sylwek07 19.08.10, 11:32 Najszczęśliwszymi krajami świata są Dania, Finlandia, Norwegia, Szwecja i Holandia. www.zw.com.pl/artykul/496849_Kraina_wiecznej_szczesliwosci_lezy_w_Skandynawii.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 pelna lista 19.08.10, 11:45 www.forbes.com/2010/07/14/world-happiest-countries-lifestyle-realestate-gallup-table.html Odpowiedz Link
tamsin Re: pelna lista 19.08.10, 16:06 wyglada na to, ze Bulgaria to najbardziej nieszczesliwy kraj w Europie. A pogodne pewnie ladniejsza maja niz taka szczesliw Dania. Odpowiedz Link
syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 22.08.10, 03:24 e tam... kraina wiecznej szczęśliwości leży tam, gdzie sie jest szczesliwym, niezaleznie od tego jaki to kraj ba! niektorzy sa nawet nieszczesliwi niezaleznie od tego, gdzie akurat mieszkaja, bo nic im nigdy nie odpowiada - wtedy najlepiej wina za taka sytuacje jest obarczyc innych ja jestem szczesliwa, ale ja nie jestem zbytnio wymagajaca - wystarczaja mi moi dwaj panowie a reszta zawsze sie jakos ulozy Odpowiedz Link
sylwek07 syswia 23.08.10, 13:59 jak masz tych 2 panow do tego macie co jesc,macie gdzie mieszkac to mozna tak sobie zyc bo zycie nie jest uslane rozami gorzej jak pewnych spraw sie nie ma a na horyzoncie niczego takiego nie widac i nawet sie nie zanosi... Odpowiedz Link
syswia Re: syswia 23.08.10, 20:06 e tam Sylwek, sa ludzie, ktorzy maja i rodzine i pieniadze i dach nad glowa, a jednak nigdy nic im nie pasuje i maja pretensje do calego swiata i nie omieszkaja tego glosno i po prostacku wszem i wobec oswiadczyc Odpowiedz Link
sylwek07 Re: syswia 24.08.10, 13:22 to pewnie nie wiedza czego szukaja lub tez maja tak duzoo ze musza cos innego szukac w swoim zyciu a jak nie znajduja to... ja z mila checia wezmie nie kase ale ten dach nad glowa i rodzine przez duze R ,,a kasa?nie jest dla mnie az taka istotna jak te wyzej sprawy Odpowiedz Link
monhann2 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 23.08.10, 21:02 ja jestem szczesliwa, ale ja nie jestem zbytnio wymagajaca - > wystarczaja mi moi dwaj panowie a reszta zawsze sie jakos ulozy Swiete slowa Sys Ja bym jeszcze dodala do listy: "szlachetne zdrowie, nikt sie nie dowie, jako smakujesz az sie zepsujesz" Moja rodzina i nasze zdrowie to juz dla mnie pelnia szczescia)))))) A gdzie? To juz drugorzedne Odpowiedz Link
syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 24.08.10, 01:20 tak, masz racje, zapomnialam o zdrowiu, ale to pewnie dlatego ze ostatnio mam doczynienia z hipochondria i egocentryzmem i wzbudza to we mnie agresje... na szczescie tylko wirtualno-werbalna i sie jeszcze autocenzuruje Odpowiedz Link
asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 26.08.10, 18:03 czyzby chodzilo ci o pania z nickiem na M? Odpowiedz Link
syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 27.08.10, 00:45 M? nieee ... to na sasiednim kanadyjskim forum, ale dziewczyna sie wlasnie tak zblaznila, ze spuscmy milosiernie zaslone milczenia... Odpowiedz Link
asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 27.08.10, 15:46 Och a juz myslalam! Jest tu taki typ, ktory mnie po prostu przerosl. No nic to Odpowiedz Link
syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 28.08.10, 01:05 A zes mnie zaintrygowala teraz. Zaczne przegrzebywac forum, chyba ze sie zlitujesz i mi dasz cynk na prv Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 28.08.10, 18:57 Syswia, nic nie przegrzebuj, musimy Asice docisnac...niech natychmiast uchyli rąbka...bo mnie tu zaraz szlag trafi. Na M to napewno nie ja...ha ha ...ani Mon, ani Marjanna. ... ani Sylwek, nasz ukochany Rodzynek w rzeczy samej. mnie zaraz chce szlag trafic Odpowiedz Link
asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 22:56 no to poszlo na gazetowy mail.... Odpowiedz Link
asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 22:57 ps. Syswia, i zeby nie bylo: juz wyweszylam sasiednia awanture z pania C. Powiem tak: ona ma spust Odpowiedz Link
monhann2 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 23:11 Asica, a o co chodzi z ta pania z nikiem na M? Bo dostalam nerwacji? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 23:29 No okazalo sie, ze to nie Monhann... hi hi Ja nie znam tamtej pani na M, zupelnie mi obca osoba. Za to rzucilam sie sprawdzic awanture u sasiadow i faktycznie.. mniam mniam typek....typkowa na C. Kiedys, za pradawnych czasow tez tu takie bywaly, a dzis sama dojrzala Polonia....nawet nie ma o co sie poklocic. Odpowiedz Link
mon101 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 30.08.10, 21:07 Ale zes nas zaintrygowala... Egocentryzmu moze bym sie i dopatrzyla, ale do hipochondrii sie nie przyznaje! Wasza M Odpowiedz Link
asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 07.09.10, 19:02 A jest taka pancia, co to z kazdym sie wykloca, ze ona ma najgorzej, bo to i smo. I nie ma konca owym przekonywaniom. A na deser zawsze wywola taka awanture, ze hej! Odpowiedz Link
sylwek07 macie racje ze... 24.08.10, 13:43 obojetnie gdzie by sie nie bylo jesli znajdziemy w jakims miejscu swoj tzw dom to tam bedziemy szczesliwi \ i teraz nie ktorzy szukaja ciagle a nie ktorzy siedza juz na miejscu i moze byc tak ze Ci 1 beda cos marudzic ale jesli cos znajda to przestana moze a co do mnie to czas pokaze co bedzie i jak bedzie.. Odpowiedz Link
sylwek07 asiasthm 30.08.10, 16:46 czy widac ta szczesliwosc w tej Szwecji?jak pisza w tym artykule,,cos moze z zycia wziete... Odpowiedz Link
mon101 Re: asiasthm 30.08.10, 21:12 Z zycia , z zycia! Bardzosmy tu szczesliwi tylko ze aktualnie d... nam marzna. Niespodziewany koniec lata!Intensywnego ale jakze krotkiego... Odpowiedz Link
mon101 Re: asiasthm 30.08.10, 21:18 A tak bardziej serio, to zgadzam sie ze podstawowe potrzeby sa zaspokojone i nie ma jakiegos pedu za bogactwem, kariera, koniecznoscia przebicia sasiada, w zwiazku z tym oczekiwania sa mniejsze i zadowolenie z zycia wieksze. Odpowiedz Link
ciacho_78 nie czytalam Twoich wypowiedzi do tej pory, 30.08.10, 21:38 jesli powtorze pytanie wybacz i odeslij gdzie trzeba, ale jak tam z oslawona ciemnoscia i zimnem wlasnie? Stary mial projekt kilka lat temu w Szwecji i Norwegii i bardzo sobie chwalil stosunki w pracy i ogolnie miedzyludzkie, piekno krajobrazu neizaprzeczalne, ale pogoda podobno byla nieco depresyjna. Powiedzial, ze nie dalabym rady, bo zimno jednak przez wiekszosc roku i ciemno przez pol Ja akurat mialam niemowle przy piersi i bylam w ciazy koejny raz, dlatego no coz wstyd sie przyzac, zwykle tchorzostwo mnie powstrzymalo od sprawdzenia i zaluje teraz. Odpowiedz Link
mon101 Re: nie czytalam Twoich wypowiedzi do tej pory, 31.08.10, 22:07 Ciemnosc gorsza od zimna, bo jak tu sie mowi "nie ma zlej pogody, jest tylko zle ubranie". Doswietlamy sie jednak swiatelkami w oknach i zapalamy swieczki popijajac goraca herbatke. A jak sie cieszymy jak wiosna przyjdzie! No i w czerwcu mamy zdecydowanie widniej niz inni) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: nie czytalam Twoich wypowiedzi do tej pory, 01.09.10, 09:21 Dobrze Mon gada Ja kocham tu zyc. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: asiasthm 30.08.10, 21:42 Widac Sylwku, widac po pogodniejszych twarzach na ulicy, widac po braku nagminnego narzekania, widac moze nie szczesliwosc z kazdej strony, ale bardziej pogode ducha, usmiech, i spokoj. A z drugiej strony ludzie cierpia na zwykle codzienne bolaczki, na samotnosc, brak pieniedzy, brak pracy, obrzydliwe chorobska ....czy co tam komu akurat doskwiera. Jak wszedzie! Odpowiedz Link
sylwek07 Re: asiasthm 31.08.10, 11:04 o samotnosc>tzn ze nie maja tzw swojej 2 polowki czy tez nie maja z kim pobyc,porozmawiac,ze jest sie kims a nie niczym... a ze maja swoje bolaczki to tak jest w tym zyciu co do tych usmiechow to bywa roznie,czasami chcialbym miec doczynienie z kims smutnym ale podajacym reke niz z usmiechem a nic niewnoszacym i nie pomagajacym a jeszcze czasami drwiacym z Ciebie bo kim jestes>lub czym?od taka realnosc zycia czy to tutaj czy tez zagranica fakt nikt nie ma obowiazku Ci pomagac ale.... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: asiasthm 02.09.10, 11:42 jak sa zaspokojone podstawowe potrzeby z piramidy maslowa plus cos extra to wszedzie jest szczesliwie Odpowiedz Link
sylwek07 a te potrzeby wyzszego rzadu czy tez nizszego 02.09.10, 15:45 maja byc zaspokojone?jak w tej tabelce? www.anacco.pl/page,list,id,29,ids,7,Teoria_potrzeb_Maslowa.html Odpowiedz Link
thorgalla Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 08.09.10, 15:57 Podejrzewam,że ankiecie nie było pytań o pogodę Odpowiedz Link
sylwek07 Norwegia numer 1 04.11.10, 17:49 news.yahoo.com/s/afp/20101104/ts_afp/unhealthsocial Odpowiedz Link