jol5.po
31.01.06, 13:37
jak wiecie brzmi on: "rodziny wielodzietne z wyboru"
był to pierwotny tutuł, tak nazwała forum pierwsza właścielka, jego założycielka
nasze rodziny są różne, z wyborem bywało też różnie - była nawet dyskusja na ten temat - i owszem niektórzy decydowali się planując kolejne dziecko, niektórzy przyjmowali kolejne dzieci akceptujac ich liczbę
czy więc może tutuł powinien brzmieć po prostu "rodziny wielodzietne" by bardziej odpowiadł rzeczywistości?
jednakże ja świadomie zostawiłam starą nazwę przejmując forum - wydawało mi się, że będzie chroniło ono rodziny, które się tutaj zadomowią przed dyskusjami o nieodpowiedzialności czy odpowiedzialnosci finansowej (a jednak się takowe pojawiły). Drugie uzasadnienie dla zostawienia nazwy to moje rozmyslania na temat naszych rodzin. Czy my prowadząc takie nietypowe, większe rodziny, czerpiąc z tego radość, smiejąc się z naszych porażek, kłopotów, dając sobie radę z przeciwnościami nie świadczymy o tym, że nasze rodzicielstwo jest świadome? Czy całkiej świadomie od samej chwili poczęcia dziecka, czy akurat nie, ale wybieramy model duzej rodziny żyjąc z naszymi dziećmi, cieszac się nimi, ciesząc się naszą rodziną. Jestesmy "wybranymi" rodzicami wiekszej ilości (niż przeciętna) dzieci, wybieramy karkołomny, ale dający satysfakcję model rodzicielstwa (także tym, że go po prostu akceptujemy).
Ale znowóż tytuł z dodatkiem "wyboru" może mylić wchodzące tutaj pierwzy raz osoby, mogą mysleć, że tylko może własnie takie dokładnie zaplanowane rodziny mają tutaj swoje miejsce
jak sadzicie drogie forumowiczki/forumowicze/mężowie forumowiczek?? napiszcie
według Waszych sugestii zmienię nazwę forum