Gość: OlkuS Dark funeral i bulwersacje na temat ów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.06, 21:06 Dark Funeral to znana kapela i jeśli rusza w trasę to nei dziwie się, że zapraszają ich różne kluby. Przecież wiadomo, że w przemyśle muzcznym chodzi o pieniądze- satanizm nie ma tu nic do rzeczy. Czasy, keidy takei zepsoły były groźne minęły juz dawno, a morderstwa zdarzaja sie nei z powodu satanizmu, tylko skrzywionej psychiki. Jak tkoś jest jebnięty, to nie musi sluchać Dark funeral by komuś zrobić krzywdę. Sam slucham takiej muzyki od prawie 4 lat i nijak to na mnie nie wplyneło. W Polsce mamy ku.. wolność slowa i takie zespoły jak Dark funeral maja konstytucyjne prawo by móc legalnie koncertować. Tylko prezydent i jego popie..ni "sojusznicy" pokroju Rydzyka sprawiaja ,że Polska powoli staje się państwem religijnym. Pie..ie sie, mohery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Riechert zapszanstwo i obluda IP: *.pools.arcor-ip.net 13.02.06, 21:10 ... A "Harry Potter" to tez diabel! Brak mi slow, ze zgroza obserwuje umacnianie sie politycznej pozycji kosciola katolickiego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: zapszanstwo i obluda IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:41 No tak, w końcu ojcem Harry'ego był nijaki "Rogacz" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King banda idiotów IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 21:18 oto czego doczekaliśmy się od władzy - kompromitacja na całej eurpoejskiej arenie. Jaki zespół będzie mieć zamiar przyjechać do polski w przyszłości?? ŻADEN po prostu po raz kolejny potwierdza się fakt, że żyjemy w kraju fanatyków i ignorantów. W sumie czego można się spodziewać po kraju, w którym władzę sprawuje PiS(da) wraz z niejakim rzydzykiem. Mam tylko nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i niejaki pan orzechowski i pan nowak... ujmę to tak kłopoty chodzą po ludziach - mam nadzieję, że w tym wypadku odbędzie się to dosłownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King :[ IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 21:22 ku.., pie..ni zawszańcy i popierdółki. idźcie się pomodlić bo tylko do tego się nadajecie. pluje na was i zachęcam innych do podobnej postawy, ale żeby wyborcza, ech... widać trafił swój sku..el na swego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King nie mogłem się powstrzymać IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 21:23 ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: nie mogłem się powstrzymać IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:46 ^_^ Spokojnie. O Karmazynowy Królu. "Tocuhed by the Crimson King..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zirytowany, ale... Co to za głupoty piszą !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 13.02.06, 21:40 Co z wolnością słowa, co z wolnością obywatelską? Ten i poprzedzający ten temat (czyli ten, w którym wybuchły kontrowersje) są stekiem głupot i beznadziei wywodzącej się tym razem z Gazety Wyborczej!! Jestem chrześcijaninem i nie satanistą, tylko słyszałem kilka utworów owych zespołów (nie jestem ich fanem) ale muzykiem, co prawda nie tego typu i gatunku, ale jednak... Po pierwsze sam grałem nie raz w klubie Dekompresja i co prawda wiem, że łapczywie rzucają się na pieniądze, ale kto w tym kraju tak nie robi? Oni głównie organizują tylko miejsce koncertu! Pieniądze i tak nie są z tego wielkie, bo za organizację innego koncertu mają podobne zyski! W tekście pojawia się tam stwierdzenie, że media mają wielką siłę przekazu (w sensie, że koncert namawia do satanizmu) a czy to nie jest tak, że GW namawia wszystkich do łamania praw obywatelskich, które są podstawią w każdym społeczeństwie?!?!?!?! Co to za bzdury są... Tego typu koncerty przeznaczone są dla zawężonego grona odbiorców i każdy powinien być tego świadom, zwykły obywatel nawet nie zasięgnie takich płyt na dłużej, bo nie spodoba mu się dynamizm w muzyce i będzie liczył na coś spokojniejszego. Co do tekstów, antychrześcijańskich, to radzę przesłuchać słów w utworach, które zamiast bycia śpiewanymi są raczej wymawiane technika zwaną "growl" (z ang. ryczeć)! Biorąc jeszcze pod uwagę fakt, że słowa są w obcym języku, większość nawet najbardziej przywiązanych fanów i tak nie jest świadoma, tego, o czym "śpiewa" wokalista!!! Pomijając te fakty, to słowa utworów, jeśli nawet wyczytane, nie powinny (i najczęściej) nie są interpretowane wprost! Jest do zawsze metaforyczna treść, której sens i znaczenie zależy głównie od odbiorcy! Tym aktem Polska znów ośmieszyła się na tle całej Europy (jak nie Świata). Gratuluję bezmózgim prowokatorom (głównie autorowi artykułów) z GW, i polecam chociażby na przyszłość bardziej wnikliwe zainteresowanie się muzyką i zespołem, niż tylko przeczytaniem nazwy, dowiedzeniem się, jaki to gatunek muzyki i pokuszeniem się o zajrzenie na stronę internetową zespołu!!!!!!!!!! Ośmieszenie Polski nie wynika z tego, że, jako, że jest krajem (i w teorii też narodem) chrześcijańskim dała znak tego, że nie chce propagować na terenie kraju satanizmu! Po pierwsze odwołanie trasy koncertowej w dwóch miejscach, nawet w jednym kraju jest bardzo kłopotliwe dla zespołu, szczególnie, ze zostało to napewno (albo powinno zostać) zawarte w kontrakcie, w którym zespół, jak i organizatorzy zostali zobowiązani do wykonania swoich zadań. Co oznacza, mówiąc, wprost, że to Pan Mirosław Orzechowski bezprawnie zerwał umowę, do której zostali zobowiązani zespół i promotor / organizator! Jakim prawem? Na zakończenie artykułu pierwszego, posłanka Małgorzata Bartyzel ubolewa nad losem tego koncertu. Pisze, że w takim przypadku nie jest do dokładnie opisane normami prawnymi, wiec nie Macie prawa naruszać praw obywatelskich, które tyczą się każdego obywatela! Jeśli tak dalej pójdzie to zamkniecie całą łódzką scenę kulturalno-muzyczną, która i tak kuleje, ale jednak się rozwija... Życzę powodzenia w dalszych bezmyślnych idiotyzmach, do których nieubłaganie i nieustępliwie dążycie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: Co to za głupoty piszą !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rainbownet.pl 24.02.06, 23:31 I pod tym się podpiszę... a miało byc tak piękinie, dla nas, Łodzian. Miało być miło i tolerancyjnie. A wyszło jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniac Polska Iranem Europy. IP: *.mi.gov.pl 14.02.06, 09:59 Katolicka ciemnota górą. A GW z Rydzykiem. Brawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark fanka dark funeral IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.02.06, 17:24 dlaczego rydzy orzechowski i ten brukowiec ingeruja w nasze zycie prywatne to moja sprawa czego slucham. to wy robicie ze mnie satanistke a bylam chrzescijanka{bylam} do czasu tej afery ktora wywolaliscie bez powodu i to ma byc wolny kraj !!!!!!!!!!!!! wy kretyni ten zespol widzialam na zywo i sa super mili, grzeczni i uprzejmi co z pewnoscia mija sie z cechami rydzyka i orzechowskiego a tak a propo to oni koncertuja w Ameryce Pld a tam wiara w Jezusa jest ogromna i nikt nie odwoluje koncertow. widze ze po Gorgoroth nic sie nie zmienilo dalej zacofanie chyba ze ci panowie o ktorych mowie wezma sie za lopaty i zaczna uczciwie pracowac a nie zajmowac sie glupotami. mam nadzieje ze sploniecie w ogniu LUCYFERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARKMEN satanistyczny zespol IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.02.06, 17:38 NIECH ZYJE SZATAN, SATANISCI I UKOCHANY DARK FUNERAL a rydzyk i inne gnoje jak zdechna niech sie smaza w piekle . AVE SATAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Magnus zgroza! IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 14.02.06, 18:10 To istne kurestwo ,że nie pozwala się na występ Dark Funeral!,gdzie sie podziała ta nasza wolność? Czy znów mają nam mówić czego mamy słuchac a czego nie? Nikt przecież nie zmusza do pójścia na koncert czy słuchania DF pożwólcie nam samym wybrać czy checmy czy nie. Co by było gdyby do władzy doszedł ktoś kto nie lubi chrześcijańskiego pitolenia i zabronił wystepu Arki Noego i innych bzetów gyż urażało by to jego odczucia ? Wtedy napewno podniósł by sie alarm o prześladowania!Komu do ku.. nędzy przeszkadza taki koncert?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fak Dark Funeral vs walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:25 to walentynki Kaczorowi i rydzowi nie przeszkadzają ale grupka niegroźnych satanistów grających całkiem przystępnom muzyczkę tak?? czegoś nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkfanka koncert IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.02.06, 21:32 co to ku.. sredniowiecze jest ze pie..ny rydzyk i kosciol ma wladze precz z tym nie chcemy takiej wolnosci ale chcemy koncertu Dark Funeral. rydzyk i durni politycy znowu osmieszyli nas przed cywilizowanym swiatem (pisze znowu bo juz tak bylo z Gorgoroth)a ten zawszony brukowiec zamiast stac po stronie obywateli stoi po stronie rydzyka teraz to macie przesrane namawiam wszystkich aby nie kupowali tego brukowca bo same bzdury pisza. zycze wam bankructwa i wielkiego kopa od zycia nieudacznicy aby was sumienie zagryzlo i pieklo pochlonelo ohydny brukowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocalypse Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.02.06, 22:00 moze ten zapchlony dziennikarz pokaze sie ludziom ktorych skrzywdzil ale raczej sadze ze jest tchorzem i sie boi slusznie bo powinien miec wyrzuty sumienia ze zrobil cos tak odrazajacego jest morderca ludzi ktorych pozbawil koncertu ulubionego zespolu. ty polglowku osmieszyles nas przed swiatem i Szwedami naszymi sasiadami {bo to szwedzki zespol}mam nadzieje ze skonczyla sie kariera tego dziennikarza od siedmiu bolesci. ja nie slucham rydzykolandu popaprancu. nie zycze sobie tez wystepu hip-hopowych nudziarzy bo uznaje to tez za obraze moich uczuc satanistycznych. bylem katolikiem ale wszystko jest do czasu odkad kosciol lamie moja wolnosc to ja sie tego wyrzekam mam nadzieje ze ten kowalczyk czy jak mu tam bedzie mial wyrzuty sumienia ktore nie dadza mu zyc a wtedy spalisz sie w ogniach piekielnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KISS MY ODBYT DEWOTY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 01:52 Nigdy nie sluchalem takiej muzy, ale to co odjebala gazeta i wszystkie cioty z nia zwiazane to jest przegiecie! Wy tu gadacie o sektach, antychrystach, satanistach, smerfach i krolewnie sniezce, ze sa zli i w ogole, a sami jestescie moherowymi sekciarzami! Dewoty spod skrzydel ksiezunia rydza- wyśmigłego!! Puknijcie sie w wasze puste lebki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro/Soulless/ TRASA DARKFUNERAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:17 Tutaj jest link to rozpiski trasy naszych zakazanych ulubieńców www.regainrecords.com/?go=tours No i jak Polska wygląda na tle całej Europy z tymi wielkimi czerownymi literami napisu 'CANCELLED'??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de_sejm Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.02.06, 22:06 rychu na bambus!!!!!!!! ja tam tego nie slucham ale jak ludzie lubia i czekaja na koncert rok a pozniej to odwołują to rysiek sie zastranów co ty robisz. i sam jestes satanista. czy to obowiazek wierzyc w dżizasa? niekotorzy maja inne wyznanie nie zmienisz tego palancie. je..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateuszes Re: Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 22:19 Tak jak już tutaj większość powiedziała bycie katolikiem to nieobowiązek!!Z tego co wiem niekażdy który słucha takiej muzyki odrazu wyznaje szatana,odprawia rytuały i tego typu sprawy.Własnie większość ludzi chodzi na koncerty poto aby posłuchać ulubionej muzyki spotakć się z przyjaciółmi i porozmawiać.Ludzie przecież istnieje wolność słowa.To w takim razie Wiśniewskiego powinni zabronić za to że ma czerwone włosy!! Odpowiedz Link Zgłoś
bcsejtan PETYCJA 16.02.06, 00:01 Jesli chcemy cos zdziałać to zadziałajmy tu, może sie uda, zwłaszcza że to wytwórnia tez jest odpowiedzialna za to, przestraszyli sie i dali dupy. Wpisujcie sie, z gazeta nie ma co gadać bo i tak nas nikt nie czyta. www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1214 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.02.06, 08:38 Moim zdaniem to jest poprostu smieszne...co sie dzieje w tym kraju?gdzie media...kosciol..politycy...moga robic sobie co chca...gdzie ograniczone sa prawa zwyklych ludzi...przeciez Polska to byl wolny kraj i kazdy kto chcial mogl sluchac tego czego chcial...mogl miec swe wlasne poglady...przynajmniej tak mi sie zdawalo do tej pory...niestety bylam w bledzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Satanistyczny zespół odwołuje koncerty IP: *.umed.lodz.pl 16.02.06, 13:14 i to sie nazywa wolnością słowa??? przy obecnej władzy jest jej coraz mniej!!!!!11111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <>< re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:38 Naprawdę żal mi was wszystkich. Sredecznie wam współczuję. Musicie być bardzo nieszczęśliwi więc pomodlę się za Was. Odpowiedz Link Zgłoś
bcsejtan Fight till Death 16.02.06, 21:08 Pomódlmy sie wszyscy... uwaga.. trzy cztery... Żeby odbył sie koncert Dark Funerala w Dekompresjiiiii... I żeby Behemoth odwiedził łódź podczas wiosennej trasy koncertowej po Polsceeeee A tak serio to: Niestety trasa Behemotha po Polsce przewidziana na kwiecień/ maj ominie Łódź... Czy to nie symptomatyczne... Mozecie sobie sprawdzic... www.behemoth.pl I zamiast tu wrzeszczec na katoli którzy i tak tego nie czytają lepiej podpisujcie petycje do Massive Music za koncertem Dark Funeral, może cos zdziałamy... www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1214 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mornmeril Re: re IP: *.rainbownet.pl 25.02.06, 00:01 Panie, daj zdrowie, bo na rozum za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Odwołanie koncertu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:30 Napewno jesteście z siebie dumni...do twarzy wam w moherowych beretach panie i panowie dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca "satanistyczny" koncert 12.03.06, 05:36 Gazeto, ty w moherowym berecie ???????????????????????? jak to ??? jak moglas, po prostu takie świństwo zrobić. gdzie twoja tolerancja, poszanowanie dla innych poglądów, po prostu się w pale nie miesci. od `89 roku kiedy cie poznalem, nie zachowalas sie tak po "naszodziennikowemu" wstyd mi za ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt BZDURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:26 Aż niemożliwe,ze mozna zyć w takim kraju ! wszyscy w Polce powołują sie na tolerancję,a jak przychodzi co do czego potrafia nie dopuscic do koncertu zespolu,który im się nie podoba.Sam osobiscie slucham Dark Funerala i nie nosze żadnych odwróconych krzyży.Pozatym - w Polsce gralo wiele satanistycznych zespolów - z Cannibal Corpse na czele,zas przy CCorpse Dark Funeral to grzeczne dzieci !Nic dziwnego ze ludzie opuszczaja kraj,w przyszlosci sam to planuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozar Re: BZDURA IP: *.smrw.lodz.pl 07.08.06, 01:25 Tu się zawiodłem. Liczyłem że Gazeta będzie obiektywna i nie podąży tokiem myślenia pana Urzędasa. Brzydzę się Łodzią i lubię ją jedynie za to że mieszka tu dużo ludzi. Decyzja urzędu jest całkiem idiotyczna i bezpodstawna, przecież kultura to ogólny dorobek ludzkości, a nie "niektóre aspekty" wybrane przez bandę ograniczonych zacofańców. DF lubię i gdyby koncert był, poszdłbym na bank... Odpowiedz Link Zgłoś