25.07.05, 10:40
To pytanie do osób, które miały już kontakt z KBN-em. Termin składania
wniosków upływa 31 lipca. Co dalej? Jak długo czeka się na decyzję (grant
promotorski)?
KBN informuje, czy trzeba się dowiadywać? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • rilian Re: KBN 25.07.05, 11:54
      KBN przesyła oficjalne zawiadomienie do kierownika projektu około 5,5 miesiąca
      po terminie składania wniosków - czyli w przypadku grantu lipcowego - w połowie
      stycznia. Niektórzy co prawda mówią, że i wcześniej można się dowiedzieć czegoś
      nieoficjalnie, zwłaszcza przez swojego profesora/kierownika.
      • k.egeria Re: KBN 25.07.05, 22:17
        dziękuję bardzo. Czy w przypadku odmowy finansowania projektu KBN udostępnia
        (odsyła) te negatywne recenzje?
        • miss_dronio Re: KBN 25.07.05, 22:44

Negatywne przysyłają. A pozytywne czasami odczytuja przez telefon:)

Zreszta można mieć dwie b. dobre recenzje i odmowę finansowania. Mnie się to
          przytrafiło dwa razy. Po dwóch entuzjastycznych recenzjach projekt przepadł w
          tajnym głosowaniu.
          • krysiulka Re: KBN 25.07.05, 23:18

A nam powiedziano, że w tym roku pan minister nie zezwolił na wysyłanie
            recenzji. W związku z tym nie znamy recenzji naszych poprzednich projektów.
            :(
            Krysia
            • miss_dronio Re: KBN 25.07.05, 23:40

Mi w tym roku tez nie przysłali. P. Minorska przez telefon spytała czy moze mi
              przeczytać zamiast wysyłać;)
              • coalla Re: KBN 28.07.05, 12:38
                a ja byłam w KBN u pani z HO1, obejrzałam swoje recenzje, pospisywałam
                najsympatyczniejsze wyrażenia, ilość punktów - w zeszłym roku mogłam je sobie
                zabrać od razu, teraz mi nie pozwoliła i mówiła, że dostanę je pocztą, razem z
                listem od ministra
                to był grant własny, nie został skierowany do finansowania, ale recenzje
                dostałam - jak na gust mój i promotorki - znakomite, więc satysfakcja i tak
                ogromna, a konkurencja musiała być w tym konkursie b.silna, bo ponoć z moją
                ilością punktów zazwyczaj finansują

w styczniu ze spokojem składam promotorski
    • regndronning Re: KBN 02.08.05, 08:31
      a ja mam za to pytanie - czy ktos z Was skladal wniosek o grant promotorski w
      styczniu 2005 i otrzymal juz odpowiedz pozytywna? Na stronie ministerstwa sa
      wyniki konkursu i moj projekt jest rekomendowany do finansowania... baaa.. ale
      to jeszcze nie znaczy, ze jest finansowany. wiec czekam cierpliwie bardziej lub
      mniej... ale jest juz poczatek sierpnia.. w zeszlym roku, gdy moj projekt
      zostal odrzucony, to juz bylo wiaodmo ok 20 lipca...
      Czy ktos z Was moze ma jakies doswiadczenie w tym temacie?? Cwiczenie
      cieprliwosci nie jest moja mocna strona :) a promotorka ma juz chyba dosc
      telefonow co 2-3 dni :)
      Pozdrawiam
      • k.egeria Re: KBN 16.01.06, 15:06
        czy w internecie znajdę informację, które wnioski o grant promotorski zostały
        zakwalifikowane? Czy moge tam zadzwonić, czy mam czekać na oficjalne pismo (a
        raczej mój prpmotor)?
        • malgunia juz sa wyniki!!!! 25.01.06, 16:26
          bazy.opi.org.pl/
          nalezy tu szukac
          • k.egeria Re: juz sa wyniki!!!! 06.02.06, 19:37
            dziękuję bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka