikacje swoich prac w
        wydawnictwach. Najkrótszy to 6 miesięcy. Więc nalezy pisać artykuły od samego
        poczatku pracy naukowej:)
    • mpienio Re: studia na sgh 17.05.05, 14:06
      POlecam doktorat na SGH z wolnej stopy. Brak kosztów. Pisałam o tym w
      wątku "czym się różni...". Trudność (która i tak nie omija nikogo) -
      konieczność znalezienia promotora gdy jest sie osobą z zewnątrz i nie zna się
      nikogo. NA studiach jednak poznaje się profesorów, mogą kogoś polecić itp.
      Trzeba samodzielnie znaleźć osobę o zainteresowaniach zblizonych do naszych i
      zwrócić się do niej mając już przynajmniej mgliste pojęcie o zakresie badań /
      pracy.

Pozdrawiam,

Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka