mamaanieli 09.09.07, 10:47 wpisujcie się jeszcze raz dziewczyny - te które są jeszcze w ciąży. bo tamten stary post jest dłuuuuugi jak wąż i mocno już zdezaktualizowany u nas czwarte w drodze. termin na luty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka415 termin na 25 listopad 09.09.07, 22:12 u mnie czwarte w drodze tzn. Tomek'05, bliźniaki w niebie i kolejny maluszek oczekiwany bardzo, bedzie dziewczynka Małgosia ---- Tomek --- Odpowiedz Link
hedonka też czwarte 10.09.07, 11:09 jest jeszcze bardzo malutkie, termin na maj przyszłego roku Odpowiedz Link
natalia433 trudna ciąża 11.09.07, 08:35 jestem w 18tc ale mam już serdecznie dość, pomijając fakt że mdłości skończyły się dopiero w 16tc to odrazu zaczęły męczyc mnie skurcze,macica nisko naciska mi okropmie na pęcherz, bolą mnie pachwiny i wszystkie ścięgna, chodzę jak pokraka, fakt że brzuch jak na ten tydzień ciązy mam naprawdę wypaśny a jestem chuderlakiem trasznym! niewiem jak tu wytrzymac do końca, najbardziej martwią mnie te skurcze...ech nie ma lekko a jak Wy znosicie kolejne ciąże? Odpowiedz Link
mamaanieli Re: trudna ciąża 11.09.07, 20:23 czesc. ja tez jestem w 18 tygoniu. ale u mnie wszystko ok. natomiast poprzednią ciążę miałam koszmarną. i powiem ci jedno: nie powinnaś bagatelizować skurczy w tak wczesnej ciązy. to zawsze jest niepokojący objaw. w najlepszym wypadku przemęczenie, które też nie może być przyczyną niefajnych sytuacji. ja tamtą ciążę przeleżałam, więc wiem co mowię. nie ryzukuj. pozdrawiam. ps. czyli najpierw do dobrego lekarz. a. Odpowiedz Link
kropka415 Re: trudna ciąża 12.09.07, 00:16 natali trzymam kciuki za ciebie, u mnie tez ,,dziwnie" ja to tłumacze ze przy mały się na gonię i z przęczenia się słabo czuję. pa Odpowiedz Link
kropka415 Re: trudna ciąża 12.09.07, 00:31 zeby wzmocnić kondycję byłam dzisiaj na basenie, cisze się strasznie ze mi sie udało Odpowiedz Link
natalia433 Re: trudna ciąża -do Mamaanielli 12.09.07, 13:20 ja nie bagatelizuje tych skurczy broń Boże, juz mam takie dwie ciąze za sobą z leżeniem i fenoterolem itp. Narazie łykam magnez, nospę i biore kaprogest w zastrzykach i bardzo mi to pomaga oraz codziennie ciepła 20 minutowa kąpiel co niesamowicie dobrze wpływa na te nieszczęsne skurcze.Monitoruję stan szyjki i póki co nie ucierpiała jeszcze ale wrazie pogoszenia dostanę pessar! Jesli chodzi o lezenie to leże ale wiadomo jak to ywyglada: obiad ugotowac trzeba, zawieść i odebrać dzieci z przedszkola trzeba...no a jak maluchy już są w domu to o możliwości leżenia kiepsko.A maż pracuje od rana do wieczora i odciąża mnie tylko w weekendy. Odpowiedz Link
mamaanieli Re: trudna ciąża -do Mamaanielli 12.09.07, 21:30 ok. trzymaj się dzielnie i nie kurcz pozdrawiam. Odpowiedz Link
blanka77 Termin na dzisiaj, trzeci facecik :-) 13.09.07, 09:16 Witam, od niedawna czytuję Wasze forum, Spodziewam się trzeciego synka, termin mam właśnie na dzisiaj... Moi chłopcy to: Dawid 10 lat Daniel 4 lata i Karolek w brzuchu Odpowiedz Link
bazylia_am Termin na 18 listopada 13.09.07, 12:50 U nas będzie trzecia córeczka, najstarsza ma 9 lat, młodsza prawie 2,5. Z każdą ciążą czuję się gorzej - zastanawiam się czy to wiek robi swoje czy zużycie materiału )) Odpowiedz Link
andaba Bazylia! 13.09.07, 18:51 Juz się o ciebie martwiłam, zniknęłaś z listopadówek... Odpowiedz Link
bazylia_am Re: Bazylia! 21.09.07, 15:19 Czasami zaglądam na listopadówki, ale jakoś nie mam serca do pisania tam. Ja widzę w sobie wielką różnicę między moją pierwszą ciążą, drugą a tą trzecią (dość szybko po drugiej). Wstyd się przyznać, ale nudzą mnie problemy początkujących mam, choć sama je miałam Pozdrawiam! Odpowiedz Link
bdra1 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 13.09.07, 23:17 witam trzeci synek za miesiac Odpowiedz Link
wegielek trzecie na juz 14.09.07, 20:25 jeden termin mi minal, drugi jeszcze przede mna. czekamy na synka po dwoch corkach Odpowiedz Link
natalia433 Re: trzecie na juz 14.09.07, 20:33 Wegielek jeszcze nie urodziłaś? olej nie pomógł? zaglądałam na " dwa plus trzy" ale tam cisza i dopiero tutaj widze że jeszcze jesteś dwa w jednym. powodzenia!!! Odpowiedz Link
wegielek do natalia433 15.09.07, 20:23 nie, jeszcze nie buuu... dzis dwa razy bylam na ktg na Zelaznej, ale nic zlego sie nie dzieje - skurczy brak, ktg w normie, wody w normie. Odpowiedz Link
magmi2 też czwarte 15.09.07, 20:05 hedonka ja również mam termin na maj przyszłego roku Wczoraj zobaczyłam 2 kreseczki. A tak wogóle to witam Wszystkie mamy oczekujące Jestem tu nowa i niezmiernie się cieszę że tu trafiłam. Odpowiedz Link
hedonka Magmi2 15.10.07, 10:30 Witaj, tak się schowałaś, że dopiero przeczytałam. Napisz, jakie masz starsze dzieciaki. Ja czasem bywam też na Majówkach 2008, bo w sprawach praktycznych młode mamy są niezastąpione Odpowiedz Link
magmi2 Re: Magmi2 31.10.07, 17:26 Córa 10 lat, syn 8l, i najmłodszy 3 latek. teraz marzy nam się dziewczynka, ale co bedzie to będzie. ja również bywam na majówkach Pozdrawiam Odpowiedz Link
klara114 Re: też czwarte 17.10.07, 11:50 Gratulacje!ja planuje teraz czwarte moze ja zobacze 2 kreseczki za 2 tyg.pozdrowionka Odpowiedz Link
iwonka50 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 15.09.07, 22:18 Witam wszystkie oczekujące. Ja jestem obecnie w 21 tygodniu i po 2 urwisach (8 lat i 3,5 roku)prawdopodobnie wymarzona córeczka :-} Odpowiedz Link
werbena11 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 21.09.07, 16:14 To jeszcze ja sie dopisze mam dwie corki Helenke 4,5 lat i Tereske - 2 lata w styczniu skonczy. A teraz termin na poczatek marca; pewnie pod koniec lutego sie dzidzius urodzi, bo to trzecia cesarka. I robimy kurs adopcyjny, juz wczesniej planowany, wiec moze zdecydujemy sie na Numer 4 ) Odpowiedz Link
bibba i ja odpadam :) 22.09.07, 22:13 moje czwarte dziecko urodzilo sie ostatniej nocy Odpowiedz Link
kropka415 gratulacje wegielku 27.09.07, 21:52 a jak poród bez problemowo jesteś zadowolona z opieki, jak dzieci przyjęły nowego gościa? Odpowiedz Link
bdra1 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 22.09.07, 22:28 jeszcze w ciazy... 3 w pazdzierniku Odpowiedz Link
azja1974 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 27.09.07, 09:24 10 października mam termin, nr 3, paulinka dołączy do dwóch braci. ta ciąża też najcięższa ze wszystkich, w pierwszej czułąm się świetnie, w drugiej pod koniec gorzej, a ta cała jakaś... brrrr no ale już niedługo i tylko to mnie pociesza. chociaż, wstyd się przyznać, mając już dwójkę, ale... boję się porodu. i w ogóle jak to będzie. chłopaków zapisałam na jakieś zajęcia po przedszkolu i jak ja sobie dam radę, żeby ich tam zawozić i odbierać z niemowlakiem przy cycku. jakoś się boję, czy logistycznie sobie poradzę, jak ja to wszystko ogarnę i w ogóle jak to będzie. jakiś przedporodowy spadek nastroju chyba mam. pozdrawiam wszystkie brzuchate i neomamy! ps. dziewczyny, czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie są te fora z terminem porodu. tzn listopadóki, październikówki itp. wszyscy o nich mówią, a ja jakoś nie mogę ich znaleźć. dzięki, azja Odpowiedz Link
aaania link do forów 27.09.07, 12:10 forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4086260.html?x=3122603 pozdrawiam Odpowiedz Link
azja1974 Re: link do forów 27.09.07, 15:12 o, dziekuję bardzo! bo już w desperacji się zaczęłam wywewnętrzniać w jakimś wątku o końcówce ciąży potem zaczęłam czytać wątek, jestem w 36 tc i mąż mnie zdradza, i to dopiero pogrążyło mnie w depresji... Odpowiedz Link
wombacica 5 oczekiwane w marcu 01.10.07, 10:32 Kiedyś wpisywałam sie w księdze gości, na rzie was podczytuję, ale ciesze się,że jesteście. Odpowiedz Link
natalia433 już wiemy że.... 05.10.07, 09:40 nasze trzecie dziecko to będzie dziewczynka! marzył mi się taki układ najważniejsze że malutka jest zdrowa. Odpowiedz Link
mamaanieli Re: już wiemy że.... 06.10.07, 08:47 gratulacje. ja mam usg 24 października... Anielka z rezygnacją: "pewnie znów będzie chłopak" Odpowiedz Link
makinka27 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 15.12.07, 12:09 witam. i ja się dołanczam. termin 4 porodu na koniec sierpnia!! trzy chłopaki łobuziaki w domku czekają na dziewczynke........... Odpowiedz Link
mamaanieli Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 15.12.07, 13:51 witamy dopisz się do nowego wątku oczekujęcego, bo ten przystarawy i już nie bardzo da się czytać)) Odpowiedz Link
justinka_27 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 08.10.07, 08:51 Dopisuję się i ja z naszym (jak do soboty sądziłam) szóstym. To 13 tydzień i najpierw chciałam się upewnić, że wszystko dobrze. Z USG dowiedziałam się, że dobrze... i to podwójnie dobrze. Tak więc czekamy sobie na szóste i siódme )) Odpowiedz Link
mamaanieli Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 08.10.07, 12:45 ale jazda!!! i jak się czujesz? gratuluję, choć ja pewne byłabym najpierw w niezłym szoku. potem też pozdrawiam ciepło całą trójkę hehe Odpowiedz Link
aaania GRATULUJEMY!!!!!!!! 15.10.07, 13:32 i prosimy o kilka słów, jak poszło, wymiary maluszka itp ) Odpowiedz Link
marzenia16 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 18.10.07, 13:08 dawno mnie tu nie było. Ale wracam, bo w czerwcu będzie szóste maleństwo.(kuba 14, Kalina 11, janusz 9, zosia 4, daruś 1,5) Odpowiedz Link
mac62 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 19.10.07, 07:34 no pięknie pięknie nam się forum "rozwija"- gratuluję tym mamom brzuszkowym i tym , które dopiero co się "brzuchacza" doczekały)) Odpowiedz Link
mamaanieli Re: Andaba 25.10.07, 21:44 u nas będzie dziewczynka. czyli 3 do 3. równowaga sił Odpowiedz Link
mamaani1 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 31.10.07, 09:00 Witam, wpisuje sie pierwszy raz jako mama potencjalnie wilodzietna. czytam Wasze forum juz od 3 lat, uwielbiam je. Teraz jestem w trzeciej ciazy termin 06.06.08. W domu dwie dziewczymki (13, 6 lat). Pozdrawiam serdecznie wszystkie Wielomamy. Odpowiedz Link
ankas70 Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 31.10.07, 14:35 Witam jestem w 38 tygodni więc już za parę dni mogę nie być oczekująca. CZekam na córkę - trzecie dziecko po synu i córce Odpowiedz Link
jol5.po Re: forumowe mamy oczekujące II (uaktualnienie;) 31.10.07, 20:13 Mamoani, zagladałas, pamiętam slicznie gratuluję gratulacje dla Ankas no i dla Andaby i Mamyanieli Agaty, Ty to juz wielodzietna pełną gębą Odpowiedz Link
natalia433 25 tygodni.... 31.10.07, 21:37 czas leci, brzuch rośnie czuję się dobrze, skurcze mi odpuściły i mniej się stresuje. Kręgosłup mi siada , nastroje zmienne jak pogoda... zaczęłam kompletowac wyprawkę no i czekam niecierpliwie na luty a jak wy się czujecie? Odpowiedz Link
agatka.007 dopisuje się 4 dziecko połowa lipca2008 13.11.07, 11:24 Witam Was kochane mamy, od 11 listopada wiem,że niespodziewanie będę miała czwarte dziecko. Nie planowaliśmy tego i na razie jestem w szoku, zupełnie nie czuję tej ciąży, jedynie nie mogę jeść bo non stop mnie mdli i płaczę(. Cieszę się jednak z radości mojego męża, którego każde nasze kolejne dziecko mobilizuje do intensywniejszych starań o dobra materialne, aktualnie w tempie szybszym będziemy wykańczać nasz ukochany domek, tak by maluszek miał super warunki jak się urodzi, obiecał tez mąż,że sam zrobi dla maluszka kołyskę. Mamy maleńką nadzieję,że będzie chłopiec, mamy trzy córy: Ola 7 lat, Julia 5 latek i Małgosia 2 latka. Dzięki Wam mniej się boję przyszłości. Odpowiedz Link
mamaanieli :) 13.11.07, 13:32 kobieto, z takim chłopem, to płacz ze szczęśćia ja jestem w 25 tygodniu (lub w 26. czuję sie średnio fizycznie, wyprawkę już mam najładniejszą na świecie tylko Mała nie ma jeszcze imienia... Odpowiedz Link
kropka415 Re: :) 13.11.07, 16:44 Agatko gratulacje, życzę chłopczyka, u mnie 38 tydzień i czekam na małą Małgosie, zgaga dokucza i ostatnio się przewróciłam w holu na wypastowanej podłodze w moim zakładzie pracy szłam podbić legitymację ubezpieczeniową jakoś to małęj nie przestraszyło i dalej siedzi brzuszku. Odpowiedz Link
agatka.007 Re: :) 13.11.07, 17:16 Mój mąż jest wspaniały i bardzo Go kocham)). Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Odpowiedz Link
michalinka75 :-) sierpień 2008 25.11.07, 16:42 Po kilku miesiącach celowania w córeczkę, wezmę co Bóg da Jestem szczęśliwa i przerażona w jednym, dopiero do mnie dociera, hehehe, ale cóz sama chciałam Odpowiedz Link
mamaanieli Re: :-) sierpień 2008 25.11.07, 17:10 gratulacje jeśli celowałaś, to może sie udać. u nas dziewczynki i chłopcy ułożyły się równiutko według zasady "wcześniej - dziewczynka", "podczas - chłopiec" pozdrawiam miłych pierwszych tygodni jak i oczywiście całej ciąży. a. Odpowiedz Link
michalinka75 Re: :-) sierpień 2008 25.11.07, 17:14 Dzięki Ano wychodzi mi, ze było jakies trzy doby przed, ale staram się nie nastawiać, po prostu czekam na dziecko Odpowiedz Link
kropka415 ja już sie rozdwoiłam 08.12.07, 13:12 jestem szczęśliwą mamą córeczki Małgosi urodziła się 1 grudnia ważyła 4290 a miała być to panna 3400 siłami natury tata był przy boku i wspierał ---- Tomek --- Odpowiedz Link