Dodaj do ulubionych

Są mamy przed 30-stką z trójeczką?

15.12.09, 13:20
Ja się czuję trochę nieswojo, mam 27 lat i 3 łobuzów. Chciałabym poznać
innych, w podobnej "sytuacji".
Obserwuj wątek
    • mamanadii Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.12.09, 09:01
      Ja urodze za niecale 3 miesiace trzecią córeczkę i bede miała wtedy już 30 skonczone (urodziny w styczniu) i wśród moich znajomych nie ma takeigo przypadku smile
      • 2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.12.09, 13:20
        Tak jak podejrzewałam nalezymy do bardzo nielicznej grupy. Ja jestem troche
        mlodsza (27), ale to bez roznicy. Fajnie, ze laczy nas tez 3 jednakowej plci. Z
        ta roznica ze mam samy synali. To sie nazywa Masakra przez duze M. Jest wesolo smile
      • pimpusia81 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 06.11.10, 18:46
        mam 29 lat
        Ania 10 lat
        Natka 7 lat
        Ksawery 3 latka
    • meg230 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 18.12.09, 11:15
      Ja nie cąłkiem sie łapie ale blisko jestem. Mam 30 lat i jestem w
      ciązy z 3 dzieckiem. Jak urodze bede miała juz skonczone 31. Moja
      kolezanka jest w identycznej sytuacji. A mam tez znajoma która jest
      młodsza jakies 2 lata i ma 4 dzieci z czego najmłodsze ma 4 lata.
      Jakos nie czuje sie z tym źle choc u mnie w pracy zdecydowana
      wiekszosc ma 1, góra 2 dzieci.

Magda
      • 2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 18.12.09, 14:13
        Ja czuje sie z tym ogolnie nawet bardzo dobrze, tyle ze czasem niestety
        niesowjo. Zazwyczaj jak nawiazuje z kims kontakt, to sa to ludzie dzieciaci i
        blisko 10 lat starsi. Niby łaczy nas wiele, ale jest jednak roznica wieku. I tak
        jak piszesz, to w moim wieku wyjaki maja po 1 dziecku, reszta albo wcale albo
        nawet nie wyszla za mąż.
        • komi1911 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 31.10.10, 10:56
          ja mam 24 latka i dwojke maluchów jeden 2 latka a drugi pol roczku i zamierzam do 30-stki wyrobic sie z 3smile zawsze chcialam mlodo zostac mama a trojka maluchow to moje marzeniesmile
    • anna_sla Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 19.12.09, 10:19
      ja niespełna miałam 26 lat jak urodziłam drugie dziecko w dwupaku big_grin Natomiast
      mam jedną koleżankę, która w wieku 30 lat urodziła 4-te dziecko z czego starsze
      miały już kolejno 7, 9 i 11 lat big_grin No i mam jeszcze jedna koleżankę, która
      urodziła 3-cie w wieku 24 czy 25 lat smile Ogólnie to też jestem tu jedna z
      nielicznych, bo reszta to max. w dwójce się zamyka.
    • ice-tea Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 25.12.09, 17:39
      Witam, ja w tym roku skończyłam 28 i mam troje: Piotruś(5), Kasia i Tomek-bliźniaki(za kilka miesięcy 4 lata).W moim środowisku, w Szczecinie, jestem nietypowa,osamotniona, bo nawet jak ktoś ma 3 to jest po 30,więc jakby nie patrzeć jest bardziej na to gotowy, ma stałą pracę(ja po studiach jeszcze praktycznie nie), ma dzieci z większą różnicą wieku i nie bliźniaki( u mnie tylko 15 miesięcy).Mieszkam na peryferiach, stare koleżanki się powyprowadzały do centrum,a najbliższe dopiero są w pierwszej ciąży lub niedawno były. Więc mimo, że mam gwar w domu, zżera mnie samotność,bo z nikim tak naprawdę nie mam wspólnego języka. Nie pracuję, bo nie "załatwiłam" sobie pieczętki na zapas i dzieciaki nie dostały się do przedszkola, a Piotruś ma 3 miesiące za mało, by chodzić do zerówki. Pozdrawiam serdecznie.Chętnie nawiążę kontakt z kimś w podobnej sytuacji, szczególnie z mojego miasta.Pozdrowienia dla wszystkich i życzenia świąteczne.

Monika
    • juleg Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 01.01.10, 16:01
      Za rok 30 mi stuknie, trzeci syn urodzi się za trzy miesiące, pozdrawiamsmile
      • wegielek Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 03.01.10, 10:27
        trojke urodzilam do trzydziestki. trzecie majac 29 lat.
        • aniazm Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 04.01.10, 21:03
          to tak jak jasmile
          Antoś - 26, Staś - 27 i Jaś - 29
          znajomi prawie bezdzietni (jedni mają córeczkę, drudzy synka, trzeci właśnie
          zaszli) reszta robi karierę. Jesteśmy już po 30.
          Pozdrawiam, Ania.
          Nowe zdjęcia mojej trójcy: Antosia, Stasia i Jasia
          POMÓŻMY NELIODDYCHAĆ!!! A tu - Blog Neli.
          Pomóżmy POLI naprawićserduszko!
          • asia.mama.m.m.m Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 28.02.10, 19:29
            Witam ja tez zmiescilam sie przed 30-stkasmile.
            Pierwsze 20 chlopiec , dziewczynka - 25 i chlopczyk 29 (planowalam
            na 30 ale sie pospieszyl).Pozdrawiam Asia
        • sumatra123 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.09.10, 08:02
          Ja dokładnie tak samo - córa w 29 urodziny smile
      • ruda.mama Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 10.01.13, 14:32
        ja mam wlasnie 33 i najmlodsza 7miesiecy
        tez czasem dziwnie sie czuje-niby na 20tke nie wygladamwinkale dziwne zdziwienie dopada ludzi jak mowie ,ze masm 3...........wsrod znajomych jeszcze masa nie ma dzieci,kilkoro max 2.............ja inna............dlatego szukam rodzin chetnych na spotkaniasmile
    • basia_p3 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.03.10, 12:02
      Ja za 2,5 miesiaca bede mama po raz trzeci i wlasnie stuknie
      mi 'trzydziestka'. Mam juz 2 synkow 5 i 3 lata i teraz upragniona i
      zaplanowana dziewuszka ma byc. Wsrod moich znajomych przewazaja
      rodziny 2+2. Wiekszosc na moja ciaze reagowala wielkimi oczami i
      stwierdzeniem 'Podziwiam !'. A ja z kolei podziwiam (a raczej
      wspolczuje) tych, ktorzy swiadomie decyduja sie tylko na jedno, nie
      wiedza co traca wink
      • mbober2 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 23.03.10, 12:12
        hej dziewczynysmile
        dzisiaj po raz pierwszy trafiłam na to forum.
        mam 3 dziewczyny,8 lat,2,5roku i 8 miesięcy.ostatnią urodziłam w
        lipcu 2009 mając 29,5 latsmile
        w lutym suknęła mi trzydziestka.
        w moim otoczeniu jesteśmy jedyni w ogóle z większą ilością dzieci
        niż 1.
        pozdrawiam mamy trójeczeksmile
    • i-t-a Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 26.03.10, 07:59
      Witajcie! Prawie się łapię. Za kilka miesięcy kończę 30 lat, a młode urodzi się
      niewiele później. Pozdrawiam!
      • sli-maczek Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 01.04.10, 09:53
        Czescsmile
        Ja urodze trzecie 3miesiace przed 30tymi urodzinami, wiec sie lapiesmile
        Pozdrawiam.
        Zosia - 3, Ludwik - 1,5, ktos - pazdziernik 2010
    • dagis.1 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 24.04.10, 22:26
      e tam nieswojo smile

mam 28 lat - czekam na trzecie dziecko smile
      wcale nie twierdze ze ostatnie
      no ale przez 30 juz raczej sie nie wyrobie wink
      raczej
    • mama-osama Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 03.05.10, 00:55
      Witam! Mam 28 lat i w lipcu urodzę trzecie dzieciątko.
      • lolipop87 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 29.11.13, 16:59
        Ja mam 26 lat i 29 września zostałam mamą 3 dzieciątka, córci Zuzanki smile
        W domu jest więc:
        Hubert lat 4, Błażej niecałe 2 i Zuzanka 2 miesiące smile
    • emiliah Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.07.10, 09:07
      Ja też, ja też!!!wink Jesienią skończę 28 lat i mam trójeczkę - córka
      8 lat, synek 5 i druga córka 1,5 roku. Też zadziwiam ludziwink.
      Zachodniopomorskie
      • 2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.07.10, 11:54
        No prosze, jakbysmy sie umowily z tym, ze jak mam 3 synusiow, ale jeden ma 8 i
        pol, drugi 5 a trzeci nieco ponad roczek. Dkoładnie tak jak piszesz, wszyscy sie
        dziwia :p
        • natalia433 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 19.07.10, 22:56
          ja miałam skończone 25 lat jak urodziłam 3 dziecko (rocznikowo 26lat) zawsze chciałam mieć dzieci młodo i nigdy tej decyzji nie żałowałam.
          Aczkolwiek potwierdzam że wśród znajomych jestem wyjątkiem.
          • asia1031 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 05.09.10, 09:34
            Za 2 miesiące skończę 30 lat i mam troje dzieci, syna ( 2007) i dwie
            dziewczynki bliżniaczki (2009), wszystkie dzieci były planowane.Ale wsród
            znajomych są dwie pary,które też mają trójjkę.
            • sumatra123 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 02.11.10, 07:44
              asia1031 napisała:

> Za 2 miesiące skończę 30 lat i mam troje dzieci, syna ( 2007) i dwie
              > dziewczynki bliżniaczki (2009), wszystkie dzieci były planowane.Ale wsród
              > znajomych są dwie pary,które też mają trójjkę.

Hmmm no mi sie wydaje, ze przynajmniej jedno było nieplanowane big_grin to z dwupaku hihihi żartuję sobie oczywiście
    • 3bitt Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 15.09.10, 11:41
      Ja mam 24. Jak trzecie się urodzi to 25. Trochę "dziwnie" się czuje bo moje koleżanki mają góra jedno dziecko, a najczęściej to jeszcze wcale i już przy drugim byłam "okazem", a teraz "pół wsi" będzie miało o czym gadać. Ale cóż. "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził."
    • luthienundomiel Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 17.12.10, 10:37
      witam
      jestem
      mam 29 lat (w marcu 30) i mam troje na stanie smile

jest to swietne uczucie powiem ci
      wszystkie moje kolezanki maja juz po dwojeczce (chyba nie planuja wiecej) ale w rodzinie mam duuuzo 3, 4 i 5 w malym odstepie wiekowym i chociaz na poczatku jest trudniej to ogarnac to:
      po 1. jestesmy mlodziutkie wiec i wiecej energii i cierpliwosci mamy
      po 2. zaraz podrosna i beda spedzac czas ze soba bez mamusi przy nodze smile
    • trzecie_3 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 09.02.12, 11:45
      ja właśnie dowiedziałam się, że jestem w trzeciej ciąży, mam 29lat.
      w klasie mojej córki będę trzecią mamą, która ma troje dzieci.
      troszkę mi z tego powodu lżej smile
      • wueska Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 13.02.12, 13:45
        W tym roku skończę 30, a od tygodnia mamy w domu z mężem trzeciego dzieciasmile
    • marciazab Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 29.03.12, 12:11
      Ja byłam przez 7dni big_grin
      Bo moją córeczkę czyli trzecie dzieciątko urodziłam tydzień przed moją 30-stką fajne uczucie big_grin
      M się śmiał ze na karcie wpisałam 29lat. A co się będę postarzać nie smile
      No ale to było 2 lata temu więc aktualnie nie, aczkolwiek ludzie ze zdziwieniem reagują na to, że mam już trójeczkę.
      • hula-gula36 Re: Marciazab 09.04.12, 22:09
        Jak to jest miec troje malych dzieci? Bo widzisz ja tak bardzo marze i marze ale strach mi te moje marzenia psuje wink
        Starsza ma 6 lat, mlodsza 2,5 roczku. Sa grzecznymi dziecmi, nie mam z nimi problemow. Meza czasem trzeba kopnac w d... ale daje rade, jest calkiem fajnie i czasem to az nudno wink Starsza w szkole od 9-15, mlodsza od wrzesnia rusza do przedszkola, a ja... mam moment w moim zyciu na jakas decyzje. Do pracy wrocic narazie nie bardzo, poniewaz maz ma takie zmiany, ze ciezko sie w to bedzie wpasowac. Dodam, ze mieszkamy w UK. I tak sobie siebie widze jak tak smigam z wozkiem miedzy szkola, przedszkolem, domem, ale mam marzenia, co? Mam taki niedosyt ciazy, karmienia, tych malenkich stopek... Z drugiej strony dosc czterech troche wiekszych wedrujacych co noc do naszego lozka.
        Finansowo raju nie ma, ale wystarcza, przy mobilizacji bez wiekszych wyrzeczen jest i na wyskoki do PL i na wakacje, dalibysmy rade.
        Z drugiej strony mam 25 lat, mase czasu na trzecie dziecko, dziewczynki by podorsly, ja moze znalazlabym dobra prace, byloby lzej? Czy nie? Czy lepiej tasmowo odchowac przed 30-ka smile ?
        Chcialabym i boje sie...
        • marciazab Re: Marciazab 12.04.12, 14:51
          U nas to była bardzo nie planowana wpadka w bardzo ciężkim i najmniej odpowiednim czasie ale kocham tą moją "trzecią" strasznie i nie wyobrażam sobie żeby jej nie było.
          Moim zdaniem lepiej taśmowo, mała różnica wieku lepiej się dogadują dzieciaki. Zawodowo i tak miałam przerwę to się trochę rozciągnęło i teraz mogę myśleć już o czymś bez planowania przerwy na ciąże i maleństwo.
          Ja w końcu zaczynam myśleć o karierze bo cudowną rodzinę już mam a teraz czas na resztę smile
          • wwwanda73 Re: Marciazab 27.12.12, 16:45
            Nie umiem obsługiwać tego forum i nie wiem jak się z Tobą Marciazab skontaktować a bardzo potrzebuję informacji które Ty posiadasz. Chodzi mi o 3 ciążę po 2 cesarkach (jestem w tej chwili w 7 ciąży 20 tydzień , 2 razy rodziłam sn, dwa razy cc poprzeczne. Dziś na wizycie kontrolnej dowiedziałam się o zagrożeniu jakim jest pęknięcie macicy, chciałabym poznać Twoje doświadczenia z ostatniej ciąży, czy monitorowano bliznę jak często, w którym tygodni ciąży wykonano cc, w ogóle wszystko co Ci przyjdzie do głowy smile
            pozdrawiam
    • malgos_fal Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 01.04.12, 21:43
      Mam nadzieję, że ja będę. Mam 29 i jestem w 40 tc. Mamy już 2 córeczki, czekamy teraz na synka. Mamy jednych znajomych w tej samej sytuacji, ale poza tym pustynia - głównie bezdzietne pary dorabiające się i robiące karierę... trochę to smutne, bo my wcale nie zrezygnowaliśmy z karier, a jakoś się udało. To dość przykre, ale ja niestety czuje się trochę napiętnowana jako ciekawostka przyrodnicza. Zwłaszcza w środowisku zawodowym.
      • dzieciusie3 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 12.04.12, 14:17
        28 lat
        dzieci-7lat
        4 latka
        trzecie początkiem września smile
        • kasialip5 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 23.04.12, 11:08
          Ja mam 28 lat i 3 fantastycznych synków w wieku 1,5 roku, 3,5 i 5,5.
          • delfinela Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 07.08.12, 18:49
            Trzeciego syna urodziłam mając 30 lat i 6 miesięcy.
            Tylko raz usłyszalam niemiał komentarz (od lekarza), że jak w tym wieku mam już trójkę dzieci, to ileż ich jeszcze zamierzam mieć!
    • mama_trzech Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 04.10.12, 07:44
      2007e ja też mam 27 / 3 chłopców. Pozdrawiam! smile
      • 2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 06.10.12, 19:33
        Eh... to 27 to bylo 3 lata temusmile Teraz juz 30 i 4 w brzuszku smile
        • paulutek Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 27.12.12, 22:07
          To ja podziwiam, chociaż mam wrażenie że mi z trójką jest łatwiej niż z dwójką,tyle że nie jest się tak mobilnym bo z dwoma urwisami i trzecim w wózku nie wszędzie można wejść,na dworze nie za długo pobyć bo młody wciąż głodny a w taką pogodę karmić na dworze raczej nie da rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka