sylwek07 07.12.04, 23:47 hey Juz wysylacie kartki swiateczne?ja dzis wyslalem wiekszosc do USA i Kanady ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 07.12.04, 23:55 ufff ja zaczelam ale to sRasznie duzo pracy ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:02 ja dzis wyslalam pierwsza ture: do usa, kanady, brazylii i australii. Za kilka dni posle na europe. Chyba pojdzie ze 30 sztuk. I robie zaklady: ile dostane w zamian? Bo z nimi jak z prezentami: im wiecej wysylam tym mnie dostaje Odpowiedz Link
ulkaa Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:25 No to w tym roku dostaniesz wiecej, zeby Ci sie bilans zrownowazyl)) Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:04 te do dalekich krajow juz wyslalam, na krajowe mam jeszcze czas. a w ogole bardzo lubie zakupy kartek, potem ich wypisywanie, naklejanie znaczkow i wysylanie. lubie tez otwieranie listow, nawet tych z reklamami. gdybym nie robila tego co robie, to chyba bylabym listonoszka! Odpowiedz Link
asica74 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:07 a ja jeszcze dodam, ze odkad zobaczylam ze mozna wesprzec charieties przez kupowanie kartek, to uporczywie takowe kupuje. I ciesze sie z tego! Stoktorka, ja mam to samo z listami! Uwielbiam! otwierac listy! Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:10 a do skrzynki zagladam kilka razy w ciagu dnia, jak nienormalna! Odpowiedz Link
asica74 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:16 ja tez jestem nienormalna... od kilkunastu lat! no i co ty na to powiesz? Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:19 no i dobrze! tak ciekawiej jest! taka normalnosc to moglaby byc troche nudna, nie? Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:27 zgadzam sie! a my nudy nie tolerujemy i juz! Odpowiedz Link
asia.sthm Z gory uprzedzam 08.12.04, 00:30 ze jestem ta osoba , ktora nigdy swiatecznych kartek nie wysyla. Kupuje tonami, bo mi tu dzieci zawsze dzwonia i sprzedaja na korzysc roznych organizacji, to kupuje, ale nie wysylam. Od wielu lat za to dostaje od tych, ktorzy wysylaja. Samych nieobrazalskich znam, jak slowo honoru )) Odpowiedz Link
mijaczek Re: Z gory uprzedzam 08.12.04, 04:51 asia.sthm napisała: > ze jestem ta osoba , ktora nigdy swiatecznych kartek nie wysyla. Kupuje tonami, > > bo mi tu dzieci zawsze dzwonia i sprzedaja na korzysc roznych organizacji, to > kupuje, ale nie wysylam. Od wielu lat za to dostaje od tych, ktorzy wysylaja. > Samych nieobrazalskich znam, jak slowo honoru )) My tez sie nie obrazimy Asiu.... jak nam cos na forum wyslesz :o) Buzka! No i... Wesolych Swiat! A tobie God Jul [czy jak to tam po tym szwedzku bylo... :o)] Odpowiedz Link
mijaczek Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:32 A wiecie co? Ja wczoraj po raz pierwszy wysylalam poczte jako pani Erikowa, no i oczyfiscie kartki swiateczne. Na razie tylko rodzinie - sztuk 16. W sumie nie licze na kartki od nikogo oprocz mamci, ale co tam, przeciez nie fszyscy znaja nasz adres. Ale fajnie bylo sie w koncu podpisac Erikowy Mijaczek :o) Pozdrofionka! Aha, A jak ktos z forum chce karteczke od Mijaczka to moze mi na priv'a adresik wyslac i ja chetnie zyczonka wysle [a musze przyznac, ze znalazlam bardzo fajniuskie wierszyki swiateczne] Pzdrf! Mijaczek Erikowy :o) Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:35 no to dawaj te wierszyki to i my skorzystamy ) bo...wymyslac te zyczenia, to ciezka praca ) ja nigdy zadnych kartek nie wysylalam dopiero jak tu przylecialam... mam wrazenie, ze z niektorymi to chociaz przez te kartki podtrzymuje kontakt ( Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:38 > mam wrazenie, ze z niektorymi to chociaz przez te kartki podtrzymuje kontakt > ( ale lepszy taki kontakt niz zaden! ja tak sobie zawsze mysle, ze przynajmniej raz w roku ktos tam o mnie pomysli, wypisze kartke i wysle i to samo z mojej strony i to jest przyjemne! Odpowiedz Link
asica74 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:43 tez mi sie tak wydaje... choc z drugiej strony slysze takie glosy: jak caly rok nie pisalam, to niby teraz mam pisac? po co? Ja jednak wole wlasnie tak: napisac choc raz do roku, a swieta temu sprzyjaja! Odpowiedz Link
ulkaa Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 08:50 Popieram calkowicie. Pisze do wielu osob z tej wlasnie okazji i tak ,jak ty dostaje polowe odpowiedzi. Czy taka kartka raz do roku ma dla kogos znaczenie , czy nie - w zasadzie mnie nie obchodzi . Dla mnie ma . Poza tym ludzie nie pisza z roznych przyczyn - lenistwo , skapstwo , olewactwo . Wiec pisze , niech sie naucza troche kultury...)) Najdziwniejsze jets to , ze Ci , co nigdy nic nie wysla - odzywaja sie , kiedy czegos potrzebuja. Oj, wtedy to sa bardzo aktywni. Ach, ludzkie slabosci , kto ich nie ma ... Odpowiedz Link
mijaczek Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 00:47 Kochana Mulinko - oto dla ciebie kiczowate wierszyki, ktorymi uraczylam cala rodzine! 1. Kiedy opłatek bialusieńki weźmiesz do swej dłoni, wspomnij w ten dzień uroczysty choć przez chwię o mnie. Oddalony jesteś ode mnie kilometrów wiele tym opłatkiem choć w myśli się z Tobą dzielę. 2. Mikołaja w kominie, prezentów ile się nawinie, cukierków trzy skrzynki, dwumetrowej choinki, przed domem bałwana i sylwestra do rana! 3. Szczęśliwych, kojących, wartych pamięci, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości Świąt Bożego Narodzenia oraz niesamowitego, niezapomnianego, niepowtarzalnego Sylwestra!!! 4. Cudownych, białych, miłych, radosnych, pogodnych, spokojnych, zdrowych świąt upływających we wspaniałej atmosferze życzy... 5. Świętego w kominie, prezentów po szyję, zielonej choinki, cukierkow trzy skrzynki, zimnego szampana i sylwka do rana. 6. Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. 7. Śniegu po pachy, smacznej kiełbachy. Prezentów kupę różdżki na dupę. Do nieba choinki oraz szczęśliwego wyskoku do Nowego Yorku. 8. Gdy gwiazdka wigilię zaczyna do stołu siada rodzina. Ja jestem daleko stąd, lecz życzę Wesołych Świąt! 9. Objuczonego Św. Mikołaja, rozmownych zwierząt, ognistej choinki i szampańskiej zabawy sylwestrowej życzę w nadziei, ze będzie to tez moim udziałem... 10. Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. 11. By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie! cdn... Odpowiedz Link
bibi1 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 10:13 Mijaczku z nieba mi spadlas! wczoraj wypisalam 3 kartki i juz mialam dosc wymyslania co komu napisac, a jeszcze z 10 mi zostalo Te wierszyki sa takie slodkie, no i nie bede sie powtarzac kazdy dostanie inny buziak wielki ode mnie :0))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 01:10 czy ktos mnie moze poinformowac jak odbywa sie seks na sniegu. Bardzo wszystko to piekne i pouczjace. Dawaj wiecej Mijaczku. Czuje sie tak jakbym juz tyle kartek z zyczeniami dostala Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 01:16 moze by sie eskimosa zapytac? zna ktos? Odpowiedz Link
alex113 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 01:32 Przez lata wysylalam mnostwo kartek swiatecznych. Poniewaz nie pisze listow, byla to swietna metoda na powiedzenie "zyje i o tobie pamietam". Byla lista do rodziny, znajomych, ulubionych klientow, ludzi z ktorymi wspolpracowlismy itp. Doszlo do tego ze wysylalam ponad 200 sztuk. I tak mnie to zmeczylo ze w ubieglym roku, kupilam kartki i znaczki, ale wyslalam tylko jedna, do rodzicow W tym roku zredukuje liste do maksymalnie 50 )))))))))))) Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 02:18 Mijaczku, kochana jestes ostatnia godzine adresowalam kartki nie wiedzialam co tam wpisac i juz wiem! dzieki! Odpowiedz Link
frankie36 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 05:13 A ja juz wyslalam,i doszly mnie sluchy ,ze ludzie juz podostawali.Co roku staram sie zrobic kartki swiateczne z uzyciem zdjecia naszej rodzinki,albo dzieci,w ten sposob rodzina i przyjaciele dostaja nasze zdjecie przynajmniej raz na rok. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 07:34 U mnie co roku ta lista sie kurczy, dwa lata temu wyslalam ok. dwudziestu kartek, w zeszlym roku tylko kilka, a w tym - jeszcze nie wiem . Ja dostaje 2 lub trzy Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 15:21 Frankie, swietny pomysl ja myslalam o robieniu kartek ze swoich zdjec ale te ze zdjeciami Rodzinki - super i...mysle, ze naszym bliskim takie kartki bardzo sie spodobaja kupuje pomysl! Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 15:33 No nie straszcie mnie!!! Ja dopiero sie zabieram! Mowie o tych "papierowych", bo e-kartki to wysylam gdzies na kilka dni przed Swietami. Jak to dobrze, ze wiele moich znajomych ma dostep do internetu! Zostalo mi gdzies kolo 10 kartek - papierowych do wyslania za morze - do Polski (ja wysylam w odwrotnym kierunku, Sylwek )No nic, najblizszy weekend musze przeprosic sie z dlugopisem i wyslac. M. Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 15:42 Witaj mamuska! a ktos Ty? i skad? milo miec kolejna duszyczke w towarzystwie ) Odpowiedz Link
tamsin Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 15:53 jestem "bezkartkowiec", no coz..ide na latwizne i nie wysylam kartek bo nie lubie tego robic. Wciaz dostaje kartki, niektore z PL sa super, rozkladane, pana jezuska mozna wyjac z zlobka, przesunac trzech kroli, jednym slowem zabawa na pol dnia ) Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 15:54 czesc tamsin! co slychac? jakos dawno cie nie spotkalam ) Odpowiedz Link
tamsin Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 16:29 no wlasnie mulinka, gdzie ta nowa owieczka co miala dolaczyc do naszego stada? cos przepadla szybko? Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:12 Nie chce wychodzic na egocentryczke, ale o tej owieczne to o mnie?! Dzieki za przywitanie Mulinka. Ja z Toronto. Stad te kartki do Polski. Co jeszcze chcialabys wiedziec? A wogole to wszystkim milego kartkowania zycze! M. Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:20 wiedzec za duzo nie musze ciekawosc ponoc do pielka prowadzi, a mi w moim niebie dobrze ) ale skoro do nasz zagladasz, to...pogadaj czasem z nami buziak! Odpowiedz Link
tamsin Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:23 Mamuska, o tej owieczce to nie bylo o tobie ) My z Mulinka jestesmy z USA i ktos mial sie dolaczyc do naszej frakcji, ale sie chwilowo zgubil ) Toronto ma osobna frakcje, bardzo prezna zreszta )) chyba przyjmuja aplikacje i zapisy )) Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:35 O moj, czy sugerujesz Tamsin, ze powinnam zmienic szufladke ... Chyba nie wygryziecie za "zla strone granicy" Mulinka, pewnie, ze sie odezwe........ Odpowiedz Link
tamsin Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:39 tutaj nie ma granic! nasza jedynie sluszna partia jest wszedzie...czy masz przypadkiem na imie Asia? Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:43 bo jak jestes Asia - to my mamy przechlapane bo...tu Asie rzadza )) Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:49 no nie, zadnego przechlapania ......... jak to rzadza Asie? Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:46 Ni granic, ni kordonow ....... tego tam, chcialam powiedziec ....... nie przypadkiem nie mam na imie Asia. Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 17:53 to i dobrze bo wiesz, trzeba zmniejszac wiekszosc ) Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 18:00 "Zmniejszac wiekszosc" ))) to mi sie podoba ........ Ja tam do zadnej wiekszosci nigdy nie nalezalam, i tym razem nie ma wyjatku, jak widac Jakos brak pokusy, hi hi ...... anyway, co tam porabiacie w kraju naszego brata? Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 18:24 ja to sie glownie zyciem ciesze! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
asia.sthm O wy jedze :-)) 08.12.04, 19:22 Ja wam zmniejsze wiekszosc ! Na zebraniu porusze problem dyskryminacji wiekszosci. A szefowej po premii dziabne. Na Asie nie ma mocnych..!! I zeby mi to bylo ostatni raz. A gdzie Jarzabek dzisiaj? Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: O wy jedze :-)) 08.12.04, 19:41 jestem osoba kulturalna, wiec nie bede protestowac Odpowiedz Link
tamsin Re: O wy jedze :-)) 08.12.04, 19:51 Jarzabek pewnie polecial obkupowac sie w nowe, ulepszone i super modne ubrania ) nie wiem czy poznamy Jarzabka jak nam przyleci w nowym garniturze w kratke )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: O wy jedze :-)) 08.12.04, 20:08 Witaj mamuska samuska , z tych nerwow zapomnialam sie przywitac ) I leciec mi prosze na watek poezji i sie produkowac. Zeby nie Mijaczek z kartkami, to by nam produkcja calkiem stanela. A Jarzabek w garniturze w kratke bedzie nas reprezentowac na pokazie mody partyjnej przed pochodem pierwszomajowym. Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: O wy jedze :-)) 08.12.04, 20:18 W nerwach mozna wiecej rzeczy zapomniec (czy zapomnac? hm? - matematyka zawsze byla moja mocniejsza strona), wiec sie nie przejmuj. Co do poezji, nie wiem czy podolam, ale jestem pewna, ze to forum jest pelne ludzi z muza poetycka! A propos, gdzie jest ten poetycki watek? Odpowiedz Link
mulinka Re: O wy jedze :-)) 08.12.04, 20:33 w kazdym watku na poczatku ktos powanie cos zaczyna pozniej zakret watek w bok juz nie znajdzie go dziewczyna ) Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: O wy jedze :-)) 09.12.04, 03:58 Hej! Dobranoc wszyskim! Spijcie dobrze i nie chrapcie Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 19:19 no i dzis wyslalem ostatnio karteczke za ocean),w przyszlym tygodniu wysle na teren Polski... Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 19:41 Witam Sylwek .... cos wszedzie sie o ciebie "potykam" Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 19:59 hmmmm czy to cos znaczy? (ze sie tak "potykacie?") Odpowiedz Link
mamuska_samuska Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 20:15 no bo (wiem, wiem, nie zaczyna sie od "no bo" ) gdzie zagladam na forum to to widze kolege Sylwka ....... Odpowiedz Link
ulkaa Re: Kartki na Boze Narodzenie 08.12.04, 20:32 Mulinko , buziaczki i czesc. WSZYSTKO dostalam ! I jak Ci poszlo z tym sprzataniem szaf ? Odpowiedz Link
tamsin Re: Kartki na Boze Narodzenie - Mulinka! dzieki!! 10.12.04, 16:40 Dostalam wczoraj kartke z zyczeniami od Ciebie )) dziekuje bardzo, ale bylam zaskoczona ) M. usciskam po polsku a jakze, on lubi sie ze mna sciskac, wiec nie ma problemu )))) Dzieki jeszcze raz !! Odpowiedz Link
mulinka Re: Kartki na Boze Narodzenie - Mulinka! dzieki! 10.12.04, 19:17 alez nie ma za co Kochana buziak! Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Kartki na Boze Narodzenie 11.12.04, 00:45 Wlasnie skonczylam wypisywanie kartek, hurra!!! chyba sie teraz wykapie z tej radosci! Odpowiedz Link
ulkaa Re: Kartki na Boze Narodzenie 12.12.04, 15:39 Uff, skończyłam wypisywanie kartek . Idąc za ciosem - przemiłe forumowiczki tez cos dostana. Mam nadzieje, ze ta gwiazdka z nieba spadnie w odpowiednim momemcie. Poczta przyjdzie pod tytulem : " Niespodzianka "- mozna spokojnie otworzyc. Pisze o tym , bo kazdy boi sie przeciez zakamuflowanych wirusow. Jesli o kims zapomnialam, to prosze o wybaczenie i tu przesylam swiateczne zyczenia cieplutkiej atmosfery . Oby rok 2005 okazal sie Rokiem Tylko Dobrych wiadomosci !!! Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Kartki na Boze Narodzenie 12.12.04, 20:41 dzieki Ulka,ja otworzylem poczte bo wiedzialem ze od Ciebie nic mi nie grozi ))zaufanie wiec dzieki Odpowiedz Link