Gość: cyborg Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.net.autocom.pl 13.05.05, 22:08 To już jutro - Zlot Istot Pozaziemskich! Załóżcie czułki, zielone wdzianka i garnki na głowę. Pomalujcie twarze. Pogawędzimy jak cyborg z cyborgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.fic.uni.lodz.pl 03.06.05, 11:26 powinien mowic o nauce. aby mowic o tym co niewyjasnione nalezy miec solidne przygotowanie naukowe. ten czlowiek nawet nie zerknie do prac naukowych (skoro sami naukowcy nie chca z nim rozmawiac). jest ignorantem a trzymanie go w mediach to strata ich pieniedzy. jego audycje byly i sa kiepskie a sam prowadzacy i jego goscie maja malo do powiedzenia ( np. zamiast mowic puszczaja muzyke). generalnie w eterze brak dobrych audycji o nauce (od czasu wpuszczenia gown(i)a(rzy) do jednej ze stacji polskiego radia). Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Niestety większość dziennikarzy to ignoranci tech. 21.11.05, 02:21 Ślizgają się po temacie często robiąc takie błędy, że się zastanawiam jak nauki typu fizyka, chemia, matematyka, biologia itp zaliczyli w szkole. Nie mówię już o tym, że nie potrafią poprawnie wymówić nietechnicznych przecież nazwisk znanych zagranicznych postaci z życia politycznego (i w samym Tok FM i kiedyś w tym ich serwisie BBC co było żenujące jak na radio informacyjne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.umk / *.um.krakow.pl 29.06.05, 13:35 audycja jest jedną z lepszych jeżeli nie najlepsza, przynajmniej przypomina zwykłym śmiertelnikom, że nie są sami na świecie, jak odbierać tą rzeczywistość i mówi jak pracować nad sobą by świat był lepszy, ale czy zwykły polaczek to zrozumie ?...........chyba nie!!!!!!NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Och!^*^*+0+# Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.net.autocom.pl 29.06.05, 14:46 Przyganiał niezwykły polaczek zwykłemu. Oj, nieładnie. Jeśli nie jesteśmy sami na świecie, to teraz powinien przyjść do ciebie zielony ludek i cię zjeść. Mniam, mniam...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.net.autocom.pl 09.07.05, 00:18 zielony w ciapki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devotee Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:54 pan Robert Bernatowicz to swietny gosc, podziwiam go, ze nie boji sie mowic o UFO i temu podobnych sprawach, jestem pod wrazeniem programow, super, wielkie pozdro dla tego goscia i powodzenia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zastanawiający się Kij w mrowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 00:06 Zastanawiam się skąd tyle jadu, krytyki i niewiary w rzeczy dziwne w kraju w którym znaczna część luda lata co tydzień modlić się do drewnianej figurki ofiary mordu politycznego sprzed 2000 lat, która to ofiara dokonywała podobno "zupełnie" normalnych i wiarygodnych czynów typu: chodzenie po wodzie, mnożenie chleba, transmutację H20 w wino, bezoperacyjne przywracanie wzroku, bezaparaturową reanimację a do tego dla pognębienia cięmiężycieli ożyła po kilku dniach. I też wielu to widziało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGoo Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 10:43 Świetny program, wspaniałe prowadzenie. Zwracam się z proźbą o publikacje wszystkich programów w internecie. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony ludek Archiwum Roberta Bernatowicza ...(?) IP: *.net.autocom.pl 24.08.05, 13:52 McGoo - masz na myśli prośbę? pozdrawiam i dziękuję zielony ludek Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Archiwum Roberta Bernatowicza 14.10.05, 16:14 ktos wykorzystal mojego nicka - gdybym sie zalogowal nie mialbym jawnego adresu : neoplus.adsl.tpnet.pl pozdrawiam McGoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 02.09.05, 23:14 Z niecierpliwością oczekuję na nowe, powakacyjne, superciekawe audycje Pana Roberta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony ludek ~~ Archiwum Roberta Bernatowicza~~ IP: *.net.autocom.pl 02.09.05, 23:21 I ja też ^^^^^^^^ zielony ludek w ciapki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Kiedy będą nowe audycje, po wakacjach? IP: *.chello.pl 05.09.05, 09:32 Czekałam w sobotę, ale niestety była tylko muzyka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRINITY Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.bulldogdsl.com 17.09.05, 16:39 PROSZE POWIEDZCIE MI JAK MOZNA SLUCHA AUDYCJE PRZEZ INTERNET W CZASIE JEJ NADAWANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin a gdzie nowe audycje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:26 czemu Archiwum kończy się na audycji o pozytywnej werbalizacji, kiedy już rozpoczął się nowy cykl programów? temat o transkomunikacji był b. ciekawy, ale nie mogłam go dosłuchac do końca. myślałam, żeposłucham reszty programu korzystającz z archiwum, a tu NIC:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 12:35 Audycje są dodawane w tym portalu z takim poślizgiem że właściwie gdyby nie to że naprawdę je lubię dawno bym to olał. Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.05, 17:57 Czy ktos moze odswiezyc strone z audycjami, staneliscie na czerwcu a tu juz jest pazdziernik!!!!!! Dziekuje z gory, czytelnik i sluchacz z Toronto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nautilusoman Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.chello.pl 05.10.05, 18:10 sami się wywalcie i walcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 23:37 Świetna audycja jestem jej wiernym słuchaczem, i jeszcze pamiętam także słynny Nautilus z Radia Zet. Tylko mam Jedno zastrzeżenie co to publikowanych audycji na stronach radia, dlaczego nie są po prostu jak kiedyś w mp3, i nie można ich pobrać w całości ze strony radia, tylko trzeba odpalać je poprzez stronę. Jeżeli taki sposób publikowania tych audycji ma zapobiec próbie skopiowania na komputer użytkownika, to zapewniam państwa że to kiepski sposób, i łatwo to ominąć. Sygnalizuje ten problem dlatego, że użytkownicy Linuxa mają utrudnione życie właśnie przez taki sposób publikowania owych audycji, mówiąc wprost audycje udostępniane na stronie tok-fm (chodzi mi głównie o audycje pana Roberta Bernatowicza) są przeznaczone tylko dla posiadaczy systemu Windows, przykro mi że radio Tok-fm zapomina o posiadaczach innych systemów operacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karin Ostatnia audycja - beznadziejna jakość dźwięku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:53 Dlaczego ostatnia umieszczona w serwisach audycja o demonach jest takiej jakości, że wogóle nie można jej posłuchać? Czyżby siły nieczyste popsuły sprzęt w Archiwum? Proszę o szybkie poprawienie tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nołgłood Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.orange.pl 08.11.05, 16:05 Wyglada jak FoxMołlder :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.11.05, 23:46 Jeśli przeznaczenie istnieje, to może ktos mi wytumaczy czemu akurat moje jest takim bagnem niemocy, nerwic, frustracji itp itd.Nie potrafie sobie wyobrazic, ze w poprzednim wcieleniu byłem kimś złym, ja naprawde muchy bym nie skrzywdził, nawet mięsa nie jem bo mi zwierząt szkoda.Przeciez tacy dobrotliwi frajerzy powinni byc jakos nagradzani, a nie gnojeni do granic wytrzymałości swoim parszywym losem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.dclient.hispeed.ch 18.11.05, 04:07 hej,robert,zadne przeznaczenie nie istnieje.Jesli nawet byles w poprzednim istnieniu draniem, nie odpowiadasz za to.liczy sie twoje zycie tu i teraz.spojrz teraz na swoje zycie, nie jesz miesa zwierzat, to cos znaczy.nie boj sie odpowiedzialnosci,zyjesz zgodnie ze swoim sumieniem.podnies glowe, nikt cie nie gnoi.i wbrew temu co o sobie myslisz,bedziesz nagrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TREBOR Może ktoś mi wytłumaczy czemu?????? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.11.05, 18:21 Jeśli przeznaczenie istnieje, to może ktos mi wytumaczy czemu akurat moje jest takim bagnem niemocy, nerwic, frustracji itp itd.Nie potrafie sobie wyobrazic, ze w poprzednim wcieleniu byłem kimś złym, ja naprawde muchy bym nie skrzywdził, nawet mięsa nie jem bo mi zwierząt szkoda.Przeciez tacy dobrotliwi frajerzy powinni byc jakos nagradzani, a nie gnojeni do granic wytrzymałości swoim parszywym losem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Wolny Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.witnet.gda.pl / *.volta.net.pl 04.12.05, 12:23 Tak,wywalic i wszyscy do kosciola!!! Ooo!Czekalem na TAKA propozycje od "sluchaczy". A jak nie wywalic -to mamy w RP dominikanskie osrodki do walki z sektami i zorganizuje sie nagonke na autorow i amatorow takich programow to na odstrzal! ach, gdziez te czasy oczyszczajacych stosow!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BloodCherry Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 05.01.06, 09:52 Nie wywalic ale usystematyzowac. Zamiast otoczki a'la Archiwum X, zestawic znane prowadzacemu fakty dot. danego tematu. Podac WSZYSTKIE opinie dot. danego tematu (szczegolnie negatywne), zostawic na koncu programu linki do stron traktujacych o poruszanej tematyce, zeby sluchacz sam sobie wyrobil zdanie. Przynajmniej ja bym tak zrobil. A tak wychodzi program, ktory jedni uwielbiaja (bo tajemnica, bo nie wyjasnione, bo dreszczyk emocji - wiec mamy bezkrytyczne traktowania formy audycji - a ta pozostawia wiele do zyczenia) i ktorzy go nie cierpia - bo forma prostacka, bo wypowiedzi nieprzemyslane, bo pan redaktor poza swoim entuzjazmem sztucznie pompowanym niewiele ma do powiedzenia. Poza tym to cale Archiwum X Roberta jest o wiele sensowniej prezentowane wlasnie w internecie, wiec szukajacym "dreszczyku Tajemnicy" szczerze doradzam doinformowanie sie o poruszanych tematach wlasnie w tej przestrzeni. I tyle (mojego zdnaia :-) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punisher Re: Panie Robercie jestem z Panem! IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 08.01.06, 16:46 Panie Robercie, niech pan nie przejmuje sie opiniami twardoglowcow i ignorantow, sam "siedze w tym" od lat i co do istnienia zjawiska UFO jestem przekonany w 100%, widzialem pare razy i po prostu nie ma dyskusji w tym temacie... prosze dalej prowadzic nautilusa i panska audycje i sie nie poddawac, dzien triumfu dla nas - "przesmiesznych oszolomow i wariatow" (jak to jestesmy postrzegani wsrod geniuszy, ktorzy majac pojecie NIJAKIE wiedza lepiej) kiedys musi nadejsc, szacunek dla Pana, z przyjemnoscia slucham panskich wypowiedzi zarowno w audycji jak i w TV, i PORSZE OLAC TYCH JELOPOW, KTORZY NIE WIEDZAC NIC "WIEDZA LEPIEJ", ktorzy siebie uznaja za pempek swiata, oraz swiat za pempek wszechswiata, a gdyby tylko tacy ludzie istnieli to dzis by ludzie nadal byli przekonani, ze ziemia jest plaska jak mozgi debili, ktorzy gdy tylko uslysza slowo "UFO" to ciesza jape.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punisher ************** DO WSZYSTKICH ****************** IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 09.01.06, 18:51 popatrzcie sie co sie dzieje dookola was - wojny, kataklizmy, dzieci umierajace z glodu co sekunde, maturzysci, ktorzy sploneli zywcem w autobusie w drodze na gore swietej anny, aby sie POMODLIC, ludzie przywaleni gruzami wlasnego domu, tsunami, mlodociani mordercy gotowi zabic dla zabawy... a kto stworzyl nas i ten swiat??? bog MILOSIERNY I WSZECHMOGACY! przeciez to jest pieklo ten swiat, pieklo jest tu na ziemi, nie szukajmy go nidzie indziej, pieklo jest wsrod nas, dzieje sie w roznych zakatkach tego swiata, podczas, gdy my siedzimy sobie w naszym cieplym i wygodnym mieszkanku... wiec jesli ten wasz bog MILOSIERNY I WSZECHMOGACY stworzyl to g...o to albo cos mu nie wyszlo, albo jest on jakims pie...onym szalencem... czy wy nie widzicie w tym kompletnej paranoji??? jak ktos mi moze wmowic, ze to sie trzyma kupy, ze to jest logiczne, tyle zla, bolu i cierpienia na ziemii, nie mowie, ze ono jest W WASZYCH DOMACH, nie, wy sobie pewnie nie zdajecie sprawy jak inny ludzie dostaja w d...e, co jest winne dziecko, ktore zaraz po narodzinach skonczylo w beczce, wrzocone tam przez wlasna matke, albo ofiary glodu, czy tsunami??? dlaczego oni tak musza cierpiec??? czym jest dla nich zycie, jak nie PIEKLEM??? a kto ich zeslal na ten swiat? kto stworzyl TEN SWIAT? - wasz bog MILOSIERNY I WSZECHMOGACY, tak wasz bog milosierny i wszechmogacy ZGOTOWAL IM PIEKLO... jak po czyms takim mam zapierniczac do kosciolka, pasc na kolana i sie modlic do niego...? czym jest zlo jak nie bezradnoscia boga... a czym jest bog, ktory jest bezradny... a biblia? podstawa na ktorej opiera sie nasza/wasza wiara? tekst napisany tysiecy lat temu? i wy ludzie XXI wieku, ludzie komputerow i lotow na ksiezyc czytacie taki tekst W DOSLOWNYM JEGO BRZMIENIU??? przeciez to jest szczyt glupoty. jak mozna tekst napisany wieki temu, czytac DOSLOWNIE??? to jest zapis CZEGOS, i branie tego doslownie jest szczytem ignorancji i glupoty, cali ci bogowie stepujacy z nieba, aniolowie, ogniste rydwany - w to wam jest latwo uwierzyc tak?? w koniki popierniczajace po nieblosklonie?! w goscia w brodzie ukazujacego sie na niebie?! czy latajace dzieci ze skrzydelkami i dyndajacymi pisiorkami? a moze byscie sie wysilili i wpadli na to, zeby wziasc to od innej strony, ze moze ci bogowie to jakas grupa istot tak zaawansowanych, ze owczesni ziemscy obserwatorzy wzieli ich za bogow, a ich pojazdy, ktore wowczas ze wzgledu na swoje ubogie zaawansowanie opisali jako "ogniste rydwany" i temu podobne. bo jak niby wygladal by ewentualnie opis takiego pojazdu i jego zalogantow, gdyby rzeczywiscie to co mowie bylo prawda??? a wlasnie tak jak to jest napisane - "ogniste rydwany" i "BOGOWIE stepujacy z nieba", no chyba, ze ktos sie uprze iz tekst napisany wieki temu powinien brzmiec "statek z napedem grawitacyjnym i jego zaloganci ubrani w skafandy kosmiczne..."... a na to, ze rzeczywiscie takie obiekty pojawialy sie wieki temu jest M-A-S-A poszlak, obrazow naskalnych, rycin, tylko wy twardoglowce, dzieci plebanii i telexpressu nie macie kompletnie o tym pojecia, macie jedynie swoj zawenzony swiatopoglad i automatyczna blogade, ktora sie uaktywnia, gdy pod wasza kopula zapali sie czerwona lampka, iz czegos nie jestescie wstanie przyswojic przeraza mnie po prostu ograniczenie ludzi, kompletna niewiedza, opierajac sie na swojej wiedzy, gromadzonej latami, jak i wlasnymi obserwacjami, jestem pewien w 100%, powtarzam w 100%, ze te obiekty sa, jak i pokazywaly sie w przeszlosci, a cala ta wiara w boga, w chrystusa i aniolkow jest pochodna obserwacji wlasnie tych obiektow, ich mozliwosci i zalogantow, jak i ich ingerencji kiedys na ziemi, wszystko jest logiczne i uklada sie w kupe, jak puzzle, ale trzeba miec do tego otwarty umysl, obiektywizm i WIEDZE, a po kilkunastu latach wszystko wam sie ulozy w logiczna calosc, ktora powali was na kolana i uswiadomi jak ludzie sa ciemni i w jakiej zyja niewiedzy... a jak widze glupkow, ktorzy totalnie nic nie wiedza o tym temacie, a stawiaja jednoznaczne opinie, to tylko rece mi opadaja, ze czlowiek potrafi byc takim ignorantem dla nauki, shame on you, pozdrawiam Pana Roberta Bernatowicza oraz innych, ktorzy zamiast brnac jak kostki domina przez zycie, popchniete swiatopogladem wyksztaltowanym przez szkole, telewizje i rodzicow, zatrzymali sie, poczuli, ze cos tu smierdzi i sami postanowili znalesc odpowiedz, "jak i dlaczego", pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hełm strażacki Re: ************** DO WSZYSTKICH **************** IP: *.chello.pl 09.01.06, 20:22 To ciekawe co mówisz...a co mówią lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punisher ************** DO WSZYSTKICH ****************** IP: *.citymedia.pl / 80.51.170.* 09.01.06, 18:51 popatrzcie sie co sie dzieje dookola was - wojny, kataklizmy, dzieci umierajace z glodu co sekunde, maturzysci, ktorzy sploneli zywcem w autobusie w drodze na gore swietej anny, aby sie POMODLIC, ludzie przywaleni gruzami wlasnego domu, tsunami, mlodociani mordercy gotowi zabic dla zabawy... a kto stworzyl nas i ten swiat??? bog MILOSIERNY I WSZECHMOGACY! przeciez to jest pieklo ten swiat, pieklo jest tu na ziemi, nie szukajmy go nidzie indziej, pieklo jest wsrod nas, dzieje sie w roznych zakatkach tego swiata, podczas, gdy my siedzimy sobie w naszym cieplym i wygodnym mieszkanku... wiec jesli ten wasz bog MILOSIERNY I WSZECHMOGACY stworzyl to g...o to albo cos mu nie wyszlo, albo jest on jakims pie...onym szalencem... czy wy nie widzicie w tym kompletnej paranoji??? jak ktos mi moze wmowic, ze to sie trzyma kupy, ze to jest logiczne, tyle zla, bolu i cierpienia na ziemii, nie mowie, ze ono jest W WASZYCH DOMACH, nie, wy sobie pewnie nie zdajecie sprawy jak inny ludzie dostaja w d...e, co jest winne dziecko, ktore zaraz po narodzinach skonczylo w beczce, wrzocone tam przez wlasna matke, albo ofiary glodu, czy tsunami??? dlaczego oni tak musza cierpiec??? czym jest dla nich zycie, jak nie PIEKLEM??? a kto ich zeslal na ten swiat? kto stworzyl TEN SWIAT? - wasz bog MILOSIERNY I WSZECHMOGACY, tak wasz bog milosierny i wszechmogacy ZGOTOWAL IM PIEKLO... jak po czyms takim mam zapierniczac do kosciolka, pasc na kolana i sie modlic do niego...? czym jest zlo jak nie bezradnoscia boga... a czym jest bog, ktory jest bezradny... a biblia? podstawa na ktorej opiera sie nasza/wasza wiara? tekst napisany tysiecy lat temu? i wy ludzie XXI wieku, ludzie komputerow i lotow na ksiezyc czytacie taki tekst W DOSLOWNYM JEGO BRZMIENIU??? przeciez to jest szczyt glupoty. jak mozna tekst napisany wieki temu, czytac DOSLOWNIE??? to jest zapis CZEGOS, i branie tego doslownie jest szczytem ignorancji i glupoty, cali ci bogowie stepujacy z nieba, aniolowie, ogniste rydwany - w to wam jest latwo uwierzyc tak?? w koniki popierniczajace po nieblosklonie?! w goscia w brodzie ukazujacego sie na niebie?! czy latajace dzieci ze skrzydelkami i dyndajacymi pisiorkami? a moze byscie sie wysilili i wpadli na to, zeby wziasc to od innej strony, ze moze ci bogowie to jakas grupa istot tak zaawansowanych, ze owczesni ziemscy obserwatorzy wzieli ich za bogow, a ich pojazdy, ktore wowczas ze wzgledu na swoje ubogie zaawansowanie opisali jako "ogniste rydwany" i temu podobne. bo jak niby wygladal by ewentualnie opis takiego pojazdu i jego zalogantow, gdyby rzeczywiscie to co mowie bylo prawda??? a wlasnie tak jak to jest napisane - "ogniste rydwany" i "BOGOWIE stepujacy z nieba", no chyba, ze ktos sie uprze iz tekst napisany wieki temu powinien brzmiec "statek z napedem grawitacyjnym i jego zaloganci ubrani w skafandy kosmiczne..."... a na to, ze rzeczywiscie takie obiekty pojawialy sie wieki temu jest M-A-S-A poszlak, obrazow naskalnych, rycin, tylko wy twardoglowce, dzieci plebanii i telexpressu nie macie kompletnie o tym pojecia, macie jedynie swoj zawenzony swiatopoglad i automatyczna blogade, ktora sie uaktywnia, gdy pod wasza kopula zapali sie czerwona lampka, iz czegos nie jestescie wstanie przyswojic przeraza mnie po prostu ograniczenie ludzi, kompletna niewiedza, opierajac sie na swojej wiedzy, gromadzonej latami, jak i wlasnymi obserwacjami, jestem pewien w 100%, powtarzam w 100%, ze te obiekty sa, jak i pokazywaly sie w przeszlosci, a cala ta wiara w boga, w chrystusa i aniolkow jest pochodna obserwacji wlasnie tych obiektow, ich mozliwosci i zalogantow, jak i ich ingerencji kiedys na ziemi, wszystko jest logiczne i uklada sie w kupe, jak puzzle, ale trzeba miec do tego otwarty umysl, obiektywizm i WIEDZE, a po kilkunastu latach wszystko wam sie ulozy w logiczna calosc, ktora powali was na kolana i uswiadomi jak ludzie sa ciemni i w jakiej zyja niewiedzy... a jak widze glupkow, ktorzy totalnie nic nie wiedza o tym temacie, a stawiaja jednoznaczne opinie, to tylko rece mi opadaja, ze czlowiek potrafi byc takim ignorantem dla nauki, shame on you, pozdrawiam Pana Roberta Bernatowicza oraz innych, ktorzy zamiast brnac jak kostki domina przez zycie, popchniete swiatopogladem wyksztaltowanym przez szkole, telewizje i rodzicow, zatrzymali sie, poczuli, ze cos tu smierdzi i sami postanowili znalesc odpowiedz, "jak i dlaczego", pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_e Re: ************** DO WSZYSTKICH **************** 21.01.06, 18:55 nie wiem ile masz lat ale twoj wywod jest na poziomie 15latka. jesli masz 15 lat albo mniej brawo jesli masz 20 jestes niedojrzaly bo juz powinies to wszytsko przymysliwac jakies kilka lat temu. ale lepiej pozno niz wcale calus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babs Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 18.01.06, 17:46 Zawsze możesz przełączyć na inną stację, słuchanie Nautilusa nie jest obowiązkowe, a może szkoda, bo świat jest bardziej złożony niż Ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Bishop Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:36 Właśnie że nie wywalić.Rzadko się zdarza, żeby ktoś mówił o rzeczach, które ciężko wyjaśnić w ramach obecnej nauki w sposób tak otwarty ale zarazem z DYSTANSEM. I jeśli komuś się nie pdoba treść niech po prostu nie słucha-tak ciężko zmienić stację albo na chwilę wyłączyć radio(przecież można wtedy pobiegać,pojeździć na rowerze,ulepić iglo,pójść na ryby czy zrobić masę innych fajnych rzeczy nie irytując się przy tym słuchając "nawiedzonych" audycji)? A niewyjaśnione rzeczy sie wydarzają czy ktoś je chce zauważać czy nie a programów w mediach o tym jest tak niewiele-dlatego NIE WYWALAĆ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał z Krakowa Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.ramtel.pl 22.01.06, 01:21 Panie Robercie!- więcej faktów... Pana program daje dużo do myślenia, lecz tylko "nadgryza" Pan ten czy inny temat( słucha się ciekawie). Swoją drogą dziwne że ja nie miałem okazji zobaczyć niczego w swoim życiu, czego nie byłby w stanie wyjaśnić normalnym, zdroworozsądkowym rozumowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mob Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.aster.pl 22.01.06, 10:40 Nie ma szans czegoś "pogłębić" w godzinę, bo audycja musiałaby zamienić się w maraton kilkugodzinny. A ostatnia audycja była obłędna, po prostu musiałem zatrzymać samochód, bo nie mogłem prowadzić - tak słuchałem! Tak trzymać! A w ogóle to są strony www.nautilus.org.pl, gdzie sobie i tak można poczytać o sprawach poruszanych na antenie. Ale audycja o tych dzieciach to był majstersztyk! Jak ktoś się z tym nie zgadza, to się po prostu nie zna! Brawo TOK FM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:51 jest mi przykro, że tak szczegółowo i naukowo badane zjawiska przez fundację nautilus są przez wiele osób wyśmiewane, uwarzam,że osoby, które się z tego śmieją żyją w nieświadomości i tkwią w starych błędnych przekonaniach,same sobie szkodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filaro Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.aster.pl 28.01.06, 23:21 Nie wiem, dlaczego tak mało jest takich audycji jak ta. Ludzie smieją się z tego, a zaczynają interesować takimi sprawami wtedy, kiedy to sie im oplaca. Super tematy i super audycja, nikt w ogole nie podejmuje takich tematow w mediach. Jak komus nie psauje, to niech sobie slucha politykow bo ja juz nie moge... jest wybor, jest wolnosc. Uznanie dla TOK FM, ze takie rzeczy sie u nich pojawiaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Fortuniak Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.pai.net.pl 04.02.06, 22:57 Panie Robercie, pana program jest niezwykle interesujący, naprawdę cięzko jest się skupić, gdy w radiu leci "Archiwum..." Bardzo ciekawie opowiada pan o wszystkich tych niewyjaśnionych zajwiskach i, co bardzo cenię, wybiera pan do audycji informacje ważne i istotne. Mogłby pan częściej poruszać jednak sprawy związane z UFO i istotami pozaziemskiego pochodzenia- jak wiadomo materiału i teamtów związanych z obcą inteligencją jest przecież dużo. Jeszcze 2 uwagi na koniec. Bardzo dobrze by było, jesli jakimś cudem wywalczyłby pan chocby dodatkowe pół godziny. Przy jednoczesnym ograniczeniu liczby telefonów od sluchaczy ( niektórzy, mówiąc delikatnie, gadaja od rzeczy) myślę, że udałoby się przemycić dodatkowe, ciekawe informacje do audycji. Życze powodzenia i jak najtrafniejszych wyborów, jesli chodzi o tematy. Pana audycja jest świetna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny słuchacz Re: Archiwum Roberta Bernatowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:56 Czy audycje w "Archiwum audycji Roberta Bernatowicza nie mogłyby być dodawane na bieżąco". Najczęściej dodawane są ze znacznym opóźnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny słuchacz Umieszczanie nowych audycji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:57 Czy audycje w "Archiwum audycji Roberta Bernatowicza nie mogłyby być dodawane na bieżąco". Najczęściej dodawane są ze znacznym opóźnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś