Dodaj do ulubionych

Nowe brzmienie Trójki

26.02.04, 17:14
"proste i dynamiczne" czyli prymitywne i nachalne;
mozna toto sluchiwac, sluchac niepodobna.
Szkoda, ze juz nie ma audycji pod
wdziecznym skrotem DNO - jakze trafna samokrytyka.

Co opracia 3-ki na "osobowosciach" to rozumiem,
ze chodzi o taki format jak Britney Spears czy
inne gwi(a)zdy dysko-polo, bo przeciez
wszystko sprowadza sie do audycji
typu "hity z plyty".
Obserwuj wątek
    • Gość: widz Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.beck.pl 26.02.04, 17:18
      wystarczylo nie psuc tego, co bylo dobre przez wiele lat: kazdy rozpoznawal
      Kaczkowskiego, Manna, Pacude, Kordowicza, Niedzwieckiego, Michalskiego i
      wszystkich innych wlasnie po kilku dzwiekach sygnalow (wtedy nie mowiono:
      jingel). Pacany zniszczyly co bylo dobre i teraz sklejaja rozbity wazon, ale to
      juz nigdy sie tak nie uda.
      • Gość: MaxRedaktor Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.acn.waw.pl 26.02.04, 17:26
        Święte słowa. Ja sam zaczynam powoli przesuwać się w strone innych stacji, głównie TOK FM, ale mi jest po prostu żal rozstawać się z Trójką, której słuchałem od wielu wielu lat.
      • Gość: amol Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 26.02.04, 17:27
        Kretyn, ktory "mi" zarznal trojke juz dawno sie nie zajmuje mediami, a
        spaprana trUjka zostala... Szkoda, ze nie mozna mu jaj obciac, bo ich po prostu
        nie maz.
        • Gość: mała Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.iweb.pl 29.02.04, 02:52
          Z żalem wspominam PROGRAM TRZECI...Co to jest trUjka? Dlaczego wprowadzane są
          kolejne, beznadziejne zmiany, a nikt ni ewpadnie na pomysł powrotu do stacji
          sprzed kilku lat? Sądząc po opiniach spora część społeczeństwa by była
          zadowolona...Jaki jest sens gonienia za komercyjnymi stacjami, które przez kilka
          lat swojego istnienia zdążyły zgromadzić wiernych słuchaczy?
          Tymczasem w trUjce jest dziwna tenencja zmierzająca do upodobnienia dwnego
          PROGRAMU TRZECIEGO do konkurencji. Przecież to jasne, ze takie działania
          odstraszają tylko starych, wiernych radiosłuchaczy. tylko patrzeć jak liste
          zacznie prowadzic ktoś "trendy", Kaczkoski i Mann zostaną przeniesieni na 5 rano...
          szkoda gadać! opamiętajcie się reformatorzy, bo stracicie tych, którzy zostali z
          wami mimo kolejnych głupich pomysłów.
      • Gość: Cthulhu Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.se.put.poznan.pl 03.03.04, 14:34
        Słowo "dżingiel" słyszałem z ust Niedźwiediza już gdzieś w 85-86-tym... (wtedy
        to było np. stukniecie długopisem w lampę), ale masz rację: nawet jeśli się
        kupę pomaluje na róźowo to nie zacznie ona pachnieć jak landrynka. Przepraszam
        za dosadność, ale jak długo można to cierpieć? Właśnie zmieniła się ramówka PR1
        i cały się trzęsę ze strachu, że za chwilę zostanie mi już tylko PR2...
    • Gość: darek Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.clk.net / *.sobieszow.net 26.02.04, 17:29
      Z Twojego wywodu na mile widać że nie słuchasz tej stacji. Po co krytykujesz
      coś czego nie znasz. O osobowości się nie martw bo Trójka od dawna wypuszcza
      najlepszych w swoim fachu -patrz Olejnik, Mann, Strzyczkowski i wielu ,wielu
      innych.
      Z audycji 3-ki uczyłem się czym jest dobra muzyka i wierze że dalej będą
      trzymać wysoki poziom. Póki będzie tam pracował Piotr Kaczkowski zawsze bądzie
      czego słuchać.
      • Gość: . Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 20:53
        Darku.
        Stwarzasz wrażenie, jakbyś trzy lata temu zasnął i obudził się dzisiaj, nie
        bardzo wiedząc, co się dzieje. Osobowości, o których piszesz, albo się z
        Myśliwieckiej pozbyto (Monika Olejnik), albo wypchnięto w godziny niszowe (Mann,
        Kaczkowski), lub przesunięto do marginalnych, populistycznych programików
        (Strzyczkowski). Dobrze, że kiedyś "z audycji 3-ki uczyłeś się, czym jest dobra
        muzyka", niestety, Twoi następcy, dzisiejsi młodzi słuchacze trUjki szans takich
        nie mają, bo któż z nich włączy świadomie radioodbiornik w nocy, by posłuchać
        wspaniałej muzyki granej przez Twoich ulubieńców, mając cały dzień prany mózg
        muzyczną papką? Kto z nich wie, że jest jakaś inna muzyka poza tą, którą trUjka
        - wzorem nieudolnie naśladowanej przez siebie komerchy - atakuje ich cały dzień
        z playlisty.
    • Gość: vatore Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.04, 17:32
      >"proste i dynamiczne" czyli prymitywne i nachalne; mozna toto sluchiwac,
      >sluchac niepodobna.(..)"

Na moim kalendarzu jest dopiero 26.02, rozumiem, że Kolega ma inną strefę
      czasową w której jest już po 01.03 i zdążył zapoznać się z nową oprawą którą
      tak ohoczo osądza.

>Co opracia 3-ki na "osobowosciach" to rozumiem, ze chodzi o taki format jak
      >Britney Spears czy inne gwi(a)zdy dysko-polo, bo przeciez wszystko sprowadza
      >sie do audycji typu "hity z plyty"."

"OPARCIE NA OSOBOWOŚCIACH" to powrót do tego, czym Trójka była kiedyś, i
      doceniam że dyrekcja potrafi uderzyć się w piersi i powiedzieć "nasza wina,
      wielka wina, że poszliśmy w stronę anonimowego radia dla mas"

zobaczymy co z tego wyjdzie.
      ja nie osądzam przed faktem, żyję nadzieją że Trójka będzie po prostu jeszcze
      lepsza niż jest - nie mam 40 czy 50 lat i nie patrzę na Trójkę z tej
      perspektywy, uważam, że to dobre radio dla mnie z dobrymi audycjami muzycznymi
      między 18.00 a 04.00 oraz w weekendy - dokładnie wtedy kiedy najczęściej
      słucham, i dokładnie w takim spektrum gatunkowym jakie mi odpowiada.

to co leci od 04.00 rano do 18.00 z playlisty - zgadzam sie, często fatalne.
      • toja3003 kolega z tej samej strefy 27.02.04, 09:12
        moja strefa czasowa to np.
        godziny od 17-19 t e r a z
        pare miesiecy temu chetnie
        sluchalem popoludniowej audycji,
        bo byl np. Strzyczkowski i paru innych
        ludzi, troche telefonow, jakas
        inteligentniejsza dyskusja w studio
        a i na porzerywniki muzyczne byl czas;
        w koncu nie musi byc tylko sama gadka.

Ale jak wczoraj po robocie, przy obiadku
        chcialem posluchac tez czegos madrzejszego
        to o 18-tej zero zero wyszla jakas
        panienka na scene i rzekla grobowym glosem
        do mikrofonu: "no to gramy" a potem
        wlaczyla magnetofon i zasnela wygodnie
        w swoim redakcyjnym fotelu, kupionym
        za moje podatnicze czy abonamentowe pieniadze.

Magnetofon to ja mam w domu a do tego
        135 stacyjek nadajacych hity z plyty.

O radia, ktore nie musi byc komercyjne, bo za to place,
        oczekuje tego czego nie znajde w stacjach
        komercyjnych, ktore nie chca ode mnie zadynch pieniedzy.

A jak jest rano, poiwdzmy miedzy 7-ma a 8-ma?

Co drugi dzien slysze "Oo o jes szi kam, szis e meniter"
        (ona jest modliszka). Fajna pioseneczka (byla)
        ale ile razy mozna tego sluchac.

Owszem sa tez i fajne audycje w 3-ce ale coraz
        ich mniej i wcoraz gorszych (czy tylko dla mnie?) porach.

Rob tak dalej trUjko ale jak sie bedzie podnosil
        coraz wiekszy krzyk i w koncu zlikwiduja radioabonament
        to pojdziecie z torbami.

Ptynie bowiem brzmi: czy w ogole powinno istniec
        niedochodowe radio publiczne i kto ma za to placic,
        bo jesli sciaga mi sie abonament (podatki) to chcialbym
        miec konkretny wplyw na to za co place.
    • Gość: Toff Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.crowley.pl 26.02.04, 17:39
      Ciekawe czy audycja "Noc Muzycznych Pejzazy" p. Piotra Kosińskiego nadal będzie
      nadawana o tej nieprzyzwoitej porze 2.00 - 6.00 w nocy z piątku na sobotę???
      W trojce nie ma ani jednej porządnej audycji z wyjątkiem NMP, no moze czasami
      p. Piotr Kaczkowski coś ciekawego zaprezentuje ;-) Kaczor ma przynajmniej super
      porę nadawania swoich audycji nie to co Kosiak. Zmieńcie to bo szlag mnie
      trafia jak mam sluchac audycji nad ranem, nie jestem szymonem. To pora
      złodzieji samochodów a nie przyzwoitych ludzi.
      • Gość: Luki Re: Nowe brzmienie Trójki IP: 80.51.74.* 26.02.04, 17:49
        Zgadzam sie z Tofem :)
        Ostatnimi czasy to radio cakowicie upada, co raz bliżej siega dna... Na
        szczęscie jest jeszcze kilka porządnych audycji, np. Minimax, Noc Muzycznych
        Pejzaży, czy Gitarą i piorem. Ale niestety są one nadawane w nocy... pozniej
        nocy, często nad ranem :( Może niech do cholery ktos na to zwroci uwage, a nie
        na popieprzone i drażniące jingle... Znając życie to i tak nikt z KRRiTv ani z
        zarządu obecnej trUjki nie wezmie sobie tych slów do glowy... a może pownni bo
        jeszcze kilka takich zmian a będą robić sobie radio sami dla siebie, bo jak na
        razie to te zmiany działają w drugą strone...
    • Gość: pArisien R.I.P. Trojeczko... IP: *.univ / *.univ-paris1.fr 26.02.04, 17:59
    • Gość: Lugoshi Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 08:49
      Kiedys słuchałem PR. III. A teraz jest jak jest.
      Myśle że nic się nie zmieni.Przepraszam -jingle na pewno. Nie ma jak gruntowna
      reforma.
      Osobowości się pozbyli. Może wykreują nowe młodsze "mięsko" dla małolatów.
      Ja słucham radia "BIS" (są tu "Trójkowe" wiadomości ekonomiczne, kursy językowe
      (Tułowiecki) muzyka znośna - czasami "egzotyczna" np. wschodni rock, mało
      popularnej "sieczki").
      A wieczorkami PR III od 19.00.

Bez Manna Olejnik i innych "flagowców" w znośnych porach to bedzie dalej
      totalna beznadzieja.

"pozdrowienia" dla "reformatorów" (gdyby się dalo "r" mniejszą czcionką -
      napisałbym)

to se ne vrati .....
    • toja3003 po co radioabonament i radiowe podatki? 27.02.04, 09:18
      Czy w ogole powinno istniec
      niedochodowe radio publiczne
      i kto ma za to placic, bo jesli
      sciaga mi sie abonament (podatki) to chcialbym
      miec konkretny wplyw na to za co place.

Bo magnetofon z plajlista to mam w domu i hity z satelity tez.
    • Gość: Maggreg Brzmienie Trójki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 09:51
      A mi jest tęskno za "trzema kwadransami jazzu" o 21 bo obecna godzina jest
      nienormalna, za piosenką francuską "pod dachami Paryża" to była wystarczająca
      dawka na tydzień (nawet polubiłem). Radiomanna albo czegoś podobnego w sobotę
      rano, Bluesjana,kiedy to było i jakie dobre, godzinka "powtórki z rozrywki"
      ciekawe czy 13 była zamierzoną godziną przecież wtedy człowiek potrzebuje
      odpręzenia po kilku godzinach pracy. Nawet Pan Korneliusz był do zniesienia.
      Wtedy miałem kontakt z każdym rodzajem muzyki, wybierając to co mi się podobało
      a reszta zostawała w głowie. Teraz mam "kontakt" z ględzeniem Orzecha i Reszty,
      i konkursami sms z głupkowatymi pytaniami. Tonacja głosu się zmienia a czy to
      trójka czy zetka czy rmf tego juz nikt nie rozpoznaje.
      • toja3003 brzmienie ciszy 27.02.04, 10:08
        wszystko sie zgadza

czy te panienki i pankowie z redakcji
        nie rozumieja, ze sa inne stacje?
        Np. lubie mocnego rocka, owszem jest
        gosciu w PR, ktory sie na tym dobrze
        zna - Jakubowski. Gra glownie w 1-ce
        i czesto jest jedynie oprawca muzycznym
        do roznych audycji wiec nie kazdy o nim
        slyszal, zreszta jak prezenter jest beznadziejny.
        Gledzi strasznie nudno ale muzyke potrafi
        puscic jak trzeba. Jest cos np. w sobotnie noce
        ale ja tez czasem chce pospac po polnocy!

A z satelity mozna sobie znalezc co sie chce,
        sa stacje brytyjskie (a kto sie lepiej
        zna na tej muzyce jak nie Anglicy?).

Tylko na co ida moje abonamenty i podatki?

Pojde sobie lepiej posluchac ciszy.
      • Gość: wujo Re: Brzmienie Trójki IP: 213.77.89.* 01.03.04, 07:51
        Tak, ta niesamowita różnorodność. Wspomniałeś Pana Korneliusza. Dość słabo
        trawię country, a teraz z łezką w oku wspominam, jak o 12.05 po wiadomościach
        mogłem sobie na niecałą godzinkę wyłączyć radio. A o 22.15 (bo ta pora bardziej
        mi utkwiła w pamięci) ja włączałem "3 kwadranse jazzu", a zapewne ktoś inny
        wyłączał.
    • Gość: finka trochę dziegciu,trochę miodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 10:44
      Zgadzam się, że szkoda audycji, które są nocą, bo tak jakby ich nie było (może
      jestem sową, ale nie aż taką i nie mogę byc nią w tygodniu). Tylko, że szczerze
      mówiąc, nie pamiętam już, kiedy one były o jakichś "przyzwoitych" godzinach. Od
      kiedy pamiętam (choć oczywiście nie sięgam pamięcią do zarania dziejów Trójki),
      zawsze udawało mi się posłuchać czegoś takiego jak "Gitarą i piórem" tylko
      wtedy, gdy mogłam siedzieć do późna w nocy. Może faktycznie można by je
      przenieść na godziny zajmowne teraz przez Szydło, czyli 18-19 i po 23? Byłoby
      fanastycznie, bo po 18 włączam Trójkę faktycznie tylko zamiast magnetofonu. Ale
      wiecie co? Jest jeszcze co najmniej kilka wspaniałych audycji. Niedźwiedź trzyma
      klasę i staram się nie przegapić ani LP3, ani Smooth Jazz Cafe. Młody Kydryński
      ma kapitalną audycję jazzową w niedzielę (szkoda, że taka krótka). Audycje
      stricte muzyczne SĄ w radiu POTRZEBNE! A co do słowno-muzycznych (z naciskiem na
      słowo) to też mam kilka ulubionych: Wszystko, co najważniejsze Bugalskiego w
      niedzielę (po 13), Klub Trójki - w tygodniu po 21. Czytając Wasze wypowiedzi,
      odnoszę wrażenie, że żadnej z nich ostatnio nie słuchaliście :( W południe
      Srzyczkowski też często podejmuje naprawdę ciekawe tematy. OK, jakość takiej
      "słuchanki" zależy w dużym stopniu od tego, czy dzwoniący mają faktycznie coś do
      powiedzenia. Na szczęście w wydaniu Strzyczkowskiego czy Bugalskiego one nie
      mają poziomu komercyjnego tok szoł. Polecam zwłaszcza podłączenie się do radia w
      niedzielę po 13! Nie każdy tak potrafi rozmawiać z ludźmi o trudnych często
      sprawach, nie robiąc z tego masowego ekshibicjonizmu dla przygłupów. A na
      dobranoc Andrus i jego Powtórka z rozrywki :) Stare kawałki i nowe - w sam raz
      na dobry humor następnego dnia. Potem wyłączam. W ciągu dnia jest nieco za dużo
      "rozrywkowego" stylu, nie zawsze wysokiego lotu (choć jest Mann i Niedźwiedź, a
      "Dzieci wiedzą lepiej" nie tylko śmieszy, ale też zmusza do zastanowienia). A co
      do audycji porannej (6-9) i popołudniowej (16-18) - czyli "zapraszamy do Trójki"
      - to jest całkiem w porządku. Pewnie, że szkoda Olejnik, ale coż... nie można
      mieć wszystkiego. Nie da się też słuchać radia cały dzień - niestety. Dajmy więc
      spokój narzekaniom, bo nie jest tak źle, choć na pewno mogłoby być lepiej (patrz
      wcześniejsze uwagi). Pozdrawiam wszystkich, którzy mimo wszystko lubią TrÓjkę i
      dają jej szansę. A tych, którzy widzą tylko TrUjkę vel Britnejkę, polecam
      posłuchanie paru mądrych audycji po ciężkim dniu. Może po prostu za wcześnie
      kończycie pracę ;)
      • toja3003 dzieki finko za trochę miodu na moje ucho 27.02.04, 11:00
        masz wiele (sl)usznej racji.

