Dodaj do ulubionych

do komputerowczyn/komputerowcow: help!!

14.05.05, 22:14
tworze strone internetowa w programie Front Page. chcialabym ja opublikowac,
ale nie wiem, jak sie za to zabrac. czy mozecie mi pomoc? zarejestrowalam
domene na www.clara.net, ale nie umiem tam tej strony opublikowac, na dodatek
pojawia sie informacja, ze ta nieszczesna clara nie ma 'front page' extension
czy cos takiego. ja tego nie rozumiem! czy jest jakis prosty sposob na
opublikowanie mojej strony??
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 15.05.05, 01:47
      moze cos bylo napisane w "umoowie" , ktora podpisalac z clara jak wlaczyc ta
      twoja strone?
      nigdy tego nie robilam, ale jakbym miala wszystko przed oczami, to moge pomoc

napisz na priva to pokombinujemy
    • bibisiowy Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 15.05.05, 18:34
      Niestety nie wszystkie serwery akceptuja skrypty z FrontPage.Dla tych co zaczynaja przygode z WWW polecam program Webpagemaker.Jest do pobrania tutaj www.webpage-maker.com/ .
    • jennifer_e Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 15.05.05, 19:32
      stokrotka, a zarejestrowalas tylko domene czy masz tez hosta? Host to serwer,
      na ktorym Twoja strona bedzie dostepna, zazwyczaj firmy sprzedajace domeny
      proponuja tez umieszczenie strony na ich serwerach za oplata. Ja na przyklad za
      swoja strone place 20 funtow za dwa lata. Wtedy dostajesz haslo dostepu i
      musisz jeszcze tylko sciagnac program do transferu plikow, tam podajesz login i
      haslo do swojej strony i przenosisz pliki ze swojego komputera na serwer.
      tu jest darmowy program ftp (do transferu plikow) www.smartftp.com/
      Nie wiem natomiast dlaczego FrontPage extension nie dziala. Jesli pliki maja
      rozszerzenie .hmtl to nie powinno byc problemu. Ale ja nie uzywam FrontPage
      tylko 1stPage.
      Nie jestem fachowcem, ale swoja strone zbudowalam i opublikowalam sama z pomoca
      znajomych wiec jesli masz jakies pytania to postaram sie pomoc wink
      • st0krotka Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 16.05.05, 17:37
        dziekuje dziewczyny i bibisiowy za zaoferowanie pomocy, na razie jestem chora i
        nie mam glowy do internetu, ale jak sie tylko pozbieram, zglosze sie do was po
        szczegoly. dziekuje bardzo!
        • jan.kran Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 16.05.05, 17:50
          Zdrowiej Stokrotko !
          Kran.
          • mulinka Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 16.05.05, 18:12
            St0krotko - moze czosnku podeslac?
            smile
            zdrowiej Kochanie i wracaj na lono
            • triskell Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 16.05.05, 19:37
              Stokrotko, komputerowiec ze mnie żaden, ale wysyłam dużo wirtualnego zdrówka smile.
              • st0krotka Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 18.05.05, 14:54
                dziekuje za zyczenia zdrowia, przydaly siesmile juz mi lepiej, chociaz glowa dalej
                boli. moze to migrena, tak mi kiedys lekarz powiedzial.
                Jennifer, czy mozesz mi napisac, jak nazywa sie firma u ktorej wykupilas
                domene?
                • jennifer_e Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 18.05.05, 18:09
                  Hej stokrotka, dobrze, że już się lepiej czujesz!
                  Firma nazywa sie Web Mania (..hmmm...)
                  a ich strona to www.web-mania.com
                  dają Ci 500MB miejsca na serwerach i 6GB data transfer na miesiac,
                  nieograniczona ilosc adresow emailowych i subdomains za 20 funtow rocznie.
                  No i wspieraja frontpage extensions.
                  Jedyna niedogodnosc to, ze w razie problemow nie mozna sie z nimi skontaktowac
                  przez telefon, wszystko odbywa sie przez maile. Jest co prawda opcja livehelp,
                  gdzie mozesz zasiegnac porady specjalisty na zywo tak jak przez gg. Na
                  szczescie jak dotad nie mialam wiekszych problemow z nimi, a swoja stronke mam
                  juz prawie 3 lata.
                  • st0krotka Re: do komputerowczyn/komputerowcow: help!! 19.05.05, 18:15
                    dzieki Jennifer. Moja kolezanka wykupila juz domene w clara.net, juz probowalam
                    zamiescic tam strone i mi sie udalo, ale kosztuje nas to wiecej, 29.99 na rok.
    • sylwek07 forum: Tworzenie stron WWW 19.05.05, 17:20
      st0krotka znalazlem fajne forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18839
      • st0krotka Re: forum: Tworzenie stron WWW 19.05.05, 18:15
        dzieki Sylwek, przyda mi sie na pewno!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka