Gość: witkacy IP: *.dsl.club-internet.fr 28.07.06, 19:20 Dumny jestem z tego teatru. I ten tekst tez mi sie calkiem podoba;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: teatrolub Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.pl / *.pronets.pl 28.07.06, 20:32 Domyślam się, że sukces tego teatralnego fenomenu polega m.in. na tym, że NIE JEST to jeszcze jeden TEATR PAŃSTWOWY, uległy wobec centralizmu niedemokratycznego, warszawskiego. Życzę Wam zatem, szalone postwitkacowate cepry spode Tater, cobyście wytrwali w swej dramatycznej (dramaturgicznej) niezależności od wszelkiego państwowego mecenatu czyli poddaństwa i pańszczyzny i niepokornie drążyli niezmierzone możliwości, jakie dają sceniczne deski. I niech duch łobody wielkiego Witkaca przyświeca Wam hen aż z Krainy Jego Wiecznych Łowów Teatralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mahatma Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.chello.pl 28.07.06, 21:38 A w Teatrze Witkacego znowu nic nowego... Strasznie tam nic się nie dzieje. Świeżej krwi brakuje, zespół sam się zjadł. Szkoda. Witkaca szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calderone Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.chomiczowka.net.pl 29.07.06, 11:50 ja też jestem dumny :) Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter www.gs-arts.nl ;a ja myslalam ze Amsterdam jest 30.07.06, 16:59 Appendixem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Spadochroniarze Witkacego IP: *.autocom.pl 02.08.06, 10:06 SIC ET NON (tak i nie) - tak brzmi tytuł przepięknego spektaklu Dziuka sprzed 20 lat. Z zastrzykiem w postaci (Stachowicz, Smoczynski, Wysocki) to pani Derkaczew mocno przesadziła. Nie zagrzali miejsca w Zakopanem, nie stworzyli żadnej znaczącej kreacji. Pani redaktor pomyliła drugich "Młodych" czyli Adriannę Jerzmanowską, Andrzeja Bieniasa i Krzysztofa Wnuka. To oni stali się dla "Witkacego" zastrzykiem. Polecam książkę Barbary Świąder o tym teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś