Gość: Muzykalny Detektyw Nic się nie zmienia :-( IP: *.postinfo.com.pl 18.10.04, 09:20 Dalej nie śmieszne :-( i do tego bez sensu. Co mają drogowcy do sopli ??? To wie tylko MK . Dziwicie się dlaczego jeszcze tego słuchałem? Bo jestem masochistą i mam sentyment dla drogowców :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Detektyw nie słucha, ponieważ... słucha IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 18.10.04, 16:26 No, faktycznie, sentyment do drogowców tłumaczy wszystko. Zwałaszcza, że w każdej gazecie znajduje się program "Trójki" z wyszczególnieniem: dnia tego i tego, o tej i o tej godzinie "60 s/min" odc. pt. "Drogowcy". No i muzykalny detektyw czeka na audycję - przez sentyment do drogowców, oczywiście. He, he! Poza tym, drogowcy mają obowiązek sprzątać sople z drzew, wiaduktów i lamp, znajdujących się przy jezdniach, Panie Ciężko Zorientowany DeDektywie. PS Gdzie jest koliber? Chcę partnera do dyskusji! Proponuję temat: "Autostrada eksterytorialna z W.M. Gdańska do Rzeczpospolitej Krakowskiej przez morze Czerwone" ;))) Koliber, wracaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny DeTektyw słucha bo jest masochistą ;-p IP: *.postinfo.com.pl 19.10.04, 08:59 He, he, he ! Zamiast się cieszyć, że jest choć jeden słuchacz tego gniota to wyjeżdżasz z jakimś tekstem o programie w każdej gazecie a wystarczyło uważnie przeczytać. Napisałem, że jestem masochistą i słucham aby się katować akustycznie (nb. bez nadziei na poprawę). Dowodem dzisiejszy odcinek tam samo kiepski jak pozostałe. Co ma agent do hydraulika a obaj do kaczuszki??? Choć aluzję z kaczuszką zaczynam rozumieć: kaczuszka = kaczor = bracia K. !? Ale jak to powiązać z hydraulikiem? Może pan MK ma zatkaną jakąś rurę? Albo wprost przeciwnie został pozbawiony dostaw wody i ten stres przelewa na papier. Jak tak się świetnie orientujesz w realiach tematów pana MK to może znasz się i na hydraulice? Pozdrówka MD PS. Ponieważ możesz nie znać słowa masochista to mam jeszcze inne wytłumaczenie. Codziennie przyjeżdżam do pracy około godziny 7.55 i parkuje samochód na parkingu podziemnym na poziomie -2. Tak się składa, że Trójka ma tu najsilniejszy sygnał i praktycznie tylko ten program odbiera moje radio. Zatem jestem skazany na słuchanie pana MK. Pasi Ci takie wytłumaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: słucha bo jest masochistą ;-p IP: *.net.pl 19.10.04, 11:44 Nie pasi. Zawsze można wyłączyć radio. No, ale skoro jesteś prawdziwym masochisą - dzień bez udręki, dniem straconym. Poza tym napisałeś, że słuchasz z sympatii dla drogowców, stąd moja uwaga o programie PRIII w prasie. Myślę ponadto, że twoje mozolne poszukiwanie drugiego dna w odcinku o hydrauliku, nie zakończy się sukcesem. Ja tam nie widzę żadnej aluzji, ani do Kaczyńskich, ani do nikogo innego. Po prostu zabawna historyjka. Nie każdy odcinek 60s/min ma podtekst polityczny. Ale mogę sie mylić. Pozdrawiam serdecznie ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Dlaczego? 19.10.04, 12:00 Jedna rzecz mnie głęboko nurtuje - dlaczego bronisz tej, zdaniem większości (przynajmniej tej forumowej), marnej i bardzo niskich lotów audycji, jak niepodległości? To upór godny naprawdę dużo ważniejszej sprawy. W chwili obecnej znam dwie (z autorem niech będzie trzy) osoby, którym "pasi" ten nieśmieszny a żałosny w swojej treści i formie gniot - obecny dyrektor Trójki (ale czegóż lepszego się można po nim spodziewać, swoje talenty objawił nam on już dawno temu), no i ty - i temu się dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edekfabrykikredek Wyrazy współczucia... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 19:55 Napisałeś: "jestem masochistą i słucham aby się katować akustycznie" to pewnie słuchasz TrUjki od rana do nocy :-))) Wyrazy współczucia. 60s/min - DNO! tu sie nic nie zmienia. Dzisiejsze beznadziejne :( Nie dziwi Was, dlaczego R2D2 tak broni autora? I tak sie doskonale orientuje co autor miał na myśli. Zadziwiające, nieprawdaż ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Wyrazy współczucia... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 19.10.04, 23:33 Witam Szanownych Państwa Oponentów! Informuję uprzejmie, że poprzedni post, podpisany "R2D2" nie jest mojego autorstwa. Niemniej, podpisuję się pod nim rękami i nogami :)))) Zatem jest nas "plus jeden". Pozdrawiam wszystkich masochistów oraz brata bliźniaka. R2D2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw znów beznadziejna cyganka :( IP: *.postinfo.com.pl 22.10.04, 09:36 Eksploatacja pomysłów trwa. Szkoda tylko, że kiepskich pomysłów. Trzeba byc wytrwałym masochistą aby tego słuchać ;-) Cała nadzieja w Panu Premierze bo cyganka zapowiedziała, że jak zostaną wprowadzone nowe przepisy to w kwietniu cyganka zwinie interes. Trzymam za słowo ! Powodzenia Panie Premierze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edekf dziś jak zwykle... :( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 20:10 ...nawet pisać nie warto :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: dziś jak zwykle... :) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 25.10.04, 20:17 To nie pisz. Co ty? Kampanię negatywną prowadzisz? Za pieniążki?!?! A może masz jakąś pokutę??????????????????????????????????????????? Nie dręcz się. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: dziś jak zwykle... :) 25.10.04, 22:28 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > To nie pisz. > Co ty? Kampanię negatywną prowadzisz? Za pieniążki?!?! A może masz jakąś > pokutę??????????????????????????????????????????? > Nie dręcz się. > :-P A Ty? Ty też pokutę odprawiasz zawzięcie broniąc kiepskiego programiku, będącego jeśli nie DNEM to szczytem złego smaku i brakiem jakiegokolwiek talentu? A może za pieniążki? Bo nie odpuszczasz żadnej ocenie krytykującej tę mizerną audycyjkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: 60 sekund na minutę-DNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:59 up Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: 60 sekund na minutę-DNO 21.10.04, 09:02 Tragedia po prostu. Tak sięnieszczęśliwie dla mnie składa, że Pan Kraszewski i jego audycyjka nadawana jest akurat w momencie jak jadę do pracy, zawsze jakoś tak przypadnie, że kulam się akurat w tym momencie za jakąś ciężarówką z węglem. Nie dość że wkurza mnie wolno jadąca ciężarówka to jeszcze Kraszewski swoją durną audycyjką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw Epokowe odkrycia pana Macieja ;-) IP: *.postinfo.com.pl 28.10.04, 10:39 Cóż za spostrzegawczość ! Autor beznadziejnego 60s/min po kilkunastu latach transformacji mediów elektronicznych zauważył, że programy telewizyjne, także informacyjne, różnych nadawców moga się różnić ! Jeden z dowodów to przytoczone w dniu wczorajszym różnice w zakresie przewidywanych temperatur w prognozach pogody. Zadziwiające, no jak to jest możliwe ??? Wyjaśnienie jest banalne: pan MK po prostu nie wie co oznacza słowo "prognoza" i jeszcze ma pretensje, że ta prognoza się nie sprawdza. Nie wie też, że czasy jednej, centralnie obowiązującej prognozy pogody przygotowywanej przez IMiGW przeszły do historii. A jak nie wierzy w metody naukowe to niech zapyta cyganki :-p A poza tym? Nic. Dno bez zmian :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Muz. Detektyw jest żałosnym ..... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 11:08 Nudny jesteś... Nie powiem, że jesteś idiotą, bo mi zaraz zarzucą, że się wyrażam i obrażam. Powiem natomiast, że przynudzasz chłopie tak, że mi się już nawet nie chce wchodzić do wątku i sprawdzać, jakiego znowu pawia intelektualnego wypuściłeś, analityku z Poughkeepsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Muz. Detektyw jest żałosnym ..... IP: 193.111.166.* 28.10.04, 11:28 Coraz realniejsza wydaje się mozliwość, że R2D2 to Kraszewski - ten sam poziom intelektualny... tamten opowiada niewesołe dowcipy, ten uzywa obelg jako argumentów w dyskusji... O tempora! O mores! Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Muz. Detektyw jest żałosnym ..... 28.10.04, 11:46 Zadałem Ci pytanie: Dlaczego bronisz tej, zdaniem większości (przynajmniej tej forumowej), marnej i bardzo niskich lotów audycji, jak niepodległości? To upór godny naprawdę dużo ważniejszej sprawy. Odnosi się wrażenie, że wszelka krytyka tych marnych w treści "minutówek" spędza Ci sen z powiek, nie daje żyć, uwiera Cię straszliwie jak za ciasna guma lub za małe buty i nade wszystko wyzwala potężne niezrozumienie - "no jak ten krótki, cudowny, drapieżny (buuuhahahahaha), celny, lotny, jakitamchcesz, humor Kraszewskiego może kogoś nie śmieszyć, to nie do pomyślenia i wyobrażenia...". A jednak... Zapytać możesz - "czemu - WY - czepiacie się Kraszewskiego, w końcu to tylko minuta na 24h". MY - czepiamy się dlatego, że jest to boleśnie nieśmieszne, głupie, powtarzalne i absolutnie nieprzystające do poziomu, jaki powinno reprezentować swoim programem radio publiczne. To czysta grafomania, dzieci w przedszkolu bywają bardziej zdolne... I dlatego właśnie - NASZYM zdaniem - ta audycyjka trwa o minutę za długo (a nawet o 3 minuty, bo nie wiedzieć czemu dyrekcja zadecydowała o trzykrotnej emisji tego samego gniota w ciągu tego samego dnia). Inna sprawa, że obecna Trójka jako całość absolutnie nie przystaje do do poziomu, jaki powinno reprezentować w normalnym kraju radio publiczne... No ale żyjemy raczej w nienormalnym kraju - i żeby nie było wątpliwości - boli mnie to. Tak też - MY - zapytać możemy: warto Ci wytaczać bombę atomową w obronie tej głupiej audycji, tej jednej minuty, a nawet trzech ??? A inne, że tak powiem cięższe gatunkowo spory dotyczące np. Trójki uznajesz za niewarte twojego zainteresowania i tym bardziej - głosu? W chwili obecnej znam dwie (z autorem niech będzie trzy) osoby, którym "pasi" ten nieśmieszny a żałosny w swojej treści i formie gniot - obecny dyrektor Trójki (ale czegóż lepszego się można po nim spodziewać, swoje talenty objawił nam on już dawno temu), no i ty - i temu się dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Muz. Detektyw jest żałosnym ..... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 12:22 Powtórzę się, ale niech Ci będzie. Tylko zacietrzewione, zionące nienawiścią jednostki znajdują czas i energię na to, żeby wejść na forum i wypisywać elaboraty na temat pozycji progamowej, która trwa zaledwie 60 sekund. Przeglądanie prasówki oraz newsów w internecie to część mojej pracy, więc odruchowo już zaglądam tutaj. Drażni mnie Wasze pseudointelektualne zadęcie. Większość moich znajomych słucha audycji z przyjemnością (dla ułatwienia dodam, że nie posiadam znajomych ani w LPR, ani w Samoobronie, ani w PSL). Ja również zostałem w tej audycji przykładnie obsmarowany (co, zdziwiony?) i przyjąłem to z humorem. Słucham nadal... i będę słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Nu, ja wsjo poniał... 28.10.04, 13:06 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Powtórzę się, ale niech Ci będzie. Tylko zacietrzewione, zionące nienawiścią > jednostki znajdują czas i energię na to, żeby wejść na forum i wypisywać > elaboraty na temat pozycji progamowej, która trwa zaledwie 60 sekund. Tiaaa, piszesz o mnie, ale o sobie też, bo w końcu to ty tak zaciekle i zajadle bronisz tych zaledwie 60 s... Po co tracisz swój cenny czas? To w końcu tylko 60 beznadziejnie głupich sekund. > Przeglądanie prasówki oraz newsów w internecie to część mojej pracy, więc > odruchowo już zaglądam tutaj. Aha, więc niejako przy okazji, w ramach obowiązków służbowych rzecz jasna, wpadasz tutaj tylko po to, aby sprawdzić, co ci pseudointelektualiści znów wysmarowali. I klepiesz, klepiesz. Wart Pac pałaca. Inne wątki są mało intersujące? Dlaczego z radiowej Trójki wyeliminowano kulturę? Bleeee, jak ja nie cierpię tych wymądrzań się niewydarzonych znawców radia, kutury i tego, czego oczekuje współczesny słuchacz... czyż nie? > Drażni mnie Wasze pseudointelektualne zadęcie. I nawzajem. > Większość moich znajomych słucha audycji z przyjemnością (dla ułatwienia dodam > że nie posiadam znajomych ani w LPR, ani w Samoobronie, ani w PSL). A co ma z tym wspólnego przynależność lub chociażby sympatyzowanie z jakąś partią? Ty to wymyśliłeś, ja związku nie widzę. A to, czego się doszukują sondaże i wydumane badania opinii, nie interesuje mnie - to nie są rzeczy wiarygodne. > Ja również > zostałem w tej audycji przykładnie obsmarowany (co, zdziwiony?) i przyjąłem to > z humorem. Słucham nadal... i będę słuchać. Achchchchchchch, jak ja ci zazdroszczę, też bym chciał być obsmarowany i później się tym wszystkim naokoło chwalić. Teraz już rozumiem - twoja wdzięczność Kraszewskiemu nie ma końca. Gratuluję!!!!!!! Też byłbym mu dozgonnie zobowiązany... i w zamian za przykładne ogólnopolskie obsmarowanie dałbym się teraz na plasterki posiekać, a złego słowa o tych idiotycznych 60 s nie dać powiedzieć nikomu. Dlatego życzę ci wytrwałości, a może dostąpisz zaszczytu bycia obsmarowanym po raz drugi... Póki co zapewne masz nagrane owe 60 sekund na 60 płytach CD, 60 kasetach C-60, wszelkiej maści minidiskach, taśmach DAT i dodatkowo masz plik mp3 w 60 kopiach, co by w oczekiwaniu na kolejne obsmarowania przez pana Kraszewskiego móc się napawać obsmarowaniem dotychczasowym. Jak ja ci zazdroszczę tej sławy... chyba sobie strzelę w łeb z tej zazdrości. (prawda, że śmieszne? zupełnie jak Kraszewski!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 No, już się nie podniosę... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 14:00 Aleś mi dowalił! Zaglądam tu, bo czekam na te szumnie zapowiadane rewelacje niejakiej iza_bel, która doprowadziła martę do ekstatycznych niemal uniesień i, jak "prawdziwy mężczyzna", nagle skończyła. PS Nie nagrywam i nie przechowuję, bo jeśli mnie najdzie ochota to sobie zajrzę na www. Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Nu, ja leżę i kwiczę... 28.10.04, 14:50 > Nie nagrywam i nie przechowuję, bo jeśli mnie najdzie ochota to sobie zajrzę na > www. A powinieneś! A co będzie, jak ci internet z domu wytną? Nawet na parę minut? Świadomość chwilowego braku choćby dostępu do tych cudownych 60s może być mocno stresująca... A jak serwer w Radiu padnie? I skasuje się jego zawartość? Wiem, jak admin jest dobry, to ma kopię zapasową... Ale jak przyjdzie jakaś ciemna noc listopadowa i ktoś zorganizuje przewrót pałacowy na Myśliwieckiej, zajmie strategiczne serwery i w akcie zdobycia zniszczy ich zawartość? Tak cenna twórczość jak ta pana Kraszewskiego zginie bezpowrotnie, a potomni nie będą mieli szans jej poznać; może jakieś strzępy... ale to nic pewnego. Powinieneś archiwizować to jednak na własną rękę. Tylko tak możesz mieć pewność, że każdego dnia, o każdej porze będziesz miał pewny na 100% dostęp do wypocin Kraszewskiego i żadna przeciwność losu tego nie będzie mogła zmienić,a ty będziesz mógł spać spokojniej. Powodzenia na trudnej i wyboistej drodze archiwizatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 PS Muz. Detektyw jest żałosnym nudziarzem IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 12:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) R2D2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 12:47 Ty pobiłeś wszelkie rekordy epatowania uwielbieniem dla tej żałosnej audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw do R2D2 - rzeczowa wymiana argumentów :-) IP: *.postinfo.com.pl 28.10.04, 14:54 Ach jak ja lubię rzeczową wymianę argumentów :-) Wtedy zdecydowanie podnosi sie poziom dyskusji a i wnioski moga pojawić sie konstruktywne. Niestety , nie wszystkich to dotyczy. No cóż, taki jest świat. Jak mówi znajomy: są ludzie i są klamki... Nie zamierzam podejmowac wymiany zdań na poziomie płaskich inwektyw. Jak Ci się nie chce zaglądać na forum to nie wchodź. A jak już wchodzisz to nie rób z siebie męczennika bo w nikim i tak Twoje cierpienia litości nie wzbudzą ( no może z wyjątkiem siostry, krewnych, znajomych i być może Twojego faworyta). "paw intelektualny" - żałuje, że nie ja na to wpadłem. Pasowałoby to do określenia audycji, która jest tematem wątku gdyby był w niej choć cień intelektu. Dzięki za tytuł analityka z Poughkeepsie. Poughkeepsie, Poughkeepsie...to gdzieś koło Jelitkowa ? Mniejsza o to. Cokolwiek by to znaczyło brzmi świetnie i łechce moją próźność :-p Ad rem: to co jest śmiesznego w tym, że prognoza pogody przewidywała 14 stopni a było 8 ? Tylko nie pisz, że nie zrozumiałem. Ja w przeciwieństwie do pana MK wiem co to jest prognoza, zwłaszcza pogody ;-) a i jeszcze jedno : 60s/min - DNO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 "60 sekund" jest świetną audycją - tak trzymać! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 15:40 No tak, prognoza jest wyłącznie po to, żeby zapełnić czas antenowy. Prognoza jest sobie a muzom - mogą nam wcisnąć kit, że nazajutrz będzie słonecznie. Co z tego, że będzie padać, przecież to tylko prognoza. Jakoś meteorologowie w USA potrafią podać dokładne informacje na temat pogody, co do godziny. Nie błaźnij się, kolego M. D. Twoje rozpaczliwe szukanie dziury w całym nie trzyma się kupy. Zajmij się czymś pożytecznym... > Jak Ci się > > nie chce zaglądać na forum to nie wchodź. Jak Ci się nie chce słuchać "60" to nie słuchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Zaniepokojona postawą R2D2.... IP: 193.111.166.* 28.10.04, 16:55 W Ameryce Północnej udaje się przewidzieć podogę co do godziny? Aaaaaa.... A to w takim razie jak to sie dzieje, że raz po raz jesteśmy atakowani informacjami o tym, że "śnieg zaskoczył Filadelfię", "Huraganowe wiatry pustoszą północna Kalifornie, sa juz ofiary śmiertelne". Nie oglądają widocznie ani w Filadelfii, ani w całej północnej Kaliforni prognóz pogód, czy raczej "ogłoszeń o stanie pogody na dana porę dnia", w szczególności zaś szczególna awersje (pewnie taka jak my do Kraszewskiego i jego minutowego bełkotu) maja słuzby cywilne - bo inaczej, to by przygotowali pługi, lub wysiedlili ludzi na najbardziej zagrozonych terenach... Siegasz juz po tak absurdalne argumenty w obronie tego gniota, że poważnie zaczynam się całą tą sytuacja nieco martwić. Poza tym dialog na tym topiku wygląda tak: krytyka: humor wtórny R2D2: Jak śmiecie krytykować,jesteście żałosnymi frustratami to świetna audycja! krytyka: skojarzenia godne pierwszoklasisty R2D2: Jak śmiecie krytykować, jesteście kretynami, to świetna audycja! krytyka: wulgaryzmy na antenie publicznego radia to juz naprawdę gruba przesada R2D2: Jak śmiecie krytykować, żałośni idioci, to świetna audycja! itd, itd... To jest naprawde niewesołe... Moja opinia jest taka: audycja była, jest i pewnie pozostanie zła - skoro nic nie porawiło się do tej pory, to raczej próżno liczyć na postęp... O gustach się nie dyskutuje, więc pozostawie bez kometarza to, czy znajdujesz Kraszewskiego i jego wypociny śmiesznymi, czy tez nie - jedno mnie naprawdę dziwi - że z taka zaciekłościa go bronisz... W IMIĘ CZEGO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw to jest bardzo pożyteczne :-) IP: *.postinfo.com.pl 28.10.04, 18:25 Nie pytałem po co jest prognoza pogody. Pytałem co jest śmiesznego w tym, że prognoza pogody przewidywała 14 stopni a było 8 ? A to co robie uważam za bardzo pożyteczne. Walczę ze szmirą i tandetą. Walczę o dobrą rozrywkę w publicznym Polskim Radiu. Jestem przeciwny równaniu w dół, stosowaniu prymitywnego języka i prostackich skojarzeń. O chamskich wulgaryzmach na antenie nie wspomnę jak i wykorzystaniu cudzych pomysłów. Wg mnie, nie ma żadnego uzasadnienia do utrzymywania tego gniota na antenie( jak są to zna je tylko dyr. F ;-P ). Obserwuję z przyjemnością tzw. życie kabaretowe w kraju i wiem, że są dziesiątki autorów i wykonawców o niebo lepszych od pana MK tylko, że nie mogą się pojawić na antenie bo dyrekcja Trujki nie jest tym zainteresowana. Dyrekcja ma pana MK i jest zachwycona. Oczywiście są jeszcze archiwa Programu III tylko, że nowości tam niewiele bo i możliwości nagrań niewielkie ( tu pozdrowienia dla red. Andrusa ). Wiem, że prawda czasem boli ale jest tyle innych zawodów. To niech już tam się pan MK sprawdza. Niech sobie te piosenki dla dzieci układa ( bo to ten sam poziom pojmowania świata) albo niech zostanie listonoszem. Niech robi cokolwiek, tylko niech nie zanieczyszcza eteru. Howgh !!! 60s/min - DNO !!! - jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: to jest bardzo pożyteczne :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:46 Gość portalu: Muzykalny Detektyw napisał(a): >Niech sobie te piosenki dla dzieci układa ( bo to ten sam poziom pojmowania świata) Tylko dlaczego tak źle życzysz dzieciom? Pisanie dla nich to bardzo trudna sztuka, przerasta możliwości tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Z betonem nie będę dyskutować IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 20:33 Zatem - NO COMMENTS. Gratuluję jedynie wybitnej postawy pożal-się-Boże-wielbicieli-kabaretów. Na pewno, gdybyście WY zasiedli na Myśliwieckiej, radio byłoby idealne. Kurczę, nie zasnę dzisiaj, tak się przejąłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Z betonem nie będę dyskutować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:52 Nie przyszło Ci do głowy, że to Ty jesteś _betonem_;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: to jest bardzo pożyteczne :-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 22:14 Oczywiście, że dla dzieci trzeba pisać tak jak dla dorosłych tylko lepiej. Co by jednak nie napisał to i tak będzie to dalekie od piosenki , którą przytocze za szefem.komisji ( mam nadzieję, że mi wybaczy;-) Jaki jestem mądry i inteligentny Taki rozum w głowie mam, że się ledwie mieści Nie od wczoraj, nie od dzisiaj i nie od miesiąca Tak mnie rozum w czaszkę trzepie i mnie geniusz trąca Z tej mądrości, proszę gości, zalet sto posiadam Mądrym okiem patrzę wokół, mądrą gębą gadam Mądrym okiem patrzę wokół, mądrą gębą gadam Szkoła nie potrzebna, kiedy mądra głowa Ani Oxford, ani Cambridge, ani podstawowa W locie łapię każdą myśl, w locie ją rozumiem W locie krzyżówkę rozwiążę, w locie wszystko umiem Taki geniusz, bądź, co bądź, to przypadek rzadki W głowie mam komórki szare i w groszki i w kwiatki W głowie mam komórki szare i w groszki i w kwiatki Czy ktoś zauważył z was jasność, kiedy śpiewam? To jest intelektu blask, który ja rozsiewam Blask mdrości odczuć musiał, kto ze mną obcował Jeden jak dzień prze mnie postał, to fosforyzował I ta mądrość ciągle rośnie i wciąż większa głowa Nie wiem, jakiej wielkiej czapki za rok będę potrzebował Nie wiem, jakiej wielkiej czapki za rok będę potrzebował Jaki jestem mądry i inteligentny Taki rozum w głowie mam, że się ledwie mieści Ja na rozum mam dowody - rozwiązałem rebus Coś takiego w głowie mam... Doktor mówił, że... mózg! Że ten tekst tu juz był ? To nic. Dobrych tekstów nigdy nie za wiele . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: to jest bardzo pożyteczne :-) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 01:25 Witaj, Tuhanko! Wróciłaś??? Z przyjemnością Ci odpowiem: Kiedy byłem małym chłopcem, Śniłem wciąż, do upojenia, Że gdy stanę się fachowcem, Świat z uporem będę zmieniał. Zmieniał będę po swojemu, Czarne w białe, białe w czerń, Aniołowi wbiję kołek, Z czarciej stopy wyjmę cierń. Będę mądry do rozpuku, Gdy rozumy wszystkie zjem Zrobię wokół sporo huku, Że już wszystko wiem... Chcę się pławić w swoich racjach, Spijać mądrość z własnych ust, Bo mam w ..... demokrację. I – też w ..... – cudzy gust... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: to jest bardzo pożyteczne :-) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 01:27 Dla niewtajemniczonych lub mniej pojętnych - podpowiedź: TO NIE O MNIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw pasuje do naszego "bohatera" :-p IP: *.postinfo.com.pl 29.10.04, 12:52 no jak nic, że pasuje :-p "Czarne w białe ", świetne, tylko po co. Może lepiej czarne na czerwone albo na odwrót. "Będę mądry do rozpuku " a śmieszny do bólu zębów. "Spijać mądrość z własnych ust" - jasne taki jestem świetny, tylko ten beton na forum tego nie docenia i jad sączy. A przecież sam pan dyrektor F mnie sprowadził i zatrudnia, zatem muszę być genialny. "Aniołowi wbiję kołek" - no ładnie , ciekawe tylko gdzie :-p. To niebezpieczny temat. Zwłaszcza na Wybrzeżu i zwłaszcza wsród kół zbliżonych do szefa aniołów. Jest tam taki jeden co zmienia czarne na białe. Dokładniej na biały. Jeszcze dokładniej na biały uniform i do tego z medalami. Niebezpieczny bo do Caritasu na aukcje charytatywną nie zaproszą i o czym wtedy pisać będą w internecie. "Bo mam w ..... demokrację" - Uwaga!!! to już druga aluzja "proktologiczna" - nie chcę nic sugerować :-) "I – też w ..... – cudzy gust..." Hahaha, jest i trzecie :-P "Zrobię wokół sporo huku" - to nie problem. "Uff uff bum cyk cyk Ich liebe politik" Nie zdziwiłbym się gdyby autorem był "nasz bohater". Co do uczulenia na Tuhankę to chyba jednak naprawde powinieneś się chyba zacząć leczyć bo to krok do manii prześladowczej. Niestety braku kultury i kindersztuby leczyć się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: to jest bardzo pożyteczne :-) 29.10.04, 09:42 Nie, to jakas inna Alicja :) Chociaz rzeczywiscie wybieram sie na weekend do Polski (ale tylko na weekend). Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: to jest bardzo pożyteczne :-) 29.10.04, 09:56 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Witaj, Tuhanko! > Wróciłaś??? > Z przyjemnością Ci odpowiem: > Buhaha!!! Pudło! Kolejny mający alergię na Tuhankę... oto w jaki sposób nowa Trójka robi niektórym ludziom watę z mózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: to jest bardzo pożyteczne :-) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 10:38 Do twojej widomości, "Szefie". Ja nie mam alergii na Tuhankę. Nigdy tego nie mówiłem i nie mówię. Imię się zgadzało i ten wygładzony (zbyt grzeczniusi) styl pisania też. Nie pozdrawiam. R. Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji może tak bilobilu sobie łykniesz? 29.10.04, 11:00 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Ja nie mam alergii na Tuhankę. Nigdy tego nie > mówiłem i nie mówię. A skąd!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=6490535&a=14147855 A może to znów siostra ci kawał zrobiła? Jak najbardziej bez poważania. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: może tak bilobilu sobie łykniesz? 29.10.04, 14:13 A tego to nie czytalam ;))) No to R2D2 (skleroza utrudnia mi zidentyfikowanie osobnika, jesli to nie jest niejaki swiezo upieczony posel) tak czy owak nie jest na biezaco, bo z wymienionym w poscie krajanem od bardzo dawna nie mialam zadnego kontaktu :) Dzieki za podanie linku, bo setnie sie usmialam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek 60 s/min-DNO :( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 23:41 Jeśli przypuszczacie, że coś sie zmieniło to jesteście w błędzie. Dziś jak zwykle. Nudne, nieśmieszne i bez sensu. Nawet wybrany przedstawiciel hołoty spod media Markt nie potrafił mi wytłumaczyć o co chodziło :( ----------------------------------- Za to jutro pewnie bedzie o cygance. Bo dawno nie było a na nowy pomysł wpaść niełatwo. Oj niełatwo ;-p Do cyganki przyjdzie pan K. A ona mu na to: czeka Cie podróż daleka; za morze polecisz ale do szpitala trafisz; a lekarz tam obcy ( może nawet czarnoskóry) co języka polskiego nie zna i druku L4 na oczy nie widział. I przez to jeden dzielny "Obrońca Prawa I Sprawiedliwości RP" majatek ci będzie chciał zabrać. I po co było wódke z Gałganowem pić? Teraz watroba u ciebie chora i objawy czerwonki. Koniec. ------- Teraz tylko szybciutko do kasy po honorarium. Bo jeszcze się rozmyślą ;-) Kurczę pieczone! Jakie to proste! Jak myślicie, gdybym połowe honorarium oddawał zleceniodawcy to by mnie puszczali w Trójce? Marne szanse :( Nie jestem jego kumplem z 3miasta. NA SZCZĘŚCIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: 60 s/min-DNO :( IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 05.11.04, 00:01 Kurczę, edek! Gdybyś ty zaczął emitować swoje wypociny, to chyba nawet zacząłbym nagrywać. Dla potomności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: 60 s/min-DNO :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 03:43 > Gdybyś ty zaczął emitować swoje wypociny, to chyba nawet zacząłbym nagrywać. > Dla potomności. Emitowanie swoich wypocin jest w kręgach słuchaczy trójki czynnością już niemal kultową dla potomności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw nie tylko kultową ale i szeroko praktykowaną :-).. IP: *.postinfo.com.pl 05.11.04, 10:32 > Emitowanie swoich wypocin jest w kręgach słuchaczy trójki czynnością już niemal kultową dla potomności! Nie tylko słuchaczy ale i nadawców oraz autorów. Nieprawdaż panie M.K. ? Tak przy okazji. Czy była dziś cyganka? Jestem bardzo ciekaw ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: nie tylko kultową ale i szeroko praktykowaną IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 06.11.04, 13:03 No i klops. Cyganki nie było. Nie sprawdzają się niestety Twoje prognozy, specu od radia, znawco eteru. Próbuj dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw nie było ale jeszcze będzie... IP: *.postinfo.com.pl 08.11.04, 09:30 ...to więcej niż pewne. Było za to bum cyk cyk. Tak samo bardzo ambitne, zabawne i z wykwintnym poczuciem humoru. Lepperenko - hahaha, no jakie to śmieszne i odkrywcze. A cyganka będzie, będzie na 100%. Może się założymy robocie ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw 60 s/min - DNO itd... IP: *.postinfo.com.pl 10.11.04, 12:57 A cyganka będzie, będzie na 100%. A jeśli nie będzie to uznam to za swój sukces ;-p Teraz będzie też o pewnym biznesmenie co się rozchorował w podróży bo to taki świetny temat i tylko jeszcze p MK o tym nie pisał. Natomiast chciałbym pochwalić nieznanych mi ludzi z Poznania (bodajże). Pomysł z KoMisiamy fantastyczny. I ten Miś Śliwka :-))) Duże brawa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Komisie? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 10.11.04, 14:34 Komisie! Oj, się uśmiałem! Bu-ha-ha! Oj, nie mogę! Komisie! No, nie wytrzymam! Ojej! Ojej! Trzymajcie mnie! Komisie! Buuuuu.... Oj, oj! Już nie chcę się śmiać! Ko-mi-sie!!!.... Ratunku! A ta gruszka, zamieniona na śliwkę! O, rany! Genialne! Gruszka w śliwkę! Nie mogę! Dobre! Ko-miś Śliwka! Uuuuuu-ha-ha-ha! U-u-u! Pomocy! Zaraz umrę! Nie wytrzymam! Nobla im!!! Albo od razu dwa! No, popłakałem się ze śmiechu... No, to nareszcie wiem, co śmieszy Muzykalnego Detektywa. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw o komisiach do R2D2 IP: *.postinfo.com.pl 15.11.04, 10:28 Uśmiałeś się ? No widzisz. W Trójce też się podobało. Przed emisją reklamowali ten materiał wielokrotnie. Nawet Teleexpres pokazał krótki materiał filmowy z koMisiami w roli głównej. A wiesz jaka jest różnica między "60s/min-DNO" a Komisiami? Komisiów zrobili amatorzy dla żartu. Bez wymuszonego pseudogwiazdorstwa, wysilania się na dowcip i kumoterstwa. I mogę się założyć o co chcesz, że ludzie mijając witrynę sklepu z komisiami się uśmiechają. W przeciwieństwie do słuchaczy Trujki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw była cyganka w 60s/min - DNO!!! IP: *.postinfo.com.pl 22.11.04, 11:52 Była cyganka !!! i jeszcze niestety pewnie będzie... Tak samo zabawna jak poprzednio. I tak samo "międzyoczna". Odgrzewane pomysły i kotlety sa niezbyt strawne ale jak się nie ma pomysłów na coś nowego to można tłuc temat w nieskończoność. Licząc 460 posłów i 100 senatorów (oczywiście można odjąć tych , którzy już byli bohaterami) to pan Kraszewski ma zapewnioną gażę przez jakieś dwa lata. No chyba , że jego pracodawcy wcześniej odejdą z Trójki co w kontekście nadchodzących wyborów nie jest takie nieprawdopodobne. Że niby nie odejdą ? No to co ? To już nie można pomarzyć :-p 60s/min - DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll Re: 60 sekund na minutę-DNO 07.11.04, 20:59 O TAK! DNO! Jak cała nowa trujka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek Biedny pan Roman G... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 18:02 Tyle się dzieję wokół ale p MK tego nie widzi. W swoich "międzyocznych" spostrzeżeniach widzi ciągle tych samych ludzi. Biedny pan poseł Roman G. chyba dostał etat w tym pseudoserialu. Zatem nie tylko braki w formie audycji ale i treść wtórna, a przynajmniej główne persony. Jak widać i słychać , coraz szerzej stosowana w mediach a odkryta przez Andrzeja Poniedzielskiego ( ukłony !!!) "Zasada domniemanego utalentowania" w przypadku pana MK sprawdza się w 100%. ----------------------- 60 sekund na minutę-DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: 60 sekund na minutę-DNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:38 tiaa i będzie to bardzo _kultowa_ wypowiedź;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta nowa powszechna metoda IP: 193.111.166.* 16.11.04, 13:06 dzis rano jechałam do pracy z sąsiadką - rozmawiamy sobie, właczona redio, gra trUjka. Moja sąsiadka to typowa trzpiotka - mówi duzo, smieje się głośno - wydaje mi się, że nie słucha wcale tego, co puszczane w eter. Nagle słysze charakterystyczny dzwonek - za chwilę zacznie się tortura. Moja współtowarzyszka szybciutko przełacza guziczek w radioodbiorniku, teraz słyszymy program drugi. Ona nadal cos mi zywiołowo opowiada. Za chwile znów wciska guzik w radio - znów słychać dzwonek. "Patrz - mówi - jak dzieki temu gniotowi nauczyłam się bezbłędnie odmierzac pełna minutę" - smieje sie i ciagnie przerwaną wczesniej kwestię. Ja nie daję za wygraną "wiesz - mówię jej z niekłamanym podziwem - świetne to było!", moja sąsiadka śmieje się głosno : "wiesz, wszyscy w pracy tak robimy rano - jak jest ta audycja to po porostu zmieniamy na chwile stację, lub wyłaczamy na minute radio, robimy nawet zawody kto precyzyjniej odmierzy czas bez zerkania na zegarek". Byłam osłupiała - więc nie tylko ja i mój mąż, nie tylko szef komisji, nie tylko edek z fabryki reagujemy tak nerwowo na tę audycję - takich ludzi jak ja jest więcej. Małgosiu - pozdrawiam - może zerkniesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: nowa powszechna metoda IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 16.11.04, 14:11 A to ciekawe, bo "60" trwa czasem i półtorej minuty. Przekaż, proszę, koleżance, żeby zmieniła worek treningowy, bo nabierze złych nawyków i w efekcie jej doba może nagle się skrócić do 16 godzin. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek o te półtorej minuty za dużo :-p IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 19:02 > A to ciekawe, bo "60" trwa czasem i półtorej minuty. To czasem nawet o te półtorej minuty za dużo :-p Jeśli nie przypuszczaliście , że może byc gorzej niż o cygance to oświadczam, że byliście w błędzie. Mogło być i właśnie jest. Dowodem tego audycja dzisiejsza i wczorajsza. Zwłaszcza wczorajsza. Dla niesłuchających krótkie streszczenie z wczoraj. Po omówieniu drastycznych prób dla uczestników reality show typu szkoła przetrwania pan Kraszewski proponuje aby następnym zadaniem była przejażdżka nocnym autobusem bo to jest straszniejsze niż kulinaria z udziałem dżdżownic czy innych zwierzątek. Co z tego kwalifikuje sie do audycji podobno satyrycznej? Czy miało być śmieszne to, skąd wziąć autobus nocny w dżungli? Zwłaszcza z zawartością ? :-) Dziś wątek był kontynuowany. Następna próba dla "twardzieli" - jazda na letnich oponach zimą. No to mamy tych "twardzieli" dziesiątki (a może nawet setki) tysięcy i co z tego? Wszystkich ich do reality show? Na koniec mam pomysł na próbę. Słuchanie "60s/min" przez miesiąc. Kto wytrwa i się choć raz uśmiechnie to mu od razu "Międzyoczną Wielką Nagrodę Nieustraszonego i Nieusuwalnego". Nagrodą jest komplet nagrań wszystkich kawałków p. MK z pudełkiem (znacznie opróżnionym ;-))) wazeliny wraz z autografem autora ;-) 60s/min - DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Edek - wierny słuchacz IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 18.11.04, 19:10 Upór i wytrwałość Twoja, godne są Mistrza Asa. Gratuluję zdolności analitycznych. Widzę, że słuchasz audycji z wielką uwagą. Tylko słuchanie ze zrozumieniem jak zwykle szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek chcę dostać nagrodę :-p IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 19:59 Słucham bo jestem twardzielem i chcę dostać nagrodę :-p > Gratuluję zdolności analitycznych. Widzę, że słuchasz audycji z wielką uwagą. > Tylko słuchanie ze zrozumieniem jak zwykle szwankuje. Zdecyduj się . No to mam te zdolności analityczne czy nie mam ? Jeśli nie zrozumiałem tak "międzyocznego" dowcipu to może mi wytłumaczysz co tam było śmiesznego? Chętnie się pośmieję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Z nagrody nici IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 15:39 Tłumaczyć nie będę, albowiem obawiam się, iż napotkam zdecydowany opór edkowej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Edku.... IP: 193.111.166.* 19.11.04, 16:52 zastanowiłam sie nad Twoja propozycją i... stwierdziłam, że nikt nigdy w zyciu nie zaproponował mi czegos równie perwersyjnego! Wchodzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Marto, bierz mnie! - krzyknął Edek... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 19:33 > Edku.... > zastanowiłam sie nad Twoja propozycją i... > > > > > > > > stwierdziłam, że nikt nigdy w zyciu nie zaproponował mi czegos równie > perwersyjnego! Wchodzę! - ucieszyła się Marta, która jak nigdy niczego, pragnęła choć raz w swoim nudnym życiu zaznać odrobiny perwersji. To było TO! Nie mogło się do tego równać ani wstukiwanie w klawiaturkę wymyślnych inwektyw pod adresem pewnego satyryka, ani buszowanie po sklepach z męską odzieżą. Marta wiedziała, że już nigdy nie nadarzy się TAKA okazja, aby posmakować prawdziwego życia. - EDKU! WCHODZĘ!!! - krzyknęła... c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Marto, bierz mnie! - krzyknął Edek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:39 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > > Edku.... > > zastanowiłam sie nad Twoja propozycją i... > > > > > > > > > > > > > > > > stwierdziłam, że nikt nigdy w zyciu nie zaproponował mi czegos równie > > perwersyjnego! Wchodzę! > > - ucieszyła się Marta, która jak nigdy niczego, pragnęła choć raz w swoim > nudnym życiu zaznać odrobiny perwersji. To było TO! Nie mogło się do tego > równać ani wstukiwanie w klawiaturkę wymyślnych inwektyw pod adresem pewnego > satyryka, ani buszowanie po sklepach z męską odzieżą. Marta wiedziała, że już > nigdy nie nadarzy się TAKA okazja, aby posmakować prawdziwego życia. > > - EDKU! WCHODZĘ!!! - krzyknęła... > > c.d.n. Bardzo _śmieszne_, dowcip ala idol:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek Ostrzeżenie !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 21:09 Marto, muszę Cie uprzedzić, że próba może być bardzo wyczerpująca a kto wie, moze nawet niebezpieczna. Pojawienie się w "60s/min" czegoś zabawnego, jakiejkolwiek logiki bądź puenty jest tak mało prawdopodobne, że doprowadzić może do szoku nerwowego. Ludziom tak nagle zaskoczonym lecą z rąk rózne przedmioty. Także niecezpiecznie ostre. Nagle stają w miejscu z rozdziawionymi ustami i gdyby w powietrzu znajdowała sie akurat mucha to konsekwencje mogą być opłakane (oczywiście głównie dla owada ;-) Ale jeśli tak zależy Ci na nagrodzie to proponuję nagrodę pocieszenia. Mam radio ze starym pasmem UKF i tam już nie ma Trujki!!! Dla fana tak gotowego dla poświęceń będzie to wspaniały prezent :-) A ile w tym perwersji ... PS. do : kota IP: *.attu.pl / *.crowley.pl - pisownia wyrazu puenta zgodnie ze Słownikiem Wyrazów Obcych PWN 1980 strona 615 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek Straszne. Tłumaczyc nie będzie :-p IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 21:18 Nie wysilaj się. Niczego nie musisz tłumaczyć. Trudno znależć puente tam gdzie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Zdarzaja sie jednak cukierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:57 Nawet jesli rzeczywiscie sredni poziom audycji pozostawia wiele do zyczenia (ale i tak moim zdaniem nie odbiega wiele od sredniego poziomu pozostalych cyklikow satyrycznych w radiu, a te telewizyjne zdecydowanie przewyzsza), to od czasu do czasu trafia sie taki cukierek na miare Nobla. Do tej pory usmiecham sie w duchu na wspomnienie audycji z 26.10.2004, kiedy to autor przeprowadzal wywiad w Zrzeszeniu Przedsiebiorcow Polskich na temat, co przedsiebiorcy sadza o planowanym podatku 50cio procentowym. Byl to, mimo ze najkrotszy, to najlepszy komentarz do rzeczonej ustawy, jaki sie przewinal przez media. Swoja droga, moze ktos ma nagrana te audycje i moglby mi przeslac w mp3? Chetnie posluchalbym jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Zdarzaja sie jednak cukierki IP: *.attu.pl 23.11.04, 02:40 Powinno być na stronie Trójki. Nie wiem, czy można stamtąd ściągnąć mp3, ale z pewnością można odsłuchać. Pozdrawiam, R2D2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Zdarzaja sie jednak cukierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:36 Niestety nie ma. Pod www.radio.com.pl/trojka/60sekund/default.asp mozna odsluchac wszystkie audycje do 25.10.2004 wlacznie. A ja chce tej z 26.10.2004 *cry* Pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Zdarzaja sie jednak cukierki IP: *.attu.pl 23.11.04, 11:17 Na pewno dodadzą lada dzień. Oni to robią co jakiś czas, "hurtowo". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Zdarzaja sie jednak cukierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:21 Mam wlasnie taka nadzieje... W kazdym razie, jesli tak sie stanie, to polecam odsluchanie. To byl naprawde bardzo dobry kawalek. Odpowiedz Link Zgłoś
mrnoone Re: 60 sekund na minutę-DNO 24.11.04, 12:50 Żądam natychmiastowej zmiany nazwy wątku! Jak można w jednej linijce umieszczać nazwę całkiem porządnego kabaretu z wielce szanownego (hi, hi) miasta pod tytułem Dąbrowa Górnicza obok nazwy baznadziejnie głupiej audycji z beznadziejnie pogrążającej się w niebycie Trójki? Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: 60 sekund na minutę-DNO 24.11.04, 16:34 Dawno ,dawno temu była sobie taka audycja :"60 min / godz". Jacek Fedorowicz,Andrzej Zaorski i tow.Wolski stworzyli coś , co było na ustach milionów Polaków.A to "arcydzieło" poruszyło kilkunastów internautów.I to jest najlepszy komentarz.Dawno, dawno temu było odwołanie się do intelektu,wiedzy i czegoś tam jeszcze.A teraz najprostsze skojarzenia,banały i nic poza tym.Być może ten pan coś potrafi.Ale niekoniecznie musi to być pisanie codziennych audycji.A z drugiej strony ta audycja doskonale pasuje do "Trujki".Na pewno nie zawyża poziomu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek 60 s/min -BEZNADZIEJA!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 17:24 Zgadzam się z przedmówcą (przedpisarzem ? ;-). To niedopuszczalne nadużycie nazwy szacownego kabaretu DNO. Zmieniam samowolnie tytuł. Od tej chwili dla niniejszego wątku obowiazuje nazwa: 60 s/min -BEZNADZIEJA!!! Mam nadzieję, ze takiego kabaretu nie ma :-))) EdekF P.S. oczywiście Trójki do kabaretów nie zaliczam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: 60 sekund na minutę-dno IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.11.04, 20:59 Teraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw zmiana tytułu zaaprobowana :-) IP: *.postinfo.com.pl 25.11.04, 09:46 > Teraz lepiej. No może jeśli chodzi o tytuł wątku to lepiej. Co do audycji to nic lepiej. Dziś kolejny wtórny pomysł ( żeby nie napisać ukradziony). Już kilkanaście lat temu kabaret OTTO prowadził "Listę przebojów" tyle, że dodatkowo z piosenkami. Wtedy to było orginalne a teraz? Ile można się czepiać biednego Andrzeja L., Leszka M., czy doktora K. ( biednego posła P. już nie przytaczam bo ten to jest dopiero biedny ;-) Summa Summarum : 60s/min DNO!!! sorry BEZNADZIEJA !!! PS. Dziś w łódzkiej "Przechowalni" kabaret ZYGZAK. Chcecie się pośmiać ? To przyjdzcie. W przeciwieństwie do produkcji pana MK dobra zabawa gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: zmiana tytułu zaaprobowana :-) IP: 193.111.166.* 25.11.04, 11:25 słucham wytrwale, wg umowy i zakładu... nijak nie moge sie usmiać próbuję znaleźć coś śmisznego, ale mnie nie smieszy dziś byłam juz bliska zmiany stacji - ale wytrwałam.. Boże, ileż razy można robić to samo? te same proste (by nie powiedzieć "-ckie'_ skojarzenia, te same pointy... wciąz to samo - ten sam niesmieszy dowcip... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 lista przebojów już była? IP: *.attu.pl 25.11.04, 11:54 Aha! Gdyby posługiwać się logiką Muzykalnego De(d)ektywa wyszłoby, że tylko "Pieśń nad Pieśniami" to prawdziwy erotyk, a każdy następny: Kochanowskiego, Tuwima i Leśmiana itd.. itd... to już plagiaty. Gdyby wszyscy twórcy i odbiorcy kierowali się takim myśleniem, nie powstałyby gatunki literackie, muzyczne, ani filmowe, panie mądraliński. Tylko pierwsza i jedyna lista przebojów jest tą prawdziwą, reszta to podróba?... Taaa... Kraszewski w ramach "60" wypuścił w eter już wiele swoich list przebojów - w tym wiele z piosenkami, świetnymi zresztą. Proponuję panu De(d)ektywowi defragmentację twardego dysku, albo nawet reinstalację całego systemu, bo kiepsko u niego z myśleniem. Martę, jak zwykle, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw Tak, lista przebojów już była IP: *.postinfo.com.pl 25.11.04, 14:00 Tradycyjnie R2D2 wyciąga armaty największego kalibru i tradycyjnie usiłuje strzelać bez prochu. W swoim naburmuszeniu wzywa na pomoc Pismo Święte i klasyków poezji. Tylko, że jak zwykle wzywa bez sensu i pisze nie na temat. Pan MK nie stworzył niczego nowego a już zwłaszcza gatunku "Lista przebojów". Gdyby ktoś teraz nakręcił film o trenerze gadającym wazeliniarskie panegiryki do szafy to nie stworzyłby nowego gatunku tylko ukradł pomysł z "Misia". > Gdyby wszyscy twórcy i odbiorcy kierowali się takim myśleniem, nie powstałyby > gatunki literackie, muzyczne, ani filmowe, panie mądraliński. Gatunki literackie, muzyczne czy filmowe powstają wtedy , gdy pojawia się w nich coś nowego w formie lub treści. W tym przypadku, zamiana jednego nazwiska innym przy zachowaniu tej samej formy jest kradzieżą pomysłu. A jeśli R2D2 nie widzi różnic poetyki, treści, stylu między cytowanymi utworami i usiłuje tą samą miarą bronić prawa do podobieństwa utworu pana MK i kabaretu OTTO to chyba powinien wrócić do szkoły i powtórzyć swój egzamin maturalny. > Proponuję panu De(d)ektywowi defragmentację twardego dysku, albo nawet > reinstalację całego systemu, bo kiepsko u niego z myśleniem. ??? Nie widzę związku między twardym dyskiem a myśleniem Muzykalnego Detektywa. Czy to może miał być taki "międzyoczny" dowcip? Jakaś aluzja ? Tym bardziej nie rozumiem określenia "De(d)ektyw" . Czy to jest jakaś awaria klawiatury R2D2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Przebój wątku - Muzykalny De(d)ektyw IP: *.attu.pl 25.11.04, 15:25 Tak. Masz wyraźne problemy nie tylko z myśleniem, rozumieniem słowa mówionego i pisanego. Masz wyraźne problemy także z poprawnym wyrażaniem własnych, wątpliwej jakości, przemyśleń. Jeszcze raz: łopatologicznie. Jeśli Kraszewski prezentuje swoją listę przebojów, jako formułę, to nie jest to plagiat tylko budowanie własnej twórczości w ramach jakiegoś gatunku. Tu dodam, że tego "gatunku" wcale nie wymyślił, ani nie zapoczątkował kabaret OTTO, bo taka formuła obecna jest w satyrze od mniej więcej lat 60' w USA, nieco później pojawiła się w Niemczech i Wielkiej Brytanii. Na całym świecie się to uprawia i nikt nikogo nie posądza o plagiat. Tak samo, jak nikt nie posądził o plagiat Marcina Wolskiego, kiedy tworzył "Polskie ZOO". No, ale jak ktoś się chce przyczepić, to się czepia nawet brzytwy, panie mądralo. Radzę nie zabierać głosu w sprawch, o których się nie ma pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dla pewności IP: 193.111.166.* 25.11.04, 16:39 Gość portalu: R2D2 napisał(a): Tu dodam, że tego "gatunku" wcale nie > wymyślił, ani nie zapoczątkował kabaret OTTO, bo taka formuła obecna jest w > satyrze od mniej więcej lat 60' w USA, nieco później pojawiła się w Niemczech i > > Wielkiej Brytanii. Czy moge prosić o przykłady, szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw na przykłady bym nie liczył... IP: *.postinfo.com.pl 26.11.04, 14:10 Droga Marto! znając R2D2 na przykłady bym nie liczył. Dotyczy to także rzeczowej dyskusji. Co najwyżej możesz się spodziewać niewybrednych wycieczek osobistych albo zarzutów typu: pan Kraszewski jest wspaniały i tylko wy niczego nie rozumiecie. A zapożyczenia jak były tak są bo autor zabawnych pomysłów nie ma. Jeśli nie stać go na nowych bohaterów ( ile można słuchać o Ałganowie? ) to co dopiero o tekście, że o puentach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: na przykłady bym nie liczył... IP: 193.111.166.* 26.11.04, 17:23 nie, no zaczekajmy - dajmy mu szansę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek mam przykłady !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 23:01 >> taka formuła obecna jest w satyrze od mniej więcej lat 60' w USA Ponieważ przykładów od R2D2 nie ma przedstawiam owoce moich poszukiwań :-))) Tak jest!!! 31 listopada 1969 pewien znany komik i satyryk amerykański podczas show w Las Vegas wypowiedział w swoim skeczu słowo "miler". Co prawda z kontekstu wynika, że chodziło o znane amerykańskie piwo ale powstał wtedy nowy "gatunek" dowcipu, który teraz z powodzeniem jest wykorzystywany przez pana MK. Zresztą to nie jest jedyny przykład bowiem także w niemieckim programie telewizyjnym wielokrotnie używano słowa miler (dla niepoznaki pisane z dziwną literą "u" w środku). Co prawda była to reklama jogurtu ale ponieważ też nie była śmieszna więc z pewnością można ja zaliczyć do "gatunku" dowcipów stosowanych przez ww autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detekty jak zwykle marnie IP: *.postinfo.com.pl 29.11.04, 19:08 Dziś znowu: Giertych, Kulczyk , Ałganow i paru tych samych. Cała Polska składa się z kilku osób. Ale za to jak "międzyocznie" ;-P wniosek: 60 s/min - BEZNADZIEJA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: jak zwykle marnie IP: 193.111.166.* 30.11.04, 11:24 jakoś nam blaszany kolega dziwnie opadł z zapału... a może nadal szuka przykładów??? dziś nie słuchałam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys nic ciekawego... IP: 80.48.246.* 30.11.04, 15:42 Macie racje. Ta audycja jest beznadziejna. Dzis słuchałem przypadkowo bo z Trujką rozstałem się na dobre ( to nie jest teraz moje radio :( Nie wiem dlaczego to puszczają. Nie znam faceta, ale jak inne kawałki ma na podobnym poziomie to się cieszę, że to radio przeszło dla mnie do historii. Pozdrawiam wszystkich dawnych słuchaczy Programu III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Jak zwykle nudni... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 30.11.04, 19:57 ZIEEEEW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jak zwykle nudni... IP: 193.111.166.* 01.12.04, 09:02 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > ZIEEEEW... to zupełnie tak samo jak ja dzisiaj, jak były jazgoty puszczane - tak samo zareagowałam:) a czy doczekamy sie wreszcie tych przykładów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Jak zdarta płyta IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.12.04, 00:03 www.premrad.com/entertainment/comedy/parodies/songs/songs.html www.biskitz4cheez.com/home.htm www.icetraigh.com/parodies.htm www.beecy.net/frank/ Użyj mocy, szukaj dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jak zdarta płyta - tak... IP: 193.111.166.* 02.12.04, 09:44 kolega robot chyba nam lekko przerdzewiał w górnych partiach... mówimy o skopiowaniu parodii listy przebojów którą kiedyś prezentował kabaret OTTO, a on daje linki do zagranicznych piosenek satyrycznych... nie wiem sama juz nawet co myslec o tym... a dziś jak usłyszałam listę prezentów dla dzieci od Św. Mikołaja, to pomyślałam sobie, że imć Kraszewski powienien dostac zgniłego pomidora i wymówienie ze skutkiem natychmiastowym. To drugie to byłby prezent dla nas. ps: Kwasniewski powinien dostać pomarańczowego wiktora za mediacje na Ukrainie - no powtarzam sobie to powtarzam i nijak nie moge sie rozesmiać, a było gdzieś w okolicach pointy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Jak zdarta płyta - tak... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.12.04, 15:51 Mowa była o parodiach piosenek, obecnych w rozrywce światowej, ograniczona babo. Czy na siłę musisz mi udowodnić, jak głupia jesteś? Nie rozumiesz nie tylko słowa mówionego, ale i pisanego. OTTO? A co to jest OTTO? Co oni takiego odkrywczego wypuścili w świat? Pomysł z listą sparodiowanych przebojów jest tak stary, jak stare są same listy przebojów, bo każdy gatunek sztuki i tzw. "sztuki" ma swoje lustrzane odbicie w parodii, pastiszu - zaraz po tym, jak się narodzi. Zajmij się czymś pożytecznym: dziergaj skarpetki dla biednych dzieci, nalewaj zupkę u Brata Alberta, idź do jakiegoś szpitala, poczytaj choremu. Może wtedy wzrośnie twoja samoocena. Mnie już ręce opadły. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
zubilech Do Pana Kraszewskiego. 02.12.04, 23:48 Szanowny Panie Kraszewski! Puszczają Pana audycje w publicznym Radiu. Polskie Radio zawsze było ostoją kultury i wrogiem chamstwa. Dla mnie oznaczało to, że pracują tam ludzie kulturalni. Oczywiście mogę sie mylić ale zakładam, że Pan do tych ludzi sie zalicza. Być może czytuje Pan to forum więc mam do Pana prośbę. Od pewnego czasu Pańskim obrońcą (nb. z zaciętością godną lepszej sprawy) na tych łamach jest osoba uzywająca nicka R2D2. Kiedyś ta osoba przyznała się do znajomości z Panem lub nawet więzów rodzinnych ( przepraszam jeśli coś pokręciłem ale wpis nie był zbyt precyzyjny). Zatem, jeżeli domyślałby się Pan o kogo chodzi, to proszę zwrócić rzeczonej osobie uwagę aby dokonując wpisów zachowała choć elementarne zasady dobrego wychowania. Mam świadomość, że chamstwo jest wszędzie ale od kogoś, kto chwalił sie wyższym wykształceniem można chyba oczekiwać minimum kultury a w dyskusji argumentów zamiast inwektyw. Pozdrawiam Lech Zubilewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Do Pana Kraszewskiego. IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 03.12.04, 02:02 Szanowny Panie, Rzeczywiście nieuważnie czyta Pan ten wątek, bo o żadnych więzach rodzinnych z p. Kraszewskim nie mówiłem, a jedynie o więzach rodzinnych z moją własną siostrą, która parę miesięcy temu wykonała "dowcipaśny" wpis, posługując się moim nickiem. Za ten wpis przeprosiłem i nie mam zamiaru do tego wracać. Natomiast moi tzw. "oponenci" - z braku argumentów - wracają do tego zdarzenia nader często. Ja pragnę tylko powiedzieć, iż nadal utrzymuję, że niejaka Marta (nie mam pewności, że nie jest to np. Marceli lub Marek, bo taki jest urok anonimowości forum internetowego) jest głupią babą. Proszę uważnie przeczytać cały wątek, a z łatwością dostrzeże Pan, że ta pani (lub pan) nie wie, o czym pisze, czego najlepszym dowodem jest jej histeryczne domaganie się dowodów na... przytoczone przez samą siebie pożal się Boże argumenty. Jeden z wątkowiczów zareagował na moją uwagę o tradycji pastiszu list przebojów (stwierdziłem, że nie jest to wynalazek kabaretu OTTO), a kiedy przedstawiłem parę adresów www, pani/pan Marta z właściwym sobie wdziękiem wyraził(a) swoje zdanie na temat mojego intelektu. Z ubolewaniem dostrzegam pewną regularność: uczestnicy tego wątku nie czytają uważnie wpisów, ale z uporem trwają przy swoim - nie popartym żadnymi rzeczowymi argumentami - stanowisku. Wygląda na to, że nie pojmują istoty "forum", jako miejsca, gdzie każdy ma prawo wziąć udział w dyskusji, wyrazić swoje zdanie i liczyć na kompetentnego partnera w rozmowie. Powtarzam - GŁUPIA BABA. I nie ma w tym krztyny chamstwa, ani wulgaryzmów. Jesli p. Kraszewski zechce zabrać głos, także chętnie zamienię z nim parę słów. Powiem mu przede wszystkim, że najgorszy wróg to głupi wróg, który posługuje się tanimi, populistycznymi frazesami, wyczytanymi z kiepskich gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
zubilech Re: Do Pana Kraszewskiego. 16.12.04, 23:33 Szanowna Pani/Szanowny Panie, swój apel skierowałem do Pana Kraszewskiego z nadzieją, że czytuje on wpisy na niniejszym forum stąd nie rozumiem, kto Panu dał prawo odpowiedzi na mój apel. Zadałem sobie trud przeczytania wszystkich wpisów i stwierdzam, że niekulturalny (żeby nie powiedzieć chamski) charakter wielu z nich będących Pańskiego autorstwa dyskredytuje Pana jako partnera w dyskusji. Z poważaniem Lech Zubilewicz PS. Wydaje mi się, że Pan Kraszewski czytuje jednak wpisy na forum a tylko brak mu odwagi stanąć przeciw adwersarzom. Obrońcy pokroju R2D2 na pewno chluby Panu Kraszewskiemu nie przynoszą a poziomu adycji nie podniosą tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Do Pana Kraszewskiego. IP: *.attu.pl 19.12.04, 23:16 "Być może czytuje Pan to forum więc mam do Pana prośbę. Od pewnego czasu Pańskim obrońcą (nb. z zaciętością godną lepszej sprawy) na tych łamach jest osoba uzywająca nicka R2D2. Kiedyś ta osoba przyznała się do znajomości z Panem lub nawet więzów rodzinnych" A to mianowicie zdanie z Pańskiego postu dało mi prawo wypowiedzi. Jak również fakt, że posiadam peceta podłączonego do sieci i sprawnie się nim posługuję, jak wielu innych tutaj, których również nikt nie prosi o zabranie głosu. Założę się, że pan Kraszewski nie czyta wpisów na tym forum, bo w niedawnym wywiadzie w Dzienniku Bałtyckim (3 lub 4.12) oświadczył, że komputer potrafi jedynie włączyć. Pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt. R2D2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Do Pana Kraszewskiego. (PS) IP: *.attu.pl 19.12.04, 23:23 PS Nie Panu oceniać, czy jestem partnerem w dyskusji, czy też nie. Ponadto, wykazuje Pan pewną niekonsekwencję, odpowiadając jednak na mój wpis. Proponuję też zapoznanie się z precyzyjną definicją "chamstwa". Mam wrażenie, że nasze poglądy na tę sprawę diametralnie się różnią. Według Pana i wielu tutaj "chamstwo" to prezentowanie i bronienie poglądów odmiennych od Waszych. Czy według Pana moje posty są chamskie w porównaniu z na przykład notorycznie urynalnymi wpisami niejakiego Basila Fawlty? Moim zdaniem chamstwem jest adresowanie do nieznanego Wam człowieka rozmaitych, mniej lub bardziej wymyślnych epitetów, które tu się notorycznie pojawiają. Także nazwanie słuchaczy nowej Trójki "hołotą spod Media Marktu" szczytem kultury nie jest. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basil Fawlty Re: Do Pana Kraszewskiego. (PS) IP: 194.224.225.* 19.12.04, 23:41 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Czy według Pana moje posty są chamskie w porównaniu z na przykład notorycznie > urynalnymi wpisami niejakiego Basila Fawlty? Bądź tak dobry i zejdź ze mnie z łaski swojej, śmierdzielu ofajdany!! O co ci chodzi? nie pisałem na tym forum od dawna, a ty w kółko cytujesz moją jedną wypowiedź, w której do twojej, że tak powiem "siostry" (akurat, tchórze są wśród nas!) napisałem ,żeby nie zrobiła siku z wrażenia. Wiecznie urynalne skojarzenia? K.U.R.W.A MAĆ! Nie przestało tobie odjebywać od początku jak się tu pojawiłeś. Aż się boję pomyśleć co by było, jakbym napisał, żeby twoja "siostra" nie zesrała się z wrażenia... Może jestem kmiotem, ale na pewno nie większym od ciebie. Styki ci baranku pordzewiały, coś sobie gdzieś zanotowałeś i z braku laku w kółko to powtarzasz usiłując tworzyć własną prawdę. Przeczyść sobie obwody i oliwy nie żałuj, święta idą. A ode mnie się o.d.p.i.e.r.d.o.l, że tak powiem mało kulturalnie. Zejdź ze mnie, a ja do ciebie też nic nie będę miał. Tak więc spadaj, bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Polecam lekturę poprzedinego postu IP: *.attu.pl 21.12.04, 00:48 Czyż nie uroczy są niektórzy Obrońcy Trójki Świętej? Kultura i dobry smak powaiły mnie na kolana. Cóż ja mogę, z moim ubogim słownictwem, wobec tak porażającej literatury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basil Fawlty zakuty łeb... IP: 217.148.186.* 22.12.04, 00:23 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Czyż nie uroczy są niektórzy Obrońcy Trójki Świętej? Kultura i dobry smak > powaiły mnie na kolana. Cóż ja mogę, z moim ubogim słownictwem, wobec tak > porażającej literatury? Może ci Kraszewski pomoże w ułożeniu riposty? On taki zdolny i w ogóle... Posłuchaj blaszaku zardzewiały! Zanotuj sobie rylcem na swojej pogiętej blaszanej łepetynie, że żaden ze mnie obrońca trujki! Jeśli cokolwiek krytykuję to dlatego, że ma prawo mi się nie podobać, ma prawo nie podobać mi się kolesiostwo w PRSA, ma prawo nie podobać mi się łupienie społeczeństwa z abonamentu i ma prawo nie podobać mi się to ciągłe pieprzenie o misji, której nie ma. I tyle. Publiczne radio dostaje wystarczająco dużo pieniędzy z daniny publicznej, aby mogło posłać do wszystkich diabłów całą tę amatorską drużynę udającą radiowców w trujce, z panem Kraszewskim, niewydarzonym satyrykiem na czele. Ale tego nie robi, tylko woli pasożytować na podatnikach... Mnie nie interesuje walka o misję i kulturę jako taka. Może mnie interesować, tak jak interesują mnie inne patologie występujące m.in. w mediach publicznych, ale od zupełnie innej strony... W każdym razie ja o nic nie walczę. Ale nie do tego zmierzam. Po raz kolejny cię proszę, odwal się palancie skorodowany ode mnie. Znalazłeś sobie forumowego chama w mojej skromnej osobie i teraz wszem i wobec próbujesz udowodnić, że są "gorsi" od ciebie i do tego - oczywiście to twoje błędne przekonanie (o czym było wyżej) - podobno należący do grupy obrońców starej trójki. Tak więc ci powiadam - tobie od mojego chamstwa wara, zajmij się swoim chamstwem i mną sobie swojej parszywej i zakisłej gęby nie wycieraj. Że tak powiem biblijnie - nie zabieraj się za wyciąganie drzazgi z oka bliźniego swego, skoro w twoim oku tkwi belka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw 60s/min - beznadziei cią dalszy ...:( IP: *.postinfo.com.pl 22.12.04, 10:32 > Może ci Kraszewski pomoże w ułożeniu riposty? On taki zdolny i w ogóle... Tu bym na wiele nie liczył :-p Dziś, jak zwykle i do znudzenia było kiepsko i nieśmiesznie. Po raz kolejny cyganka , po raz kolejny te same grepsy ("podaj rękę - o znowu lewa" )po raz kolejny Oleksy, Jaruga itp. To i ja po raz kolejny napiszę: nie ma żadnego merytorycznego uzasadnienia, aby ta audycja była nadawana w PR. 60s/min - beznadzieja !!! Z resztą wypowiedzi Basila zgadzam się ( no może z wyjątkiem niektórych epitetów) w zupełności. Pozdrowienia Basil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Do admina IP: *.attu.pl 22.12.04, 10:39 Prośba do admina: PROSZĘ ZWRACAĆ WIĘKSZĄ UWAGĘ NA WULGARNE WPISY NIEJAKIEGO BASILA FAWLTY I REAGOWAĆ ODPOWIEDNIO. ROZUMIEM, ŻE LANSOWANE PRZEZ NIEJAKIEGO WIŚNIEWSKIEGO SŁÓWKO NA "Z" SPOWODOWAŁO ZNIECZULICĘ NA WULGARNE EPITETY, STOSOWANE JAK INTERPUNKCJA, JEDNAK SŁOWNIK I RETORYKA PREZENTOWANE PRZEZ BF DALEKO ODBIEGAJĄ OD PRZYJĘTYCH NORM SPOŁECZNYCH I JĘZYKOWYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Do Szanownych Przedmówców... 22.12.04, 11:22 Panowie, Rozumiem, że każdemu (nawet "niespotykanie spokojnemu człowiekowi") kiedyś puszczą nerwy. Rozumiem, że wtedy może użyć słów powszechnie uznanych za mało lub wcale niecenzuralnych. Tylko: po co? Zdaję sobie sprawę, że dla większości piszących na tym forum czasy świtności pewnej radiostacji minęły, że ciężko wciąż się z tym pogodzić i że trudno nie reagować na pewne zachowania... Ale, czy warto na nie aż tak reagować? Szkoda nerwów... Kochani, święta blisko .... Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll robot się przegrzał 22.12.04, 12:10 Wiecej spokoju i pokoju w ten świąteczny czas, a mniej inwektyw... No i dobrze zrobi każdemu poczynienie osobistego rachunku sumienia, to naprawdę pomaga, bardziej niż skarżenie się adminom. Pozdrawiam i życzę pogodnych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: robot się przegrzał IP: *.attu.pl 22.12.04, 12:57 No i po co ta uwaga w temacie postu? To miały być życzenia świąteczne, czy kolejna dawka złośliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Baron smieszniejszy od Kraszewskiego !!! IP: 80.48.246.* 02.12.04, 08:28 Masz racje! słuchałem i było m.in. o Gietychu. Facet chyba się zapętlił. Natomiast wczoraj przed "60" dowcip opowiedział red. Baron i był o niebo śmieszniejszy od tej tzw. satyrycznej audycji. Brawo Baron !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll Re: 60 sekund na minutę-MUŁ i GLAJDA 06.12.04, 08:01 Hej, ArTuDiTu! O co chodziło dziś Kraszewskiemu? Może mi wyjaśnisz, bo ja ni w cholerę nie skumałem jego dzisiejszego bełkotu. W założeniu twórcy pewnie miało być to śmieszne, ale mu znów nie wyszło... Kraszewski znów myślał, że kolejne przerabianie nazwisk polityków rozbawi gawiedź, ale znów wyszło żałośnie. Kraszewski - mistrz humoru położonego (na dnie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz smutny Re: 60 sekund na minutę-MUŁ i GLAJDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:48 Masz racje. Takiego badziewia w Trujce dawno nie było. Dziś dalej obrabiał poltyków. Jak zwykle tych samych i jak zwykle nieśmiesznie. Nie wiem kto temu panu załatwił tę chałturę ale fakt, że to ciągle jest na antenie dowodzi, że to ktoś z wysoka. Ja stawiam na derektora Fiałko... Ktoś ma inne typowania? słuchacz PS. nie wiem co to jest GLAJDA ale jesli to samo co szmira to jestem za ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw 60s/min - wystarczy !!! IP: *.postinfo.com.pl 15.12.04, 15:48 Ile razu tego słucham to też się zastanawiam o co chodzi :-) I do tego w koło Macieju: jak nie cyganka to pseudo-Wołoszański. Ci sami "bohaterowie" i ten sam trynd. Beznadzieja nieustająca. > Kraszewski - mistrz humoru położonego (na dnie...) - ZNAKOMITE :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw 60 s/min - dziś urynalna beznadzieja! IP: *.postinfo.com.pl 23.12.04, 09:12 z dzisiejszej audycji: "...zrobiłem siku. Hehehe, hihihi..." ...i pomyśleć że to publiczne Polskie Radio :( Czy takie "urynalne wpisy" miał na myśli R2D2 parę wpisów temu ? 60 s/min - beznadzieja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basil Fawlty HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!! IP: 217.148.186.* 23.12.04, 15:20 I co, puszka? Twój idol i takie rzeczy!!! Co za brak KULTURY!!!!! Ale czego oczekiwać, w końcu to tylko trujka. Swojemu targetowi trzeba dogodzić. Złom na złom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik propozycje do Menu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 18:15 Do "arcyśmiesznej" ( chyba śmiesznej inaczej ? heheh śmiesznej ) audycji piątkowej proponuje dodać : "Bezmóżdżek po kumotersku" - bez jaj a za to z kraszankami "Smutnik na wodzie żółcią antylewicową przyprawiony" "Bełkotnik po cygańsku w jednym smaku i jednym pomyśle podany" "Popłuczynki Lorda Vadera w stylu pseudoniemieckim z sosem "Ich liebe cośtam" i na koniec "Kociołek TrUjkowy Derekcji Co Swoim Z Głodu Umrzeć Nie Da" z pieniędzy abonamentowych upichcony i wraz z kosztami reklamy "...i usłyszysz więcej" w błoto wyrzucony SMACZNEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kornwalia75 Do Basila Fawlty i... 26.12.04, 22:47 Zupełnie przez przypadek weszłam na to forum, ponieważ zauważyłam tytuł mojej ulubionej audycji w Trójce. Zdumiewa mnie ilość jadu, jaką wylewacie na rzecz, którą możecie najzwyczajniej w świecie wyłączyć. A ty, Basil, masz poważny problem. Myślę, że jest to kompleks małego członka, powodujący agresję i projekcję tej agresji. Internetowa anonimoość nie jest tu bez znaczenia. Zarówno ja, jak i zdecydowana większość moich współpracowników, regularnie słuchamy "Sześćdziesiątki" i na ogół pękamy ze śmiechu. Tu dodam, że nie jesteśmy "hołotą spod Media Marktu". Wszyscy mamy wyższe wykształcenie, chodzimy do teatru, znamy co najmniej główne przesłanki podstawowych nurtów filozoficznych i przy posiłkach używamy sztućców. Jest dziwną prawidłowością, że do komentarzy rozmaitych wydarzeń, prezentowanych w portalach internetowych najchętniej wyrywają się osoby ograniczone, zakompleksione, ziejące nienawiścią. Jako dyplomowany psycholog informuję: to się leczy, i to skutecznie. A audycja jest rewelacyjna! Karolina PS Mieszkam w Gdyni, ale (niestety) nie znam pana Kraszewskiego, więc nie uprawiam tu żadnej formy nepotyzmu. Łączę różne wyrazy. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Do Basila Fawlty i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 00:11 >Myślę, że jest to kompleks małego członka, powodujący agresję i > projekcję tej agresji. ... >Jako dyplomowany psycholog informuję: to się leczy, i to skutecznie. Tak Pani Psycholog - ma Pani rację - to się leczy. Jako dyplomowany chirurg informuję: powiększenie członka jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw Do Pani Psycholog (?) IP: *.postinfo.com.pl 27.12.04, 10:11 Szanowna Pani Psycholog co prawda "mam wyższe wykształcenie, chodzę do teatru, znam co najmniej główne przesłanki podstawowych nurtów filozoficznych i przy posiłkach używam sztućców" ale nijak nie mogę dopatrzeć się związku pomiędzy członkiem (dowolnej wielkości) a opinią o jednej z wielu pozycji programowych nadawanych przez radio czy też telewizję. Czy, idąc dalej tokiem rozumowania Pani Psycholog, wszyscy krytycy czy to filmowi czy też dowolni inni mają małe członki? Głupota tej tezy jest tak porażająca, że zastanawiam się kto Pani dał dyplom. Nie mieszkam w Gdyni i nie znam pana Kraszewskiego ale słucham czasem jego utworów i choć nie zgłaszam żadnych uwag co do wielkości swojego organu stwierdzam, że są to płaskie, nieśmieszne i prymitywne pseudożarty na poziomie kabaretów szkolnych absolutnie nie kwalifikujące się do rozpowszechniania w publicznej rozgłośni. A jako suplement do dzisiejszej audycji: Kraaa, Kraaaa, Kraaaaaszewski dość ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Do Muzykalnego Detektywa IP: *.attu.pl 27.12.04, 13:57 Uderz w stół, a nożyce się odezwą! <ROTFL> Odpowiedz Link Zgłoś
iza_bel a co z opiniami kobiet? 28.12.04, 09:36 > Zupełnie przez przypadek weszłam na to forum, ponieważ zauważyłam tytuł mojej > ulubionej audycji w Trójce. Zupełnie przez przypadek weszłam na to forum, ponieważ zauważyłam tytuł nielubianej audycji w Trójce - uwielbiam takie wpisy. Nieinteresuje się tematem ale ponieważ to przeciwko "naszym" to się zainteresowałam ;-p Ja też nie widzę związku kompleksu małego członka z krytyczną opinią o Trójce. A z jakiego kompleksu ma się leczyć kobieta, której też nie podoba się "Sześćdziesiątka" ? W wypowiedzi pani psycholog ( dodam dyplomowanej pani psycholog bo tak się pani przedstawiła) widzę co innego. To kompleks prowincjuszki i "ynteligenta" w pierwszym pokoleniu. Zwłaszcza podoba mi się oświadczenie o treści: "znamy co najmniej główne przesłanki podstawowych nurtów filozoficznych". I co z tego? Czy dzięki tej znajomości głośniej się pani śmieje z dowcipu, że woda jest mileralna? A co do przyczyn obecności pana Kraszewskiego w Trójce ,to znają je wszyscy na Myśliwieckiej. Znają te przyczyny także ludzie ze środowiska kabaretowo- satyrycznego. A najlepiej zna je Dyrekcja w osobie tzw. desantu gdańskiego. Wybaczcie, że nie podam więcej nazwisk, ale źródło utrzymania moich rozmówców byłoby zagrożone :-) > Mieszkam w Gdyni, ale (niestety) nie znam pana Kraszewskiego, więc nie uprawiam tu żadnej formy nepotyzmu. - NO WŁAŚNIE! Tylko na odwrót :-))) Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kornwalia75 Re: a co z opiniami kobiet? 28.12.04, 18:28 > To kompleks prowincjuszki i "ynteligenta" w > pierwszym pokoleniu. Droga Pani! Co Pani wie o mnie? Nie zna mnie Pani, a wypisje pod moim adresem obraźliwe uwagi. Żeby zaspokoić Pani niezdrową ciekawośc, informuję, że mój pradziadek był przed wojną właścicielem kamienicy w Gdyni przy ulicy Władysława IV i miał tak zwaną dużą maturę, co kwalifikowało go do grona przedwojennej inteligencji. Jego syn, a mój dziadek maturę zdawał tuż po wojnie, co nie przeszkadzało mu w znajomości trzech języków obcych. Pchodzę z gdyńskiej, urzędniczej rodziny z tradycjami, zaś moja mama jest pracownikiem naukowym (i też słucha tej audycji), więc Pani uwaga o "ynteligencie w pierwszym pokoleniu" jest mocno chybiona i trąci albo zawiścią, albo prymitywną chęcią zwrócenia na siebie uwagi. > A co do przyczyn obecności pana Kraszewskiego w Trójce ,to znają je wszyscy na > Myśliwieckiej. Znają te przyczyny także ludzie ze środowiska kabaretowo- > satyrycznego. A najlepiej zna je Dyrekcja w osobie tzw. desantu gdańskiego. > Wybaczcie, że nie podam więcej nazwisk, ale źródło utrzymania moich rozmówców > byłoby zagrożone :-) Już we wcześniejszym wpisie wykazała Pani zdumiewającą wiedzę na temat pana Kraszewskiego i jego powiązań, teraz znowu zamieszcza Pani informacje, które dają powody, aby sądzić, że jest Pani w jakiś sposób związana ze środowiskiem radiowym (z tym konkretnym środowiskiem). To daje mi niemal stuprocentową pewność, że kieruje Panią jakiś prywatny uraz. Daje mi to też powód, aby sądzić, że to Pani jest "ynteligentem w pierwszym pokoleniu" z "kompleksem prowincjuszki". NIE pozdrawiam. Karolina PS Woda milleralna? To zabawna gra słów (żeby nie powiedzieć: "gra półsłówek", bo może to Pani odebrać jako osobistą obrazę). Jeśli Pani tego nie pojmuje, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basil Fawlty do pani psycholog (dyplomowanej) IP: 5.5.* / 80.58.3.* 28.12.04, 19:14 Droga Pani, Była Pani łaskawa napisać: "Zupełnie przez przypadek weszłam na to forum, ponieważ zauważyłam tytuł mojej ulubionej audycji w Trójce." Straszne przypadki po Pani chodzą... Omijać forum, omijać. "Zdumiewa mnie ilość jadu, jaką wylewacie na rzecz, którą możecie najzwyczajniej w świecie wyłączyć." Sam tytuł wątku mówiący wyraźnie o DNIE sugeruje, że raczej pochwał tam się nie przeczyta, więc skąd zdziwienie? Do tego nie trzeba żadnej psychologii, wystarczy prosta obserwacja i - co najważniejsze - umiejętność czytania. " A ty, Basil, masz poważny problem. Myślę, że jest to kompleks małego członka, powodujący agresję i projekcję tej agresji." HAHAHAHAHA! Co za teoria! Nobel na Panią czeka - a do Sztokholmu z Gdyni raczej niedaleko. Poza tym proszę uprzejmie o odpiłowanie się ode mnie. Mam w tym wątku tak mało wypowiedzi (w porównaniu do większości zabierających tutaj głos), że naprawdę nie rozumiem tak wzmożonego zainteresowania moją osobą osobników dziwnym trafem pochodzących z Wybrzeża. Ja, choć psycholog ze mnie żaden, sądzę, że to z jednej strony wspomniany już przez Panią szanowną, kompleks małego członka - co dotyczy osobników płci męskiej, pochodzących z Wybrzeża, a z drugiej strony - że tak się wyrażę niefachowo, kompleks niedopchnięcia dotyczący osobników płci żeńskiej, pochodzących z Wybrzeża. Zadowolona Pani z mojej teorii? Ja zadowolony jestem - i to bardzo! :-PPP "Internetowa anonimoość nie jest tu bez znaczenia." Taki sam ze mnie anonim jak i z Pani. Więc...? "Zarówno ja, jak i zdecydowana większość moich współpracowników, regularnie słuchamy "Sześćdziesiątki" i na ogół pękamy ze śmiechu." A słuchajta sobie, słuchajta... "Tu dodam, że nie jesteśmy "hołotą spod Media Marktu". Wszyscy mamy wyższe wykształcenie, chodzimy do teatru, znamy co najmniej główne przesłanki podstawowych nurtów filozoficznych i przy posiłkach używamy sztućców." Jestem pod wrażeniem... naprawdę. Ja mam pięć doktoratów, co tydzień latam prywatnym odrzutowcem na spektakle do La Scali, byłem na biegunie, objechałem świat dookoła, lądowałem na Księżycu, co dzień służba sprawdza mi, czy posiłki nie są przypadkiem zatrute, jeżdżę maybachem i mam bursztynową komnatę. "Jest dziwną prawidłowością, że do komentarzy rozmaitych wydarzeń, prezentowanych w portalach internetowych najchętniej wyrywają się osoby ograniczone, zakompleksione, ziejące nienawiścią. Jako dyplomowany psycholog informuję: to się leczy, i to skutecznie." Pani odkrywczość naprawdę zdumiewa mnie coraz bardziej. Oraz ten przypadek, który kazał Pani odnaleźć ten wątek, znaleźć mój wpis i wyżywać się na nim. Doprawdy, doprawdy, straszne to, straszne. No, i w dalszym ciągu była Pani łaskawa napisać: Może to nie jest bezpośrednio do mnie, ale... > Co Pani wie o mnie? Nie zna mnie Pani, a wypisje pod moim adresem obraźliwe > uwagi. Otóż to, otóż to, a co Pani wie o mnie, że stawia Pani tak śmiałe diagnozy psychologiczne dotyczące moich rzeomych kompleksów? Skąd ta wiedza? Aż boję się zapytać, czy widziała Pani to, o czym pisze w swojej teorii dotyczącej mnie? Ja bowiem nie przypominam sobie, abym Pani "to" pokazywał. "informuję, że mój pradziadek > był przed wojną właścicielem kamienicy w Gdyni przy ulicy Władysława IV i miał > tak zwaną dużą maturę, co kwalifikowało go do grona przedwojennej inteligencji. > > Jego syn, a mój dziadek maturę zdawał tuż po wojnie, co nie przeszkadzało mu w > znajomości trzech języków obcych. Pchodzę z gdyńskiej, urzędniczej rodziny z > tradycjami, zaś moja mama jest pracownikiem naukowym (i też słucha tej > audycji), więc Pani uwaga o "ynteligencie w pierwszym pokoleniu" jest mocno > chybiona i trąci albo zawiścią, albo prymitywną chęcią zwrócenia na siebie > uwagi. No i jak to nazwać - z psycholoigicznego punktu widzenia? Dowartościowywanie się? Leczenie własnych kompleksów? Po co pisze Pani ten swój życiorys? Kogo to interesuje? Pragnę tylko przypomnieć Pani, że wedle mojej wiedzy Gdynia zaczęła powstawać w drugiej połowie lat dwudziestych ubiegłego wieku, a zaraz potem była wojna, a potem komuna, która wszystkim wszystko zabrała. Proszę więc nie zagalopowywać się z tymi tradycjami za bardzo, bo jeszcze w 1920 roku Gdynia była wiochą zabitą dechami. Pozdrowionka i zdrówka psychicznego dużo życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw ciekawe teorie :-) IP: *.postinfo.com.pl 29.12.04, 11:57 Tylko człowiek wyjedze dalej od kompa a tu taka pasjonująca wymiana zdań ;-) Doprawdy trzeba wybitnych umiejętności aby połączyć wielkość penisa z upadkiem satyry (reprezentowanym w 3 przez pana MK). Chociaż...Gdyby tak się dobrze zastanowić... :-P Basil - brawa za Twoją teorię w wersji żeńskiej :-) A co do kompleksu wykształcenia (co to dziwnie panuje w okolicach 3miasta) przypomnę fragment wpisu: Gość: R2D2 25.08.2004 10:50 >Dla zaspokojenia twojej rozbudzonej ciekawości: znam trzy języki obce, mam >wyższe wykształcenie... i dla porównania: Autor: kornwalia75 26.12.2004 22:47 >Wszyscy mamy wyższe wykształcenie, chodzimy do teatru, znamy co najmniej główne przesłanki podstawowych nurtów filozoficznych i przy posiłkach używamy sztućców. No proszę jak pięknie. I tylko jeden derektor z PR nie pasuje do tej gromadki wysoko wykształconych :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: ciekawe teorie :-) IP: *.attu.pl 29.12.04, 14:50 Ciekawym, skąd szanowni państwo mają tak szczegółowe informacje o "jednym dyrektorze z Trójki". Coś mi tu zanadto zalatuje wewnętrzną, osobistą rozgrywką... (brawa dla Pani Psycholog za rozgryzienie tego towarzystwa wzajemnej adoracji!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw jeszcze ciekawsze teorie :-) IP: *.postinfo.com.pl 30.12.04, 16:33 > Coś mi tu zanadto zalatuje wewnętrzną, osobistą rozgrywką... Buhahaha...Jesteś w błędzie drogi R2D2. Tu zalatuje kumoterstwem i popłuczynami po dobrej rozrywce. Nawet tytuł audycji jest wtórny a co dopiero treść i forma. Skąd informacje? Ludzie widzą, słyszą to i mówią. A ja ciekawym skąd u pani psycholog dyplomowanej styl, język i sposób rozumowania taki podobny do wpisów sygnowanych innymi nickami ? Może to po prostu wpływ porannej bryzy od zatoki ? Hehehe ... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: jeszcze ciekawsze teorie :-) IP: *.attu.pl 30.12.04, 17:38 Jasne! Jedynie słuszny "styl, język i sposób rozumowania" prezentują wybitni oponenci. A reszta to jeden i ten sam "kmiot". Oj, poprzestawiało się w głowach, poprzestawiało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw 60 s/min - beznadzieja!!! IP: *.postinfo.com.pl 29.12.04, 10:02 oto kolejny suplement ;-) Umpa, umpa, jeden kmiot W TrUjce znów kolejny gniot Pod przebraniem satyryka Sześćdziesiątka(*) w dół pomyka Jaki target taki żart A jak ktoś ma w życiu fart Kumpel nie da zginąć mu Co było do u...(dowodnienia) Taki wierszyk łatwo skleci Z podstawówki większość dzieci. (*) autorów i słuchaczy kultowej audycji "Sześćdziesiąt minut na godzinę" szczerze przepraszam za użycie nazwy "Sześćdzisiątka" w kontekście tak słabej audycji jaką jest "60s/min". Za plagiat nazwy niech przeprasza autor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw 60 s/min- jak zwykle... IP: *.postinfo.com.pl 30.12.04, 16:20 Dziś było o niczym. Nie warto nawet pisać. No bo co to za temat o tym, że p. MK zobaczył piaskarko-solarkę? Krótko mówiąc - beznadzieja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek nie mogę sie doczekać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:09 Jutro pierwszy roboczy dzień nowego roku 2005. Może będą jakieś zmiany na lepsze w TrUjce? Może komuś zacznie coś tam świtać pod plerezką ? Może ktoś zauważy, że "60s/min" to beznadzieja ? - - - No co? To już pomarzyć nie wolno ? :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekfabrykikredek cudów nie ma :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:27 ...niestety w poniedziałek znowu audycja "zabawna inaczej" była. Dobrze, ze choć pomarzyć było wolno ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw mania prześladowcza ? IP: *.postinfo.com.pl 04.01.05, 09:26 Zgadnijcie jakie nazwiska padły po raz kolejny w dzisiejszej audycji? Brawo !!! Zgadliście !!! Oczywiście: Miller, Giertych i Begerowa. Współczuje autorowi, że jego świat jest taki ograniczony :-))) Powinien chyba udać się do dyplomowanej p. psycholog po poradę bo coś mi się zdaję, że to początki manii prześladowczej :-) 60s/min - beznadzieja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: mania prześladowcza ? IP: *.attu.pl 04.01.05, 11:28 Jasne. Cała prasa, radio i telewizja mają tę samą manię prześladowczą. Wysłać wszystkich na terapię! He, he... Może Muzykalny Detektyw poprowadzi zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: mania prześladowcza ? IP: 193.111.166.* 04.01.05, 11:47 nie wiem jaka prasę czytasz, ale chyba powinienies spojrzec na jej daty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw to jest ... IP: *.postinfo.com.pl 04.01.05, 15:13 > Jasne. Cała prasa, radio i telewizja mają tę samą manię prześladowczą. Wysłać > wszystkich na terapię! Słucham radia, oglądam TV i czytam prasę i wyobraż sobie drogi robocie , że znaleźć tam można setki nazwisk ale niestety Twój faworyt widzi tylko kilka i ciągle te same. To jest po prostu nudne. > He, he... Może Muzykalny Detektyw poprowadzi zajęcia? Sorry, ale przypadek autora jest raczej nieuleczalny a ja nie podejmuje się przedsięwzięć z góry skazanych na porażkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: to jest ... IP: *.attu.pl 04.01.05, 17:01 He, he... Zawsze masz ripostę, co? Jak masz takie parcie na sławę, to właśnie ominął cię nabór w TVP. Szkoda! Oj, szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw a gdzie logika ? IP: *.postinfo.com.pl 05.01.05, 10:37 Piszesz tak jak mówił były prezydent. Pierwsze zdanie jest bez związku z drugim. Cytuje: > Zawsze masz ripostę, co? > Jak masz takie parcie na sławę, to właśnie ominął cię nabór w TVP. Gdzie tu związek ? No chyba że jest to związek "międzyoczny" ( cokolwiek by to znaczyło ;-))) A w TVP bywałem częściej niż sądzisz :-))) i to nie z imputowanych powodów. I na koniec aby wyprzedzić Twoje spekulacje : nie mam żadnych związków z mediami ( z wyjątkiem oczywiście tego, że je konsumuje jako widz i słuchacz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: a gdzie logika ? IP: *.attu.pl 05.01.05, 17:55 > A w TVP bywałem częściej niż sądzisz :-))) Ach! Ten tajemniczy uśmiech. Gratuluję BYWANIA w TVP. No, naprawdę padłem na kolana! Wierny słuchacz i analityk "60" - stałym BYWALCEM (a może BYWACZEM) TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a gdzie logika ? IP: 193.111.166.* 06.01.05, 12:38 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Ach! Ten tajemniczy uśmiech. Gratuluję BYWANIA w TVP. No, naprawdę padłem na > kolana! > Wierny słuchacz i analityk "60" - stałym BYWALCEM (a może BYWACZEM) TVP... kilkanascie postów wcześniej przezywałeś fakt, że twój niesławny idol "żartował" sobie z ciebie w swojej audycji... ale oczywiście ty wtedy BYWALCEM ani też BYWACZEM salonów nie byłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: a gdzie logika ? IP: *.attu.pl 06.01.05, 14:42 Moje zdanie na Twój temat, skarbie, jednak się nie zmieni. Nadal nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Znajdż mi post, w którym piszę, że bywam na salonach, znajdź! Błagam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a gdzie logika ? IP: 193.111.166.* 06.01.05, 15:07 Może na poczatek bez zbytniej poufałości. - to raz. Dwa - sam masz poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem i do tego braki w wychowaniu, oraz nie potrafisz przyznać się do błędu, więc, nie pouczaj. Trzy - Ja nie napisałam, ze pisałeś, ze masz się za salonowca, jedynie,. że chełpiłeś sie (niby mimichodem, ale jednak), że byłeś raz "obiektem żartów" swego idola i wtedy nie popczytywałeś za nic złego napomknięcie o tym, teraz zaś krytykujesz zaciekle uwage MD. Brak konsekwencji. W pierwszym poście tego tematu dość trafnie jednak scharekteryzowano "target" tej audycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: a gdzie logika ? IP: *.attu.pl 06.01.05, 18:54 Coś kupy się nie trzyma ten Twój wywód, Droga Marto. A może właśnie trzyma się... KUPY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek o kulturze R2D2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:00 A tak bez skojarzeń fekalno-urynalnych to jeszcze potrafisz odpowiedzieć? Coś bardzo powątpiewam. Jak zwykle wysoka kulura, elegancja i szarm. Tylko inaczej. Typowe dla R2D2 i bardzo blisko "międzyocznego", "ukochanego i genialnego" autora wzmiankowanej tu wielokrotnie "60s/min". Konkluzja zawarta jest w tezie pierwszego wpisu tego wątku. Jaki target taki produkt i niczego wiecej się nie spodziewajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw strach przed TVP ??? IP: *.postinfo.com.pl 07.01.05, 09:08 Zaiste, pięknie się prześlizgnąłeś po zarzucie braku związku między wypowiedziami. A może tak Cię boli, że ciągle ktoś Ci ripostuje? Humor "międzyoczny" tego nie uwzględnia? Straszne, czyż nie? Bywałem w TVP - czy to dyskwalifikuje mnie jako komentatora radiowej audycji "satyrycznej"? Swoją drogą, jeżeli to, że Twój przeciwnik w dyskusji był w TVP rzuca Cię na kolana, to współczuję - musisz mieć ciężkie życie i wytarte nogawki. A może to TVP tak Cię razi? Wiadomo, telewizja publiczna to nie to, co Polsat gdzie Twój faworyt (sam zresztą o tym pisałeś) podobno jest gwiazdą rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: strach przed TVP ??? IP: *.attu.pl 07.01.05, 10:36 O, Jezu! Już nawet nie chce mi się być złośliwym. Co za bzdety wypisujesz, kolego! Umiejętność odwracania kota ogonem godna dawnych towarzyszy partyjnych... Zaiste, gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek a co Ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:49 a co Ty ... wiesz o towarzyszach partyjnych? Audycja jest kiepska i do tego towarzysze nic nie mają. No chyba, że chodzi Ci o towarzyszy moskiewskich. Jeden by sie nadawał i zupełnie przypadkiem jest w Trujce :-p Jego masz na myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehheh Re: 60 sekund na minutę-DNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:39 heh Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: 60 sekund na minutę-DNO 12.01.05, 10:05 No i mamy najnowsze wydawnictwo ze znakiem TrUjki (ciekawe, czy już z nowym logo): "60 sekund na minutę to kontynuacja kultowej audycji 60 minut na godzinę autorstwa Jacka Fedorowicza i Marcina Wolskiego, która lata temu królowała na antenie radiowej Trójki. Tym razem autorem i wykonawcą nowego cyklu mini- słuchowisk jest Maciej Kraszewski. Ta zwięzła forma komentująca otaczającą nas rzeczywistość zyskała sobie spore uznanie trójkowych słuchaczy, a zdając sobie sprawę z ulotności chwili, autorzy programu zdecydowali się uwiecznić dawkę humoru na płycie. Łącznie znajdziemy tutaj sześćdziesiąt odcinków, a wśród nich między innymi takie mini-słuchowiska jak Donald Tusk u starej Cyganki, Gang Kabaczka, czy Bajeczka dla przyszłych Kevinów Aistonów." Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: 60 sekund na minutę-DNO 12.01.05, 10:08 greg_f napisał: > No i mamy najnowsze wydawnictwo ze znakiem TrUjki (ciekawe, czy już z nowym > logo): Przyjrzałem się uważniej okładce płyty - jest tam jeszcze stare logo, czyli szpula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: 60 sekund na minutę-DNO IP: 193.111.166.* 12.01.05, 10:11 to jest naprawdę grube naduzycie... swoją drogą ciekawe czy płyta osiagnie status platynowej w drugim, czy tuz na poczatku trzeciego tygodnia sprzedaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll Re: 60 sekund na minutę-DNO 12.01.05, 11:37 Ciekawe, czy wzorem wyznawców samozofii R2D2 wykupi cały nakład płyty, aby tym samym podwyższyć sprzedaż? R2D2 - do "dobrych" (hehehehe) sklepów płytowych MARSZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: 60 sekund na minutę-DNO IP: *.attu.pl 12.01.05, 13:51 :D :D :D :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek lecę kupic :-p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:52 wg mnie będzie to płyta o limitowanej i numerowanej edycji. Wystarczy 5 ( słownie pięć egzemplarzy: 001. Wytold Moskiewski 002. R2D2 003. słynna i taktowna siostra R2D2 004. dyplomowana p. psycholog 005. sam autor ewentualne dalsze płytki zostaną rozdysponowane następująco: - na rozdawnictwo frajerom, którzy dadzą sie nabrać na esemesowe konkursy TrUjki - kosze w MediaMarkt (itp sklepy) oznaczone napisem: Płyty za złotówkę !!! - podbudowa autostrady A1 odcinek Gdańsk-Tczew ( albo każdy inny) Krótko mówiąc mamy kolejne marnowanie środków z abonamentu przez derekcje bo zysków to tu raczej nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw Re: lecę kupic :-p IP: *.postinfo.com.pl 13.01.05, 09:10 Mnie to by i złotówki było szkoda (choć może by się choć pudełko dało do czegoś wykorzystać ) :-p Przypomniała mi się sentencja, która pasuje jak ulał: - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek Re: lecę kupic :-p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:22 Płytkę to sobie możesz powiesić na lusterku w samochodzie. Fama głosi, że to zakłóca radary policyjne :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw dają za darmo bo kto by to kupił IP: *.postinfo.com.pl 24.01.05, 09:38 Nie miałeś racji :-P Rozdają ten chłam w TrUjce bez esemesów. Co do reszty się zgadzam. To pewnie po to by wydawać takie "gwiazdy" zamierzają podnieść abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek 60 s/min - chała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:47 Ale dziś było śmiesznie :(. Tak jak uprzednio. I tak jak będzie jutro. Śmieszne ale inaczej. Autor obnaży i napiętnuje swoim "międzyocznym" dowcipem kolejnego polityka (z krótkiej i zawsze tej samej listy: Miller, Beger, Giertych, Oleksy, Gruszka i jeszcze paru). Moze nawet zaśpiewa. Ba, może nawet zatańczy. Niestety nie zmieni to faktu, że : 60 s/min - chała...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: 60 s/min - chała... IP: *.attu.pl 18.01.05, 10:25 Pozdrawiam wąskie i elitarne grono antypatyków audycji! :P Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll Re: 60 s/min - chała... 18.01.05, 11:10 Gość portalu: R2D2 napisał(a): > Pozdrawiam wąskie i elitarne grono antypatyków audycji! > :P jeszcze większe pozdrowienia dla jeszcze węższego i jeszcze bardziej elitarnego grona sympatyków :-PPP podziwiam twój upór, a jednocześnie dziwię się jemu. Nie szkoda ci prądu na coś bardziej pożytecznego? Ileż można??? -- "Mój abonament - moje radio" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek 60 s/min - słabizna i plagiaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:52 Dziś kolejne popłuczyny po świetnym Maleńczuku. Muzyka typu :Umpa, umpa jedzie dres. I jak zwykle: Giertych, Oleksy, Lepper, Begerowa i paru tych samych ( niepotrzebne skreślić ). Materiał w sam raz na kolejną płytę. Chodnikową... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek promocja Samoobrony ? a może by o IPN BU 00xxx ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:34 Wczoraj Lepper i Begerowa. Dziś Begerowa i Lepper. Czy autor jest na garnuszku krawatów pasiastych, że tak ich reklamuje? Czy Witold L. to TEN Witold? Brawo lustratorzy i wykradacze listy ! To może pan Maciej K. by to jakoś skomemntował? Mogłoby się zaczynać tak: ...Hitler i Stalin ciagle nie żyli a tylko agent IPN BU 00cośtam prowadził swoją krecią robotę i nadawał z Moskwy...albo do Moskwy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edekzfabrykikredek monotonia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:46 Za oknem zima , raz mróz , raz odwilż i tylko u p.Kraszewskiego nic się nie zmienia. Ci sami bohaterowie i ten sam brak poczucia humoru. W sumie chała bez zmian. I tylko płyt już nie rozdają. Pewnie dlatego, że nie ma na nie chętnych ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw 60 s/min - do kitu IP: *.postinfo.com.pl 25.01.05, 08:49 Hahaha, hehehe... Jakie śmieszne...Założył różowe stringi zamiast okularów, hahaha, ale puenta , hihihi...nie wytrzymam...i do tego Hitler i Stalin...re - we - la - cja !!! A autor chyba zamiast zwojów mózgowych ma kłębek szpagatu. 60 s/min - do kitu !!! C.B.D.U. i jeszcze płytę za darmo można dostać. Tylko po co? Jako podstawkę pod kwiatek ? Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll Re: 60 s/min - do kitu 25.01.05, 09:31 Z okazji rocznicy wyzwolenia obozu w Oświęcimiu trujkowy target pośmieje się troszkę z Hitlerka. Fajnie mają w tej trujce. I płytę za DARMO można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw suplement o pieskach... 60 s/min - chała IP: *.postinfo.com.pl 27.01.05, 08:58 świetne, bardzo świetne - JamNIK. Dobrze , że nie jajnik. Niestety, nie wszystkie rasy zostały opisane. Pan Kraszewski zapomniał o rasie, która dominuje w okolicach parku Agrykola. Jest to dupelek trójmiejski. Charakteryzuje się kąsaniem wszystkiego bez sensu, ślinotokiem i lizaniem wszystkim (wszystkiego). Charakteryzuje się brakiem smaku i dobrego humoru. Jedynym pewnym argumentem dla utrzymania tej sfory w okolicach ulicy Myśliwieckiej jest przymiotnik w nazwie rasy. Nad całością sfory czuwa owczarek a raczej baraniarek smolarski poprzez swojego podkuchennego nie-charta moskiewskiego, kiedyś długowłosego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykalny Detektyw 60s/min - sama żałość IP: *.postinfo.com.pl 01.02.05, 09:06 Dziś tematem audycji ( hehe, audycji ;-) była fryzura profesora Religi. Zabawne było jak cholera :-( Jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuzykalnyDetektyw kolejny plagiat ? IP: *.postinfo.com.pl 23.02.05, 09:58 Dziś p.Kraszewski powinien chyba podzielić się honorarium z wydawnictwem "Nowy Pompon" bo to oni od lat wydają absurdalne wiadomości. Rozumiem, że z 3miasta do Krakowa daleka droga i pewnie trudno na wybrzeżu o "Nowy Pompon" ( prosze nie mylić z nakryciem głowy pewnego producenta win) ale deklarowana kiedyś przez pewnego robota robiącego na forum za piajrowca autora "60s/min" niechęć do komputerów i internetu nie jest przeszkodą do znajomości polskiej sceny kabaretowej. Wystarczy jak pan K. posłucha Trójki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: kolejny plagiat ? IP: *.elgrom.eu.org / 83.238.94.* 24.02.05, 18:10 Mam pytanie do MuzykalnegoDetektywa. Skąd kolego wziąłeś tę ksywkę? Bo mnie ona kojarzy się trochę kultowo i mam pewne obawy, że swoimi wypowiedzami, zbytnio ją kalasz:-) Odnośnie wypowiedzi nt. Kraszewskiego, hmmm przesadzasz:((( Odpowiedz Link Zgłoś