Dodaj do ulubionych

znowu o biletach

04.03.05, 19:13
ahh, zalamuje sie
probuje znalezc jakies bilety na Wrzesien do Polski na okolo miesiac i nic
ponizej ok $1000 nie znajduje, nigdzie czy to expedia czy priceline czy
hotwire czy inne takie. Czy to naprawde niemozliwe? Szczegolnie ze wrzesien
to przeciez juz po sezonie letnim, tak mi sie przynajmniej wydaje...
Gdzie mam jeszcze szukac? Jeszcze niedostepne? Czy wszystkie wykupione?
Chociaz prawde mowiac to nie wierze ze tak duzo ludzi lata do Polski we
wrzesniu, chociaz moze... To juz po wakacyjnym boom.
Okropne to, bo do innych krajow za 500-600 mozna poleciec, tylko nie do
Polski. Kiedy sie to zmieni?
Bilet dla mojej siostry na najdrozszy wakacyjny czas z waw do ord kosztuje
mniej niz ten ktory ja probuje znalezc.
Paskudne samoloty...
Karolek
to tak dla wyzalenia sie i inicjacji powrotu na forum
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: znowu o biletach 04.03.05, 19:19
      Moge cie zdenerwowac jak chcesz .Ja moge poleciec do Pl za 29 SEK czyli 4 $ +
      oplata lotniskowa !!! i nie mam wolnego !! Mozna dostac wscieklizny z tego
      powodu !! ale jade w maju zeby mnie nawet chcieli rozstrzelac karabinem smile)
      • ulkaa Re: znowu o biletach 04.03.05, 19:33
        Asia, pewnie spotkasz sie z Ta odnaleziona przyjaciolka?
        Co za przypadek! Podobnie bylo z Mulinka, niesamowitesmile
        A jesli nasze spotkanie w Pl dojdzie do skutku ,zjawie sie z tym parasolem, co
        go obiecalamsmile)) Bedziesz miala fajny obciach, nie zawiedziesz sie ! smile))
        • asia.sthm Re: znowu o biletach 04.03.05, 19:44
          Ulkaa, dzieki !!
          Przyjaciolka jest tu odnaleziona !!
          To byla pierwsza moja najlepsza w pierwszej tu na "obczyznie" wtedy pracy,
          zwolnilam sie w 88 roku i kontakt sie urwal. Teraz sie z nalazla w tej samej
          kamienicy, w ktorej moja obecna najlepsza przyjaciolka niedawno zamieszkala smile)
          Tu tez mam jedna odnaleziona po rozlace w Polsce przyjaciolke, ale ona
          odnalazla sie tu zaraz po moim przyjezdzie w 82 roku i zesmy sobie dzieci do
          chrztu podawaly. Jest w spiewniku na maturze swojego chrzesniaka.

Parasol trzymaj, bo jakies spotkanie w maju powinno sie udac!!!!!
          Obciach i czerwone gozdziki smile))))
          Juz sie ciesze!!!
    • syswia Re: znowu o biletach 04.03.05, 19:31
      Mysmy kupili z Toronto do W-wy po 900 z kawalkiem od lebka. Takie ceny.
      Zastanawialismy sie nad tanimi liniami z przesiadka w Londynie, ale roznica w
      cenie nie jest az tak powalajaca - moze z 200 dolarow. To ja juz wole poleciec
      bezposrednio - krocej, wygodniej i bez nerwow, ze nie zdaze z jednego samolotu
      na drugi...
      • spongia Re: znowu o biletach 04.03.05, 19:43
        a kiedy lecicie? Ja wiem ze niedawno byly ceny ok 500 od osoby na lot, tyle ze
        nie w takim okresie ktory mi pasuje. Dla mnie roznica $200 to dosc duzo jak na
        bilet i wybralabym ten z przesiadka, szczegolnie ze wole inne linie niz polski
        LOT. My mielismy rozne doswiadczenia z przesiadkami, ale zawsze bylo na nasza
        korzysc. Tzn raz nasz samolo ktory mial leciec z Frankfurtu do North Carolina
        (to bylo polaczenie Chicago-North Carolina-Frankfurt-Warszawa) zostal odwolany,
        my sie dowiedzielismy o tym wieczorem jeszcze jak dolecielismy do Frankfurtu
        wiec bylismy rano pierwszymi do United ktory mial lot o 8 zeby na standby
        leciec i nas wzieli bezposrednio do Chicago (swietne linie na miedzynarodowe
        loty jeeeej smile - wczesniej mielismy leciec US Airways - takie sobie) - w ten
        dzien akurat cale wschodnie wybrzeze stracilo prad.
        Innym razem w Londynie przylecielismy rano i zobaczylismy ze United ma lot o
        pare godzin wczesniej na ktory nie mielismy bitelu, wiec poszlismy w czasie
        odprawy i spytalismy czy nas wezma, mieli miejsca wolne wiec nas zabrali i
        bylismy o 5 godzin wczesniej w domu.
        Jak kupisz nawet najtanszy bilet na Hotwire i polaczenie masz dziadowskie
        mozesz zawsze probowac na standby i czesto maja wolne miejsca i lepsze
        polaczenia niz twoj bilet wskazuje. Nie wiem jak oni sie potem rozliczaja nawet
        jak linia inna, ale nigdy nic nie musielismy doplacac.
        Karolek

• syswia Re: znowu o biletach 04.03.05, 20:56
          1-15 wrzesnia.
          Nie wiem dokladnie, ale wydaje mi sie ze ze Stanow jest wiecej polaczen i
          mozliwosci wykorzystania tych tanszych linii niz z Kanady.
          Poza tym starosc nie radosc - po tylu "wycieczkach" z przesiadkami cenimy sobie
          wygode. Ja raz lecialam do Kanady z przesiadka w Budapeszcie i o malo nie
          spoznilam sie na wlasny slub. Facet obok mnie juz nie mial tyle szczescia - slub
          wlasnej corki spedzil na wyrywaniu wlosow na lotnisku...
        • semantics Re: znowu o biletach 04.03.05, 22:27
          Spongia, jak cos to mozesz jechac przez Berlin- Ja Cie spoko przenocuje nawet!

a spojrzalam tu na strone i sa loty of 428 Euro

mam nadzieje ze sie wklei link w porzadku

www.lastminute-package.com/oss/fo/search.do?agent_id=0&depAirport=Chicago&depDay=6&depMonth=9&adultAmount=1&destName=Berlin&retDay
          =7&retMonth=9&kidAge=-1&kidAge=-1&kidAge=
          -1&flightSelected=on&flightClass=E&carrierCode=YY&flightType=oneway&depDate=06.09.05&retDate
          =07.09.05
    • aneta05 Re: znowu o biletach 05.03.05, 03:00
      Moje doswiadczenie oparte na czestym kupowaniu biletow i lataniu do Polski jest
      takie, ze:
      1) z USA do PL nigdy nie udalo mi sie kupic tanszego biletu przez internet niz z
      polskich agencji na Greenpointcie. Po prostu tlumaczono mi, ze agencje maja
      tansze bilety bo kupuja hurtowo etc. Nawet w listopadzie lot do Tajlandii
      zalatwialm z polskiej agencji bo miala lepsza cene niz amerykanskie albo internet.
      2) Jednak przyznaja ze na trasie NYC -Chicago lepsze ceny znalazlam na expedii.
      3) Wydaj mi sie, ze jeszcze jest dosyc wczesnie na kupowanie biletow na
      wrzesien, poczekaj do polowy kwietnia czy poczatkow maja i wtedy moze beda
      jakies promocyjne ceny.
      4) Moja kuzynka leci Lotem na Wielkanoc i z NYC placi $730 - tez sporo, bo ja
      czasami na pare dni przed Wigilia latalam za $500-550.

pozdrawiam
      • mijaczek Spongia!!! 05.03.05, 15:15
        Sprawdz na yahoo.com i zaznacz, ze twoje daty sa "flexible".... pofodzenia!
      • mijaczek znalazlam ci tanie bilety 05.03.05, 15:18
        no kochana... ja juz znalazlam na tej stronie bilety za $314...round trip... z
        przesiadka ofcorzzzz... no ale tu juz nie powinnismy wybrzydzac... polecam!!!!
        • spongia Re: znalazlam ci tanie bilety 05.03.05, 16:37
          dzieki mijaczku smile
          Problem - moje daty nie sa flexible, a te wszystkie bardzo korzystne oferty sa
          wazne do 16 marca data wylotu.
          Ja moge leciec od 26 sierpnia do 25 wrzesnia smile
    • semantics Gabeczko! 05.03.05, 17:43
      karolek, wez Ty najlepiej napis kiedy chcesz do Wa-wy a kiedy z powrotem- a moze tylko jedna way?

Pociag ze Berlina jedzie do Wawy-nie az tak strasznie dlugo, a i z berlina sa tanie loty do Wawy.
      Ale jak tak nic to nawet sprawdzic nie moge.
      • mijaczek Re: Gabeczko! 05.03.05, 19:05
        Spongia, a ty w Polsce gdzie mieszkasz? wa-wa?
        no i pomijam juz, ze rzeczywiscie mozna kombinacje alpejskie uprawiac jak np.
        lot do berlina, albo frankfurtu i pozniej pociag, albo leciec do Sztokholmu,
        wypic kawe z Asia.Sthm i potem promem do Swinoujscia, albo do Kopenhagi i tez
        prom, albo Pragi sprobowac... no rozne akcje mozna podjac...
        milej zabawy zycze!
        • spongia Re: Gabeczko! 05.03.05, 21:26
          Rodzice mieszkaja w Wegorzewie, Mazury
          Dzieki dziewczyny za te propozycje i zaproszenia, ale ja bym wolala samolotem
          zeby to sie nie przedluzalo na 3 dni taka podroz bo ja mam malo czasu i tak
          potem z Wawy do Wegorzewa jedzie sie ok 4.5-5 hrs (paskudnie daleko wszedzie
          stamtad).
          Pozdrowienia, Karolek
          tak jak ktoras proponowala sprobuje troche pozniej bo moze jakies taryfy nowe
          wyjda pozniej
          • mijaczek Re: Gabeczko! 05.03.05, 21:28
            ja to dopiero bede miala podroz! z zeszlego roku zostaly nam bilety powrotne
            do... Sztokholmu, wiec najpierw zawitam w Szwecji na kilka dni pewnie, a pozniej
            do Polski... pewnie promem... :o)
          • mazurka313 Re: Gabeczko! 05.03.05, 21:32
            spongia jadac z warszawy do wegorzewa przez moje city bedziesz przejezdzac
            chyba ha ha ha smilem ale nas mazurek sie tu ujawnia coraz wiecej smile
    • sylwek07 Re: znowu o biletach 05.03.05, 19:04
      spongia a to bedziesz leciec w bardzo goracym okresie jak z i do USA..po
      swietach wielkanocnych moze cos dadza taniego ,trzymam kciuki smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka