Dodaj do ulubionych

Dziś reportaż o Kaczkowskim

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 09:01
Witam,

W pamiętny czwartek, 20 marca miał być o 22:00 reportaż przygotowamy bodajże
przez Barbarę Marcinik, oczywiście "w temacie" jubileuszu Piotra
Kaczkowskiego. Został zdjęty "z powodu wojny" i zamiast tego był reportaż
wziązany z Irakiem i bodajże dziewczynką z tego kraju.
Ten zdjęty reportaż, jak wynika z mioch informacji, podobno ma być dzisiaj,
tj. 27 marca, o 22:00. Zapraszam. Po reportażu zawsze są "rozważania na
temat", nie mam pojęcia, jak będzie tym razem i co będzie potem, tj. jakie to
będą rozważania. Ale chyba warto sprawdzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 10:23
      czyżby wojna się już skończyła???
      j.
      PS
      jasne, że włączę radio!
      • Gość: Filip Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 11:45
        Wojenka jeszcze trwa, ale już nie jest w "prajmtajmie", bo po tygodniu już się
        trochę przejadła i nie ma powodu, aby robić sobie nią słuchalność ;-)
        Zresztą trzeba by zapytać "kąpetentnych".
    • Gość: Filip Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 14:05
      Uwaga, zmiana !!!!!!
      Właśnie się dowiedziałem, że rzeczony reportaż będzie nie dzisiaj (czwartek 27
      marca), ale we wtorek, 01 kwietnia 2003, w związku z obchodami urodzin Trójki.
      Może jednak jest jakaś iskierka, jakieś światełko w tunelu ...
      • Gość: Szaman Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.crowley.pl 27.03.03, 14:16
        Gość portalu: Filip napisał(a):

> Uwaga, zmiana !!!!!!
        > Właśnie się dowiedziałem, że rzeczony reportaż będzie
        nie dzisiaj (czwartek 27
        > marca), ale we wtorek, 01 kwietnia 2003, w związku z
        obchodami urodzin Trójki.
        > Może jednak jest jakaś iskierka, jakieś światełko w
        tunelu ...

Swiatelko? A co, szykuja sie zmiany w zarzadzie?
      • Gość: MArCello Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 14:49
        > Uwaga, zmiana !!!!!!
        > Właśnie się dowiedziałem, że rzeczony reportaż będzie nie dzisiaj (czwartek
        27
        > marca), ale we wtorek, 01 kwietnia 2003, w związku z obchodami urodzin Trójki.
        > Może jednak jest jakaś iskierka, jakieś światełko w tunelu ...

..byle nie Prima Aprilis...
        • viking73 Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim 27.03.03, 14:53
          Pewnie 1 kwietnia o trzeciej w nocy.
      • Gość: MArCello Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 15:02
        > ale we wtorek, 01 kwietnia 2003, w związku z obchodami urodzin Trójki.

...to ja już zakręcony jestem...to urodziny trUjki w kwietniu są, a nie
        jesienią...
        Może by tak obchodzić urodziny co tydzień, a wtedy nikt się nie przyczepi, że o
        nich zapomnieliśmy...taka mała rada na przyszłość dla jaśniepanów z derekcji...
        • Gość: Janusz Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: 217.153.90.* 27.03.03, 15:21
          Gość portalu: MArCello napisał(a):

> > ale we wtorek, 01 kwietnia 2003, w związku z obchodami urodzin Trójki.
          >
          > ...to ja już zakręcony jestem...to urodziny trUjki w kwietniu są, a nie
          > jesienią...
          > Może by tak obchodzić urodziny co tydzień, a wtedy nikt się nie przyczepi, że
          o
          >
          > nich zapomnieliśmy...taka mała rada na przyszłość dla jaśniepanów z
          derekcji...

a jeszcze bywają imieniny, imprezowe towarzystwo
    • Gość: Teresa Czy będzie reportaż o Kaczkowskim? IP: *.demo.pl 31.03.03, 22:27
      Może ktoś wie, czy będzie ten reportaż w czwartek 3-go kwietnia ?
      • Gość: bałagan Re: Czy będzie reportaż o Kaczkowskim? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 22:35
        Gość portalu: Teresa napisał(a):

> Może ktoś wie, czy będzie ten reportaż w czwartek 3-go kwietnia ?

Nie. 01 kwietnia 2003 r.
        • Gość: Teresa BAŁAGAN? IP: *.demo.pl 01.04.03, 00:38
          A może prima a prilis? Ja pytałam serio, chociaż może z okazji urodzin PR III?
          • Gość: bałagan Re: BAŁAGAN? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 09:33
            Gość portalu: Teresa napisał(a):

> A może prima a prilis? Ja pytałam serio, chociaż może z okazji urodzin PR III?

A ja odpowiadałem serio. Zresztą wystarczy włączyć radio (to dużo nie kosztuje)
            i się przekonać.
            A poza tym, to wyżej już ktoś napisał, że bedzie 01 kwietnia, prawda? Nie
            wszystko 01 kwietnia musi być żartem ...
            • Gość: Teresa Re: BAŁAGAN? IP: *.demo.pl 01.04.03, 16:29
              Gość portalu: bałagan napisał(a):

> Gość portalu: Teresa napisał(a):
              >
              > > A może prima a prilis? Ja pytałam serio, chociaż może z okazji urodzin PR
              > III?
              >
              > A ja odpowiadałem serio. Zresztą wystarczy włączyć radio (to dużo nie
              kosztuje)
              >
              > i się przekonać.
              > A poza tym, to wyżej już ktoś napisał, że bedzie 01 kwietnia, prawda? Nie
              > wszystko 01 kwietnia musi być żartem ...

Sorry, chyba Twój nick wprowadził mnie w błąd a może byłam trochę zmęczona i
              mało lotna.
              Pozdrawiam
    • Gość: martka Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.duna.pl 01.04.03, 22:48
      Właśnie słucham. Przepiękny, wzruszający reportaż.
      Widziałam Pana Piotra dwa razy w życiu. Raz z Nim rozmawiałam i to była
      niezwykła rozmowa, bo Pan Piotr to wyjątkowo miły i bezpośredni człowiek. Do
      dziś noszę breloczek, który wtedy od Niego dostałam:)
      Zainspirowana tamtym spotkaniem, zaczęłam swoją pierwszą pracę w małym,
      lokalnym radiu.
      Panie Piotrze, wszystkiego dobrego:)
      Dziękuję:)

• Gość: Teresa Reportaż o Piotrze Kaczkowskim ! IP: *.demo.pl 01.04.03, 23:01
        Dużo muzyki,wypowiedzi różnych osób , wyważony , ciepły i serdeczny.Dziękujemy
        Paniu Basiu, to było naprawdę piekne.
        • Gość: danuta Re: Reportaż o Piotrze Kaczkowskim ! IP: aga:* / 192.168.5.* 01.04.03, 23:08
          Dołaczam się do podziękowań za reportaż.
    • tuchanka Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim 02.04.03, 07:27
      Co się tak podniecacie tym starym gościem? On powinien w domu dla starców być a
      nie w radiu jakieś farmazony pieprzyć
      • Gość: terrot Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 02.04.03, 10:47
        Nie słyszałem repotrażu. nieodżałuje tego. Czy ktoś byłby łaskaw napisać o
        czym mówił Kaczkowski. Proszę o przekazanie treści tego reportażu. Widziałem
        go raz w życiu . Podpisywał swoją książkę - niezwykła osobowość. Napiszci
        więcej o reportazu. FIlip może Ty się skusisz . Musze przyznać , że potrafisz
        barwnie pisać a tu przydałałaby sie Twoja fantazja, a może znajdzie sie ktoś
        inny... Pozdrawiam
        • Gość: Filip Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.03, 15:18
          Gość portalu: terrot napisał(a):

FIlip może Ty się skusisz . Musze przyznać , że potrafisz
          > barwnie pisać a tu przydałałaby sie Twoja fantazja, a może znajdzie sie ktoś
          > inny... Pozdrawiam

Fantazja? Potraktować to jako komplement, czy wręcz przeciwnie ;-)))
          Nie wolno mi tu barwnie pisać, bo zarac zostanę oskarżony o przestępstwo
          egzaltacji. Nie uśmiechają mi się ciężkie roboty w kamieniołomach przy
          dźwiękach chociażby RMFu, bo chyba taka jest kara za to przewidziana ...
          Może bardziej kompetentni będą "weterani piszący na forum".

Ale ma Pan czego żałować. Reportaż był wspaniały, w stylu starego dobrego PR
          III. Znakomita robota Barbary Marcinik i młodych dziennikarzy, którzy idą w
          dobre ślady. Więcej nie napiszę. Egzaltacja może być zaraźliwa ;-) Nowa
          Minister Zdrowia odtrzega ;-)
          • Gość: terrot Re: Dziś reportaż o Kaczkowskim IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 02.04.03, 15:42
            dzięki za odzew i opinie, myslałem ,że może ktoś przekaże mi też troche
            treści ale pozdrawiam serdecznie. Nie wiem sam jak przegapiłem ten reportaż
        • Gość: martka ... IP: *.duna.pl 02.04.03, 16:02
          Oczywiście tego się NIE DA streścić. Żałuj.
          W reportażu mnóstwo wypowiedzi muzyków: m.in. Kory, Markowskiego, Rodowicz +
          ludzi radia. Najbardziej zaskoczył mnie moment, w którym wypowiadał sie Piotr
          Metz(!) i mówił, że P. Kaczkowski to człowiek - instytucja, który wielu nauczył
          radia. Po czym zbudował porównanie, oparte na tym, ze Piotr Kaczkowski jest
          jak zegarmistrz, którego praca skrupulatna i dokładna jest niedzisiejsza we
          współczesnych czasach, kiedy można sobie kupić plastikowe (użył chyba tego
          słowa) zegarki, ale ciągle potrzebna i ważna. To dopiero szok, z ust Piotra
          Metza nie spodziewałam sie doprawdy...
          Oprócz tego mówiono oczywiście o tym, że audycje Kaczkowskiego to było okno na
          muzyczny świat i to właściwie przewijało się w tonie wielu wypowiedzi. Mówiono
          o nim jak o magu, który w bardzo subtelny sposób prowadzi radio, bez krzyku,
          bez taniego blichtru etc.
          No i było kilka ciekawych fragmentów z audycji Pana Piotra. Np. kiedy coś
          dziwnego: najpierw jakas prywatna rozmowa, potem jakieś kosmiczne dźwięki
          nałożyły mu się na program. Trwało to z kilka minut, a Kaczkowski niezwykle
          taktownie i spokojnie próbował z tego wybrnąć...
          pozdrawiam
          • Gość: terrot Re: Kaczkowski IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 02.04.03, 16:29
            Wielkie dzięki za streszczenie reportażu i barwny opis. Audycji Piotra
            Kaczkowskiego słucham zawsze z wielkim zainteresowaniem i wypiekami na twarzy.
            Gdy zabrakło Tomka Beksińskiego już tylko w osobie Kaczkowskiego można sie
            doszukac maga , który potrafi nas zaczarować...Jestem zdania , że to pierwsza
            i niewątpliwie najwieksza osobowość Trójki. Ale chyba na tym forum nie jest to
            odkrywcze stwierdzenie. tymczasem
      • Gość: Teresa uwaga: pseudo-Tuchanka IP: *.demo.pl 02.04.03, 16:31
        tuchanka napisał:

> Co się tak podniecacie tym starym gościem? On powinien w domu dla starców być
        a
        >
        > nie w radiu jakieś farmazony pieprzyć

I znowu Coś podszywa się pod Tuchankę. Nie masz odwagi podpisać się swoim
        nickiem? Coś mi się wydaje, że niektórym nie dom starców, ale klinika jest
        potrzebna.
        • tuhanka Re: uwaga: pseudo-Tuchanka 02.04.03, 16:40
          Na szczęście prowokator został zdemaskowany, więc może będzie chwila spokoju...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka