Dodaj do ulubionych

Problemy z zasypianiem

16.07.11, 22:24
Córka ma obecnie prawie 7 miesięcy, pierwszy atak padaczki dostała po szczepieniu i tak się zaczęła nasza historia z chorobą.
Jest na Luminalu 2x 1/2 tabl.
Przed szczepieniem czy jak była "zdrowa" nie miała żadnych problemów z zasypianiem, odkładana do łóżeczka zasypiała sama i spokojnie.
Natomiast odkąd choruje i dostaje Luminal zasypianie to jakiś koszar, to dziecko walczy ze sobą, z łóżkiem, z nami... totalna walka, męczy się przy tym i przykro na nią patrzeć taką- nawet na rękach usypianie nie pomaga, nigdy wcześniej nie było to potrzebne.
Bardzo proszę o poradę co robimy źle i jak pomóc dziecku.
Luminal dostaje rano i wieczorem.
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: Problemy z zasypianiem 17.07.11, 15:52
      Może nie lubi być noszona na rękach, dziecko mojej koleżanki nie znosiło i doprowadzało je to do szału...
      Lekarz jakoś skomentował?
      Wyciszacie ją przed snem, wyłączacie światła, telewizory itd? Ja od dłuższego czasu potrzebuję na zaśnięcie około dwóch godzin, przed pójściem do łóżka cisza, spokój itd, żadnego radia i światła, a i tak ciągnie się to zasypianie w nieskończoność, chyba że jestem masakrycznie zmęczona. To raczej nie kwestia leku w moim przypadku, od dzieciństwa musiałam sobie "wygrzać pościel", ostatni lek biorę od dwóch i pół roku, a zasypianie wydłużyło się kilka miesięcy temu.
      Byłaś na stronie nieszczepimy.org? może to kwestia szczepionki, a nie choroby i leku.

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka