Gość: kaska Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:47 rece mi opadly, cenzura juz sie zbliza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:50 nie wiem, czy zwróciliście uwagę, jak wielu ludzi na forach pisze "to tylko fikcja". a skąd, do cholery, wiecie? może tak było w rzeczywistości? to jest kwestia wiary. i tego sie właśnie KK boi - bo Polacy (95% społeczeństwa (sic!)) nie do końca wierzą... a to by zmusiło tą (nie-)wierzącą większość do myślenia i samodzielnego stawiania pytań (np. skąd się wziął Szatan w idealnym świecie stworzonym przez Boga...) co to jest Graal? naczynie z krwią Jezusa... ale z tekstu nie wynika, że ma to być wiadro, kubek, filizanka. równie dobrze tym naczyniem może być MACICA (problem z interpretacją natchnionych tekstów) i takiego myślenia (i utraty wyznawców) boi się KK* *ja uważam, że lepiej 100 tys. wierzących, niż 30 mln "wierzących" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: 134.243.218.* 18.05.06, 13:43 Ciekawy jestem co by sie dzialo gdyby podobny film zrobiono na temat wiary judaistycznej.Prezydent, Amerykanski Kongres, Liga antydefamacyjna zrobilaby taki gewalt ze film na pewno by byl zdjety. Pamietamy tez ze film ten zrobil Hollywood, i wiemy kto tam rzadzi. Zawsze lubia zamieszac jak sie da. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: 80.50.74.* 18.05.06, 17:19 co by było gdyby... jakby kaczka miala jajka to by była kogutem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys a gdzie Ty masz graala w Biblii :))))))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.06, 17:36 Przecież Kod to jest właśnie sieczka dla domorosłych antyklerykałów którzy dostają orgazmu przy każdym zdaniu przeciwko kk. Tam nic nie trzyma się kupy. Ty naprawdę wierzysz, że Merowingowie byli potomkami Jezusa Chrystusa? (na temat którego notabene nie ma żadnych niezaleznych od NT faktów potwierdzających jego istnienie) Nie zachowuj się jak Amerykanie, którzy nawet palcem na mapie nie potrafią pokazać z którym państwem tocza wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony ludzik Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.aster.pl 18.05.06, 12:51 A skąd ci senatorowie wiedzą co jest prawdą,a co kłamstwem? I która religia jest prawdziwa, skoro jest ich aż 10000 (dziesięć tysięcy), a tylko 17% ludzkości wyznaje polską religię. Więc niby co? 83% ludzkości pójdzie do piekła? Chyba, że do piekła polskiego. Moherowy Beret, Bender, Rydzyk, Giertych, itd. itp.- oto Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.udn.pl 18.05.06, 12:53 jakim prawem ktokolwiek moze mi zabronic w wolnym kraju ogladania tego czy innego filmu,nie wybieralam sie na ten film ale teraz pojde do kina,zeby go obejrzec,albo zdobede kopie nielegalnie,i tak sie to ma do jakich kolwiek planowanych zakazow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:53 Miałem nie iść na ten film, ale chyba z przekory pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Ryszka i Bender: czekamy na was w Tworkach IP: *.autocom.pl 18.05.06, 12:53 sale już gotowe, sanitariusze aż się rwą kto zrobi wam pierwszą lewatywę. Profesor już czeka na wszczepienie wam implanów mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Pojde na to na zlosc tym debilom:-D 18.05.06, 12:57 Pojde na to na zlosc tym debilom;-) Matko boska, bardziej papiescy od papieza:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pika Re: Pojde na to na zlosc tym debilom:-D IP: *.hsd1.ar.comcast.net 18.05.06, 14:53 Nie idz aby im zrobic na zlosc. Nie warto. Nie warto tez wydawac kasy na kino. Ten film i ksiazka to zwykle komercyjne produkty a nie wytwory kultury ludzkiej. Mistrzowsko wypromowane, odczlowieczajace kawalki masowej papki. Nie chodzi mi tu o sama fabule tych produktow czy sposob przedstawiania kosciola ale fakt, ze zostaly stworzone na bardzo niskim poziomie intelektualno-artystycznym i podaja wszystko tak dosadnie aby moglo trafic do najmniej skomplikowanych odbiorcow. Pamietacie Irlandzki film "Ksiadz" o ksiedzu homoseksualiscie w latach 90-tych? Tez wtedy katolicy protestowali i spiewali "Boze cos Polske" pod kinami. Ale to byl film oparty na swietnym aktorstwie, pokazujacy glebie czlowieczenstwa i dajacy do myslenia. I znowu nie chodzi mi o sama fabule i wartosci jakie ten film podaje ale o jego poziom artystyczny. Mamy tak malo czasu i zycie jest krotkie. Czy nie warto spedzic je rozwijajac sie jako ludzie a nie tkwiac w konsumenckim marazmie? Nie idzcie "Kod". A swoja droga, zgadzam sie z innymi na forum ze to totalny debilizm ze strony LPR i PIS robic taka promocje temu filmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonardo Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.essystem.com.pl 18.05.06, 12:57 No pewnie! w kinie powinny byc tylko filmy o Papieżu Polaku, wszystkie inne należy ściągnąć z ekranów :D ja wyjezdzam...życie w tym kraju nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 12:58 Bez przesady.Pis nie docenia katolikow i sadzi, ze oni potrzebuja ochrony wysyPISka.70 lat komunizmu nie bylo w stanie odwiesc nas od wiary.Pare przyglupow jest jednak zdania, ze jednym filmem mozna z Polakow zrobic ateistow.Nie jestesmy w Iranie.Ajatollachy na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaiaa Musztarda po obiedzie 18.05.06, 12:58 Trzeba było zakazać rozpowszechniania książki, kościół nie popisał się w tym przypadku refleksem :))))) Proponuję dopisać na bilboardach "film potępiany przez PiS i LPR" - kina popekają w szwach :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 KK nie wierzy juz opiece trzech Bogow, skoro tak 18.05.06, 13:04 drzy przed 90-minutowym filmem. A na powaznie, skoro katolicy wszelkie glupstwa przyjmuja powaznie, ze az w nie wierza, to i w metne "prawdy" "Kodu" sa w stanie uwierzyc. Latwowiernosc owieczek, brutalnie wykorzystywana, przez 2000 lat, przez Kosciol Katolicki, tym razem podetnie jemu fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msr78 'matrix' nielegalny! IP: 83.70.146.* 18.05.06, 13:05 a co z 'Matrixem' braci Wachowskich?! tam dopiero przedstawiono zaklamany obraz swiata! zdelegalizowac go! zniszczyc wszystkie dostepne kopie! miesza ludzia w glowach! a moze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a niech zabraniają, ściągnie sie na p2p IP: 213.17.140.* 18.05.06, 13:05 i tak sie obejrzy Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: niech zabraniają, ściągnie sie na p2p 18.05.06, 13:27 juz jest ale kinowka, mysle ze wkrotce bedzie dvdrip Odpowiedz Link Zgłoś
turtlemock Bender i ten drugi - spryciarze :) 18.05.06, 14:27 Patrzcie moi mili co się dzieje - ale się wszyscy wkręcają. Osobiście nie wierzę, że ktoś może byc takim idiotą na jakich wyglądają dwaj nadmienieni senatorowie. Stąd moja śmiała teza: pan Ryszka i pan Bender są piątą kolumną w rządzącej koalicji. Tak naprawdę należa do wszystkim znanego Złowrogiego Układu, który za wszelką cenę chce skompromitować ideę IV RP, odnowy moralnej, etc. Niby się podkładają, robią z siebie idiotów - a traci nasz ukochany Wódz i Radio. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Proponuje dopisac na okladce ze jest to S/F 18.05.06, 13:06 "jest to dzieło fabularne, fikcyjne, a wszelkie podobieństwa z rzeczywistością są przypadkowe" - tak powinna wygladac pierwsza strona nowego testamentu:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur_m7110 Obłęd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:07 Jak to czytam o dwóch "nawiedzonych" to mam nieodparte wrażenie że suma ich IQ oscyluje w granicach zera. Nawet nie wiadomo czy przeczytali książkę ( moim zdaniem nudna i naciągana, niekonsekwenta w wielu miesjcach )ale podejrzewam że nie przeczytali, pewnie ograniczyli się do wysłuchania radia mariola. A teraz bredzą w nadzieji że ojciec dyrektor pogłaszcze po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Obłęd IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 18.05.06, 14:54 > Jak to czytam o dwóch "nawiedzonych" to mam nieodparte wrażenie że suma ich IQ > oscyluje w granicach zera. Arturze, czemu zakładasz, że któryś z nich ma IQ dodatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 13:09 Zgorszy sie tylko idiota. Książka jest słabiutka, film pewnie nie lepszy - kto ma wiarę, to i tak ja będzie miał, a kto wątpi - nadal będzie wątpił. Wiadomo wszystkim, ze Kościół jest ogromną siłą polityczną, więc po co te cyrki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@sc Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:09 Nie obrażaj idiotów, kurna skąd biora sie tacy ludzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
maqoofka Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 14:24 wykluwają się...... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 13:10 Na razie rzad za co sie nie wzial to, delikatnie mowiac, skopal, a tu prosze jaka niespodzianka - z gniota (opinia krytykow) zrobia hicior!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 13:10 A w obecnej sytuacji politycznej, to tylko reklama dla tego filmu! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 13:10 I jeszcze smurfy zakazac, bo to masony so panie.... Odpowiedz Link Zgłoś
evivalarte Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 13:24 A takze "Sierotki Marysi i siedmiu krasnoludków", bajek Andersena, Muminków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: Zakazac PiS-u i LPR-u IP: *.lns6-c12.dsl.pol.co.uk 18.05.06, 13:12 Jak dlugo jeszcze ktos bedzie za mnie decydowal co mam ogladac, robic, w co wierzyc... Tym bardziej smutne, ze ci co to robia to itelektualne dna. A jesli mam w nosie chrzescijanstwo i Papiezy i caly katolicko-narodowy cyrk to co? Wiezienie? Katolickim terrorystom mowimy nie. Pojde na ten film chociaz to prawdopodobnie zwykle gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: Zakazac PiS-u i LPR-u IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 18.05.06, 13:58 cholera ja też pójdę i z tego samego powodu. Co za pisowski mendy. Czysta komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Co to za Bóg? Co to za PiiS? 18.05.06, 13:12 Co to za Bóg którego można obrazić byle holyłódzką produkcją? I od kiedy PiS tak zawzięcie broni nienaruszalności Konstytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: kiedy film o udziale adasia w historii koscio 18.05.06, 13:17 O co Ci dziecko drogie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 barbara444.. jesteś porzuconą kochanką? 18.05.06, 13:28 czy masz okres?.. co ma Michnik wspólnego z dzisiejszym tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 co ma michnik z tym wspolnego 18.05.06, 13:47 An oppressively talky film that isn't exactly dull, but comes as close to it as one could imagine with such provocative material. just like GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy [...] IP: *.visp.energis.pl 18.05.06, 13:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 barbara444.. opierasz sie na kłamliwych reportarz 18.05.06, 14:08 .. prawda chyba jest inna.. ty kochasz Adasia!... szlag cie trafia,że nie chce cie..ten...tego!.. najbardziej mściwe są porzucone babska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Co to za Bóg? Co to za PiiS? IP: 194.146.216.* 18.05.06, 13:18 i od to kiedy katolicyzm jest oficjalną ideologią państwa polskiego? Nie życzę sobie żadnej indoktrynacji kościelnej w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Zakazac PiS-u i LPR-u IP: *.lns6-c12.dsl.pol.co.uk 18.05.06, 13:16 Co mozna napisac...? Chyba parafrazujac Burse; Mam w dupie ten katolicki cyrk Odpowiedz Link Zgłoś