Dodaj do ulubionych

planning with kids

27.10.12, 21:34
Kilka dni temu przez przypadek znalazlam bardzo fajna stone
planningwithkids.com/2010/04/08/getting-organised-at-home/
a ze temat mnie interesuje smile sledze na biezaco, moze komus tez sie przyda.....
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • undoo Re: planning with kids 28.10.12, 19:41
      Komentarz do: planningwithkids.com/2009/07/21/10-tips-for-coping-with-a-larger-family/

- pani wprost pisze, ze wspomaga sie okazjonalnie co prawda, ale zawsze alkoholem big_grin
      - plan posilkow jest do bani, gdzie tu zdrowe i pelnowartosciowe posilki?
      - accept help - big_grin, b czesto pomocy nie ma znikad, nawet w amerykanskich realiach
      - te niezliczone zajecia dodatkowe dzieci - za duzo tego

Ogolnie - planowanie dostosowane do typowej amerykanskiej rodziny z przedmiesc, ktora gania z zajec na zajecia.
      Zdecydowanie wole chrzescijanskie blogi o wielodzietnych, tam jest wiecej samodyscypliny. W tym tez na pewno mozna cos znalezc, nie jest tak, ze po calosci jest do bani i dzieki, ze sie podzielilas smile Na pewno skorzystam z porad dotyczacych pracy domowej.
      • eni7.08 Re: planning with kids 28.10.12, 23:28
        niestety dla mnie chrzescijanskie sa za bardzo chrzescijanskie smile
        przy czworce dzieci zawsze jest duzo zajec pozalekcyjnych, u nas np: gimnastyka, basen, cubs, football club, lekcje gry na gitarze wiec tez czasami biegamy z zajec na zajecia smile robie prawo jazdy wiec moze bedzie latwiej. I tez czasami wspomagam sie czerwonym winem, oczywiscie wieczorem jak dzieci juz spia smile
        Wiadomo ze na zadnej stronie nie znajdziemy naszego wlasnego sposobu na zycie a na przyklad tylko kilka wskazowek ale ja jakos lubie podgladac "plan dnia" innych smile
        pozdrawiam
        • undoo Re: planning with kids 29.10.12, 18:09
          no widzisz, mnie odrzuca od zaladowanego grafiku dla dzieci, lubie, jak maja zajec mniej, ale takich, ktore naprawde lubia
          w tym roku z zalem zrezygnowalismy z kilku, bo nie chcialam pedzic z zajec na zajecia, bo to tylko stres wywoluje nawet u osoby z prawem jazdy
          wino - ok, ale nie jako wspomagacz przy wychowaniu, o to mi chodzilo

ja lubie slow parenting i cieszenie sie zyciem, a nie ped szalony, choc, niestety, ostatnio pedze, bo mam duzo na glowie, wiec gdzie moge zwalniam

strona na pewno ciekawa, ale wolalabym wiecej o zdrowym zywieniu tak duzej rodziny i jak dopasowac posilki niemowlaka do gotowania dla calej rodziny
    • sophie2202 Re: planning with kids 28.10.12, 23:51
      Dzięki za linka, nie przejrzałam jeszcze wszystkiego ale juz kilka pomysłów jak przetrwac half term mi sie spodobalo smile
    • werbena11 Re: planning with kids 29.10.12, 20:52
      dzieki, mnie sie podoba idea family meetings co tydzien - taki powiew demokracji smile i nauka odpowiedzialnosci - zaczelismy stosowac smile
      planningwithkids.com/2008/09/24/family-meetings/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka