Dodaj do ulubionych

Spadochroniarze Witkacego

IP: *.dsl.club-internet.fr 28.07.06, 19:20
Dumny jestem z tego teatru. I ten tekst tez mi sie calkiem podoba;)
Obserwuj wątek
    • Gość: teatrolub Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.pl / *.pronets.pl 28.07.06, 20:32
      Domyślam się, że sukces tego teatralnego fenomenu polega m.in. na tym, że NIE
      JEST to jeszcze jeden TEATR PAŃSTWOWY, uległy wobec centralizmu
      niedemokratycznego, warszawskiego. Życzę Wam zatem, szalone postwitkacowate
      cepry spode Tater, cobyście wytrwali w swej dramatycznej (dramaturgicznej)
      niezależności od wszelkiego państwowego mecenatu czyli poddaństwa i pańszczyzny
      i niepokornie drążyli niezmierzone możliwości, jakie dają sceniczne deski.
      I niech duch łobody wielkiego Witkaca przyświeca Wam hen aż z Krainy Jego
      Wiecznych Łowów Teatralnych.
      • Gość: Mahatma Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.chello.pl 28.07.06, 21:38
        A w Teatrze Witkacego
        znowu nic nowego...
        Strasznie tam nic się nie dzieje.
        Świeżej krwi brakuje, zespół sam się zjadł.
        Szkoda. Witkaca szkoda.
    • Gość: Calderone Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.chomiczowka.net.pl 29.07.06, 11:50

ja też jestem dumny :)
    • pixelpainter www.gs-arts.nl ;a ja myslalam ze Amsterdam jest 30.07.06, 16:59
      Appendixem
    • Gość: Adam Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.autocom.pl 02.08.06, 10:06

SIC ET NON (tak i nie) - tak brzmi tytuł przepięknego spektaklu Dziuka sprzed
      20 lat.

Z zastrzykiem w postaci (Stachowicz, Smoczynski, Wysocki) to pani Derkaczew
      mocno przesadziła. Nie zagrzali miejsca w Zakopanem, nie stworzyli żadnej
      znaczącej kreacji. Pani redaktor pomyliła drugich "Młodych" czyli Adriannę
      Jerzmanowską, Andrzeja Bieniasa i Krzysztofa Wnuka. To oni stali się
      dla "Witkacego" zastrzykiem. Polecam książkę Barbary Świąder o tym teatrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka