barrakkuda 28.02.04, 22:36 W programie NIE DO WIARY - "Jakie tajemnice kryją Tatry" Pozdrawiam - Barrakkuda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barrakkuda Re: 29.02.2004 TVN - 22.50 29.02.04, 23:35 Większej chały nie widziałam! Program z powtórki i pranie mózgu!!! TVN powinnna się czerwienić za TEN program i być od tej pory pociągnięta do odpowiedzialności przy wypadku "poszukiwacza UFO" w Tatrach, o ile z przygody wyjdzie żywo! To skandal w takiej komercjalnej produkcji publikować opinie TOPR- owców i nimi MANIPULOWAC! Barrakkuda Odpowiedz Link Zgłoś
barrakkuda Polskie Tatry trójkątem bermudzkim Polski i okolic 01.03.04, 01:16 Redaktorzy TVN Maciej Trojanowski i Tomasz Mull tym razem nieźle zamulili! Nareszcie zostałam "oświecona", że owinięta mgłą tajemnicy tragedia rodziny Karszniców (bzdura - prawdziwe nazwisko brzmi KASZNICA) z 1925 r., zdarzyła sie "w rejonie Lodowych Stawków w pobliżu Czerwonych Wierchów". To następna bzdura - wypadek zdarzył się w Dol.Jaworowej, nie mającej NIC wspólnego z Czerwonymi Wierchami. Następna bzdura to ta, że "wszyscy uczestnicy wycieczki mieli kwalifikacje taternickie" (cytaty z programu). Nie wiem, czy się śmiać czy płakać! Tragedię tę opisał i Wawrzyniec Zuławski w swych "Tragediach tatrzańskich", i Stanisław Zieliński ("W stronę Pysznej") i Michał Jagiełło w swojej istnej kronice TOPR-u - "Wołanie w górach". Szkoda, że autorzy programu haniebnie zmanipulowali wypowiedź p.A.Maraska z TOPR-u, natomiast wykreowali niejakiego Roberta Leśniakiewicza - byłego funkcjonariusza Służby Granicznej na Łysej Polanie na eksperta d/s Tatr i UFO. Tak! UFO!!! Ktokolwiek ma coś do powiedzenia w tym temacie i uważa za słuszne i warte zachodu utarcie nosa TVN-redaktorkom i pismakom podaję adres Redakcji: e-mail: niedowiary@tvn.com.pl W przeciwnym razie czeka nas kolejne pranie mózgu, wciskanie ciemnoty i bajer w skali kosmicznej. I wtedy niech rzeczywiście UFO ma nas w swojej opiece! Barrakkuda Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Polskie Tatry trójkątem bermudzkim Polski i o 01.03.04, 01:49 Po Twojej reklamie i zwróceniu uwagi w necie poświęciłam i ja czas na obejrzenie tej audycji pomimo, że nigdy tych nawiedzonych redaktorów TVN M. Trojanowskiego i M.Mulla nie oglądam i wręcz ich nie trawię. Nic dodać, nic ująć do tego, coś napisała. Dziwię się, ze TOPR dał się na to nabrać, Żenujące. Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Polskie Tatry trójkątem bermudzkim Polski i o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 06:31 Żenujące jak większość programów rozrywkowo- dokumentalnych(he, he, he) w tej telewizji. Nawet mój pies się uśmiał... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś