Dodaj do ulubionych

pobyt w zakopanym

IP: *.cdma.centertel.pl 27.08.10, 18:02
Tereny w Zakopanym są bardzo piękne. Do zwiedzania bardzo dużo i tydzień
urlopu to zdecydowanie za mało. Jednak wstępy do wszystkich miejsc są bardzo
drogie tak samo jak i dojazdy. Mieszkałam na Harendzie i płaciłam z rodziną
taką samą cenę za bilet jak osoby jadące z centrum, do tego za dzieci trzeba
płacić jak za osobę dorosłą. Ogólnie mieszkańcy Zakopanego są bardzo
niesympatyczni i zarozumiali choć zdarzają się wyjątki. Ludzie w sklepach
robią łaskę że obsłużą klienta. Pamiątki są tandetne wyrabiane "na sztuki" nie
na jakość. Ceny mogą szokować. Wszystko jest trzy razy droższe.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: pobyt w zakopanym 27.08.10, 19:43
      miasto nazywa się ZAKOPANE.
      piszemy/mówimy więc
      z a k o p a n E m.
      • Gość: janosik-jaworzno Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:55
        Podpisujesz się ... jak ostatni pajac, a Turystkę uczysz polskiego.

Też jestem zły na górali, to cwaniaki i hamy. Niby bogobojni ludzie,
        ale potrafią za 5 złotych porysować auto. Mnie zdażyło się zapłacić
        za jazdę bez paragonu tyle samo co w cenniku, a jak się upomniałem o
        paragon mimo chodem zaproponowałem żeby opuścił 2 złote z 32 i
        dostałem za swoje. Więc czekałem uparcie na paragon i wiecie co
        podatku jest tam 22%, sami policzcie ile stracił.
        • mmagi jakas plaga?tez nie uzywasz "CH" ? 03.09.10, 13:53

• billy.the.kid Re: pobyt w zakopanym 12.09.10, 19:06
          widzisz janosiczku-też walnąłeś trzy byki na poziomie 3kl.szk.podst.

O R T O G R A F I A gamoniu.
        • Gość: Belf Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 18:58
          Słusznie napisałeś - niby bogobojni.
      • janulo01 Re: pobyt w zakopanym 13.04.12, 16:01
        To zadupi to miasto ? Wyglada mi to na marną, zapyziałą osadę zamieszkałą przez pazernych, chciwych pastuchów owiec !
    • Gość: turyści Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.10, 14:15
      Niemiło wspominamy nasz letni wypad do Zakopaca. CHATKA PRZY SZLAKU - Żenada, zupełnie co innego w internecie co innego w rzeczywistości. Smród, brud. Jak chcecie sie umawiać to tylko na piśmie. Oszukuja gdzie się da. Podczas naszego pobytu takich zawiedzionych była większość. ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Masakra!!!!!

• Gość: andy85 Odradzam malkontentom IP: *.siedlce.vectranet.pl 24.10.10, 22:33
        Ja też odradzam, szczególnie tym, którzy potrafią tylko narzekać i wylewać żale na forach. Jeżdżę 2 razy do roku, zaliczyłem naście kwater i nikt nigdy nie próbował mnie orżnąć. Były lepsze i gorsze, normalka. Jak mi się nie podobało nie brałem albo zmieniałem. Podobnie jak knajpy, gdzie drogo i byle jak, nie chodzę. Co do cen, to nie zauważyłem, żeby panowała tu jakaś nadzwyczajna drożyzna. Raczej są normalne. Porównując na przykład z cenami w Krynicy, to Zakopane jest tanie. Począwszy od noclegów, restauracji skończywszy na zwykłych sklepach.
        • Gość: Belf Re: Odradzam malkontentom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 19:00
          Komentarz sponsorowany?
          • Gość: ANIA Zakopane IP: 91.224.216.* 11.07.12, 11:31
            Busiki ogólnie aż tak drogie nie są. Najbardziej powala cena na Morskie Oko. Ja jak jadę w góry to obliczam sobie na każdy dzień codziennie po 20 zł na bilety busikowe. I jest ok. Nie nastawiam się, że ktoś za darmo będzie mnie woził. I nie porażają mnie ceny. Pewnie rodziny z dziećmi mają gorzej, bo do opłaty jest więcej niż jedna osoba. No, ale cóż. Wakacje to wakacje tanie nie są. Trzeba zabrać ze sobą kasę i nie narzekać. Jeśli chodzi o jedzenie to zawsze bierzemy pokój z aneksem kuchennym. Rano kanapki, a wieczorem coś na szybko można odgrzać jakieś mrożonki kupione za 5 zł czy pizze wrzucić do piekarnika. Nikt nie stoi przy garach i nie pichci, ale jednak wychodzi taniej niż jedzenie na mieście. Na mieście tylko wstępujemy na piwko czy kupujemy kurczaka z rożna. Obiadów w restauracjach nie jadamy.
            Zawsze obliczam sobie ile powinnam wziąć. I zawsze mi starcza. Nie narzekam na ceny, bo jak coś jest za drogie to nie korzystam. Zresztą najlepiej spędzać cały dzień w górach tam tylko wstęp do Parku kosztuje, ale grosze. Można wykupić ten tygodniowy chyba on jest. Kolejkami się nie poruszamy, wyciągami też nie. Ja lubię jeździć w góry i nawet ceny mnie nie zniechęcają. Teraz wszędzie jest drogo. Mnie to nie dziwi.
      • Gość: aga Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: 188.33.195.* 02.12.10, 23:47
        obsluga fatalna,pod wplywem alkoholu,brudno posciel chocby nie zmieniona dziurawa bez guzikow,a co do okolicy to zadupie,do miasta godzina drogi a pisza ze pol godziny.juz tam nie wroce i innym odradzam.
      • Gość: w szoku Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.146.255.240.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.11, 17:46
        nie wierzę że można tak nie szanować klientów. Warunki skandaliczne, brudno i zimno a kuchnia to zły sen. Nigdy więcej !!!
        • oryginal23 Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku 01.01.11, 18:08
          Ja wierzę, że można.
          23.
          • Gość: Basia Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:07
            bylam w tamtym i bede w tym roku w Chatce przy Szlaku i poweim szczerze ze jak ktos za 25zl wyobraza sobie Mariot to pora sie obudzic ;) pozdarwiam ;)
            • Gość: turystka85 Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.inetia.pl 31.08.11, 15:09
              Bylam w tym roku i nie zgodze sie z opiniami. mila obsluga(podobno nowa od niedawna), smaczne jedzenie i dobre warunki - czysto i przyjemnie. no i znakomite polozenie, widoki przepiekne! polecam!
              • Gość: turystka85 polecam chatke przy szlaku! IP: *.inetia.pl 31.08.11, 15:11
                Bylam w tym roku i nie zgodze sie z opiniami. mila obsluga(podobno nowa od niedawna), smaczne jedzenie i dobre warunki - czysto i przyjemnie. no i znakomite polozenie, widoki przepiekne! polecam!
                • Gość: Belf Re: polecam chatke przy szlaku! właściciele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 19:02
                  Jak na właścicieli w/w Chatki, to ten komentarz zrozumiały.
                • Gość: haha Re: polecam chatke przy szlaku! IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 22:26
                  Tak, dzisiaj widziałam tą czystość....zrezygnowałam ze śniadania....
              • Gość: kasiek Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: 78.133.163.* 15.11.11, 15:02
                Witam,
                Podzielacie opinie "turystka85"?
                Pytam ponieważ zarezerwowałam sobie tam noclegi na tygodniowy urlop.. i chciałabym wiedzieć czy się nie rozczaruje.
                • Gość: ona Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.12, 14:53
                  rozczarujesz sie do łez
      • Gość: moni Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 22:38
        Teraz funkcjonują pod ta nazwą w internecie "Sobolówka w Zakopanem" my tam z mężem byliśmy przez tydzień z gruponu. Trafiliśmy do drugiego domku gdzie myszy robią co chcą. W pokoju były łóżka ale o szafach zapomniano.Ogrzewanie w naszym pokoju nie działało. A śniadanie. Przez długi czas nie zjem parówek, sera żółtego i szynki z indyka, bo to codziennie przez tydzień było na śniadanie serwowane PRZEZ PANÓW o obiedzie nie będę się wypowiadała---po prostu koszmar. Odnieśliśmy z mężem wrażenie że jak jesteśmy z oferty gruponowej to jesteśmy gorszą kategorią klientów i można nas mieć w d..ie. NIE POLECAAAAAAAAMY
        • Gość: moni Chatka przy Szlaku teraz jesto to Sobolówka w Zako IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 22:46
        • Gość: doors01 Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.pikonet.pl 27.02.12, 14:49
          Zgadzam się niestety z powyższą opinią. Ten pobyt to totalny koszmar. Też byłam z grupona i na każdym kroku obsługa zaznaczała, że za te pieniądze to ludzie wymagają nie wiadomo czego. A ja nie wymagam luksusów, trochę czystości i życzliwości. W pokoju harcowały myszy, telewizor nieczynny, bilard odpłatny , radzę nie otwierać lodówki..i pod żadnym pozorem nie odwiedzać "kuchni" ani w jednym ani w drugim budynku. Gdyby ktoś zobaczył jak wygląda kuchnia od środka w której przygotowywane są posiłki dla gości to gwarantuję, że nawet herbaty by się tam zrobionej nie napił. A najgorsze było to że w dniu wyjazdu droga dojazdowa zrobiła się zupełnie nieprzejezdna. Niby to góry i jak śnieg zaczyna topnieć to normalne, robi się błoto i nie ma mocnych. Tyle że obsługa budynku patrzyła ukradkiem jak auta klientów grzęzną na ich własnym parkingu i nikt się nie ruszył żeby pomóc. Nawet dzieci klientów pomagały wypychać auta, a gdyby nie pomoc na szczęście życzliwych górali to zostalibyśmy tam pewnie do wiosny. Serdecznie współczuję tym którzy "przygodę" z Sobolówką mają dopiero przed sobą.
        • Gość: ed Re: Ostrzegamy Chatka przy Szlaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 09:45
          niestety 100% prawdy
          pozdrawiam wszystkich zawiedzionych
    • Gość: edek Re: pobyt w zakopanym IP: *.sncore-GE6-TAR-WE1.star.com.pl 12.09.11, 11:28
      Zgadzam się, standardy pokojowe naprawdę niskie, a ceny z roku na rok coraz bardziej masakryczne. Jeździmy tam od 10 lat przynajmniej raz w roku i widzę co się dzieje. Wali im na dekiel, że tyle osób tu ciągnie - w zeszłym roku baba na Grunwaldzkiej wynajęła komuś pokój, który przyobiecała nam (nie chciała przedpłaty) i zaproponowała nam nocleg w jakiejś zagraconej suterenie, po 30zł. Po prostu szok i chamstwo!!! Totalnie odwala tym górolom przez kasę.!! Po tegorocznym pobycie czujemy niesmak na myśl o Zakopanym - jego mieszkańcach. Nie mówię nigdy, ale kilka lat przerwy na pewno. Tatry można i od słowackiej strony, a są w Europie i inne góry - rozmawialiśmy już ze znajomymi, kasa wychodzi naprawdę porównywalna a zupełnie inne standardy.
      • Gość: ciekawy Re: pobyt w zakopanym IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 11:32
        A ty Edziu za 30 zł spodziewałeś się apartamentu z widokiem na Giewont?
        • mama-wczesniaka Re: pobyt w zakopanym 15.12.11, 20:46
          Polecam wakacje u Gutów (ulica guty) busiki pod domkiem sklepiki pod ręką Gospodarze rewelacja przemili ludzie dla dzieci atrakcje przemili ludzie drogo nie jest !!!! super miejsce Czyściutko ładnie wręcz idealnie;-)
          • Gość: c_n Re: pobyt w zakopanym IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 22:35
            To pewnie jakie ciupazkowe ujki som;)
            • akaja_2004 Re: pobyt w zakopanym 12.02.12, 21:12
              Ja polecam kwaterę u panie Zelek , na Smrekowej , czysto , ładnie i ceny przystępne....byłam tam dwa razy i teraz jadę trzeci raz , nie wyobrażam sobie , że w Zakopanem mogłabym nocowac w innym miejscu
              • Gość: Gorion Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 10:20
                Ja osobiście polecam nocleg w Koscielisko-Residence. Jest bardzo tani, a jednocześnie znajduje się niedaleko Zakopanego.
                • Gość: Doel Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 10:27
                  Zgodze się z Gorionem. Koscielisko-Residence w Zakopanem to bardzo dobry wybór:).
                  • Gość: turysta Re: pobyt w zakopanym IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 13:21
                    Gorionie-Doelu, spamować też trzeba inteligentnie;)
                • Gość: Ferewas Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 09:49
                  Ja osobiście jako nocleg polecam Koscielisko-Residence. Jak dla mnie to jest zdecydowanie najlepszy wybór.
    • Gość: Belf Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 18:56
      Też będę niesympatyczny : od wojny zmieniono zasady i teraz jest " w ZakopanEm". Pozdrawiam
    • zstrucki Re: pobyt w zakopanym 08.03.12, 12:04
      Przyjazdy do Zakopanego dzielą się na dwa rodzaje. Po pierwsze, można przyjechać w Tatry, wtedy samo Zakopanego schodzi na plan dalszy (choć ja jakoś tak złych przeżyć nigdy nie miałem). Można też przyjechać tam jako do kurortu, i wtedy dostajemy wszystko, co się pod tym określeniem kryje: tłumy, drożyznę, tandetę pamiątek i atrakcji. Są też muzea, ale kto je odwiedza? Jeżeli chcecie odpocząć, a nie zależy Wam akurat na Tatrach, po prostu jedźcie gdzie indziej. Powracającego narzekania na Zakopane nie rozumiem: wiemy jak tam jest, niektórym się strasznie nie podoba. To po co tam wracacie?
      • Gość: janielcia Re: pobyt w zakopanym IP: *.nplay.net.pl 14.03.12, 19:30
        Reklamujesz swoje spacery? I tak tego nikt nie czyta.
        • mmagi Re: pobyt w zakopanym 15.03.12, 13:55
          głupias jak but:/
      • mmagi Re: pobyt w zakopanym 15.03.12, 13:56
        swiete słowa:)
        • krokus-zakopane Re: pobyt w zakopanym i nie tylko 15.06.12, 18:49
          Zapraszam na stronę : www.krokus-zakopane.pl.
          Wbrew nazwie Ośrodek jest w Kościelisku najpiekniejszej gminie tatrzańskiej.
    • Gość: Marlenka Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 12:18
      Cennik Zakopane
      Ogólnie to lista wszystkich punktów wraz z cennikami pobytu.
    • Gość: Geyh Re: pobyt w zakopanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 10:16
      Zdecydowanie polecam Koscielisko-Residence. Naprawdę dobry i atrakcyjny nocleg dla każdego.
      • billy.the.kid Re: pobyt w zakopanym 09.09.13, 12:09
        co to? klientów zabrakło wam w tem rysdencie?????
      • Gość: karolina Re: pobyt w zakopanym IP: *.szczecin.mm.pl 09.09.13, 16:48
        Noclegów w zakopanym nie brakuje, nie trzeba ograniczać się do jednego pensjonatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka