Dodaj do ulubionych

Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:23
Właśnie przed chwilą we FLASHu puścili reklamówkę "RadioAktywnej Listy
Przebojów" którą prowadzi Zbyszek Zegler (w niedziele 18-20). A więc kolejna
pozycja na antenie Radia FLASH Katowice z Radia 94. Brawo!

Przy okazji przypominam - dzisiaj (tj. 31.01.2005) premierowa emisja "&
Grzechów Głównych" Tomasza Kina na antenie FLASHa. Oczywiście po godzienie
18!

Zobaczymy co jeszcze wsadzą nowego ;-).
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:34
      Wooow. A gdzie i na jakiej częstotliwości nadaje flash?
      • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:19
        Radia FLASH Katowice można słuchać na Śląski i w Zagłębiu. Przy dorbych
        wiatrach ;-) słyszalen jest także w Krakowie.
        Częstotliwości to 106,4; 105,0 oraz 89,8.
    • Gość: Arti Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:37
      O! Dzięki za news. Słyszałem, że "grzechy" są świetnym show w wykonaniu Kina.
      Będę słuchał. Na pewno posłucham też RadioAktywnej. Jednak i tak czekam na Kose
      oraz Makaka. ;)
    • Gość: Marta Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:51
      O jak miło przeczytać dobrą informację na początku tygodnia. Dzięki Tomi.
    • Gość: Damian Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:32
      udało mi się przez dwie godzinki posłuchać tej nowej audycji we flashu. widac
      że facet, który ją prowadzi wie co robi. jutro podobno ma być w studiu
      urbański. z ciekawości też włącze... i może z ciekawości będe to słuchał
      codziennie.

gościu fajnie prowadzi rmozwe, na luzie i (co według mnie ważne) zaprasza do
      udziału słuchaczy. stwierdzam, że program jest ok. inny. odważny. ze szpilą.
      polecam.
      • Gość: november Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.rybnet.pl 01.02.05, 06:34
        "Kosa" też ma być słyszalny we Flashu od tego weekendu przed chwilą leciał spot
        reklamujący :]
    • Gość: Tomi KOLEJNE NOWOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:24
      Dzisiaj we FLASHu wyemitowano dwa nowe spoty zapowiadające trzy nowe programy:

1) DOBRE ROCKOWANIE - prowadzi Janusz "kosy" kosiński w soboty 14-18.

2) KONCERT ŻYCZEŃ - prowadzi Janusz "kosa" kosiński w niedziele 14-18. A
      dedykacje i zamówienia rockowych utworów można składać pod adresem:
      kosa@antyradio.pl

3) WIECZORNE ROZMOWY - prowadzi Krzysztof, alkoholik w niedziele 20-18. Podobno
      ciekawa ;)

Jest coraz lepiej. Czy będzie jeszcze lepiej i Figurski do ramówki jeszcze
      wrzuci programy Makak, Gejzer, Rzeźnia 94 oraz Damy w centrum? A może także
      weekendowy program Cube?
      • Gość: Tomi Re: KOLEJNE NOWOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:28
        Wieczorna rozmowy zamiast 20-18 ma być 20-22.
        Przecież wiadomo, że po 22.00 na antenie ROCK KONCERT ;-)
    • katmoso Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. 01.02.05, 15:27
      akcja łączenia obu stacji trwa!! dzis w Antyliście Figurski podał temperaturę
      dla Warszawy i Śląska!!! Ciekawi mnie, co słychac w Katowicach, gdy my
      dowiadujemy się ze "szczytowania" o korkach w Wawie?
      • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:56
        Jesteś w błędzie. Serwisy informacyjne oraz Szczytowania (serwisy
        motoryzacyjne) są przygotowywane przez lokalnych dziennikarzy Radia 94 - dla
        Wawy oraz Radia FLASH - dla Śląska.
        • katmoso Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. 01.02.05, 22:53
          ach, to nie słuchacie rewelacyjnego Sławka Kińczyka, który rankami serwuje
          informacje :-)
          a tak na serio: może w radiu Flash są jakieś fajne programy, które w ramach
          wymiany warto byłoby przenieść na antenę warszawską?
          macie już Makaka? własnie dzisiaj jest jego audycja zamiast Gejzera.
          pozdrawiam
          • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:09
            Niestety... jeszcze Makak nie gości na antenie Radia FLASH. Po 22.00 Radio
            FLASH gra tylko i wyłącznie rock muzykę... a Śląsk chciałby usłyszeć Makaka!
            Panie dyrekorze... no prosimy bardzo, bardzo. ;)

Co do programu z antenty Radia FLASH to przykro mi bardzo ale FLASH od kilku
            miesięcy (za czasów gdy dyrektorem programowym był Pluta z Planety FM) nie miał
            konkretnych programów... tylko samą "dyżurkę" DJów. Dopiero gdy wpadło to radio
            w ręce Figurskiego to zaczyna być kolorowe. Więc choć bysmy chcieli Wam coś
            zaproponować to zwyczajnie, po prostu nie ma co! Chyba, że lokalne serwisy
            informacyjne które od lat we FLASHu są najlepsze.
    • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:51
      I kolejna nowość na antenie Radia FLASH (i jak się zdążyłem zorientować także
      nowość w Radiu 94). Przed chwilą we FLASHu puścili reklamówkę audycji
      ANTYKONCEPCJA (o ile dobrze usłyszałem). Ma być emitowany w sobotnie poranki
      między 7 a 10. Prowadzić ma jakaś Pani (moja pamięć nie zanotowała imienia i
      nazwiska) oraz Jacek Kaczyński - to znaotowała bo znajomy mi gość.
      Ktoś wie coś więcej na ten temat? Niech napisze.
      • katmoso Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. 03.02.05, 00:26
        do tej pory to się nazywało "Śniadanie do łóżka", ale nie wiem co to za
        program, bo z reguły nie wstaje w soboty przed 10 ;-)
        polecam stronkę www.radio94.pl są tam podstawowe informacje na temat programów
        (jeszcze niczego o Antykoncepcji nie znalazłam). może wkrótce strona sie
        rozwinie...
        gdybyś chciał jeszcze jakieś info na temat najciekwawszego radia w Polsce, pisz
        do mnie na gazetowego maila
        pozdr!!
        • katmoso Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. 03.02.05, 00:28
          wątek od jakiegoś czasu jest na czele pierwszej strony, a jak na to spojrzałam
          to rozmawiamy sobie we dwójkę ;-)
          • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:43
            Może ktoś się odważy i dołączy ;)
        • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:47
          Witaj,
          oczywiście, że wskakuje pod www.radio94.pl bo niestety
          www.flash.com.pl jest nadal w "przygotowaniu". Jednak jak zdązyłem
          zauważyć to nawet strona Radia 94 jest nie za bardzo aktualna... już nawet Kin
          nie wpisuje na niej o czym będzie kolejny program.
          Może to dowód na to, że pracują nad nową stroną - antyradio.pl? Tego adresu już
          używają w e-mailach od kilku dni.
    • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:37
      I już wszystko jasne. Portal Wirtualne Media doniósł: "Od 5 lutego nowy program
      Jacka Kaczyńskiego i Magdy Łukawskiej (...) To rozmowy o sexie podane w sposób
      niekonwencjonalny i bezobciachowy. (...) Audycja będzie emitowana w soboty od
      7.00 do 10.00.

Więcej:
      wirtualnemedia.pl/document.php?id=88746
      • Gość: Marian Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.chello.pl 03.02.05, 11:04
        Produkujecie się we dwóch, bo jesteście fanami tandety. Radio 94 to żenujące
        medium dla psuedo-machomanów, bueee
        • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:05
          Czego słuchasz? Tandetnego RMF albo "płatnego" Radia Maryja?
          Po to w Polsce jest kilkadziesiąt innych rozgłośni radiowych aby każdy wybrał
          to co mu odpowiada. Ja żałuje jednak że jeszcze nir jaki Roman G. nie
          stworzył "Radio Romana".
          • Gość: Marian Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.chello.pl 03.02.05, 12:17
            Nie ma obecnie radia na poziomie pod względem dziennikarskim i muzycznym. Kiedyś
            dawno temu była Trójka, później RMF, Zet, Kolor i jako ostatnia Radiostacja.
            Wszystkie na przestrzeni lat spadły o parę poziomów. Radio 94 ma pretensje do
            zapełnienia luki, ale na pretensjach się kończy, bo jest radiem dla
            niewybrednych zarówno pod profesjonalizmu, jak i muzyki. Jeden Makak wiosny nie
            czyni ;) Podniecanie się kolesiami klasy Kina świadczy o bardzo mizernych
            wymaganiach.
            • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:28
              > Nie ma obecnie radia na poziomie pod względem dziennikarskim i muzycznym.

To juz pisano tutaj z tysiąc razy. I zgadzam się. Nie ma radia marki radio ;-).
              Wcale nie twierdzę, że Radio 94 jest najwyższych lotów dziennikarskich. Nie
              jest ono radiem informacyjnym aby musiało mieć znakomitych dziennikarzy
              informacyjnych. Nie oto tu chodzi. Ludzi uważających się za "wielkich"
              dziennikarzy masz w innych stacjach radiowych.
              A muzyka? Muzyka jest ROCKowa. I chyba każdy kto lubi choć trochę rocka
              znajdzie muzycznym bukiecie coś dla siebie.

> Radio 94 ma pretensje do
              > zapełnienia luki, ale na pretensjach się kończy, bo jest radiem dla
              > niewybrednych zarówno pod profesjonalizmu, jak i muzyki. Jeden Makak wiosny
              > nie czyni ;) Podniecanie się kolesiami klasy Kina świadczy o bardzo
              > mizernych wymaganiach.

W świecie gdzie inne radia non stop pieprzą o brudnej, zagmatwanej i
              śmierdzącej polityce to właśnie takie audycje jak "7 grzechów głównych" Tomka
              Kina są odskocznią od tych szarych faktów. Przez cztery godziny (18-22) można
              posłuchać czegoś co może nie jest mądre ale jest kolorowe, śmieszne i daje
              wiele radości. Jesto to chyba jedyna audycja która pokazuje znanych (i nie
              tylko znanych) w całkiem innym świetle. Mało tego jest to jedyny radiowy
              program który spełnia warunki radiowej interaktywności. Gdzie słuchacz nie
              siedzi dubiąc w nosie czekając na wypowiedź czy szanownemu redaktorowi dana
              piosenka się podoba czy nie i czy poleca kupno płyty czy nie... bo tak naprawde
              kogo obchodzi zdanie np. Kaczkowskiego czy Niedźwieckiego na temat danej płyty.

Dlatego ja już nie chce radia które będzie dokładne w każdym calua przez to
              nudne. Ja chce INNE radio. A takim INNYM radiem dzięki często kontrowersyjnym
              wypowiedziom osób prowadzących jest właśnie Radio 94 + FLASH - wkrótce
              ANTYRADIO.

Nie sprzeczajmy się o to czy radio XYZ jest lepsze czy gorsze. Jeszcze raz
              napiszę... po to jest tyle roozgłośni radiowych w Polsce aby wybrac co komu się
              podoba. Nie podoba się? Kliknąć na OFF w odbiorniku i siedzieć po cichu.
              • Gość: Gorzów Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.chello.pl 03.02.05, 16:08
                Hehe, Tomi ty przypadkiem nie jesteś na garnuszku tych z 94? Wszystko na to wskazuje
                • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:31
                  Gorzów: Jedyny mój kontakt z radiem to tylko poprzez radioodbiornik. Możesz byc
                  spokojny... ja nie z tego garnuszka.
              • Gość: Marian Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.chello.pl 03.02.05, 16:35
                W każdym radiu obowiązuje, a przynajmniej powinien obowiązywać profesjonalizm
                więc za przeproszeniem nie pieprz głupot! Wracając do Kina to jeśli jego
                audycje są dla Ciebie śmieszne i dają Ci wiele radości to tracę czas. Przykłady
                Kaczkowskiego i Niedźwieckiego nic nie wnoszą do dyskusji, bo każdy ma swoich
                prezenterów, którym "ufa" i tyle. Jeżeli według Ciebie w Radiu 94 pojawiają się
                kontrowersje to niewiele w życiu słyszałeś. Dla mnie to niestrawna gładka papka,
                tyle że z pretensjami, przez co śmieszna (nie mylić z zabawną).
                Co do ilości rozgłośni to kompletnie nie przekłada się ona na jakość - nie ma z
                czego wybierać, poza pojedynczymi programami w niektórych stacjach.
                Nazwa ANTYRADIO w przypadku małego niezależnego radyjka była OK. W stosunku do
                dużej komercyjnej rozgłośni jest pretensjonalna i wsiurska.
                I to by było na tyle.
                • Gość: Tomi Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:25
                  Bye, bye.
                  Niech moc rocka będzie z Tobą ;)
                • Gość: Arti Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:39
                  > W każdym radiu obowiązuje, a przynajmniej powinien obowiązywać profesjonalizm
                  > więc za przeproszeniem nie pieprz głupot!

Nie w każdym obowiązuje. Gdyby w każdym radiu było tak profesjonalnie byłoby po
                  prostu nuno. Jeszcze nudniej niż jest teraz.

> Jeżeli według Ciebie w Radiu 94 pojawiają się
                  > kontrowersje to niewiele w życiu słyszałeś.

Tomi pewnie miał na myśli kontrowersje dotyczące anteny radiowej. Mogę śmiało
                  powiedzież że ani jedno radio nie przeciąga strony tak jak Radio 94. Gdzie
                  prezenterzy pozwalają sobie na wiele. A nie tylko grzeczne "teraz poleci to a
                  później to i fajnie by było gdybyście zostali z nami".

A osobiście uważam że ANTYRADIO to dobra nazwa dla tego radia. Bo to jest w
                  pewnym sensie ANTYRADIO bo nie jest tak grzeczne jak inne stacje.
        • katmoso Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. 03.02.05, 16:52
          we dwoje!
          • Gość: Bryk Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.chello.pl 03.02.05, 19:41
            Ej o co tu sie spierac? To tak jakby fani serialu M JAK MIŁoŚĆ czy ZŁOTOPOLSkich
            cieszyli sie ze maja lepszy gust od fanow seriali wezezuelskich :-)
    • Gość: Edyta Re: Radio FLASH - kolejne nowości z Radia 94. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 08:28
      Słucham sobie własnie sobotniej "Antykoncepcji" w Radiu FLASH i mam wrażenie,
      że ona nie na żywo a z "puszki".
    • Gość: proROCK ROCK RADIO FLASH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:41
      taaa..... FLASH po prostu stało się filią stacji warszawskiej.... szkoda - bo
      przecież mogło to być świetne radio regionalne należące do sieci.... tak jak to
      było z siecią ROCK RADIA. Niektóre audycje były wspólne (NU-tone - DJ'a Anzelmo,
      MAKAKOFONIA - Makaka, PO ZMROCKU - O.Bejm czy audycja A.Rojka), niektóre -
      regionalne (audycja Piotrka lub M. Babko). Przecież Zegler prowadził ROCK LISTĘ
      w ROCK RADIU - teraz robi to samo w ANTYRADIU; może by tak na ten grunt
      przenieść pozostałe audycje z RR ?? Chyba nie pozostaje nic innego jak tylko
      czekanie. A przecież Sląsk pod względem rmuzycznym jest regionem znacznie
      bardziej rockowo metalowym niż klubowa W-wa.

P.S. pozdro dla wszystkich KOMANDOSÓW z RR :)
      • Gość: ŁukaSz Re: ROCK RADIO FLASH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:02
        Makak jest także na antenie Radia 94 - jak na razie. Ale może wkrótce pojawi
        się także na Śląsku ze swoim programem. Bądźmy dobrej myśli. ;-).
        • Gość: rockin Re: ROCK RADIO FLASH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:00
          wracamy do gadki o antyradiu natchnal mnie artykul w przegladzie wlasnie
          zalaczylem antyradio a moze to i fajna stacja tylko za malo sponatniczna malo
          audycji radio gra sama muze od polnocy w weekendy az do 10 rano a tyle fajnych
          programow mozna dac w nocy kiedy najfajniej sie radia slucha ale pewnie szkoda
          im kasy na ludzi ktorzy mogli by tam siedziec a teraz danzig

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka