kamillcia Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 11.03.05, 22:01 Ja jestem chyba jakas dziwna, a tresc gdzie? Ok, jestem z Karlsruhe. Odpowiedz Link
semantics Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 11.03.05, 22:16 hej Berlin sie melduje! Odpowiedz Link
loginka5 Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 13.03.05, 13:01 Halo! halo! Paderborn sie klania! Odpowiedz Link
feelfine Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 11.03.05, 23:15 Tu hanzeatyckie miasto Hamburg Feelfine/Ula P.S. Moze kiedys sie znajdzie jakas nieszczesna dusza z moich okolic (( Odpowiedz Link
jan.kran Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 12.03.05, 00:32 Mozecie zaglosowac czy mnie podlaczyc do frakcji choc mieszkam w Oslo))) Mieszkalam 12 lat w Bawarii, moj syn chodzi do niemieckiej szkoly w Oslo a corka jesienia zaczyna studia na LMU. W domu mowimy pol po polsku pol po niemiecku, moj ex mieszka w Cottbus... Co by tu jeszcze dodac zeby przewazyc szale)) Czytam co tydzien szpigla do deski do deski a niekiedy kupuje Bild Zeitung)) Kran Proniemiecki. Odpowiedz Link
maedel Re: Zagłębie Ruhry :) 13.03.05, 16:10 ryb.ka napisała: > Ja rowniez! O! A z jakiego miasta jesteś? Jeśli nie na forum to odpisz może na priv. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ryb.ka Re: Zagłębie Ruhry :) 16.03.05, 22:00 Miasto, gdzie stoi Gasometr, Centro - mowi Ci to cos? Jesli nie, to napisze cos jeszcze! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mulinka Re: Zagłębie Ruhry :) 16.03.05, 22:56 mnie zupelnie nic, ale to NIC nie mowi czy to zle? jakos fatalnie wypadam? ) Odpowiedz Link
ryb.ka Re: Zagłębie Ruhry :) 17.03.05, 21:19 To nic, ze Ci to nic nie mowi - dla wtajemniczonych jednak sa to dwa miejsca znane poza granicami mojego miasta Moze tez je kiedys zobaczysz? Zapraszam! Rybka Odpowiedz Link
maedel do ryb.ka 17.03.05, 09:44 ryb.ka napisała: > Miasto, gdzie stoi Gasometr, Centro - mowi Ci to cos? Jesli nie, to napisze cos > > jeszcze! Mówi, mówi. Na gasometrze byłam. )) Właśnie dziś tam jadę szukać sukni na wesele. Jeżdżę tam też do mojego lekarza. A ja z kolei z miasta z nowoczesnym stadionem (z rozsuwanym dachem )) ) i z aktualnym liderem bundesligi. Rybka, kojarzysz? Jesteśmy po sąsiedzku! Ale fajnie - wreszcie ktoś "z bliska". Pozdrawiam! Maedel P.S. Jeśli masz ochotę pogadać to daj znać. Odpowiedz Link
maedel sprostowanie :))))))) 17.03.05, 09:46 maedel napisała: Na gasometrze byłam. )) > Właśnie dziś tam jadę szukać sukni na wesele. Jeżdżę tam też do mojego lekarza. Oczywiście nie jadę kupować kiecki czy do lekarza na gasometrze. )))) Po wysłaniu przeczytałam mój post i brzmi, hm, malo jasno. Oczywiście chodziło mi o miasto. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ryb.ka Re: do ryb.ka 17.03.05, 21:25 Ano, kojarze! Mam nadzieje, ze w tym roku sie uda z "Meisterschaft" Proponuje przy nastepnej wizycie u pana doktora male spotkanko w Centro - moj jedyny problem to moja praca - musze miec albo wolne, albo moglybysmy sie umowic na Wochenende bzw. wieczorem! Jesli chcesz to napisz mi maila prosze - moze znajdziemy jakies rozwiazanie) Rybka Odpowiedz Link
basia553 Mannheim 12.03.05, 13:46 jak sie wiecej nazbiera, zrobimy liste?? A Kranik niech sie odstosunkuje))))) Ja w duszy jestem Wloszka, a do sekcji wloskiej sie nie zapisuje; bierz przyklad Ula!! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Muenchen :-)) 13.03.05, 12:35 Dobrze, odstosunkowuje sie do jesieni Basiu)) Jesienia zaczne dzielic swoje miejsce pobytu miedzy Bawaria i Norge wtedy bede bardziej frakcyjna. Kran. Odpowiedz Link
olvi Bad Soden 13.03.05, 18:45 Tu Bad Soden am Taunus / rzut kamieniem od Frankfurtu/M. Odpowiedz Link
beetaa Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 16.03.05, 18:59 ja jeszcze Warszawa, ale wkrotce malownicze okolice Trieru/ Trewiru Odpowiedz Link
antifog Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 16.03.05, 19:26 Hallo Muenster sie melduje Odpowiedz Link
natik1 Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 17.03.05, 17:48 Geislingen miedzy Stuttgartem i Ulm Odpowiedz Link
kamillcia Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 17.03.05, 21:58 Widze, ze calkiem sporo nas! Natik, ciesze sie, ze choc jedna dusza w miare blisko ) A nie bylo jeszcze jakiegos dziewczatka z okolic Stuttgartu? Odpowiedz Link
mulinka Re: Spis powszechny frakcji niemieckiej 17.03.05, 23:22 a w Niemczech moze cos byc w ogole daleko???? ja jutro siadam w samochodzik i jade....ponad 700 km do przyjaciolki na weekend i...toz ona po sasiedzku Odpowiedz Link
basia553 Tak Mulinko, 18.03.05, 16:54 my mamy inny stosunek do odleglosci, bo jednak nasza kochana, stara Europa jest ciut mniejsza od Twojej nowej ojczyzny))) Jak sie wlasciwie czulas opod tym wzgledem na ostatniej wizycie w Polsce? Ja tylko z Niemiec odwiedzam Polske, a mimo tego smiesza mnie odleglosci w moim polskim miescie: dawniejsza "wyprawa" jest teraz "spacerkiem". Dawniej czekalam 20 min na tramwaj aby przejechac odleglosc, ktöra dzis przechodze w tempie 15 minut))) Odpowiedz Link