Gość: piotrek Świadek koronny ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 22:50 a co mnie to obchodzi? a niech sobie cierpi... taki z niego aktor jak z koziej d... traba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serb Świadek koronny ** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 22:51 przeczytałem i juz sie popłakałem ze wzruszenia no a co bedzie jesli sie wybiorę do kina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victoria Świadek koronny ** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:22 Szkoda Małaszyńskiego, bo rola kiepska była, nie wymagała od niego absolutnie żadnego aktorstwa. Historia ŚWIADKA KORONNEGO jest tam mało ważna! Główny sens stanowi co innego, ale nie rozumieć po co było aż tyle dręczyć Więckiewicza jak to tak na prawdę wcale nie o niego chodziło. Polskie kino jest dziwne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvn - komercja !!! Świadek koronny ** IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.02.07, 23:31 a co mozna sie spodziewac po stacji TVN - TYLKO I WYŁĄCZNIE KOMERCJE....zgarnac do filmu aktorow na fali(oczywiscie sowicie ich oplacic) a nsatepnie nakrecic kiche nad kichami....i reklamowac go juz PONAD MIESIAC przed premiera....panowie/panie z TVN - ŻENADA !!!! no a jak wiadomo od zawsze dobry film potrafi sam sie obronić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody ziomek TVN plastik plastików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:02 to co oni robią to wyrzygane przez USA szity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman A mnie ten film się podobał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:06 Widziałem go (pewnie w przeciwieństwie do większości z was) dzisiaj. Owszem, zadarzały sie dłużyzny, a fabuła to nic nowego, ale forma była na naprawdę wysokim poziomie. Kilka scen było przejmujących, a wiem co mówię, bo widziałem niejedno (nie tylko na ekranie). Odpowiedz Link Zgłoś
szatrang Świadek koronny ** 03.02.07, 00:18 byłem właśnie w kinie, bardzo dobry film, .........a co wy kurna chcecie oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Świadek koronny ** 03.02.07, 00:51 Kolejny beznadziejny film, beznadziejnie zagrany, z beznadzieją fabułą, kiepsko nakręcony... Nawet dobrzy aktorzy tego obrazu nie ratują. Syf, kiła i mogiła. Film tak zły, jak rządy kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Świadek koronny ** IP: *.chello.pl 03.02.07, 01:35 Żałosny film....nie polecam...zabrakło funduszy na lepsze peruki dla aktorek...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 03.02.07, 02:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 ,,,kino mafijne sygnowane przez TVN... no no 03.02.07, 04:50 Co za odwaga w Gazecie Wyborczej?Chyba faktycznie niedługo przeniesienie z Czerskiej....na Św.Józefa do Torunia.,,Nigdy nie mów nigdy'' Odpowiedz Link Zgłoś
kamlaw Świadek koronny ** 03.02.07, 04:56 Dlaczego normalni ludzie są katowani Pisklakami, RM the hardrock station i takimi tandetami wziętymi z telenowel????????????? A tak szanowałem TVN :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój Pan i władca Jacy obywatele - taki kraj durniu. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 07:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój Pan i władca Jacy obywatele - taki kraj . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 07:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój Pan Jacy obywatele - taki kraj głupcze. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 07:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 03.02.07, 07:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l.e. Świadek koronny ** IP: *.chomiczowka.net.pl 03.02.07, 08:00 . Alicja Dąbrowska... niezwykla uroda. Trzymaj sie i nie daj. . Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Świadek koronny ** 03.02.07, 09:11 dlaczego w tych ankietach zawsze brakuje odpowiedzi? sugeruję odpowiedź: "dla zawsze świetnego i zabawnego Miśka Koterskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu Świadek koronny ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:28 Małaszński, jest przereklamowany, Więckiewicz i Grabowska świetni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosz doszlusowywanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:33 Autor recenzji pisze, że ktorys z bohaterów filmu (cytuję) >wspomina po kolei mafijne życie< Jak mozna wspominać "po kolei" coś co jest w liczbie pojedynczej? W kilku innych miejscach recenzji wychodzi na jaw, że kłopoty z językiem polskim ma nie tylko jej autor ale także korekta Gazety Wyborczej. Parafrazujac zdanie recenzenta,że: >film doszlusowuje do standardu przeciętnego serialu made in Poland.< mozna stwierdzić, że pod wzgledem jakości używanego na swych łamach języka polskiego, Gazeta już doszlusowała do standardu przecietnego brukowca Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Reklamowane prawie jak ksiazka Dziwisza... obie 03.02.07, 10:08 komercyjne produkcje zapewne beda hitami kinowymi... tylko ilosc nie znaczy jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój Pan Jacy obywatele - taki kraj . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Świadek koronny ** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:17 Wiesz stary od kilku lat sledze twoje poczynania jako krytyka i wiesz na początku myślałem ze masz po prostu swoje zdanie, ale ty nie potrafisz oglądać filmów. Oglądam je od dziecka w bardzo dużej ilości teraz mam 28 lat i wiesz coś cię kiedyś skrzywdziło i dlatego zamiast krytyk filmowych piszesz krytyki samego siebie. ps. wiem ze by cię przeczytano trzeba powiedzieć coś innego niż wszyscy ale ty koleś się zagubiłeś w swej inności poglądów :). Przykre jest życie człowieka który udaje że czerpie radość z kina -bo po to ono jest... żenada (to odnosi się do większości twoich recenzji) Pozdro z Wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Świadek koronny ** IP: *.chello.pl 03.02.07, 10:30 Okazuje się, że po prostu mamy skłonność do narzekania. Inaczej nie potrafię wytłumaczyć czemu piszą o tym filmie źle osoby, które go nie widziały, a nawet nie chcą go obejrzeć. I oczywiście chodzi mi tu o większość komentarzy, których aż szkoda czytać. Rozumiem, że nachalna reklama może drażnić. Mnie tez drażniła, ale na film poszłam (choć miałam wątpliwości). Uważam (PO OBEJRZENIU), że film jak na polskie warunki jest conajmniej dobry. Wiadomo, że nie wszystkim podoba się to samo i każdy ma prawo do swojej opini, ale kochani, żeby dać opinię trzeba się przynajmniej na film pofatygować. Bardzo dobre ujęcia zdjęciowe (choć wiadomo, że nie wszystkie), dobre kreacje aktorskie (choć rzeczywiście nie wszyscy mogli się wykazać), świetna muzyka, fabuła nie jest zbyt zaskakująca (zwłaszcza po uprzednio reklamowanych scenach) mimo wszystko akcja wciąga, ktoś pisał, że po co to wszystko skoro to nie wina Blachy, ale w sumie i tak do końca nie wiadomo kto mówi prawdę. Do końca nie wiadomo komu wierzyć. Napewno nie jest to film kina ambitnego (do myślenia przez kilka dni o tym o co wogóle chodziło), ani bezmyślna strzelanka do kogo i gdzie popadnie. Film prosty i do obejrzenia, uważam, że takiego filmu polskiego jeszcze nie było (choć może po prostu go nie widziałam). Pozdrawiam i polecam. Moja ocena conajmniej 4 Odpowiedz Link Zgłoś