Wlasnie o to chodzi aby byle audycje
        mniej komercyjne. ktore trudno byloby znalezc
        gdzei indziej.

Ja np. nie pasjonuje sie jazzem, chyba ze cos
        ala jazzrock i nie wiem dlaczego
        tam jest ciagle Sting (czy to tez jazz?) albo
        Ella co niedziella (tez jazz?) ale fajnie,ze
        jest mlody Kydrynski w niedziele, bo faktycznie
        lubie nieraz w tym czasie po prostu sie zdrzemnac
        i jeszcze jak mnie ktos tytularnie namawia
        do sjesty to czemu nie.

Gdyby te lepsze (moim zdaniem) audycje
        wrzucic miedzy 16-ta a 19-ta byloby jeszcze fajniej
        i po prostu obawiam sie, ze i te kolejne zmiany
        beda dla mnie (chyba nie tylko, sadzac chocby po tym forum)
        na gorsze.
        he-ja. to-ja.
      • Gość: Robert Ślisz Re: trochę dziegciu,trochę miodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 11:10
        Ja się zgadzam... nie jest tak źle... słucham audycji o których piszesz...
        ale... Problem w tym, że jest ich w Trójce coraz mniej... Kiedyś właściwie
        codziennie można było wybrać coś dla siebie... a wybrane audycje były na
        deser... Pamiętam jak czekałem na "Radio retro"... Teraz Program Trzeci, Trójka
        pojawia się w TrUjce od czasu do czasu... głównie w weekend i w nocy... w dzień
        często aż do "jingla" nie jestem pewien czy dobrze radio ustawiłem...
        Smutne.
      • elicha Re: trochę dziegciu,trochę miodu 29.02.04, 17:00
        jest źle, nie narzekam stwierdzam fakt,a jak się zaczyna Bugalski wyłączam
        radio - żenada
      • Gość: Wojtan duzo wiecej dziegciu IP: *.astro.uni.torun.pl 01.03.04, 11:46
        Tylko, ze chyba nie o to chodzi zeby szukac tych paru dobrych godzin w calym dniu? Ten stary Program Trzeci sprzed wielu lat nie zmuszal sluchacza do polowania na jakies godziny "bo wtedy nie jest tak zle". Wowczas ten program towarzyszyl mi zawsze jak tylko moglem miec wlaczone radio, czyli np w soboty od przebudzenia do zasniecia. I ani razu nie musialem go wylaczac, bo mnie cos draznilo (co zdarza sie teraz przerazajaco czesto). Tamto radio bylo moim dobrym kumplem. Non stop. Obecnie tez moglbym powiedziec, ze nie jest tak zle, bo akurat mam to "szczescie" i 2-3 razy w tygodniu pracuje od polnocy do 9 rano wiec moge cieszyc sie audycjami Manna, Kosinskich, Kaczkowskiego, Podmiotko i innych. Ale to nie o to chodzi, bo nie kazdy moze sobie pozwolic na sluchanie o tej porze. Zreszta juz o 4 szybko uciekam na BISke, bo jeszcze nie daj Boze trafi mnie "Trujka budzi ludzi" i popsuje ten dobry nastroj.
        No i jeszcze cos. Audycje moga byc lepsze, gorsze (tzn podobac sie jednym, a drugim nie), ale to nie wszystko. Musi byc atmosfera, taki rozpoznawalny, przyjazny klimat. To tak jak bys byl we wlasnym domu - znasz wszystkie katy, znasz domownikow i jest ci w tym wszystkim po prostu dobrze obojetnie czy wrociles po ciezkim dniu z pracy, czy wstales radosny w niedzielny poranek. Tak bylo kiedys w Programie Trzecim. I TO juz nie wroci na pewno.
        Ten klimat byl zasluga ludzi, ktorzy tworzyli tamto radio. Pare lat temu o 19 w dni powszednie byla taka odcinkowa audycja bodajze "Wszyscy ludzie Trojki" (choc moze to byl inny tytul) i tam pani Semkowicz przypominala sylwetki wszystkich ludzi zwiazanych z Programem Trzecim od poczatku jego istnienia. Sluchajac tego uswiadomilem sobie jak wiele osob tak charakterystycznych dla PR III zniknelo juz z niego! I nie zawsze byly to osoby znane z anteny, ale takze autorzy, realizatorzy itp, czyli ci bedacy niby na drugim planie, ale rownie wazni dla tego magicznego klimatu. Oni tez juz nie wroca.
        Wniosek z tego wszystkiego taki, ze PR III za jakim tesknimy to juz niestety przeszlosc. Piekna, ale przeszlosc.
    • Gość: zybcyk Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.pl / *.77.classcom.pl 27.02.04, 15:41
      "jak swiat schodzi na psy - pozwólmy mu na to" .. Faktem jest że obecnie 3ki
      nie da się słuchać na okrągło, a przez długi czas było to radio duchem mi
      najbliższe. Skutek - w ciągu dnia przełączam na RMF Classic (polecam swoją
      drogą - tylko muza klasyczna i filmowa, zero newsów i gadania, jingli i reklam)
      albo na dawnego Raka / Żaka / ExFm. Tyle że tam w ciągu godziny ze 3 razy
      puszczą ten sam kawałek, a jak słyszałeś ich przez jeden dzień - to masz jak w
      banku to co grają przez tydzień.
      Do sedna - czy jako stali słuchacze, którzy pozwalają sobie na krytykę - możemy
      wystosować do nich petycję o retro 3kę ?
      • Gość: sonyka Nowe brzmienie Trójki IP: 80.51.247.* 29.02.04, 08:50
        Najbardziej nieznośnym człowiekiem w Trójce jest Rokos. Przez cały tydzień
        Rokos rano (w niedziele także), a w sobotę Kostrzewa ze swoim popem (pupem).
        Nie ma wspaniałej pani Gizy, która teraz w Programie Drugim robi niepowtarzalne
        audycje (to jest dopiero osobowość!!!).
        Z trwogą czekam na nowe propozycje Trójki. Wszystkie dotychczasowe zmiany
        zamiast podkreślic charakter stacji coraz bardziej upodobniają ją do tej papki
        i "pop"łuczyn stacji komercyjnie nieznośnych.

Gdzie Twa mądrość Trójko!!!
    • Gość: koliber Re: Nowe brzmienie Trójki IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 09:08
      Ale to już było.
      Tylko co to za osobowosć Rokos.
      A pluj-lista z chałami ala Justin, Christina, Black Eyed Peas. Attomic Kittten,
      Girls Aloud, itp.
      Trójka umiera.
      • Gość: as Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:09
        Trójka się dopiero odradza po latach niebytu.Swiadczy o tym dobitnie wzrost
        słuchalności.
        • Gość: koliber Re: Nowe brzmienie Trójki IP: 149.156.12.* 28.10.04, 22:21
          Jesteś funkcjonalnym analfabetą. Twoja odpowiedź nie ma żadnego związku z moim
          postem.
          • Gość: as Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:24
            masz racje że nie ma związku-chciałem tylko podciągnąć wątek by nie odszedł w
            niebyt
    • Gość: leo Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.crowley.pl 29.02.04, 10:43
      o Jezu! Może być jeszcze gorzej???
    • Gość: Robert Ślisz Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 10:51
      Mam nadzieję, że to nie tylko nowy chwyt reklamowy.
      Czyżby władze TrUjki uznały, że systematyczne niszczenie siły Programu
      Trzeciego jednak było błędem. A może poprostu to co było siłą Programu
      Trzeciego, czyli audycje autorskie i różnorodność przemawia do nich tylko
      opakowane w "nową modę współczenego radia".
      Mam nadzieję, że tym razem ignoranci zrobią wreszcie coś sensownego z radiem o
      którego nawet nie próbowali zrozumieć.
      Może też zauważą, że radio to ma wiernych słuchaczy i że, są oni jego siłą, a
      nie balastem...
      Oby... Może mój odtwarzacz CD odpocznie...
    • Gość: Anna ...vampire No czasami i slepy zaczyna mieć ''pomrocznośćjasną IP: *.crowley.pl 29.02.04, 11:03
      To co zrobiono z Programem Trzecim -i LUDZMI ,to wszyscy
      wiedzą.''DZINGLE'' ,KTÓRE ODSTRASZAŁY SLUCHACZY ,NOCNE AUDYCJE MUZYCZNE ,KTORE
      PAN P.KACZKOWSKI ,P.KOSIŃSKI ,I W.MANN,-PROWADZA W NOCY-W TYCH GODZINACH GDZIE
      WSZYSCY JUZ ŚPIĄ ,BO TRZEBA WSTAĆ DO PRACY,....ALE MY WIERNI SŁUCHACZE I TAK
      TYLKO TYCH AUDYCJI SLUCHAMY ,BO INNYCH SIĘ PO PROSTU NIE DA,!!!SOBOTA Z POP - A
      OD KIEDY TROJKA TO ''POP''-OWE RADIO ??Z CAŁYM SZACUNKIEM DO MARKA
      NIEDZWIECKIEGO/j JEDNO ZASADNICZE PYTANKO ?..CZY ZNAJDZIE SIĘ CZAS ANTENOWY NA
      WSPOMNIENIA O INDYWIDUALNOŚCIACH ;MAM TU NA MYSLI: TOMASZA BEKSIŃSKIEGO ,ROMANA
      WASCHO,....I INNYCH ...JAKO SLUCHACZE ZASTANWAIAMY SIE GDZIE JEST PRZEKAZANA PO
      ŚMIERTNIE PLYTOTEKA TOMASZA BEKSIŃSKIEGO -BO Z NASZYCH ''OBSERWACJI'' ZADNE Z
      PLYT ,KTORE GROMADZIŁ NIE SA ODTWARZANE ?MOZE TRZEBA ARCHIWA ODKURZYC ..?A
      GDZIE MONIKA MAKOWSKA ZE SWOJA POEZJĄ ? ...NIE PISZE JUZ O AUDYCJACH AUTORSKICH
      KTORE UCZYŁY POKOLENIA SLUCHACZY DOBREGO GUSTU I KULTURY -TROJKA ZAWSZE BYŁA
      RADIEM INTELIGENTOW W SENSIE ODBIORU SWIATA I WRAŻLIWOSCI . AUDYCJE PANI
      GRAZYNY DOBRON ,KTORE SĄ DLA SLUCHACZY ''BALSAMEM ''NA SKOLATANE DUSZE -
      MLODZIEZ NIE MA ICH OKAZJI POSLUCHAĆ ,BO SA NADAWANE PRAWIE NAD RANEM :( O
      LOSIE ZNISZCZYLISCIE PANOWIE KAWALEK CZEGOŚ CO NAM SLUCHACZOM BYŁO DROGIE I
      KOCHALISMY TROJKĘ ZA ''INNOŚĆ'' A CO TERAZ CHCECIE ZROBIĆ...POPRAWIC SWOJE
      BLEDY ..TO ZACZNIJCIE OD SOBOTY NIECH WROCI KACZUŚ ZE SWOJA AUDYCJA ,KTORA
      PROWADZIL 20 LAT I MOGLISMY PO CALYM TYGODNIU DELEKTOWAC SIE JEGO GLOSEM I
      CUDEŃKAMI JAKIE PUSZCZAŁ ...POZDRAWIAM WIERNYCH SŁUCHACZY
      TROJKI .ANIA /VAMPIRE / O LOSIE.......
      • Gość: Szaman Re: No czasami i slepy zaczyna mieć ''pomroczność IP: *.kondrat.pl 29.02.04, 11:55
        Jesli maja od czegos zaczynac, to niech zaczna od dymysji.
    • Gość: maciej TrUjka - nie słucham IP: *.visp.energis.pl 29.02.04, 11:43
      A ja już po prostu nie słucham. Bo mnie najzwyczajniej w świecie odrzuca. Czasami sobie włączę, żeby sprawdzić. A może jednak coś drgnęło? I co? I nic!
      Pamiętam, że dawny PR III, to był program, w którym mówiono mądrze i grano mądrze. Popołudniowe "Zapraszamy do Trójki" było świetne, programy po 19.00 najczęściej ciekawe. A teraz? Żal pisać.
      Zostaje tylko CD.
    • Gość: Anna ...vampire właśnie włączyłam CD ....nie dło sie słuchac tych IP: *.crowley.pl 29.02.04, 13:04
      karnawałowych rytmów..a dobra muza to jak prawdziwki w lesue ..jeden sie
      trafi ..czasami .)
    • Gość: maur Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 29.02.04, 20:52
      niepowtarzalna osobowosc w postaci mariusza rokosa czy rokoza? dobre. niestety
      dla PR3 nie ma alternatywy. Ja nagrywam na kasete P. Kaczkowskiego i cały
      tydzień słucham w samochodzie. Mam nadzieję że tę bandę za to co zrobiła wsadzą
      do paki.
      • Gość: Pikador Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.toya.net.pl 29.02.04, 23:21
        I masz rację. Superjingle dla Błyskotliwych: Rokosa, Orzecha... A może i sam
        Pan Dyrechtór Laskowski W. wystąpi na antenie z własnym jinglem i oczywiście
        programem... A nie mógł zostać u białych niedźwiedzi...
    • pjastrza Nowe brzmienie Trójki 01.03.04, 14:13
      01 03 2004 nie jest lepiej :(
      • Gość: Anna ...vampire Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.crowley.pl 05.03.04, 01:56
        5.03.2004.r no niestety dziś jest 5.03.2004.r
        nic nie jest lepiej ..tylko ''dzingle''
        pozmieniane i to wcale na żadną rewelację ..wiedziałem ,że tak będzie....
        to jakas podpucha ..orzechy ,sms-y ..a gdzie mój magnetofon -? pół perfekcyjnej
        plyty ? i wiele wiele innych audycji ..:(szkoda słow ..wlaczam CD ...
    • Gość: MArCello Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 08:07
      > "proste i dynamiczne"

Któryś z nowych, męskich "osobowości" trUjki czytał wspomnienie słuchaczki o
      Panu Jeremim...a w tle umca...umca... To już jest chamstwo i brak szacunku.
      Dodam, że jadąc samochodem słyszałem tylko wysokie tony perkusji i tekst...to
      był powalający miks. Niestety nawet tu zabrakło wyczucia i dobrego
      smaku...ten "radosny podkład" to niby czemu miał służyć przy tej informacji i
      czy nie ma już wyjątkowych sytuacji, kiedy realizator może sobie darować ten
      perfidny podkład?

pozdr,
      MArCello
    • Gość: as Re: Nowe brzmienie Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:19
      właśnie słucham fantastycznej piosenki w Trójkowym Ekspresie-takie brzmienie
      jak najbardziej mi odpowiada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka