Dodaj do ulubionych

do mam małych dzieci

15.04.10, 14:32
przyjezdzam do was z synkiem na terapie klimatem
poradzcie mi gdzie mozna pójsc z 1,5 rocznym dzieckiem, co robic
przy brzydkiej i ładnej pogodzie, gzdie sa fajne place zabaw
przyjezdzam na długo wiec podejrzewam ze samymi spacerami nie
zajmniemy tyyyle czasu
dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: zza Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 18:35
      Pierwsze słyszę, że jakieś choroby leczy się smogiem. Chyba pomyliłaś fora i
      zamiast na Forum Rabka wpisałaś się tutaj.
      • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 16.04.10, 07:22
        zamierzam chodzic z maluchem w góry - tam chyba smogu nie ma ale
        jednak zakładam ze i w Zakopcu troche czasu przyjdzie nam spedzic :)
        • Gość: zza Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 08:08
          Daleko to ty z tym maluchem nie zajdziesz. Jak dla mnie poroniony pomysł. W
          Zakopanem oprócz okresowego wesołego miasteczka na Równi Krupowej, kilku
          drabinek w parku miejskim nie ma dla dzieci NIC. No oczywiście poza
          piaskownicami i jakimiś ogrodowymi zabawkami przy niektórych pensjonatach. Aha,
          jest jeszcze aquapark.
          • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 16.04.10, 08:22
            oj rzeczywiscie niezbyt optymistycznie to brzmi
            • Gość: zza Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 09:17
              Co do spacerów. W góry nie pójdziesz z tak małym dzieckiem, tym bardziej że z
              twego postu wynika że terenu nie znasz. Zostają dolinki, łagodne i urokliwe,
              ale.... Ścieżki kamieniste, wznoszące się nieubłaganie do góry, czy wyżej tym
              stromiej, urwiste brzegi (bez zabezpieczeń) nad rwącymi potokami. W potokach
              woda lo0dowata, nawet w letni upał. Jak ma wyglądać spacer z 1,5 rocznym
              szkrabem? Będziesz go nosić, ciągać w spacerówce, puścisz go wolno? Do tego
              dodaj nieprzewidywalną, zmieniającą się w ciągu kilku minut aurę. Czy wiesz jak
              wygląda ulewa i burza w górach?
              • weekenda Re: do mam małych dzieci 16.04.10, 09:48
                Gość portalu: zza napisał(a):
                > Co do spacerów. W góry nie pójdziesz z tak małym dzieckiem, tym
                bardziej że z twego postu wynika że terenu nie znasz. Zostają
                dolinki, łagodne i urokliwe, ale.... Ścieżki kamieniste, wznoszące
                się nieubłaganie do góry, czy wyżej tym stromiej, urwiste brzegi
                (bez zabezpieczeń) nad rwącymi potokami. W potokach woda lo0dowata,
                nawet w letni upał. Jak ma wyglądać spacer z 1,5 rocznym szkrabem?
                Będziesz go nosić, ciągać w spacerówce, puścisz go wolno? Do tego
                dodaj nieprzewidywalną, zmieniającą się w ciągu kilku minut aurę.
                Czy wiesz jak wygląda ulewa i burza w górach?

z gradobiciem o co o tej porze niełatwo

Zgadzam się z przedmówcą. A Tobie radzę: jedź do Rabki. Zakopane to
                zasmrodzone i normalne miasto. Z wszystkimi konsekwencjami. A Tatry
                to wysokie góry, też z wszystkimi konsekwencjami z czego wielu ludzi
                kompletnie nie zdaje sobie sprawy lub nie chce wiedzieć.
                • Gość: zza Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 10:02
                  Rabka:
                  Od ponad stu lat miejscowość znana jest jako uzdrowisko. Wykorzystuje się
                  walory klimatyczne oraz wody lecznicze do leczenia schorzeń układu oddechowego i
                  krążenia, głównie u dzieci.

Zakopane natomiast dopiero w planach ma powrót do statusu uzdrowiska.
              • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 16.04.10, 11:02
                > Co do spacerów. W góry nie pójdziesz z tak małym dzieckiem, tym
                bardziej że z
                > twego postu wynika że terenu nie znasz.

Nie wiem z której częsci mojego postu to wywnioslowałeś/aś?
                Zakopanego nie znam zwłaszcza z miejsc dla małych dzieci :) bo choc
                czasem tam nocuje to jezdze w góry nie do Zakopanego. Ekspertka w górach
                tez nie jestem ale troche jzu przeszłam szlaków w Tatrach i uwazam ze
                znajdzie sie ich sporo na wycieczki z maluchem w nosidle. Tak bede go
                nosic nawet na "ściezkach nieubłaganie pnących sie do góry". Wazy tylko 9
                kg a czasem plecak wazył blisko 30 :)
                Mam nadzieje ze bez niepotrzebnej brawury uda nam sie znależć sciezki
                odpowiednie dla nas. Jako ktos kto kocha góry czuje wzgledem nich pokore.
                No i czy dla samych dolinek które tak zdegradowałes/aś nei warto jechac
                w góry?? Nigdy nie ma na nie czasu, najczesciej "zalicza" sie je tylko
                jak sa po drodze, albo gdy aura nie sprzyja. A są takie jak sam/a
                wspomnaiłeś/aś "urokliwe".
                • Gość: zza Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 11:45
                  No i czy dla samych dolinek które tak zdegradowałes/aś nei warto jechac
                  > w góry?? Nigdy nie ma na nie czasu, najczesciej "zalicza" sie je tylko
                  > jak sa po drodze, albo gdy aura nie sprzyja. A są takie jak sam/a
                  > wspomnaiłeś/aś "urokliwe".

Masz 100% racji. Warto, tylko jasno sobie powiedz, że ciągnie cię w góry, a
                  argument o kuracji dziecka jest tylko pretekstem i to bardzo wątpliwym. Maluch
                  na tym nic nie zyska, ani zdrowotnie, ani w żaden inny sposób. Bo jakież mogą
                  być korzyści z wielogodzinnego kolebania się w nosidle? Temat był już zresztą
                  dziesiątki razy wałkowany i na tym forum i na forum góry. Zakopane i góry to
                  jest marzenie rodziców, nie ich dzieci. Tyle.
                  • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 16.04.10, 12:13
                    Masz racje ale decyzja juz zapadła i ja się nie pytam czy warto ani
                    nie usprawiedliwiam
                    , pytałam o fajne place zabaw, ew. kluby dla
                    dzieci. W moim miescie sa takie miejsca i potrafiłabym je wskazać,
                    chociaz jeszcze niedawno nie miałam pojecia ze cos jest. Dlatego adresuje
                    ten watek do mam bo założyłam ze są zorientowane.
                    Teraz wiem ze w Zakopanym albo jest cos przy pensjonacie albo wcale.
                    Marniutko a jednoczesnie info dla inwestorów, niezła nisza :)

A klimatoterapia polega na tym ze przenosimy sie gdzies gdzie sa inne
                    wiatry, inne nasłonecznienie, woda z innego ujęcia... Wiec moze tak
                    zupełnie zdrowotnie fiaskiem sie nie okaze chociaz ze sie mały wynudzi to
                    racja.
                    • Gość: zza Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 12:19
                      Dlatego adresuje
                      > ten watek do mam bo założyłam ze są zorientowane.

Znając to forum to ci powiem, że piszesz na Berdyczów, ale powodzenia;)
                      • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 16.04.10, 12:31
                        zmilcze zatem
                        dzięki :)
                        • Gość: Renka Re: do mam małych dzieci IP: *.ats.pl 16.04.10, 22:48
                          Proponuję pojechać do Nowego Sacza-masz Bajkoland i Ufoland -tam fajnie pobawisz
                          się z dzieckiem. W Nowym Sączu jest mikroklimat i spacer po miasteczku
                          -wspaniałym i pięknym-dostarcza wrazeń. Blisko Krynica-urokliwa i
                          Szczawnica-mozesz spokojnie pochodzic po Górach i w Sączu odpocząc po górskich
                          wedrówkach i o WIELE TANIEJ !!!!!
                          • Gość: Z Sącza Renka- tylko nie Nowy Sącz IP: *.147.38.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.05.10, 14:09
                            Mieszkam w Nowym Sączu. Miasto jest zanieczyszczone(powietrze, duzo
                            spalin, woda...)i na pewno samego Sącza nie polecilabym jako m-ca na
                            kuracje jakakolwiek. Owszem. Krynica, Szzcawnica, Piwniczna,
                            Zegiestow, Wysowa ale nie Nowy Sacz. Zdaje sie ze matka mysli o
                            wypoczywaniu z dzieckiem na lonie natury a nie w ufolandach.
                            Co do topografii Sacza, atrakcji to owszem Sącz jest super polozony,
                            ale raczej jako miasto-kurort nie bardzo
    • mmagi Re: do mam małych dzieci 19.04.10, 13:23
      na terapie klimatem to ja bym polecała
      Rabkę,Rymanów,Muszyne...........Zakopane raczej odpada:/
      • Gość: gorol Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 14:57
        Przecież to cała terapia to ściema. Chodzi o to, zeby sobie po górach pochodzić,
        tyrpając dzieciaka godzinami w nosidle;) Sama się do tego przyznała.
        • mmagi Re: do mam małych dzieci 21.04.10, 10:20
          hehhehee,dobre:)
      • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 22.04.10, 13:03
        Czytajcie ze zrozumieniem.
        Ja nie pytałam gdzie polecacie mi wyjazd klimatyczny ani co na ten temat
        sądzicie tylko gdzie macie kluby i place dla dzieci w mieście.
        To takie trudne do rozróznienia??
        • Gość: gorol Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.10, 13:32
          Cóż , my rozumiemy. To ty nie rozumiesz, że takie są prawa forum, że komentujemy
          wszystkie wątki twojej wypowiedzi i niekoniecznie po twojej myśli;))
          • nowi-jka Re: do mam małych dzieci 23.04.10, 07:33
            Racja. W koncu forum to najlepsze miejsce do wymądrzania się.
            • moszczeniczanka Re: do mam małych dzieci 07.06.10, 14:30
              nie tak dawno w Zakopanem otworzono sale zabaw dla dzieci, tam mozna zajrzeć
              gdyby padało. no i w restauracji Adamo jest bardzo fajne miejsce do zabawy dla
              dzieci. a poza tym trzeba sobie jakoś radzic.
              • Gość: mniam... Re: do mam małych dzieci IP: *.ats.pl 09.06.10, 22:33
                a gdzie jest ta sala zabaw
                • Gość: gorol Re: do mam małych dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 22:57
                  Na Szymonach czyli na totalnym zadupiu, w zasadzie można powiedzieć że poza miastem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka