syswia 13.08.04, 16:38 E tam, Brytyjki maja swoja frakcje i sie spotykaja - a ja im zazdroszcze))) Dziewczyny z Kanady laczmy sie))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eli_7 Re: Kanadyjki:) 13.08.04, 17:53 Dokladnie syswia jestem za, laczmy sie!! Niedlugo bedziemy liczniejsze niz Brytyjki. Do dziela dziewczyny! Pozdrowienia, Eli Odpowiedz Link
ag.ni Re: Kanadyjki:) 15.08.04, 18:36 Czesc, zglaszam sie z Montrealu. Jestem pasywna uczestniczka forum tzn czytam czytam czytam, na pisanie nie starcza mi czasu - praca, dwoje dzieci i do niedawna jeszcze szkola... Agnieszka Odpowiedz Link
momo16 Re: Kanadyjki:) 15.08.04, 22:26 Jesli Montreal to ja tez tu jestem Tez raczej pasywna - duzo czytam malo pisze Pzdr - Monika Odpowiedz Link
tora99 Re: Kanadyjki:) 28.09.04, 07:59 no to zglasza sie kolejna "kanadyjka" ;o) 31 lat w kanadzie od 1,5 roku. nie pracuje, jestem wolontariuszem w szkole specjalnej. (skonczylam ped. spec w lodzi i terapie ped. w gdansku) mama 8 miesiecznej martusi... czy zapisy do kola pan z toronto sa aktualne? ;o) pozdrawiam kasia Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 28.09.04, 15:33 No pewnie Gdzie mieszkasz konkretnie? Kinky mieszka w okolicy West Clair, a ja wlasnie w czwartek wyprowadzam sie do Markham (16Ave). Spotykamy sie ostatnio z Kinky b. czesto i jest b. fajnie! Dolacz sie. Zapraszamy! Odpowiedz Link
tora99 Re: Kanadyjki:) 30.09.04, 07:00 dzieki bardzo ;o) baaardzo chetnie sie z wami zobacze. mieszkam w samiutkim centrum, okolica university/dandas mniej wiecej. 3 min od galerii. codziennie przez 2 godziny jestem wolontariszem w szkole spec. a poza tym mam "wolne"... jezeli tak to moge nazwac. no tyle ze mam marte. mam nadzieje ze ja tez chetnie poznacie ;o) jest kochana, chociaz bywa marudna. (np wczoraj w nocy... walczyla dzielnie ze snem do 2..) moze odezwiecie sie na priv? tora99@gazeta.pl a nr gg 3663940 pozdrawiam kasia Odpowiedz Link
frankie36 Re: Kanadyjki:) 16.08.04, 06:06 Ze spotkaniem to chyba bedzie ciezko,Kanada taka wielka,ale melduje sie do frakcji kanadyjskiej z Lethbridge,Alberta))) Odpowiedz Link
kinky5 Re: Kanadyjki:) 16.08.04, 19:35 toronto sie melduje!!!!! ciesze sie ze i frakcja kanadyjska sie zbiera!!! pozdrawiam wszystkie kanadyjki! Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 16.08.04, 21:15 Moze chociaz ontaryjki dadza sie zebrac i spotkac?)) A i Montreal w koncu nie az tak daleko Kinky, jaki jest Twoj plan tygodnia? Odpowiedz Link
eli_7 Re: Kanadyjki:) 16.08.04, 23:15 rosniemy rosniemy w sile Ja do Montrealu nie mam daleko, tylko 2 godziny, ale moze i do Toronto sie wybiore, moze nam sie uda cos zorganizowac. Odpowiedz Link
kinky5 Re: Kanadyjki:) 16.08.04, 23:19 moj plan tygodnia jest dosc luzny za wyjatkiem weekendu. wiec jestem otwarta na propozycje Odpowiedz Link
kinky5 Re: Kanadyjki:) 16.08.04, 23:26 ach,zapomnialam sie pochwalic ze w tym tygodniu ide na Cirque du Soleil!!! To zawsze bylo moje marzenie zobaczyc jakies ich przedstawienie na zywo- do tej pory widzialam program TV i film w Imax "Cirque du Soleil- droga przez zycie" Widzialyscie kiedys- jestem bardzo ciekawa wszelkich opinii! Odpowiedz Link
tamsin Re: Kanadyjki:) 17.08.04, 00:03 Ja bylam na dwoch przedstawieniach. "Mystere" i "O" ktore jest zrobione na wodzie. Bardzo dobre przedstwienia, feast nie tylko dla oka ale i ucha, spiewali przepieknie po wlosku (chyba) na Mystere, a ogolnie to jest to skojarzenie kolorow i ksztaltow jak we snie. Ja bylam zachwycona obydwoma przedstawieniami. Koniczenie napisz jak Ci sie podobalo i czy udalo ci sie uczestniczyc w przedstawieniu ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Kanadyjki:) 17.08.04, 01:14 ja widzialam chyba juz trzy pod rzad i za kazdym razem jestem zauroczona! Najbardziej zapadl mi w pamiec pierwszy wystep (ael tytulu nie pamietam jak na mopsika przystalo!) Dla mnie jest niesamowite to co oni robia z / wbrew grawitacji, a do tego cala aranzacja scen, kostimow etc! piekne! Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 17.08.04, 01:26 Ja nie widzialam, ale chetnie dam sobie opowiedziec jak to bylo No to jak dziewczyny? Kinky, ja tez mam zazwyczaj luzniej w ciagu tygodnia, przynajmniej do konca wrzesnia tak mam To jak? kawusia? Gdzie i kiedy? przybede akuratnie Z ktorej strony TO mieszkasz? Ja - McCowan/401... Odpowiedz Link
frankie36 Re: Kanadyjki:) 17.08.04, 05:49 Ale mi smutno,ze nie moge z wami na kawusie,dajcie chociaz znac,kiedy to sie wirtualnie podlacze Odpowiedz Link
kinky5 Re: Kanadyjki:) 18.08.04, 17:14 dzieki Wam to jeszcze bardziej podekscytowana jestem!!!! A to juz za 2 dni! Nie wiecie czy mozna robic zdjecia? Odpowiedz Link
tamsin Re: Kanadyjki:) 18.08.04, 17:19 zdjec nie wolno robic, ale koniecznie musisz opisac jak ci sie podobalo ) Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 18.08.04, 21:35 Nie badz smutasem))) Najpewniej w pazdzierniku wybiore sie na pare dni do Victoria, to Ci pomacham, jak bede nad Toba przelatywac)))) S. Odpowiedz Link
kinky5 Re: Kanadyjki:) 21.08.04, 18:20 wczoraj bylo BOSKO! Przedstawienie nazywalo sie Alegria i bylo NIESAMOWITE! W zyciu czegos takiego nie widzialam- jestem zachwycona....... przez cale przedstawienie siedzialam zauroczona - nawet nie klaskalam - po prostu siedzialam i chlonelam.... Polecam wszystkim. Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 18:48 Chcialam niniejszym uroczyscie oswiadczyc, ze wczoraj przedpoludniowa pora dokonalysmy z Kinky5 inauguracji Kola Pan z Toronto Zapisy beda przyjmowane po pozytywnej weryfikacji kandydatek.... itd, itp .... Z powazaniem)))) Syswia Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 18:57 noooooo tzn. najpierw wyprowadzilam kolezanke z metra w krzaki (czytaj zagadalam sie i skrecilysmy nie w ta ulce co trzeba)), a potem zameczylam ja tysiacem rad Pomyslowego Dobromira na emgracji, ale ze Kinky zglosila chec ponownego sie ze mna spotkania - wnioskuje, ze bylo milo)) S. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 19:38 Oprocz krzakow ) gdziescie byly i coscie robily? I jak sie ma sobie siebie wyobrazanie z rzeczywistoscia?? Ciekawska A Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 20:05 )) A zesmy se poszly do greckiej dzielnicy... Wypilysmy po herbatce w miejscowym barku opanowanym przez starszych panow (patrz: grecka dzielnica, ach ten klimacik) a po zadzierzgnieciu znajomosci zesmy sobie sie przespacerowaly wzdluz... Myslalam, ze Kinky jest nizsza)) Tak mi przez telefon Kinky naopowiadalas, to to niby taka niska osobka jestes... Ale od razu ja poznalam)) Hmmm, ale jej dzis nie ma na forum - przymierza swa zielona sukienke slubna)) To jutro pewnie Wam opowie swoje wrazenia)) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 20:17 No gdziezby jak nie do greckiej dzielnicy w czasie olimpiady. Mnie to nawet tu w domu wszystko teraz Grecja pachnie ...i sygnaturke sprawozdan w TV maja na buzuki. A twoja sygnaturka natychmiast przywoluje mi w pamieci te twoje slubne lapki a nie zadne gotowanie ))) Odpowiedz Link
kinky5 Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 20:44 juz wrocilam!!! Pani krawcowa okazala sie rosjanka wiec sobie pogadalysmy po "naszemu" teraz moja wersja spotkania: Sylwia bardzo podniosla mnie na duchu- zrozumialam ze w tym kraju da sie zyc I spedzilam naprawde mily czas z bardzo madra osoba i CHCE WIECEJ......... tradycyjnie juz pozdrawiam wszystkie kanadyjki! Odpowiedz Link
syswia Re: Kanadyjki:) 25.08.04, 20:46 Podoba Ci sie moja sygnaturka?)) To cytat z "Mistrzymi Przypraw" Chitra Divakaruni - o imigrantce z Indii, ktora prowadzi sklep z przyprawami w Kalifornii. Super ksiazka, taka osnuta pajeczynka nostalgii... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kanadyjki:) 26.08.04, 13:12 podoba mi sie , bo choc do garow nie mam nabozenstwa,to przemawia do mnie wlasnie ta odrobina nostalgii...zeby nie powiedziec poezji. A slowo -dlonie- zawsze skojarza mi sie z fotografia twoich slubnych. Wiesz, ja nie mam wplywu na moje skojarzenia ))) Odpowiedz Link