18.03.05, 19:25
Czy są tu może jacyś zwolennicy tej "muzyki"?Jeżeli są to prosiłbym o
opowiedzenie mi co jest w tej "muzyce" co odróżnia ją od dżwięków właczonej
pralki cvzy lodówki.Ja osobiscie wolałbym słuchać własnej lodówki,niż tego co
jest nadawane w Trójce między 23 a 24.Ale może się nie znam?Może nie wiem co
dobre?W każdym razie osobiście nigdy nie spotkałem kogoś komu by się ten cały
chillout podobał.A może po prsotu zwolennicy tej muzyki się tak dobzre
ukrywają?A może ich po prsotu nie ma wcale(bądź jest ich znikomy
procent).Osobiście myślę,że to drugie stwierdzenie jest bliższe prawdy.
Czemu zatem w godzinach 23-24 ,a wiec w czasie gdy wiekszosc osób kładzie
sie spać i chciałoby jescze przedsnem posłuchac czegoś ciekawego,jeśtesmy
katowani rzempoleniem jakiś chilloutowców?Osobiscie w tym czasie właczam
Radio Zet-bo co by nie mówic to wolę przed snem posłuchac wielkich
przebojów,niż dźwięków jakie wydaje lodówka.
Obserwuj wątek
    • Gość: chilliiiii Re: Chillout IP: 217.153.84.* 19.03.05, 16:57
      W jedym z ostatnich numerów polityki możesz poczytać o chilout'cie... Nie wiem co grają na trójce... Ale najbardziej zbliżoną do 'chiloutu' muzykę graj warszawskie Radio PiN i katowickie NRJ FM.
    • xxx131 Re: Chillout 19.03.05, 18:24
      Mi sie podoba.
      Na poczatku tez niemoglem sie przekonac.
      • Gość: piotr Re: Chillout IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:38
        oosobiście uważam że lepiej by było gdyby wszystkie audycje zaczynajace sie o
        24:00 zaczynały sie godz. wczesniej,bo jesli w trojce w ciągu dnia nie ma
        miejsca na dobrą muzę to przynajmniej powinni zaczynać wcześniej grać to na co
        czekają starzy trójkowicze którzy chcą słuchać dobrego słowa i muzyki a nie
        bełkoty zetko-ermfo-eskowych paylis . Pozdrawiam
        • Gość: divad Re: Chillout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 01:19
          mistrzu, przejrzyj sobie co puszcza Szydłowska w chillout cafe a nastepnie porownaj sobie to z plejlista zetki czy innego tego typu radia. a nastepnie POMYSL, ZASTANOW SIE, generalnie uzyj swojego rozumu. wniosek bedzie taki ze takiej muzyki po prostu w owych rozglosniach nie uraczysz. to jest taki wniosek czysto analityczny. drugi wniosek moj dotyczy juz autora watku - mnie osobiscie dojscie do zrozumienia nowoczesnej muzyki elektronicznej zajelo bez mala 6 lat (mam na mysli nowa muzyke elektroniczna, nie jakies techno bo roznica jest diametralna). gdybys zdolal poswiecic 6 lat na probe zrozumienia nowoczesnych brzmien elektronicznych to sadze ze po tym okresie uwielbialbys muzyke ktora uslyszysz w poniedzialki i srody miedzy 23:00 a polnoca (bo audycje Niedzwiedzkiego sa czsto zenujace). ale z twojego postu wnioskuje ze nie ma na to szans bo nie jestes otwarty na NOWE. rozumiem ze pozostales na gitarach a la lata 70te (lub czyms starym generalnie) i szanuje to. de gustibus... wiec prosze uszanuj tez gusta innych, w tym moje. a jesli nie odrozniasz chilloutu od lodowki to proponuje wybrac sie do lazienki i umyc uszy. milego sluchania Szydlowskiej wieczorowa pora! polecam, gra najlepsza muzyke w polskim eterze! troche otwartosci zycze na przyszlosc.
          • Gość: Robercik Re: Chillout IP: *.chello.pl 22.03.05, 09:08
            Ok, ale Ty też nie rób z Szydłowskiej specjalistki od czilautu, ktora ona
            pewnością nie jest!
          • bragiel Re: Chillout 22.03.05, 10:55
            Gość portalu: divad napisał(a):

> mistrzu, przejrzyj sobie co puszcza Szydłowska w chillout cafe a nastepnie
            poro
            > wnaj sobie to z plejlista zetki czy innego tego typu radia. a nastepnie
            POMYSL,
            > ZASTANOW SIE, generalnie uzyj swojego rozumu. wniosek bedzie taki ze takiej
            mu
            > zyki po prostu w owych rozglosniach nie uraczysz. to jest taki wniosek czysto
            a
            > nalityczny. drugi wniosek moj dotyczy juz autora watku - mnie osobiscie
            dojscie
            > do zrozumienia nowoczesnej muzyki elektronicznej zajelo bez mala 6 lat (mam
            na
            > mysli nowa muzyke elektroniczna, nie jakies techno bo roznica jest
            diametralna
            > ). gdybys zdolal poswiecic 6 lat na probe zrozumienia nowoczesnych brzmien
            elek
            > tronicznych to sadze ze po tym okresie uwielbialbys muzyke ktora uslyszysz w
            po
            > niedzialki i srody miedzy 23:00 a polnoca (bo audycje Niedzwiedzkiego sa
            czsto
            > zenujace). ale z twojego postu wnioskuje ze nie ma na to szans bo nie jestes
            ot
            > warty na NOWE. rozumiem ze pozostales na gitarach a la lata 70te (lub czyms
            sta
            > rym generalnie) i szanuje to. de gustibus... wiec prosze uszanuj tez gusta
            inny
            > ch, w tym moje. a jesli nie odrozniasz chilloutu od lodowki to proponuje
            wybrac
            > sie do lazienki i umyc uszy. milego sluchania Szydlowskiej wieczorowa pora!
            po
            > lecam, gra najlepsza muzyke w polskim eterze! troche otwartosci zycze na
            przysz
            > losc.
            W sumie masz rację-bo jeżeli o mni chodzi to jestem zamkniety na nowe
            brzmienia.I jest mi z tym dobrze.Uważam ,iż wszytko co wartościowe zostało juz
            nagrane -nic ciekawego juz nie zostanie nagrane.Dlaetego nigdy nie przekonam
            sie do tego całego chilloutu.Ale oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje-jezeli
            komus sie ten chillout podoba to jego prawo.Pozdrawiam.
            • Gość: Jacenty Re: Chillout IP: *.chello.pl 24.03.05, 19:35
              Dzięki Ci o Panie!
    • Gość: Marian Re: Chillout IP: *.chello.pl 19.03.05, 21:44
      Nie chce mi się tłumaczyć, ale ty z pewnością jesteś ograniczony :-)))
      • Gość: alka Re: Chillout IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 22:15
        Nie tylko ograniczony ile zauroczony swoim czasem. Wyobraź sobie Rzym za J.
        Cezara czy Nrona- był piękny. Ale gdyby nie barbarzyńcy...? byłby Watykan ze
        swoimi arcydziełami...? moze... ale tego nikt nie wie.
        I tak np. jazz był muzyką plebsu, a dziś...
        Nie zamykaj się w tym co znasz i lubisz.
    • jureek Re: Chillout 20.03.05, 15:05
      Rozumiem, że nie lubisz tego rodzaju muzyki. Twoje prawo. Ja lubię. Moje prawo.
      Chillout masz w Trójce trochę ponad godzinę dziennie, Ty chciałbyś, żeby nie
      było go wcale. A na to się nie zgadzam. Słuchacze powinni mieć możliwość
      wyboru, a nie tylko plejlista taka sama wszędzie.
      Jura
      • Gość: Nicky Re: Chillout IP: *.org 21.03.05, 17:01
        Ja uwielbiam chill out.

Do autora postu - na jakiej zasadzie wysuwasz wniosek,że chill out'u słucha
        znikomy procent społeczeństwa?Może przeprowadziłeś ankietę,a może jesteś
        jasnowidzem?Więc jeszcze uprzejmie proszę o brak takich pochopnych komentarzy.
    • Gość: robertmar1 Re: Chillout IP: *.zamosc.mm.pl 25.03.05, 22:58
      A ja właśnie wtedy wychodzę do kuchni, piję herbatkę i słucham własnej
      lodówki :)
      • Gość: ywa Re: Chillout IP: *.acn.waw.pl 26.03.05, 22:24
        Bragiel to jakaś smutna postać kontestująca wszystko co nowe. To taki typ rodem
        z PRL-u. W swoim bagienku jest dobrze. Każda nowość to zamach......
    • tekisk Re: Chillout 27.03.05, 10:32
      Kiedyś , nieco przeszkadzał mi głos A . Szydłowskiej .
      Teraz już się przyzwyczaiłam i lubię muzykę , którą prezentuje w Trójce .
      Marek Niedźwiecki to klasyka Trójki - Superprezenter .
    • Gość: Tox|c Re: Chillout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 21:36
      www.toxic-room-station.is.dreaming.org

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka