Dodaj do ulubionych

zielone kupki

26.10.06, 15:31
Mam pytanie, moja 6 miesieczna coreczka robi od 3 miesiecy zielone kupki, jest
na mleku modyfikowanym, od 2 miesiecy je tez inne rzeczy.Wprowadzalam je
stopniowo i nie widzialam oznak alergii.Te kupki sa normalne,tzn nie ma
rozwolnienia, nie ma zatwardzen.Lekarz tez wykluczyl alergie,ale ja sie martwie.
Obserwuj wątek
    • niespodziewanka Re: zielone kupki 26.10.06, 17:13
      Na mój gust można spróbować zmnienić mieszankę modyfikowaną na inną, może ta
      którą podajesz dziecku nie służy, różnie to bywa.
      • bess Re: zielone kupki 08.11.06, 22:46
        u mnie (tzn. u moich dzieci)zielone kupy zwiazane byly z alergia na bialko mleka
        krowiego ( ale tez byly czerwone szorstkie plamy na policzkach, kolanach i
        lokciach. Ustapilo to po wprowadzeniu mieszanek typu Nutramigen, bebilon Pepti -
        faktycznie zaczelo sie od takich kup, wysypka doszla po ok. 2 tygodniach
        • siwka324 Re: zielone kupki 09.11.06, 10:05
          Moje dzieciaczki też miały zielone kupki i to bardzo długo. Obydwie córcie miały
          alergię na mleko (szorstka skóra, wysypka itp.), więc musiałam podawać Bebilon
          pepti. Te zielone kupki POJAWIŁY SIĘ dopiero w momencie gdy zaczęły ten bebilon
          dostawać (jak przestałam karmić piersią). Lekarka powiedziała że to może być
          reakcja na zmianę pokarmu ale póki nie ma biegunki ani innych niepokojących
          objawów to nie należy się martwić ani nic zmieniać bo organizm dziecka musi się
          przestawić. Starsza córka miała zielone kupki jakies trzy-cztery miesiące,
          młodsza przez dwa miesiące a potem im przeszło. Tak że myślę że nie ma co się
          martwić, będzie oksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka