Dodaj do ulubionych

Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!!!

01.12.05, 11:37
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3042238.html
Mam jeszcze jeden pomysl: przywrocmy instytucje mamek (mozna podwyzszyc
pensje o kolejne 25% sredniego wynagrodzenia).
Precz ze zlobkami i przedszkolam!
Bezdzietne pary do obozów pracy!

Pozdrawiam,
zdegustowana i chwilowo zadowolona, ze juz tu nie mieszkam (przejdzie mi
pewnie niedlugo).

Obserwuj wątek
    • node Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 12:10
      Zamknac przedszkola i zaoszczedzic na tym... well... domyslam sie ze te kobiety
      ktore chca pracowac majac dziecko wg ustawy musza zrezygnowac z pracy i
      siedziec w domu za 10% sredniej krajowej. W koncu zapewne wg panow z LPR
      kobiety i tak do niczego innego sie nie nadaja.

Obrzydzeniem napawaly mnie poprzednie rzady w Polsce... ale ta glupota jest
      gorsza.
      • anaat Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 12:26
        Ja proponuje ogolnie wprowadzic system KKK, znany w niektorych krajach
        europejskich juz 70 lat temu! I za przykladem starozytnych Rzymian nadawac
        zaszczyty matkom-wielorodkom. Bezdzietne wymienic na Stepfordzkie zony!

I wszyscy beda szczesliwi...

Po co kobietom praca, a juz taka fanaberia jak doktorat!?
        • rilian Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 12:49
          anaat, fora ci się pomyliły. nie będę tłumaczył po raz setny, dlaczego. dyndu_ -
          do kasacji!...

uwierzcie mi, do cholery, też potrafię być radykalny w swoich poglądach, wiele
          razy powstrzymywałem się przed napisaniem wątku politycznego czy społecznego -
          żeby nie dać trollom pożywki i samemu nie zamienić się w trolla... zlitujcie
          się!...
          • anaat Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 12:56
            Ok, masz racje, ale jak to przeczytalam to mnie az trzachnelo ze zlosci! Dodam
            tylko, ze nie mam nic przeciwko wychowywaniu dzieci w domu i poswiecaniu sie
            wylacznie rodzinie. Jednakze tylko wtedy, jezeli jest to wolny wybor kobiety a
            nie ustawowo narzucony obowiazek!

Przepraszam, jezeli Twoim zdaniem zasmiecam to forum, ale dla mnie to istotny
            temat Rilian.
    • r-kwadrat Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 12:50
      Sądze że LPR przesadza. Najlepiej to robić dzieci i nie przejmować sie co
      bedzie dalej. Ostatno kolega powiedział mi że przeprowadzono badania w których
      okazało sie że na utrzymanie dziecka od narodzin aż po zakończenie studiów
      potrzeba średnio jakieś 500 tys PLN. To może nasi rządzący podnieśliby najpierw
      pensje a potem zajmowali sie wysyłaniem kobiet do domu. A potem w debatach w
      telewizji słyszy sie że "dlaczego tak wiele młodych wykształconych ludzi
      opuszcza nasz kraj, a zwłaszcza młodzi naukowcy". Ja chyba też mimo trudnej
      sytuacji rodzinnej będę starał sie wyjechać i to już wkrótce.
      ------------
      Non scholae, sed vitae discimus.
    • flamengista wspieranie rodzin patologicznych przez LPR 01.12.05, 12:58
      pomysł tak głupi, że trudno weń uwierzyć.

Najpierw pomysł, że becikowe tylko dla najbiedniejszych. W rezultacie większość
      rodzin z marginesu, gdzie głównym problemem jest alkoholizm, będzie becikowe
      zwyczajnie przepijało. A średnio zamożne rodziny, które obawiają się mieć dzieci
      ze względu na koszty, będą skutecznie do posiadania dzieci zniechęcane.

Teraz pomysł, by kobiety siedziały w domu i chowały dzieci. Po co nam w XXI
      wieku mądre kobiety, robiące karierę zawodową, doktoraty, habilitacje, będące
      prezesami firm etc. Przecież my z LPR wiemy lepiej - marzeniem każdej kobiety
      jest zostać kurą domową. Znowu skorzystają na tym rodziny patologiczne - tam
      dzieci do przedszkola i tak sie nie wysyła, bo wszystko idzie na wódkę. A dzięki
      tym pieniądzom będzie więcej na picie. Dzieciom sie od tego nie porpawi.

Jest źle, będzie Lepper;)
      • rilian do jasnej cholery 01.12.05, 13:31
        zdecydujcie się na założenie własnego forum - młodzi naukowcy a polityka.

tutaj przez lata mogło być inaczej i pragnę, aby tak pozostało! zlitujcie się,
        skoro nam się udawało przez tyle miesięcy, dlaczego teraz niszczyć wzajemne
        sympatie?!!!!!!!!!!!!!!!
        • flamengista sorka 01.12.05, 15:30
          ktoś założył ten wątek, przeczytałem i lekko się wk...urzyłem;)

• aga9001 Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 21:15
      Rilian nie denerwuj sie... Bo to też dotyczy nas tych przed obroną i tych po
      obronie. Jak wprowadza takie rewolucje to nie będzie pieniędzy na naukę i Nasze
      doktoraty. :)))
      Moze i z tego powodu pojawił sie wątek:)))
      • rilian Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 21:33
        denerwuję się, bo nie jest mi obojętne to miejsce w sieci... zbyt wielką cenę
        płacę za niemądrą czasem przyjaźń do was, by nie reagować na próby uczynienia z
        tego forum kolejnego miejsca, gdzie ludzie będą się kłócić o pierdoły zamiast
        uczyć się od siebie mądrości i bycia dobrym człowiekiem...
        • vovel123 Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 01.12.05, 21:35
          amen.
          • aga9001 Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 02.12.05, 15:14
            i jeszcze raz amen :)
            • sutekh1 Re: Otwieram rano 'Gazete' i nie moge uwierzyc!!! 02.12.05, 16:09
              ludzie z wysokimi tytułami N nie mają czasu na płodzenie dzieci bo juz
              spłodzili ( a raczej wy-płodzili się) w młodosci.
              teraz opłaca się po prostu robić dzieci bo becikowe płacą hehe...
              chociaż jak dla mnie to strasznie brrzmi : "becikowe"..
        • klee O, Matko! 02.12.05, 21:49
          A sądziłem, że tylko ja potrafię uderzyć w tak wysokie tony. ;-)
        • krysiulka Rilian? 02.12.05, 23:10

Rilian napisał:
          "zbyt wielką cenę płacę za niemądrą czasem przyjaźń do was, by..."
          O czym Ty mówisz? Co to znaczy "zbyt wielka cena"?
          Twój argument dotyczący nietoczenia politycznych bojów tutaj przekonuje, ale z
          innego powodu - bo to forum "doktoranckie", a nie "polityczne". Ale te słowa,
          które zacytowałam, zadziwiają. Co znaczy "cena" w kontekście "przyjaźni"?
          Przecież ta "przyjaźń" to Twój wybór...A skoro wybór przyjaźni, to po co mowa o
          cenie?

Krysia
          • rilian Re: Rilian? 03.12.05, 11:02
            żona jest o was zazdrosna... ;P
            • tuptusie Re: Rilian? 03.12.05, 11:50
              :) Rilian - no i to jest prawdzie amen
              • aga9001 Re: Rilian? 03.12.05, 12:57
                może jest zazdrosna o czas przed kompem :):) niekoniecznie poświęcony na
                forum :):)
                • rilian Re: Rilian? 03.12.05, 13:00
                  to pewnie też, ale naszego forum nie darzy specjalną sympatią.
                  • aga9001 Re: Rilian? 03.12.05, 13:51
                    niech sobie poczyta to jej moze przejdzie :)
                    • vovel123 Re: Rilian? 03.12.05, 15:46
                      Jak to mawiają starzy górale, nie ma miłości bez zazdrości. Ale przynajmniej
                      masz kogoś, kto może być zazdrosny.... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka