Dodaj do ulubionych

przerywanie...

19.03.04, 17:34
w Nauce słuchania dziś Emerson, Lake and Palmer
zasłuchałem się, ale niestety prowadzący przed cichym końcem utwory wrzucił
mi hałaśliwą reklamę
nie wnikam czyja to robota
chcę tylko wiedzieć czy to reguła tak przerywać ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Muzykalny detektyw oczywiście tak IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 20:10
      Niestety to reguła, przynajmniej w najcżęsciej słuchanych pasmach.
      Wg wdrażanej zasady dyrektora Trójki , programu Polskiego Radia dawniej zwanego
      po prostu Trzecim, utwory dłuższe niz 3 minuty z kawałkiem powodują
      natychmiastową utratę słuchaczy mierzoną tak zwanymi słupkami słuchalności.
      Czyja to robota ? Tych, którzy niszczą radio publiczne pod pozorami
      unowocześnienia i komercjalizacji.
      Ciesz się, że w ogóle nadali utwór grupy ELP. W Trójce łatwiej znależć
      dyrektora bez wykształcenia niz trafić na tak niekomercyjną muzykę.
      • 3aaa Re: oczywiście tak 20.03.04, 19:52
        a może słyszeliście o czymś takim co się nazywa ZEGAR! nadeszła odpowiednia
        godzina i piosenka w całości się po prostu nie zmieściła. czy to tak trudno
        zrozumieć?
        • Gość: koliber Re: oczywiście tak IP: 149.156.12.* 20.03.04, 20:29
          Nie. Piosenka powinna być nadana do końca. Tyma bardziej, że ten cykl jest 10-
          15 przed 16.00
          Nic się nie stanie jak serwis będzie nieco poźniej a utwór będzie nadany w
          całości. Za komuny w wyjątkowych sytuacjach przełużano audycje by płyta
          zmiesciłą się w całości.
          Zagadywanie utworów to zbrodnia.
          gówienka jak Krystyna A, Justim T, Jamelia, Black Eyed Peas... można zagadywać,
          im wczesniej i dłużej tym lepiej. MUZYKI nie powinno się.
        • Gość: Niejaki Piórko... Zegar ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 22:41
          zegar ??? a co , może był podłączony do jakiej bomby i James Bond ( lub
          Stirlitz lub inny Superman - niepotrzebne skreślić) musiał go właśnie dokładnie
          w tym momencie wyłączyć ? Doprawdy trudno to zrozumieć. No chyba żeby ktoś to
          nadał z radio.com.pl ;-) I do tego jaki inteligieeentny nick: 3aaa = trójkaaaa.
          Czyżby ktoś z Myśliwieckiej się zniżył i zajrzał na forum ?
          • 3aaa Re: Zegar ??? 21.03.04, 20:57
            Gość portalu: Niejaki Piórko... napisał(a):

> zegar ??? a co , może był podłączony do jakiej bomby i James Bond ( lub
            > Stirlitz lub inny Superman - niepotrzebne skreślić) musiał go właśnie
            dokładnie
            >
            > w tym momencie wyłączyć ? Doprawdy trudno to zrozumieć. No chyba żeby ktoś to
            > nadał z radio.com.pl ;-) I do tego jaki inteligieeentny nick: 3aaa =
            trójkaaaa.
            >
            > Czyżby ktoś z Myśliwieckiej się zniżył i zajrzał na forum ?

mam nick jaki mam i nic ci do tego. masz bardzo niskie mniemanie o sobie skoro
            trzeba się do ciebie zniżać. poza tym ludzie zapłacili za reklamę po to by była
            nadana punktualnie
            • Gość: Niejaki Piórko niestety trzeba się zniżać :( IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.04, 23:30
              >ludzie zapłacili za reklamę po to by była nadana punktualnie

A ja zapłaciłem abonament za radio publiczne i gdzieś mam reklamy. Jak chce
              sobie posłuchać reklam ( a dalibóg nie chce) to mogę słuchać stacji
              komercyjnych.
              A z nickiem chyba trafiłem :-))) bo inne rozwiązanie, to np takie, że Szanowny
              Interlokutor zakończył edukację na literze a i liczy zaledwie do trzech.

A niskie mniemanie to mam, owszem ale o obecnej Trójce. I jej niektórych
              pracownikach co na zarzuty nie odpowiadają a argumenty zastępują niegrzecznymi
              wypowiedziami.
              • 3aaa Re: niestety trzeba się zniżać :( 22.03.04, 11:54
                po raz kolejny pojawia się problem: płacę abonament więc wymagam! tylko że
                polacy nie płacą abonamentu! ściągane jest około 50%!
                naukę już zakończyłem ale trochę wyżej i nie mam nic wspólnego z pracownikami
                trójki.
                • Gość: Alien Re: niestety trzeba się zniżać :( IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.03.04, 12:07
                  abonament to absurd. publiczne radio i telewizja powinny byc utrzymywane z puli
                  podatkow. nikt w tym kraju nie wie w koncu, czy abonament placi sie za
                  posiadanie odbiornika, czy za odbieranie programow publicznych. niski procent
                  wplywow z abonamentu swiadczy o wadliwym mechanizmie jego sciagania. poza tym
                  nie dziwi ze ludzie nie placa, zwazywszy na szambo, jakie leje sie z oferty
                  programowej publicznej (sic!) rtv.

alien
        • zly_blazen Re: oczywiście tak 21.03.04, 13:35
          3aaa napisał:

> a może słyszeliście o czymś takim co się nazywa ZEGAR! nadeszła odpowiednia
          > godzina i piosenka w całości się po prostu nie zmieściła. czy to tak trudno
          > zrozumieć?

ohoho ! chwileczkę ! wówczas pozostało do wiadomości jeszcze kilka minut !
          utwór spokojnie mógłby się zmieścić w całości, ale w to miejsce wepchnięto
          r e k l a m ę !
        • mh2 Re: oczywiście tak 21.03.04, 14:53
          3aaa napisał:

> a może słyszeliście o czymś takim co się nazywa ZEGAR! nadeszła odpowiednia
          > godzina i piosenka w całości się po prostu nie zmieściła. czy to tak trudno
          > zrozumieć?

Tia, łatwo zrozumieć tylko ciężko pojąć. Chyba w trUjce jednak obowiązuje
          wirtualne rozumienie czasu, skoro dzisiejszy Niedzielny Salon rozpoczął się
          dopiero o 9 minut 9 i 30 sekund. A słuchacze? Kto by się przejmował droga 3ko
          słuchaczami? Reklamy (w tym auto) rulez.
          Podobno kiedyś mówiono, że punktualność jest grzecznością królów.
          • Gość: r220 Re: oczywiście tak IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 21.03.04, 17:15
            No zaraz zaraz... a tego co mi sie wydaje, to chyba raczej teraz takich
            sytuacji nie ma, by utwor konczyl sie np. 12.03 jezeli serwis jest o 12.00

Przeciez do generowania playlist w radiostacjach sa specjalne programy, ktore
            nie dosc ze generuja muzyke to usytuowiaja ja tak, ze musi sie wszystko
            zmiescic. Watpie by komputer sie pomylil.

Dla mnie to tez troszke nie pojete, by Publiczne Radio sie komercjalizowalo.
            Nie dosc ze teraz sformowatowane radio isteniej jedno obok drugiego, no to
            jeszcze publiczne walczy o spluki... zapewne, jak przyjdzie moda w radiu na
            OSOBOWSCI, wszyscy jednym hurtem nagle zuca sie na nowy trend ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka