2007e 15.12.09, 13:20 Ja się czuję trochę nieswojo, mam 27 lat i 3 łobuzów. Chciałabym poznać innych, w podobnej "sytuacji". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamanadii Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.12.09, 09:01 Ja urodze za niecale 3 miesiace trzecią córeczkę i bede miała wtedy już 30 skonczone (urodziny w styczniu) i wśród moich znajomych nie ma takeigo przypadku Odpowiedz Link
2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.12.09, 13:20 Tak jak podejrzewałam nalezymy do bardzo nielicznej grupy. Ja jestem troche mlodsza (27), ale to bez roznicy. Fajnie, ze laczy nas tez 3 jednakowej plci. Z ta roznica ze mam samy synali. To sie nazywa Masakra przez duze M. Jest wesolo Odpowiedz Link
pimpusia81 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 06.11.10, 18:46 mam 29 lat Ania 10 lat Natka 7 lat Ksawery 3 latka Odpowiedz Link
meg230 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 18.12.09, 11:15 Ja nie cąłkiem sie łapie ale blisko jestem. Mam 30 lat i jestem w ciązy z 3 dzieckiem. Jak urodze bede miała juz skonczone 31. Moja kolezanka jest w identycznej sytuacji. A mam tez znajoma która jest młodsza jakies 2 lata i ma 4 dzieci z czego najmłodsze ma 4 lata. Jakos nie czuje sie z tym źle choc u mnie w pracy zdecydowana wiekszosc ma 1, góra 2 dzieci. Magda Odpowiedz Link
2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 18.12.09, 14:13 Ja czuje sie z tym ogolnie nawet bardzo dobrze, tyle ze czasem niestety niesowjo. Zazwyczaj jak nawiazuje z kims kontakt, to sa to ludzie dzieciaci i blisko 10 lat starsi. Niby łaczy nas wiele, ale jest jednak roznica wieku. I tak jak piszesz, to w moim wieku wyjaki maja po 1 dziecku, reszta albo wcale albo nawet nie wyszla za mąż. Odpowiedz Link
komi1911 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 31.10.10, 10:56 ja mam 24 latka i dwojke maluchów jeden 2 latka a drugi pol roczku i zamierzam do 30-stki wyrobic sie z 3 zawsze chcialam mlodo zostac mama a trojka maluchow to moje marzenie Odpowiedz Link
anna_sla Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 19.12.09, 10:19 ja niespełna miałam 26 lat jak urodziłam drugie dziecko w dwupaku Natomiast mam jedną koleżankę, która w wieku 30 lat urodziła 4-te dziecko z czego starsze miały już kolejno 7, 9 i 11 lat No i mam jeszcze jedna koleżankę, która urodziła 3-cie w wieku 24 czy 25 lat Ogólnie to też jestem tu jedna z nielicznych, bo reszta to max. w dwójce się zamyka. Odpowiedz Link
ice-tea Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 25.12.09, 17:39 Witam, ja w tym roku skończyłam 28 i mam troje: Piotruś(5), Kasia i Tomek-bliźniaki(za kilka miesięcy 4 lata).W moim środowisku, w Szczecinie, jestem nietypowa,osamotniona, bo nawet jak ktoś ma 3 to jest po 30,więc jakby nie patrzeć jest bardziej na to gotowy, ma stałą pracę(ja po studiach jeszcze praktycznie nie), ma dzieci z większą różnicą wieku i nie bliźniaki( u mnie tylko 15 miesięcy).Mieszkam na peryferiach, stare koleżanki się powyprowadzały do centrum,a najbliższe dopiero są w pierwszej ciąży lub niedawno były. Więc mimo, że mam gwar w domu, zżera mnie samotność,bo z nikim tak naprawdę nie mam wspólnego języka. Nie pracuję, bo nie "załatwiłam" sobie pieczętki na zapas i dzieciaki nie dostały się do przedszkola, a Piotruś ma 3 miesiące za mało, by chodzić do zerówki. Pozdrawiam serdecznie.Chętnie nawiążę kontakt z kimś w podobnej sytuacji, szczególnie z mojego miasta.Pozdrowienia dla wszystkich i życzenia świąteczne. Monika Odpowiedz Link
juleg Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 01.01.10, 16:01 Za rok 30 mi stuknie, trzeci syn urodzi się za trzy miesiące, pozdrawiam Odpowiedz Link
wegielek Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 03.01.10, 10:27 trojke urodzilam do trzydziestki. trzecie majac 29 lat. Odpowiedz Link
aniazm Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 04.01.10, 21:03 to tak jak ja Antoś - 26, Staś - 27 i Jaś - 29 znajomi prawie bezdzietni (jedni mają córeczkę, drudzy synka, trzeci właśnie zaszli) reszta robi karierę. Jesteśmy już po 30. Pozdrawiam, Ania. Nowe zdjęcia mojej trójcy: Antosia, Stasia i Jasia POMÓŻMY NELIODDYCHAĆ!!! A tu - Blog Neli. Pomóżmy POLI naprawićserduszko! Odpowiedz Link
asia.mama.m.m.m Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 28.02.10, 19:29 Witam ja tez zmiescilam sie przed 30-stka. Pierwsze 20 chlopiec , dziewczynka - 25 i chlopczyk 29 (planowalam na 30 ale sie pospieszyl).Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
sumatra123 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.09.10, 08:02 Ja dokładnie tak samo - córa w 29 urodziny Odpowiedz Link
ruda.mama Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 10.01.13, 14:32 ja mam wlasnie 33 i najmlodsza 7miesiecy tez czasem dziwnie sie czuje-niby na 20tke nie wygladamale dziwne zdziwienie dopada ludzi jak mowie ,ze masm 3...........wsrod znajomych jeszcze masa nie ma dzieci,kilkoro max 2.............ja inna............dlatego szukam rodzin chetnych na spotkania Odpowiedz Link
basia_p3 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.03.10, 12:02 Ja za 2,5 miesiaca bede mama po raz trzeci i wlasnie stuknie mi 'trzydziestka'. Mam juz 2 synkow 5 i 3 lata i teraz upragniona i zaplanowana dziewuszka ma byc. Wsrod moich znajomych przewazaja rodziny 2+2. Wiekszosc na moja ciaze reagowala wielkimi oczami i stwierdzeniem 'Podziwiam !'. A ja z kolei podziwiam (a raczej wspolczuje) tych, ktorzy swiadomie decyduja sie tylko na jedno, nie wiedza co traca Odpowiedz Link
mbober2 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 23.03.10, 12:12 hej dziewczyny dzisiaj po raz pierwszy trafiłam na to forum. mam 3 dziewczyny,8 lat,2,5roku i 8 miesięcy.ostatnią urodziłam w lipcu 2009 mając 29,5 lat w lutym suknęła mi trzydziestka. w moim otoczeniu jesteśmy jedyni w ogóle z większą ilością dzieci niż 1. pozdrawiam mamy trójeczek Odpowiedz Link
i-t-a Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 26.03.10, 07:59 Witajcie! Prawie się łapię. Za kilka miesięcy kończę 30 lat, a młode urodzi się niewiele później. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
sli-maczek Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 01.04.10, 09:53 Czesc Ja urodze trzecie 3miesiace przed 30tymi urodzinami, wiec sie lapie Pozdrawiam. Zosia - 3, Ludwik - 1,5, ktos - pazdziernik 2010 Odpowiedz Link
dagis.1 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 24.04.10, 22:26 e tam nieswojo mam 28 lat - czekam na trzecie dziecko wcale nie twierdze ze ostatnie no ale przez 30 juz raczej sie nie wyrobie raczej Odpowiedz Link
mama-osama Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 03.05.10, 00:55 Witam! Mam 28 lat i w lipcu urodzę trzecie dzieciątko. Odpowiedz Link
lolipop87 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 29.11.13, 16:59 Ja mam 26 lat i 29 września zostałam mamą 3 dzieciątka, córci Zuzanki W domu jest więc: Hubert lat 4, Błażej niecałe 2 i Zuzanka 2 miesiące Odpowiedz Link
emiliah Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.07.10, 09:07 Ja też, ja też!!! Jesienią skończę 28 lat i mam trójeczkę - córka 8 lat, synek 5 i druga córka 1,5 roku. Też zadziwiam ludzi. Zachodniopomorskie Odpowiedz Link
2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 16.07.10, 11:54 No prosze, jakbysmy sie umowily z tym, ze jak mam 3 synusiow, ale jeden ma 8 i pol, drugi 5 a trzeci nieco ponad roczek. Dkoładnie tak jak piszesz, wszyscy sie dziwia :p Odpowiedz Link
natalia433 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 19.07.10, 22:56 ja miałam skończone 25 lat jak urodziłam 3 dziecko (rocznikowo 26lat) zawsze chciałam mieć dzieci młodo i nigdy tej decyzji nie żałowałam. Aczkolwiek potwierdzam że wśród znajomych jestem wyjątkiem. Odpowiedz Link
asia1031 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 05.09.10, 09:34 Za 2 miesiące skończę 30 lat i mam troje dzieci, syna ( 2007) i dwie dziewczynki bliżniaczki (2009), wszystkie dzieci były planowane.Ale wsród znajomych są dwie pary,które też mają trójjkę. Odpowiedz Link
sumatra123 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 02.11.10, 07:44 asia1031 napisała: > Za 2 miesiące skończę 30 lat i mam troje dzieci, syna ( 2007) i dwie > dziewczynki bliżniaczki (2009), wszystkie dzieci były planowane.Ale wsród > znajomych są dwie pary,które też mają trójjkę. Hmmm no mi sie wydaje, ze przynajmniej jedno było nieplanowane to z dwupaku hihihi żartuję sobie oczywiście Odpowiedz Link
3bitt Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 15.09.10, 11:41 Ja mam 24. Jak trzecie się urodzi to 25. Trochę "dziwnie" się czuje bo moje koleżanki mają góra jedno dziecko, a najczęściej to jeszcze wcale i już przy drugim byłam "okazem", a teraz "pół wsi" będzie miało o czym gadać. Ale cóż. "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził." Odpowiedz Link
luthienundomiel Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 17.12.10, 10:37 witam jestem mam 29 lat (w marcu 30) i mam troje na stanie jest to swietne uczucie powiem ci wszystkie moje kolezanki maja juz po dwojeczce (chyba nie planuja wiecej) ale w rodzinie mam duuuzo 3, 4 i 5 w malym odstepie wiekowym i chociaz na poczatku jest trudniej to ogarnac to: po 1. jestesmy mlodziutkie wiec i wiecej energii i cierpliwosci mamy po 2. zaraz podrosna i beda spedzac czas ze soba bez mamusi przy nodze Odpowiedz Link
trzecie_3 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 09.02.12, 11:45 ja właśnie dowiedziałam się, że jestem w trzeciej ciąży, mam 29lat. w klasie mojej córki będę trzecią mamą, która ma troje dzieci. troszkę mi z tego powodu lżej Odpowiedz Link
wueska Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 13.02.12, 13:45 W tym roku skończę 30, a od tygodnia mamy w domu z mężem trzeciego dziecia Odpowiedz Link
marciazab Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 29.03.12, 12:11 Ja byłam przez 7dni Bo moją córeczkę czyli trzecie dzieciątko urodziłam tydzień przed moją 30-stką fajne uczucie M się śmiał ze na karcie wpisałam 29lat. A co się będę postarzać nie No ale to było 2 lata temu więc aktualnie nie, aczkolwiek ludzie ze zdziwieniem reagują na to, że mam już trójeczkę. Odpowiedz Link
hula-gula36 Re: Marciazab 09.04.12, 22:09 Jak to jest miec troje malych dzieci? Bo widzisz ja tak bardzo marze i marze ale strach mi te moje marzenia psuje Starsza ma 6 lat, mlodsza 2,5 roczku. Sa grzecznymi dziecmi, nie mam z nimi problemow. Meza czasem trzeba kopnac w d... ale daje rade, jest calkiem fajnie i czasem to az nudno Starsza w szkole od 9-15, mlodsza od wrzesnia rusza do przedszkola, a ja... mam moment w moim zyciu na jakas decyzje. Do pracy wrocic narazie nie bardzo, poniewaz maz ma takie zmiany, ze ciezko sie w to bedzie wpasowac. Dodam, ze mieszkamy w UK. I tak sobie siebie widze jak tak smigam z wozkiem miedzy szkola, przedszkolem, domem, ale mam marzenia, co? Mam taki niedosyt ciazy, karmienia, tych malenkich stopek... Z drugiej strony dosc czterech troche wiekszych wedrujacych co noc do naszego lozka. Finansowo raju nie ma, ale wystarcza, przy mobilizacji bez wiekszych wyrzeczen jest i na wyskoki do PL i na wakacje, dalibysmy rade. Z drugiej strony mam 25 lat, mase czasu na trzecie dziecko, dziewczynki by podorsly, ja moze znalazlabym dobra prace, byloby lzej? Czy nie? Czy lepiej tasmowo odchowac przed 30-ka ? Chcialabym i boje sie... Odpowiedz Link
marciazab Re: Marciazab 12.04.12, 14:51 U nas to była bardzo nie planowana wpadka w bardzo ciężkim i najmniej odpowiednim czasie ale kocham tą moją "trzecią" strasznie i nie wyobrażam sobie żeby jej nie było. Moim zdaniem lepiej taśmowo, mała różnica wieku lepiej się dogadują dzieciaki. Zawodowo i tak miałam przerwę to się trochę rozciągnęło i teraz mogę myśleć już o czymś bez planowania przerwy na ciąże i maleństwo. Ja w końcu zaczynam myśleć o karierze bo cudowną rodzinę już mam a teraz czas na resztę Odpowiedz Link
wwwanda73 Re: Marciazab 27.12.12, 16:45 Nie umiem obsługiwać tego forum i nie wiem jak się z Tobą Marciazab skontaktować a bardzo potrzebuję informacji które Ty posiadasz. Chodzi mi o 3 ciążę po 2 cesarkach (jestem w tej chwili w 7 ciąży 20 tydzień , 2 razy rodziłam sn, dwa razy cc poprzeczne. Dziś na wizycie kontrolnej dowiedziałam się o zagrożeniu jakim jest pęknięcie macicy, chciałabym poznać Twoje doświadczenia z ostatniej ciąży, czy monitorowano bliznę jak często, w którym tygodni ciąży wykonano cc, w ogóle wszystko co Ci przyjdzie do głowy pozdrawiam Odpowiedz Link
malgos_fal Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 01.04.12, 21:43 Mam nadzieję, że ja będę. Mam 29 i jestem w 40 tc. Mamy już 2 córeczki, czekamy teraz na synka. Mamy jednych znajomych w tej samej sytuacji, ale poza tym pustynia - głównie bezdzietne pary dorabiające się i robiące karierę... trochę to smutne, bo my wcale nie zrezygnowaliśmy z karier, a jakoś się udało. To dość przykre, ale ja niestety czuje się trochę napiętnowana jako ciekawostka przyrodnicza. Zwłaszcza w środowisku zawodowym. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 12.04.12, 14:17 28 lat dzieci-7lat 4 latka trzecie początkiem września Odpowiedz Link
kasialip5 Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 23.04.12, 11:08 Ja mam 28 lat i 3 fantastycznych synków w wieku 1,5 roku, 3,5 i 5,5. Odpowiedz Link
delfinela Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 07.08.12, 18:49 Trzeciego syna urodziłam mając 30 lat i 6 miesięcy. Tylko raz usłyszalam niemiał komentarz (od lekarza), że jak w tym wieku mam już trójkę dzieci, to ileż ich jeszcze zamierzam mieć! Odpowiedz Link
mama_trzech Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 04.10.12, 07:44 2007e ja też mam 27 / 3 chłopców. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
2007e Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 06.10.12, 19:33 Eh... to 27 to bylo 3 lata temu Teraz juz 30 i 4 w brzuszku Odpowiedz Link
paulutek Re: Są mamy przed 30-stką z trójeczką? 27.12.12, 22:07 To ja podziwiam, chociaż mam wrażenie że mi z trójką jest łatwiej niż z dwójką,tyle że nie jest się tak mobilnym bo z dwoma urwisami i trzecim w wózku nie wszędzie można wejść,na dworze nie za długo pobyć bo młody wciąż głodny a w taką pogodę karmić na dworze raczej nie da rady. Odpowiedz Link