jaga_nj 10.06.09, 00:34 Bede okolo tygodnia w Londynie z corkami(14 i 11). Prosze doradzcie co warto zobaczyc a czego nie. Osobiscie bardzo chce zobaczyc Tower (warto?). Co jeszcze jest fajne oprocz wiadomych atrakcji. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: Londynianki help;) 10.06.09, 01:20 ja co prawda nie Londynianka ale bylam i zwiedzalam i koniecznie trzeba zobaczyc Buckingham palace (wraz ze stajnia i ogrodem), Tower to nie jeden budynek, ale pare a w jedym z nich sa klejnoty, na zakonczenie mozecie przejsc sie po tym moscie. Koniecznie wejsc na sama gore katedry (St. Paul), schodzi sie tez dlugo, Westminster Abby (zobaczy tam nagrobki krolewskie), Parlament koniecznie, i na zakupy i zobaczyc ten okropny memorial Diany w Harrods, i przy okazji pelno zakutych po oczy arabskich babek. My oprocz tego bylsimy w British museum, ktore jest super, Kensignton palace jezeli macie czas, my rowniez wypozyczylismy samochod zeby pojechac do Stonehenge, Salisbury i do Hampton Court, ale ja sama bym nie odwazyla sie jezdzic, szczegolnie ze oni tam maja kierownice po zlej stronie Rowniez bylismy w przynajmniej w dwoch roznych galeriach i victoria/albert museum - swietne jakby lalo caly dzien. Odpowiedz Link
asica74 Re: Londynianki help;) 10.06.09, 10:22 Tamsin odwalila kawal ciezkiej i dobrej roboty. Ze sie nie spocila, to cud Ja do tego dorzucilambym Tate Modern a w weekend: sobota - portobello market na notthing hill niedziela - camden market W obu miejscach trzeba uwazac na kieszonkowcow, ale bez paranoi. Odpowiedz Link
misia72 to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 19:25 Czy byl ktos ostatnio w Hampton Court Palace ? warto sie wybrac z dziecmi ? Podobno sa jakies atrakcje zwiazane z Henrykiem VIII ? Odpowiedz Link
jaga_nj Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 19:34 Ale narobilyscie mi ochoty. Parasolki przygotowane(jakby co), wygodne buty przyszykowane, kasa absolutnie nie w torebce. Juz sie nie moge doczekac.Czuje, ze bedzie Londyn od rana do nocy. A czy slyszalyscie o jakims domu w ktorym straszy?Moja corka gdzies slyszala i ona lubi takie wyglupyDzieki i jak sie cos komus przypomni to niech wpisuje dalej. - If you want to borrow money, borrow it from the pesimist. They don't expect it back. Odpowiedz Link
misia72 Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 19:41 pewno chodzi jej o to : www.thedungeons.com/en/london-dungeon/index.html moja mlodsza tez by chciala, starsza znow sie broni rekami i nogami Odpowiedz Link
jaga_nj Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 19:48 Blood and guts wyglada wyjatkowo zachecajacoJa chyba wole klejnoty ogladac. Jeszcze starsza mi powiedziala, ze slyszala, ze w Londynie jest duzo fajnych chlopakow, juz widze jak jej lepetyna lata wkolo Kto wie, moze i matce bedzie latac Odpowiedz Link
tamsin Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 20:36 bylam w tym dungeon, dla dzieci mysle ze atrakcja, dorosli moga sobie odpuscic jest po drodze z tower, wiec nie da sie go ominac. Odpowiedz Link
tamsin Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 20:44 misia72 napisała: > Czy byl ktos ostatnio w Hampton Court Palace ? > warto sie wybrac z dziecmi ? Podobno sa jakies atrakcje zwiazane z > Henrykiem VIII ? > najwieksza atrakcja po Henryku VIII jest jego zbroja, skonstruowana w ten sposob zeby pokazywala jaka obsesje wokol swojego przyrodzenia mial ten krol. Odpowiedz Link
asica74 Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 10.06.09, 22:35 www.hrp.org.uk/HamptonCourtPalace/HamptonCourtPalaceActivitiesforfamiliesaspx.aspx Misiu, dawno temu bylam w HCP, ale taka strone ladna wysmarowali z atracjami, wiec podrzucam. Odpowiedz Link
misia72 Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 11.06.09, 12:52 pieknie dziekuje ! Mysle, ze bedzie jak znalazl na nastepny weekend w UK ! Odpowiedz Link
asica74 Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 11.06.09, 17:37 proszembardzom. Misia, mam nadzieje, ze tube bedzie na chodzie, bo obecnie cyrki jakies odstawiaja Mnie to nie dotyczny, bo mam swego bentleya, ale ci uzaleznieni od transportu publicznego maja przechlapane Odpowiedz Link
misia72 Re: to ja sie podepne, jesli mozna :) 12.06.09, 10:25 no slyszalam tez ze maja strajkowac. Nam sie juz kilka razy zdarzylo, ze bedac w weekendy w Londynie cos tam remontowali. kluczowe stajce pozamykane - i juz caly plan bierze w leb Mam nadzieje, ze do lipca jakos sie wyjasni. W sumie pojedziemy od poludnia , wprawdzie nie bentleyem ale zawsze, wiec moze sie uda podjechac stosunkowo blisko autem Mnie by bardzo interesowaly jakies osobiste wrazenia co do tego miejsca ? Byl ktos ostatnio i moze powiedziec, czy sie nadaje na rodzinna wycieczke z marudami ? )) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Londynianki help;) 10.06.09, 20:08 nie zapomnijcie sie przejechac Londynskim Okiem, fajne widoki z gory. A z Tower wracalismy stateczkiem, tez bylo ciekawe popatrzec na miasto od wody. Fajnie jest tez przejsc sie po City. Odpowiedz Link