Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 13:15 Witam jaką firmę polecacie, jeśli chodzi o pralki? planuję taki zakup, ale nie orientuję się, która firma produkuje najlepsze. Dziękuję za odpowiedzi i pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e6ttttttttttttt Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.05.09, 16:10 jajamiomate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 16:11 Obecnie mam BOSCHA i jestem bardzo zadowolona (odpukać!!), poprzednio miałam WHIRPOOLA i byłam bardzo niezadowolona :-(Była to pralka dość nowoczesna na tamte czasy, tak zwany "szósty zmysł", wolałabym głupszą ale lepiej pracującą. Zapłaciłam wtedy za nią sporo i nie było warto. Natomiast mój BOSCH jest warty każdej wydanej na niego złotówki. BOSCH MAXX 5 - POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_grabski Re: z jakiej firmy PRALKA????? 07.05.09, 16:18 > Zapłaciłam wtedy za nią sporo i nie było warto. Natomiast mój BOSCH jest warty > każdej wydanej na niego złotówki. > BOSCH MAXX 5 - POLECAM. BOSCH maxx 7 można już kupić za 1500zł a to naprawdę kawał solidnego, niezawodnego, oszczędnego i wydajnego sprzętu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: 78.8.145.* 07.05.09, 20:56 polecam pralke BEKO mieszkajac w akademiku małżeńskim pobiła wszystkie chodziła 3 lata(tyle tam mieszkałam) prawie non stop 24 h/dobę inne po 2latach sie psuły :) chyba taki test jest dość mairodajny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 21:03 a ja mam Gorenje i nie narzekam. Nic, ale to NIC sie nie popsuło a ma już 10 lat. Używana intensywnie, 2 dorosłych i dwoje dzieci, wiec pranie praktycznie idzie co dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 21:40 doskonałe pralki ( i nie tylko ) robi firma Miele ,ale cena nie dla każdego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.09, 21:48 dwa lata temu kupiłem używana miele ,jest duża i cięzka ale cicha.Pracuje non-stop i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaił Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:30 Dośwaidczenia z pralkami sa bardzo rózne,ale na dzien dzisiejszy moge polecic www.moderni.pl/towar-10891-pralka_bosch_wis_24140_eu_.html Mam boscha od paru lat i zupełnie nic sie nie psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:07 Przerabiałem wybór pralki w zeszłym roku i przeczytałem chyba wszystko w internecie na ten temat. Moj wybór to AEG i nie zawiodłem sie, szczerze moge polecic. Bosch moze nie jest najgorszy ale przereklamowany jak niemieckie samochody, tureckie Beko czy Whirlpool ( zepsuła sie po 2 latach ) to wg mnie lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: z jakiej firmy PRALKA????? 08.05.09, 14:33 Swego czasu użytkowałem użyczonego Electroluxa- i maszyna była w pytę. najważniejszy plus- świetnie wyważało bęben do wirowania (dom nie skakał razem z pralką) Potem nabyłem Samsunga na 6 kg wsadu i też jest w pytę (zwłaszcza funkcja Silver Nano) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 20:15 Po whirlpoolu miałem właśnie samsunga z silver nano ale po roku urwał się bęben. Facet z serwisu powiedzial ze zyje z samsungów i ze takiego drugiego shitu nie znajdziesz :) Na zewnątrz oprawa ładna to fakt na to się skusiłem, a w środku lata '80 . Teraz po naprawie mam praktycznie nowa pralkę szajsung w piwnicy nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa_tm Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.ucc.ie 08.05.09, 22:11 Gorenje-bezawaryjna!!!Zapytaj w serwisie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama :) Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.05.09, 22:31 jak pralka to tylko Bosch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 18:48 JA bym proponował ta www.moderni.pl/towar-10154-pralka_beko_wmd_75105_.html nie piszesz do jakiej kwoty,ale mysle ze ta Cie zadowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralay Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 10:32 Sprawdzona pralka to www.moderni.pl/towar-10153-pralka_beko_wmd_75125_s_.html mam taka i jestm zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJD Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.09, 21:09 Mam Aristona juz prawie 8 lat i nigdy się nie zawiodłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woojtek Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: 212.160.172.* 18.06.09, 12:21 polecam Boscha - mam chyba z 13 lat - nie do zdarcia , ani śladu rdzy , z napraw to tylko wymiana wkręta mocującego koło napędowe bębna - cena 0,90 PLN w Obi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 13:34 jesli zakup jakiegokolwiek sprzetu to tylko www.neomix.pl firma ze swidnicy za niewielka oplata nawet dowioza Ci do domu POLECAM ceny duzo nizsze niz w sklepach detalicznych Odpowiedz Link Zgłoś
ice76 Re: z jakiej firmy PRALKA????? 07.07.09, 06:03 Lekko zboczyłeś z tematu chłopaku:) Ale wracając do meritum: Miałem Boscha, chodził kilka ładnych lat i... naprawa kosztowała nas kilka tysięcy (pralka + wymiana paneli z dwóch pomieszczeniach). W sumie i tak poleciłbym. Miałem Whripool'a górnowsadowego - fajny design i funkcjonalność, ale niestety pomimo prób precyzyjnego wypoziomowania ustawienia - sam ganiał po mieszkaniu:) Nie polecam. Teraz mam Candy i nie mam żadnego problemu. Też mogę polecić, choć nie każdy lubi górnowsadówki. Jeśli chodzi o AEG... hmmm... robią doskonałe sterowniki maszynowe dla przemysłu, ale nie wiem jak jest z pralkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woojtek Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: 212.160.172.* 07.07.09, 07:38 Miałem Boscha, chodził kilka ładnych lat i... naprawa kosztowała nas > kilka tysięcy (pralka + wymiana paneli z dwóch pomieszczeniach). kilka tysięcy złotych ? za kilka tysięcy to można mieć ( i można było mieć ) kilka pralek Boscha Odpowiedz Link Zgłoś
ice76 Re: z jakiej firmy PRALKA????? 08.07.09, 06:20 Hmmm... a ile za kilka tysięcy można mieć pralek + paneli podłogowych, pianki, płyt, listew i robocizny? Hm? Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Być ____Gorenje____ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 08:48 Serwisuję AGD i tylko ten jest OK. Mam na myśli dostępność części , serwis i ich trwałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: z jakiej firmy PRALKA????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 14:58 Ja mam od 8lat pralke CANDY-HOLIDAY8,i wszystko z nia ok prosta w obsłudze nie psuje sie...;) Odpowiedz Link Zgłoś