Dodaj do ulubionych

Łóżko piętrowe

11.06.12, 23:00
Zastanawiam się nad zakupem łóżka piętrowego dla trójki dzieci 18 miesięcy,4,5 l ,6,5 l. Obecnie mamy w pokoju 3 łóżka 165x80 ale dzieci mają bardzo mało miejsca do zabawy.Jakie są wasze doświadczenia z łóżkiem piętrowym,co polecacie ?
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: Łóżko piętrowe 11.06.12, 23:07
      ja takie właśnie trzyosobowe kupiłam, choć moje trzecie dziecko na razie absolutnie za małe wink ale tak przyszłościowo.
      Trzecie łózko wysuwa się z pod dolnego, pod nim jeszcze sa szuflady.

Kupiłam na allegro, gościu dawał możliwośc dobrania wymiaru - chciałam 180 cm a nie 2 metry długości.
      Jestem bardoz zadowolona, dziewczyny starsze śpią juz tam blisko rok. Oszczędnośc miejsca faktycznie bardoz fajna.
      • laleczkamajeczka Re: Łóżko piętrowe 11.06.12, 23:15
        Czy wiesz może u kogo kupiliście łóżko ?
        • andaba Re: Łóżko piętrowe 12.06.12, 20:42
          Takie są fajne trzyosobowe:
          img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/65/74/40/2365744061

A moje dzieci mają takie:
          corso.nazakupy.pl/produkty/pictures/duet_mirkon.jpg

A tu był wątek, choć wiele linków się zdezaktualizowało:
          forum.gazeta.pl/forum/w,16714,133472996,133472996,Lozko_trzyosobowe_.html
          • elle-joan Re: Łóżko piętrowe 13.06.12, 15:14
            andaba napisała:

> Takie są fajne trzyosobowe:
            > <a href="img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/65/74/40/2365744061" target="_blank" rel="nofollow">img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/65/74/40/2365744061</a

Fajne może dla rodziców, bo zajmują mało miejsca, ale dla jednego z dzieci niezbyt fajnie. Mało przytulne, bo wysunięte no i pozostała dwójka drepcze po nim jak chce wyjść ze swojego.
            • pstrabiedronka Re: Łóżko piętrowe 14.06.12, 09:04
              nie rozumiem co w nim "mało przytulnego?
              że bez barierek?

z deptaniem teżnie widze ŻADNEGO problemu.
              • elle-joan Re: Łóżko piętrowe 14.06.12, 09:50
                pstrabiedronka napisała:

> nie rozumiem co w nim "mało przytulnego?
                > że bez barierek?
                >
                > z deptaniem teżnie widze ŻADNEGO problemu.

Może "źle rozumiem" to łóżko, ale jak się przyglądam, to nie widze jak dzieci mają wyjść ze swoich łózeczek nie depcząc bratu/siostrze po łóżku/po głowie albo prosząc go/ją aby wstało. Ale moze coś źle widzę, skoro u Ciebie "żadnego" aż wielkimi literami. Co do przytulności, to już sprawa faktycznie dyskusyjna, zależy od upodobań. Wg mnie łózko powinno mieć z jakiejś strony "ogranicznik"' ścianę, boczek itp. Tutaj jest ono z każdej strony otwarte, z jednej ma łózko rodzeństwa, ale to niezupełnie to o czym myślę. Sama bym nie chciała na takim spać, to i dziecka bym nie położyła.
                • elle-joan Re: Łóżko piętrowe 14.06.12, 09:56
                  I jeszcze dodam, że lóżeczko obejrzałam w tym linku, który podano jako przykład. Nie analizowałam z wypowiedzi, co kto ma w domu.
                  • andaba Re: Łóżko piętrowe 14.06.12, 10:40
                    To które mają moje dzieci ma wysuwany dół, ale nie jest piętrowe. Syn bardzo sobie chwali swoją wysuwaną część, bo nikt niepowołany mu materaca tyłkiem nie wygniata. Więc preferencje są sprawą dyskusyjną smile
                    • laleczkamajeczka Re: Łóżko piętrowe 17.06.12, 20:03
                      zdecydowaliśmy się już na łóżko piętrowe 3 osobowe tylko teraz poszukujemy łóżko o długości do 180 i raczej niezbyt wysokie, bardzo proszę napiszcie czy widziałyście takie.Jeśli jednak nie ma takiego napiszcie jakie polecacie,które są porządnie wykonane.
                      • laleczkamajeczka Re: Łóżko piętrowe 22.10.12, 10:22
                        Bardzo proszę wyślijcie mi link jakie macie łóżka u kogo kupiłyście, bo niestety te które widziałam są żle wykonane- laleczkamajeczka@gazeta.pl. Jeśli chodzi o wymiar to może być dłuższe niż 180.
    • baszi Re: Łóżko piętrowe 22.10.12, 12:09
      ja wlasnie po kilku miesiacach zlozylam lozko pietrowe 2 lozkowe, rozloze jak najmlodsze bedzie mialo 3 lata, teraz coz nie ma jak sie kolo dziecka polozyc tego spiacego na gorze, ani przytulic, dwa jest niebezpieczne bo mlodsza 17 mies. jak by sie wdrapala to spadlaby i rozbila glowe a nie ma szans zeby zrozumiala ze nie wolno sie wdrapytawac i skakac ani zebym ja upilnowala.
    • nowi-jka Re: Łóżko piętrowe 22.10.12, 14:40
      ja mam i sobie chwale ale ja mam dwuosobowe
      siostra ma tzryosobowe choc to trzecie kupiał tylko po te zeby ona mogła spac jak dzieci hcore lub cos innego lub babcia jak czasem zostaje bo nei ma innego miejsca w mieszkaniu i tez sobei chwali
      • kajka271 Re: Łóżko piętrowe 23.10.12, 12:36
        My mamy piętrowe i to na wyraźne życzenie dzieci (takie syn miał marzenie). Najpierw on spał na dole i w nagrodę za 'nieprzychodzenie do nas w nocy' uzyskał zgodę na spanie na górze. Młodsza podrosła i z szczebelkowego łóżka wskoczyła na dolne z piętrowego. Potem starszy złamał reke i nie mógł wchodzić po drabince... to zamieniliśmy dzieci łóżkami, niby na te 6 tygodni, ale tak juz zostało smile
        Nasz roczniak jeszcze na górę nie wchodzi smile ale z młodą też nie było problemu by sama wchodziła jak nas nie ma. Raczej wołała o pomoc.
        • mwiktorianka Re: Łóżko piętrowe 23.10.12, 16:58
          My mieliśmy piętrowe u najstarszych chłopców, ale po remoncie pokoju zamieniliśmy na dwie rozkładane sofy bo to piętrowe przytłaczało wnętrze i jakoś tak psuło cały efekt po zmianie koncepcji.Córka ma u siebie piętrowe, ale jednoosobowe bo na dole ma półki, komodę, biurko i szafę(wszystko pod łóżkiem). Sam mebel jest bardzo funkcjonalny, niestety nasz półtoraroczniak notorycznie wdrapuje się na górę więc pod tym względem jest nie fajnie.
          Łóżko piętrowe jest dobrym rozwiązaniem na małej powierzchni, ale ma też swoje minusy(trzeba wdrapywać się na górę i jest mało miejsca do siedzenia gdy np. przyjdą kole/dzy/żanki).
    • marlenka29 Re: Łóżko piętrowe 28.11.12, 11:09
      Polecam zajrzeć do oferty www.lozkapietrowe.com - bardzo fajne i przede wszystkim tanie łóżka piętrowe, nawet trzy osobowe. Polecam!
    • living_concept Re: Łóżko piętrowe 05.01.13, 19:01
      deccoria.pl/galeria/foto,id,82565,1025940,1,z-pietrowym-lozkiem.html
      • laleczkamajeczka Re: Łóżko piętrowe 06.01.13, 22:48
        Kupiliśmy łóżko piętrowe tromso z ikei.Jesteśmy bardzo zadowoleni, łóżko jest większe niż chcieliśmy ale jest bardzo wygodne , mogę swobodnie usiąść na dolnym łóżku i przeczytać dzieciom książkę, jeśli jest taka potrzeba mogę położyć się z dzieckiem i wyspać.Jedynym minusem jest że nasza 2 latka ciągle wchodzi na górę i nie przeszkadzają jej żadne blokady wchodzi z każdej strony łóżka .
    • plater-2 Re: Łóżko piętrowe 11.01.13, 09:17
      U nas niezbyt sie sprawdzilo. Draznilo mnie, ze nie mam dobrego dostepu do dziecka, ktore spi na gorze. Na dole tez nie za bardzo, nie ma jak usiasc przy dziecku wieczorem , zeby porozmawiac, albo cos przeczytac ?
      Wywalilismy. Kupilismy lozko - szuflade. Dziewczynki spaly: Najstarsza na osobnym łózku, Dwie Młodsze na łóżku- szufladzie. Chłopcy osobno w swoim pokoju.

Pewnego dnia dzieci stwierdzily, ze łózko się zacina i trzeszczy i że na to samo wyjdzie, jak beda dwa materace, ktore z łózka mozna bylo wyjac. Zrobily to, a drewniane ramy wyrzucilismy i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka