Dodaj do ulubionych

Black Friday

25.11.05, 15:37
oficjalnie zaczynaja sie swiateczne zakupy
wiekszosc sklepow odtwarta dzisiaj od 5 rano-czy ktos sie skusil?
Bylam tylko raz na takich zakupach jakies 10 lat temu-od tamtej pory unikam
sklepow w piatek po Thanksgiving
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Black Friday 25.11.05, 15:39
      zycze udanych zakupow smile
    • tamsin Re: Black Friday 25.11.05, 16:53
      o 10:30 zwleklam sie z lozka, mysle ze zakupy moga na mnie poczekac. nie wiem
      co by mi musialo uderzyc na mozg, zebym poszla do sklepu o 5 rano, mimo ze
      sklepy juz otwarte a nie jak za dawnych PRL-skich czasow po prostu kolejka sie
      juz ustwia smile))
      • aneta05 Re: Black Friday 25.11.05, 18:22
        Ja tez sie obudzilam kolo 10, zimno za oknem (temp ponizej zera C) i nigdzie nie
        mam ochoty sie ruszac...zwlaszcza w tlum ludzi i samochodow. Pare lat temu
        robilam zakupy w ten "czarny piatek" i wystarczy wrazen na reszte zycia.
        Slyszalam w TV, ze jedno centrum handlowe w okolicy zostalo otwarte juz wczoraj
        o 11 wieczorem, ale nie wiem czy byli otwarci przez cala nac czy zrobili sobie
        kilka godzin przerwy w srodku nocy...paranoja!!!
        ja mam remont kuchni i majstrzy beda klasc kafelki najprawdopodobniej jutro
        (albo najpozniej w niedziele) i wyglda na to, ze bedziemy musieli te kafelki
        kupic dzis...jesli tak to podjedziemy tylko do tego jednego sklepu, wiemy juz
        ktore chcemy wiec moze bedzie to w miare bezbolesne....
        • tamsin Re: Black Friday 25.11.05, 18:58
          czasami na kafle trzeba czekac bo maja tylko kilka wystawionych a reszta w
          hurtowni, wiec lec bo to lepiej miec zawczasu! to mowie ja - ktora cudem tylko
          przezyla generalny remont kuchni, i nie zwariowala zupelnie! wink)
          • a.polonia Re: Black Friday 25.11.05, 19:08
            a z ciekawosci - co oni tak wyprzedaja? wszystko?
            mnie wystarcza zakupy w H&M od czasu do czasu, nie wiedziec czemu zawsze tam sa
            dzikie tlumy, a ja koncze takie zakupy bolem glowy lub atakiem paniki, taka
            wyprzedaz to musi byc koszmar
            • tamsin Re: Black Friday 25.11.05, 19:17
              tak, wszystko. H&M nie jest u nas zbyt znany, jest tylko pare sklepow
              rozsianych po Stanach, jeden w centrum Bostonu. Ale nie wyobrazam sobie co sie
              dzieje w takich np. outlets, no chyba dzikie tlumy wyrywajace sobie nawzajem
              swetry.

p.s.
              czytalam kiedys taki kawal: babka idzie do kasy po "upolowania" butow na 70%
              off wysprzedazy. Daje puste pudelko i mowi, ze nowe buty juz ma zalozone, wiec
              nie trzeba pakowac. Sprzedawczyni pyta sie czy chce zapakowac swoje stare buty?
              Na to klientka "nie ma potrzeby, bo juz je sprzedalam"
          • aneta05 Re: Black Friday 25.11.05, 19:51
            co do kafli to upewnilismy sie, ze te ktore sie nam podobaja sa "na sklepie" w
            ciaglej sprzedazy wiec mam nadzieje, ze nie bedzie niespodzianek.

a z tym remontem kuchni to zaczynam wariowac...wlasnie panowie zrywaja sufit bo
            doszlismy do wniosku, ze jednak trzeba to zrobic bo stary sie sypie etc. Oprocz
            tego wyburzylismy sciane, wybudowali nowa (amerykanski system - trwalo to 2
            godziny)zrywamy podloge, kladziemy kafle no i w koncu nowe polskie meble
            przyplywaja jutro a montaz w przyszly weekend. Juz sie nie moge doczekac.
            Wczoraj indyk byl w warunkach polowych, wsrod gruzow, ale smakowal bardzo.
            • tamsin Re: Black Friday 25.11.05, 20:01
              no to wyobraz sobie, ze u mnie bylo zrywane wszystko! zabilismy jedno okono,
              wstawilismy nowe drzwi, wszystkie sciany, sufit, podloga, rozbite do "kosci",
              nagle moj kot znalazl tajemnicze przescia z kuchni do piwnicy i do lazienki ale
              tylko pod wanne! od wykreslania planow i zamawiania mebli, zlewu, zmywarki..
              itp do ostatecznego wykonczenia zajelo to prawie rok!
              • aneta05 Re: Black Friday 25.11.05, 20:35
                to u mnie jest praktycznie to samo, wymiana sitrakow na wszystkich scianach,
                cala nowa elektryka (zwlaszcza, ze mam w sumie 4 rozne oswietlenia w kuchni i to
                wszystko trzeba podlaczyc) robienie luku w miejscu jednych drzwi, wywalanie
                jednaj sciany zupelnie, stawianie malej nowej sciany oraz nowa podloga (kafle i
                kafle na sciane.) Tylko okno zostaje stare, no i wszystkie nowe urzadzenia AGD i
                meble. Ale u nas to ma trwac: ten caly remont 8 dni, montaz mebli 3 dni i
                zakladanie granitowych blatow tez 3 dni - praca od rana do wieczora...
                • tamsin Re: Black Friday 25.11.05, 20:47
                  no to superfachowcow masz. U mnie jak przywiezli ten kontener na odpadki w
                  marcu, to nie zniknal az do lipca! zamawianie mebli i mierzenie zeby nawet 1/4
                  cala nie zostala nie zagospodarowana, zajelo nam 3 tygodnie, potem jedynie 6
                  tygodni na wykonanie! blat do kuchni - mierzenie PO zalozeniu mebli - okres
                  czekania na wykonanie 2 tygodnie, z tym ze wyszlo z mojej winy 4 bo nie
                  pojechalam na czas wybrac "swojej" plyty, wiec za kare czekalismy dwa razy
                  dluzej. Zamowienie zlewu i kranu - 3 tygodnie czekania na dostawe! a tez z
                  tydzien musielismy sie zastanowic ktore wykonczenie kranu chcemu bo za duzo do
                  wyboru nam dali sad(
                  • aneta05 Re: Black Friday 25.11.05, 21:49
                    A ja i kran i zlew kupowalam w sklepie wiec poszlo w miare szybko. Co do mebli
                    kuchennych to przyjechal facet i mierzyl nasza kuchnie przez 3 godziny a jak to
                    wymierzyl to sie okaze juz niedlugo przy montazu mebli. Mamy w tej chwili caly
                    garaz zawalony workami ze smieciami i bedziemy dzwonic do jakis wladz lokalnych
                    co mamy z tym zrobic. Podobno trzeba cos zaplacic i oni przyjada wszystko
                    zabrac.
                    wlasnie wyjezdzam po kafelki...mam nadzieje, ze kupimy.
                    • aneta05 Re: Black Friday 26.11.05, 00:53
                      no, kafelki kupione takie jak chcielismy, jak przywiezli w pudelkach gotowe do
                      odbioru to okazalo sie, ze sa Made in Italy, mam nadzieje, ze jakosc bedzie
                      dobra i beda nam sluzyc latami
                      • tamsin Re: Black Friday 26.11.05, 00:57
                        no to gratulacje! ja tez kupowalam wloskie firmy "marco corona" czy cos w tym
                        rodzaju. wygladaja jak kamien ale sa z porcelany, niesamowite jak oni teraz to
                        wszystko robia, ze wyglad ma taki jak sie zamarzy a wygoda w myciu i utrzymaniu
                        nalepsza.
                        • aneta05 Re: Black Friday 26.11.05, 01:07
                          moje tez sa porcelanowe i wygladaja jak kamien, sa troche "chropowate" nie takie
                          super rowne i gladkie a wzor jest taki "maziany" a nie jednolity kolor.
                          mam nadzieje, ze wlasnie latwo mi bedzie je utrzymac w czystosci!!!

tamsin napisała:

> no to gratulacje! ja tez kupowalam wloskie firmy "marco corona" czy cos w tym
                          > rodzaju. wygladaja jak kamien ale sa z porcelany, niesamowite jak oni teraz to
                          > wszystko robia, ze wyglad ma taki jak sie zamarzy a wygoda w myciu i utrzymaniu
                          >
                          > nalepsza.
                          • tamsin Re: Black Friday 26.11.05, 01:24
                            bedzie! mam na podlodze kafle z roznymi bruzdami, zalamaniami i w ogole nie
                            mozna sie na nich poslizgnac i tylko sa raz na tydzien szorowane a wygladaja
                            super, a myslalam ze w tych zalamaniach brud sie bedzie zbieral. Na scianie mam
                            kafle tez porowate, z dziurkami i innym upiekszeniami, wygladaja jakby ktos je
                            wlasnie z kamienia wyciosal - juz wyprobowalam na nich obryzganie sosem
                            pomidorowym, sok z burakow, ktory zauwazylam na drugi dzien i doslownie mokrym
                            recznikiem przetarlam i znika bez przebarwien smile
                            • aneta05 Re: Black Friday 26.11.05, 01:33
                              ja na sciane jeszcze nie kupilam, ale wlasnie chemy kupic tego typu co na
                              podloge i w tej samej tonacji kolorystycznej bo ja raczej nie lubie zbyt
                              kolorowych pomieszczen (moja kudnia to meble w jednym kolorze a podloga, sciany
                              i blaty w drugim) a teraz to nie mam juz watpliwosci..dzieki wielkie.
    • roseanne dla mnie to chore :( 25.11.05, 19:01
      no bo w koncu przydalby sie rowniez tym biednym sprzedawcom dlygi weekend, a nie
      o 5 sklepu pilnowac, o ktorej oni biedni musza sie pojawic na parkingu?!

dzis tylko kino, wieczorem - zapozniony Potter
      • myszka888 Re: dla mnie to chore :( 25.11.05, 23:32
        > no bo w koncu przydalby sie rowniez tym biednym sprzedawcom dlygi weekend, a
        ni
        > e
        > o 5 sklepu pilnowac, o ktorej oni biedni musza sie pojawic na parkingu?!
        >

Roseanne- w imieniu wszystkich sprzedawcow- dziekuje za zrozumienie.
        Padam moim mysim pyszczkiem na klawiature.
        Zmeczonam okropcielnie.
        Na dodatek wszystkie kasy nam dzis padly. indifferent
    • samo Re: Black Friday 25.11.05, 23:34
      Haha, a ja pierwszy raz sie skusilam, bo i tak nie spalam. Wyjechalismy o
      5.30.Zatkalo mnie jak minelam pierwsza kolejke do Staples, potem do Sears,
      potem Target... Nawet sie tam nie zatrzymywalam. Do mall'a ludzie biegli.
      Zaczelam zalowac ze sie wybralam,jak to zobaczylam. No ale bylo po
      co.Zaoszczedzilam ponad stowe, obkupilam sie i teraz siedze i jecze, bo mnie
      nogi bola od stania w kolejkach do kas :o)
      • a.polonia Re: Black Friday 26.11.05, 01:17
        samo, jak to zaoszczedzilas, i jeszcze sie obkupilas?? e, nie wierze wink)
        • samo Re: Black Friday 26.11.05, 02:42
          Sama nie wierze big_grin W kazdym razie wydalam duzo mniej, niz wydalabym np jutro. A
          wydac musialam, bo nie moglam juz patrzec na swoja szafe.Po jej otwarciu
          chcialo mi sie wyc ;o) Na dodatek szuflada z t-shirtami mi sie zaklinowala i
          nie mialam dostepu do niej przez prawie tydzien, zmuszona bedac chodzic w
          wielkich worach meskich koszulek.

Jako byla ekspedientka solidaryzuje sie. Jako konsument odczuwam dzika
          satysfakcje ;P
          • aneta05 Re: Black Friday 26.11.05, 05:20
            a jestes pewna, ze wydalas mniej niz wydalabys jutro?
            Ja mam wrazenie, ze z tymi wysprzedazami to jest troche robienie "wody z mozgu"
            i tworzenie takiej atmosfery, ze to jedyny dzien w roku z najlepszymi cenami i
            okazjami. A tak naprawde to teraz az do swiat (i zaraz po tez) co weekend albo i
            czesciej beda reklamy i sklepy beda kusic dalej tymi wszystkimi obnizkami.
            • samo Re: Black Friday 26.11.05, 17:01
              Aneta, o moj mozg sie nie obawiaj-nie tak latwo zrobic z niego wode tongue_out Tak jak
              napisalam- zakupy i tak mialam zrobic.Snieg spadl, a ja jak zwykle zawiesilam
              sie na poprzedniej porze roku. Tlumy byly zainteresowane glownie sklepami ze
              sprzetem, chociaz w sklepach odziezowych, ktore zrobily duze,kilkugodzinne
              przeceny, byly spore kolejki.
              Kupowalam w Gapie, Expressie, Aeropostale, Banana Republic i Boston Store.
              Jestem bardzo zadowolona i tak, wydalam mniej, niz wydalabym nastepnego dnia.
              • a.polonia Re: Black Friday 26.11.05, 20:07
                samo, zazdraszczam, ze sie za jednym zamachem tak obkupilas, tez by mi sie
                przydaly takie zakupy, zeby kupic wszystko i miec spokoj, na....5 lat hehe, jak
                ja nie cierpie lazic po sklepach uncertain
    • triskell Re: Black Friday 26.11.05, 11:45
      Byliśmy wczoraj jedynie na zakupach żywnościowych, na tych oczywiście nie było
      tłumów. Ogólnie to zjawisko Black Friday nie jest mi jeszcze znane.
    • claudia207 Re: Black Friday 26.11.05, 14:53
      Na takie zakupy o swicie w dzikum tlumie skusilabym sie tylko, jesli mieliby
      tylko tego dnia mieliby cos, czego potrzebuje. Tak jak komunizmie rzucali towar
      do skleepow od czasu do czasu. Obnizki to nie jest wystraczajaca motywacja dla
      mnie.
      • tamsin Re: Black Friday 26.11.05, 19:54
        podobno tylko o swicie mozna bylo dostac ten nowy system xbox 260,aby go
        polozyc pod choinke. Teraz wszystkie sa wysprzedane, no ale po swietach pewnie
        beda sie od nich polki uginac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka