Dodaj do ulubionych

polecane trasy

06.09.11, 10:30
Witam,
pod koniec wrzesnia bede 3 dni w Zakopanym. Mieszkam nad morzem i taki wypad dla mnie to nie lada atrakcja. Probuje ustalic sobie trasy wedrowek na te trzy dni, ale przy takim natloku informacji w sieci i kompletnej nieznajomosci Tatr poruszam sie po omacku. Co polecilibyscie na te trzy dni (chodzi mi o wskazanie nazwy trasy: od - do, z informacja ze tu czy tu trzeba dojechac np autobusem/busem)? Interesuja mnie widoki, raczej wolalabym nie korzystac z trudnych szlakow. Wedrowki gorskie to dla mnie calkowita nowosc, ale kondycje jako taka mam (rower i truchtanie). Czasowo chcialabym sie zamknac w maksymalnie 4-6 godzinnych trasach/dobę. Bede mieszkala w centrum zakopanego.
bardzo dziekuje za wskazowki
pozdrawiam
m
Obserwuj wątek
    • tymunn24 Re: polecane trasy 09.09.11, 14:43
      Polecam drogę do Kuźnic-DROGĘ NA KALATÓWKI/NA HALE KONDRATOWA JEST NIE ZA FAJNA DROGA BO DOSYĆ WYSOKO ALE Z KALATÓWEK PRZY ŁADNEJ POGODZIE MOŻNA ZOBACZYĆ PIĘKNE WIDOKI polecam(jest tam tez hotel można sobie zjeść obiadek)popatrzeć na bacówkę:-)lub po prostu wjechać kolejka na Kasprowy Wierch PŁATNE CHYBA OK 40ZŁ

Dolina kościeliska -idąc potokiem dochodzimy do wejścia do jaskini mroźnej i schodzimy na polane gdzie płynie potok fajne miejsce//

Dolina strążyska fajne widoki HMMMM (CIĄGLE DRZEWKA skałY potok -droga do wodospadu siklawica :-)

Morskie oko droga asfaltowa -można jechać na wozie konnym a np, zejść na pieszo polecam widok nie samowity:-)

Z CENTRUM DWORCA PKS JEST MASĘ BUSÓW I MÓWIĄ PRZEZ MIKROFONY GDZIE JADA:-)
      • marcia123 Re: polecane trasy 12.09.11, 12:15
        Bardzo dziekuje za podpowiedz.
        Poczytalam troche i wybralam:
        1. przejazd do kuznic - wjazd na kasprowy i zejscie (jeszcze zdecyduje dokladnie ktorym szlakiem) do kuznic
        2. przejazd na parking pod Morskim Okiem i petelka na piechote: parking - morskie oko (szosa), moskie oko - parking (szlaki inne)
        3. dojazd do koscieliskiej i przejscie szlakami dalej
        Nawet juz rozklad busowspod pks i baru fis (cokolwiek to znaczy :) sobie druknelam. A widokami na zdjeciach ze stron internetowych jestem zauroczona!
        jeszcze raz dzieki za odzew
        m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka