billy.the.kid 07.01.06, 21:48 juz tu pisaliśmy o tej dziewczynie ale nie chce mi się szukać. to co dziś nabiegała to największy sukces narciarstwa biegowego od czasów wielkiego józefa łuszczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciupazka Re: justyna kowalczyk IP: *.it-net.pl 07.01.06, 23:01 Justyna Kowalczyk nadzieją olimpijską 2005-12-27, 11:55 Jedna z polskich czołowych biegaczek narciarskich Justyna Kowalczyk, która powróciła do występów po przerwie spowodowanej dyskwalifikacją ma spore szanse, aby podczas olimpiady w Turynie wywalczyć medal. Polka ma za sobą bardzo dobre występy w Pucharze FIS, gdzie wygrała trzy biegi. Jednym ze sprawdzianów Justyny Kowalczyk przed olimpiadą będzie występ w Pucharze Świata w czeskim Novym Meście 30 grudnia. Będą to zawody o "Złotą Nartę", w których zawodniczka chce zwyciężyć w biegu na 10 km stylem łyżwowym. Kowalczyk jednak zdania, że impreza będzie stała na wysokim poziomie i będzie jej znacznie trudniej wygrać z utytułowanymi rywalkami. Biegaczka nie chce tracić punktów w pucharowym imprezach i jest jedną z największych polskich nadziei medalowych. Uwidzimy!!! Z Limanowej ona chyba jest, a tak po prowdzie to biegazek tyz juz ni momy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: justyna kowalczyk IP: *.it-net.pl 07.01.06, 23:04 Jej biografia i starty: www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=32177&type=result Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: justyna kowalczyk 07.01.06, 23:05 a bywało kiedyś.1968-piate miejsce polskiej sztafety, cós tam jakies twoje sąsiadki biegały,majerczykówki. mama dopingowała je na zawodach głośnym gwizdem. biegunówna, było tego trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: były, były siostry Majerczykówne IP: *.it-net.pl 07.01.06, 23:13 ... hale sie zmyły, 5 z nik góniyło, jedna alpejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorcyk Re: były, były siostry Majerczykówne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:44 Siostry Majerczykówne to specjalistki od oglądania pleców zagranicznych przeciwniczek i to nie tych z pierwszej dziesiątki .Proszę podać choć jeden międzynarodowy sukces... sportowy oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: były, były i do dzisiok jesce procentuje... IP: *.it-net.pl 26.02.06, 14:37 Bo jako mać, tako nać...A Ty moze pokozes swoje sukcesy sportowe i nie ino, i twój pomiot. He?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorcyk Re: były, były i do dzisiok jesce procentuje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:12 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Na konkretny zarzut prymitywny atak, typowe dla obrońców słabeuszy. Czasem trzeba umieć schować głowe w piasek a dziś najlepiej posypać głowę popiołem a nie ciupagą go po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_nolte Re: justyna kowalczyk 07.01.06, 23:20 Z dużj Litery Kmiotku pisz bo Józef Łuszczek to Nasz Mistrz :-? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: justyna kowalczyk 07.01.06, 23:29 co ten Przygłup nick chce?? npisałem przecież z duzej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 07.01.06, 23:33 Teroz jo Ci napise, hehe, niestety pises z małyj litery nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 07.01.06, 23:37 pisze wszystko z małej. a PRZYGŁUP nick mogę zawsze pisac dużymi. co mi tam. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_nolte Re: Justyna Kowalczyk 08.01.06, 00:02 Ojejkujejku nie wiedziałem że tak to Ciebie Kmiotku zaboli :( ZAPAMIĘTAJ RAZ NA ZAWSZE że Nazwiska zwłaszcza te które przynoszą nam chlubę chwałę,dzięki którym odzyskaliśmy choćby na sekundę utraconą z niewiary naszej godność DUŻYMI LITERAMI i ZŁOTYMI ZGŁOSKAMI WINNY BYĆ NAPISANE I wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 08.01.06, 08:48 patrz no PRZYGŁUPIE, nie mogie znależć złotej klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_nolte Re: Justyna Kowalczyk 08.01.06, 11:42 Dlatego Kmiotku cały czas w gó..e rzeźbisz,ah i nie pij za dużo dykty bo się podniecasz niepotrzebnie,a to z kolei w twoim starczym wieku jest niewskazane,jeszcze ci żyłka pęknie i tu i (tam?) buehahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 08.01.06, 13:15 PRZYGŁUP śmieje się łokrutnie ze swoich kretyńskich "dowcipów".wal dalej GAMONIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 08.01.06, 16:05 Cyście oba zabocyli, na jakim wątku pisecie i jaki on mo tytuł. He? Jee, jo Wos obu usadze, dość tego. To dziywce nie zasłuzyło se na takie wpisy wase nie trzymo sie to teroz i tutok kupy, haj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 08.02.06, 16:42 Chyba na nią też możemy liczyć w Turynie! Oby się tam Jej powiodło. www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=32177&type=result Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 11.02.06, 22:01 Trzymamy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 12.02.06, 09:11 po nieprzespanej nocy-ale popatrzę. może nie być medalu ale niech dziewczyna pokaże chłopom ze ma JAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna Kowalczyk 12.02.06, 09:32 10.00 start! Bieg łączny 7,5 + 7,5 km. Justyna mo nr 20 a startuje jaze 67 zawodniczek, krucazeks, wielgaśno ta konkuryncyjo i syckie przecie baby som jest dobre. Uwidzimy! Trzymoj kciuki billy! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna Kowalczyk 12.02.06, 10:34 Justyna, Justyna... 8 , piyrso dziesiątka ale bez medalu... Przestałak wierzyć w jakikolwiek medal dlo Polski.... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 12.02.06, 16:54 spory sukces tej ambitnej dziewczyny. podobno lepsz w klasyku. BĘDZIE LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna Kowalczyk 16.02.06, 09:36 Dzisiaj po raz drugi na igrzyskach wystartuje Justyna Kowalczyk. Pobiegnie 10 kilometrów stylem klasycznym. W pierwszym biegu łączonym 2x7,5 km Polka była ósma, wyprzedzając wiele znakomitych biegaczek, w tym Rosjankę Julię Czepałową. Pogoda w Pragelato zmieniła się, wczoraj odpuścił mróz, temperatura była w granicach zera. - Zero stopni i śnieg - w takich warunkach najtrudniej przygotować narty - mówi trener Aleksander Wierietelny. - Wtedy bardzo ciężko dobrać smary, szczególnie w stylu klasycznym. Mogą więc być w czwartek problemy ze smarowaniem. Mam w związku z tym trochę obaw. Na stadionie będę już o godz. 5.30, zaczniemy przygotowywać kilka par nart do biegu. To, czy trafiliśmy ze smarami, powie nam dopiero Justyna na mecie. Trasa biegu na 10 km jest dość ciężka, ale nietypowa. Jest sporo odcinków płaskich, tylko dwa podbiegi, ale nie za strome. To nie jest moim zdaniem trasa dla Justyny, która potrafi sporo nadrobić nad rywalkami na długich, męczących podbiegach. Taktyka na bieg jest bardzo prosta. Na początku mocno, w połowie przyspieszyć, a na finiszu na maksa. Odpocząć można będzie w maju, po sezonie. Teraz trzeba walczyć. A co o dzisiejszej trasie i biegu myśli Justyna Kowalczyk? Rozmawiałem z nią po krótkim treningu, w czasie którego testowała narty. Kowalczyk była bardzo skupiona, skoncentrowana, widać, że myślami jest już przy dzisiejszym biegu. - Zgadzam się z trenerem, że trasa jest nietypowa - powiedziała zawodniczka. - Dużo prostych, ale są też dwa podbiegi, moim zdaniem dość strome. Najpierw miedzy 4. a 6. kilometrem, potem na końcówce. Takie typowe "wołgi". Skąd taka nazwa? Pewnie wyszła od Rosjan. Przyznaję, że na oficjalnych zawodach z taką konfiguracją trasy jeszcze się nie zetknęłam. Będziemy pokonywać tylko jedno "kółko". To może nawet i dobrze. Bo ja nie lubię "kółkować", jeśli są dwa okrążenia z mocnymi podbiegami, to ciężko się biegnie, wiedząc, że te górki trzeba będzie pokonać jeszcze raz. - Jaką przyjmie Pani taktykę? - Na 10 kilometrów nie ma się co czaić. Jeśli myśli się o dobrym miejscu, trzeba ruszyć mocno od startu. Ale nie na tyle ostro, by od razu zakwasić mięśnie. Ano zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 16.02.06, 09:46 nigdy nie przypuszczałem ze smarowanie mo0że mieć taki znaczenie. sam smarowałem swieczką. a tu 6 fachowców od smarowania na jednego. zawsze myślałem ze to tylko takie tłumaczenie niepowodzeń.a tu siurpryza. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna Kowalczyk 16.02.06, 09:55 Smar to podstawa! we wszustkich konkurencjach narcirskich MA przeciwniczki niezle... a jeszcze jak źle posmatuje, to koniec marzeń. Do każdej temperastury jest inny smar. Nie doswiadczyłes tego? Zawsze smarowałam. A nie daj bóg źżle dobrać, czasami nie ruszysz z miejscz nawet z góry o nachyleniu 60 stopni . Przewrócisz się , taki opór trzymasmar spód narty. Nie ma ślizgu wcale. A kto ma największe szanse dziś na medale? Mocne są Estonka Smigun, Czeszka Neumannova, duży znak zapytania przy Norweżce Bjoergen, która wycofała się z biegu łączonego. Mocne są w klasyku Finka Kuitunen, Słowenka Majdic i Kanadyjka Scott. Wszystkie mają na koncie sporo sukcesów, no i są od niej też bardziej doświadczone. No, ale bądźmy dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 16.02.06, 10:11 na te bolączki zawsze pomagała dobra stearynowa świeczka. teraz to też juz wiem że ma znaczenie, ale jak jadę się trochę poślizgać w górki w dalszym ciągu swieczka. ale co innego wyczynowiec gdzie i sekundowe różnice w efekcie posmarowania maja znaczenie- a co inne go ja-który si.ę z nikim nie ścigam. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 16.02.06, 10:51 faktycznie-ma to olbrzymie znaczenie.aż nam musiała zrezygnować.bo narty nie niosły.troche szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 16.02.06, 10:55 No i co? Nadzieja Justyna, niestety nie ukończyła biegu i zrezygnowała.... A smary dzisiok były wozne... Moze teroz sie czyżniu przekonos, co znacy ze kie dobrze nie posmarujys to i nie pojedziys. Samo zycie. Skoda troche, ze zrezygnowała, psyche wysiadło?! A Łuszczek? Nei coz mo godać? Spece od nart i źzle posmarowali, a pogoda tam i warunki do jazdy zmiyniajom sie tam, jak kamleon... Eh... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 16.02.06, 11:05 łojezuniu to dla mnie też ma mie4ć znaczenie[poza przysłowiową świeczką?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 16.02.06, 11:16 Oczywiście, a trenerzy, spece składajom sie jak scyzoryki... i nie wiedzom... Dzuewczyna się po prostu wkurzyła i to pokozała nom syćkim , a szczególnie tym, ftorym sie to nolezało. Ale psyche tyz słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Justyna Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:06 A godali w radio, ze dziewcyna normalnie zemdlała z wycieńcenia bodajze na 8 kilometrze i jesce pseprasała trenera za to. Ambitna. Psy tym całym zamiesaniu nie popisały sie słuzby medycne. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 16.02.06, 17:21 Kiebyk nie obziyrała tego sama, na włosne ocyskla.. to moze by mi fto kit wcisnon, tłumacynie i telo, cosi musi godać, ni miała prawa tego zrobić, co zrobiyła. Narty były żle nasmarowane, co było widać jaze nadto, a dwa wyziyrało ś niyj na to, ze jom to wkurzyło i nie wytrzymało psychiczne i telo. Po prostu zrezygnowała wiedząc, ze nie bedzie miała dobryj lokaty. I tu był drugi błąd. Co dalyj? Uwidzimy!Beznadzieja ogólnie. Koniyc ocekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski www.justynakowalczyk.pl abo co inkse 16.02.06, 17:32 A nimo ta nasa Justynecka własnej stronicki internetowej, jako poni Marczułajtis, coby jej mozno było jakie słowa otuchy posłać? No bo skoda dziewcyny, krucafuks, skoda! A mnie tym bardziej skoda, ze mom miłe wspomniena z jej rodzinnej Kasiny. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: www.justynakowalczyk.pl abo co inkse IP: *.it-net.pl 16.02.06, 17:44 Nie wiem, chyba ni mo. Stron jyj jest duzo, hale nie prywatne: sport.onet.pl/ 1300211,649,401303,wia,1234618,turyn2006.html - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: biathlon IP: *.it-net.pl 16.02.06, 17:53 Hale krystyna Pałka awansowała na VI miejsce. Okazało się bowiem, że wicemistrzyni olimpijska na tym dystansie, Olga Pylewa, została przyłapana na stosowaniu środka dopingującego i zdyskwalifikowana. Zarówno próbka, jak i próbka B wykazały obecność w organizmie carphedonu. Rosjance grozi dwuletnia dyskwalifikacja. A chłopy w biathtlonie ... najlepsze miejsca zajmowane przez Polaków na ZIO w biathlonie (1924-2006): Lp. zawodnik/ekipa konkurencja igrzyska 4. Stanisław Szczepaniak 20 km 1968 4. Józef Różak Stanisław Łukaszczyk Andrzej Fiedor Stanisław Szczepaniak sztafeta 4x7,5 km 1968 5. Krystyna Pałka 15 km 2006 5. Wojciech Kozub Tomasz Sikora Wiesław Ziemianin Jan Ziemianin sztafeta 4x7,5 km 1998 6. Józef Rubiś 20 km 1964 6. Anna Stera sprint - 7,5 km 1998 7. Józef Różak Józef Stopka Andrzej Rapacz Aleksander Klima sztafeta 4x7,5 km 1972 8. Stanisław Łukaszczyk 20 km 1968 8. Tomasz Sikora Jan Ziemianin Jan Wojtas Wiesław Ziemianin sztafeta 4x7,5 km 1994 Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: biathlon 16.02.06, 18:52 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Rosjance grozi dwuletnia > dyskwalifikacja. Na mój dusiu! To zanim jom zdyskwalifikujom, niek najpierw zabierom jej ten biatlonowy karabin. Bo jak sie ona wścieknie z powodu tej dyskwalifikacji ... Hauuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: www.justynakowalczyk.pl abo co inkse 16.02.06, 18:50 No to zaśpiewojmy Justynce tak: Justynkowe imie Nigdy nie zaginie Ani hań w Turynie Ani haw w Kasinie. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: To od niyj zolezy... 16.02.06, 19:26 Kie bedzie niom tak praskało jako dzisiok, to nic s niyj nie bedzie. Jo składom to na karb młodości i braku doświadczeń pokonywania trudności. Inni krytykują trenerów za przestarzałą technikę jazdy, ktora dobra jest w warunkach Syberii, wielkich mrozów ., a warunki jazdy były jakie były. za duzo cynników sie nałozyło, smary, technika, aura, i jej humory. To moje zdanie. Trzeba to najpierw umieć pokonać i niektóre z nich wyeliminować, coby godać o sukcesach. Jest co jest, a ze przeproso trenera i syćkik... Tyz dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: To od niyj zolezy... 17.02.06, 08:55 Fto wie? Moze za 4 roki na olimpiadzie w Wankuwerze tyz bedzie przeprasać, ino tym rozem nie trenera, ale swoje przeciwnicki za to, ze musiały sie najeść wstydu tak sromotnie z niom przegrywając? Juz trzymom za to kciuki! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: To od niyj zolezy... 17.02.06, 08:58 Śtyry roki to duzo i baba moze sie ozmyśleć, harówa, cugle na syćko, nie kozdy to wytrzymuje. Moze jesce sie nom poprawi,cego jyj tyz zyce. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: To od niyj zolezy... IP: *.bois.qwest.net 17.02.06, 19:08 ale moze sie przeniesc na skelton,tam przeciez i matki krazki zdobywaja. jest wiec szansa.no i z psychologiem nie jest wstyd trenowac tez. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski A łyzwiorze 17.02.06, 09:01 Ino poradźcie mi, ludzie, bo podobno jesteście inteligentniejsi niz my, psy. Za łyzwiorzy ściskać kciuki cy nie ściskać? Bo kłopot w tym, ze ta dyscyplina mnie nudzi i nic na to poradzić nie mogem. Więc kiebyk ściskoł - to niescerze. No, jak jezdzom baby, to jesce, jesce, bo mozno pozirać na pikne łyzwiarki. Ale jak jezdzom chłopy - to koniec świata! Nudzem sie i telo. Hauuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A łyzwiorze IP: *.it-net.pl 18.02.06, 00:28 Przełąc se kanał w tivi i spoko. A jak nie, to wies ka, do budy! Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 22.02.06, 09:56 Dziś startuje! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna Kowalczyk 22.02.06, 10:42 I po ptokak, zabrakło 3 sek do zakwalifikowania się...Na co zas dzisiok bedzie zwalać, na złe smarowanie, nieftorzy sie śmiejom, ze... kuciapy, psiekrwie i złośliwcy, nie inacyj. Jee, nydyć trza jyj było nasmarować, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Justyna Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:55 a zjadła śniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 22.02.06, 11:19 Nie wiym, cyk sie przesłysała, ze udało sie jom wetknąć do 30- tki finałowej... Zje se drugie, hehe... Jo nie wierze w te brednie, ftore pisom. Papiór syćko wytrzymie. Prasło jom ze złości i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk IP: *.it-net.pl 22.02.06, 13:20 To jyj "sukces": brak koordynacji ruchowej "Justyna Kowalczyk zajęła dopiero 44. miejsce w sprinterskim biegu na 1,1 km techniką dowolną w 20.zimowych igrzyskach olimpijskich. Trasę w Pragelato pokonała blisko dziewięć sekund wolniej od najlepszej w kwalifikacjach Kanadyjki Beckie Scott. Na tym dystansie to prawdziwa przepaść' Co jutro bedom i beemy pisać o ...jaze strak sie boć. Tyz dostanie w żopu. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna Kowalczyk 22.02.06, 21:09 ech,wspomina się czasy gdy dziewczyny biegały. zajmowały na i.ol.4 miejsce w sztafecie w sqaw valley,5 miejsca w 56 i 68.teraz ostała się nam tylko ta jedna dziewczyna pukająca do czołówki.trochę bym się z niej nie podśmiewał ,bo jedmak dziewczyna ciężlo haruje. o rany. ile to kilometrów trzeba przebiec na nartach, nartorolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: To były czasy mateńki komuny... IP: *.it-net.pl 22.02.06, 21:35 Biegunówna i moje siostrzyce, hehe, to se ne wrati. Taki wiejski klub LZS Poroniec dał więcej zawodniczek niż inne kluby. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To były czasy mateńki komuny... 22.02.06, 21:42 i weronka budny. ta biegun to ta co miała czerwona oberżę? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To były czasy mateńki komuny... 22.02.06, 21:43 biegunóna to chyba ze startu zak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Justyna Kowalczyk 44 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:04 Ciupazka napisała Co jutro bedom i beemy pisać o ...jaze strak sie boć. Tyz dostanie w żopu. Justyna Kowalczyk 44! Cosik krzepiącego w tym jest! andrzej.pilipiuk.w.interia.pl/dane/44.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BILLY. Re: Justyna Kowalczyk 44 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:06 zacząłem ten temacik-chyba słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Justyna Kowalczyk 44 ! IP: *.it-net.pl 24.02.06, 13:23 No i brawo, temacików było więcej, braw mniej, zamiast braw płacze. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski BRAWOOOO!!!! 24.02.06, 14:02 Brawo Justynka! Wiedziołek, ze jak dziewcyna jest z Kasiny, to musi być zuch! Zdobyła pikny brązowy medal, a zdobyłaby i złoty, ino nie fciała robić zbyt wielkiego wstydu pozostałym nasym sportowcom. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Brawo! IP: *.it-net.pl 24.02.06, 14:06 To sie nazywo c u d boski!!! Dobre i to. Hehe, kieli wstyd - 1 medol na Polske.Cy tyz bić brawo?! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Brawo! 24.02.06, 14:15 Justynce - trza bić brawo. W jej dorobku jest juz jedna-siódma syćkik polskik zimowyk medali olimpijskik! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Brawo! 24.02.06, 14:17 owcarek_podhalanski napisał: > W jej dorobku jest juz jedna-siódma syćkik polskik > zimowyk medali olimpijskik! Cyli ponad 14 procent!!! Taki dorobkiem procentowym to nawet poni Irena Szewińska pokwolić sie nie moze. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Brawo! 24.02.06, 14:28 Lepiej jeden niż wcale - pierwszy dla Polski medal. Gratulacje dla Justyny Kowalczyk. Nareszcie medal, brązowy, to nic. Cieszmy sie z tego co mamy. "Polska czeka na swoich medalistów , a niech sobie czeka, a ja bedę robić swoje, choć byłam parę miesięcy temu skreślona z listy" - tak powiedziała Justyna w wywiadzie do pewnej gazety. To jest najmilszy dla Polski medal bo niespodziewany. Wielkie Gratulacje, Wielkie - tak sie cieszę :) Faworyci zawiedli, zatem podwójnie cieszy ten medal Gratulacje Zakopane ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Brawo! 24.02.06, 14:29 a te małe literki w imieniu i nazwisku wyszły na szczęście , bo teraz to ogromnymi literkami trzeba napisać ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Brawo! 26.02.06, 08:17 "Jej wyniki na mistrzostwach świata w Oberstdorfie w 2005 były najlepszymi w historii startów polskich biegaczek narciarskich w imprezach tej rangi, zostały jednak anulowane po testach antydopingowych; 15 czerwca 2005 zdyskwalifikowano ją na 2 lata. Zakaz startów został skrócony po kolejnych apelacjach i ostatecznie do rywalizacji w Pucharze Świata powróciła już w grudniu 2005. Justyna Kowalczyk, w której moczu wykryto niedozwolony środek dopingujący początkowo ukarana została przez Międzynarodową Federację Narciarską (FIS) dwuletnią dyskwalifikacją, którą następnie skrócono do jednego roku. Kara kończyła się 20 stycznia 2006 r, co umożliwiało teoretycznie start Kowalczyk w igrzyskach olimpijskich w Turynie. Pozbawiało ją jednak możliwości startu w jakichkolwiek zawodach przed igrzyskami. Jak wyjaśniła PAP mecenas Maria Zuchowicz, która była w składzie orzekającym trybunału rozpatrującego sprawę Justyny Kowalczyk wzięto pod uwagę nienaganną postawę zawodniczki podczas jej dotychczasowej kariery, a także dodatkowe okoliczności łagodzące. "Wina zawodniczki nie podlega żadnej dyskusji - powiedziała Maria Zuchowicz - ale uznaliśmy, że w konkretnych okolicznościach można skrócić karę o sześć tygodni, aby umożliwić jej przygotowanie do igrzysk olimpijskich. Szczegółowe dochodzenie udowodniło ponad wszelką wątpliwość, że Kowalczyk przyjmowała zabroniony środek nie w celu dopingu, tylko w celach leczniczych." Albo w barszczyku i krokietach Polacy przyjmuja doping albo w celach leczniczych;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Brawo! IP: *.it-net.pl 26.02.06, 14:33 A Ty hepik kozdemu przysr...s? Moze Ty spróguj! Brawo i juz! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=761&w=37432690 Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Brawo! 24.02.06, 15:18 Ano z Kasiny. Ale ta pomyłka Ritecki - to tyz na scynście! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Brawo! 24.02.06, 22:35 Z Kasiny i to tej Wielkiej :) A Kasina biżej Taterek i Zapopanego zimowej stolicy. Cała odpowiedzialność za Olimpiadę spada na Zakopane ;) Alez dziś piękna niespodzianka Nawet Owczarek ze sszczajścia zaszczekał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Brawo! 25.02.06, 12:55 Zimowo w okolicak Kasiny tyz potrafi być - w jaskini Zimna Dziura, na stoku góry Szczebel, od strony Kasiny właśnie. Ta Zimna Dziura jest tak zimna, ze podobno casem nawet w lecie lezy w niej lód. Ale chyba tylko casem, bo jo hań właśnie w lecie byłek i lodu nie uwidziołek. Jednak zimno w środku było - to prowda. Piknie pozdrawiom! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Brawo! IP: *.it-net.pl 26.02.06, 09:08 Nej temu sie ludziska wartko rusajom, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Brawo! IP: *.it-net.pl 26.02.06, 14:07 Brawa i do duże, za te mozolne i zwycięskie 30 km Justnie Kowalczyk należą się. serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35079,3183859.html?i=1 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Brawo! 26.02.06, 20:16 c hiba se sprawie biegówki. no, moze nie biegówki ale śladowe to chiba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Brawo! 26.02.06, 21:07 A co, wybiyros sie w góry? Cy po W-wie bees góniył? Nie bois sie, ze nozke złomiys? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Brawo! 26.02.06, 21:30 jakoś prze pięćdziesiąt pare lat nie złamałem. kiedys trza spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wspólny menedżer Justyny i Tomka Siko? 27.04.06, 20:49 Justyna Kowalczyk i Tomasz Sikora - połączy ich menedżer? Moze i dobrze?! Justyna nadrabia zaległości na uczelni - katowickiej AWF. A później, w połowie lipca w Estonii weźmie udział w zawodach na rolkach. Ja prowadzę rozmowy z kilkoma firmami, które być może udzielą finansowego wsparcia zawodniczce. Jak udało się nam ustalić, jednym ze sponsorów ma być międzynarodowa firma ubezpieczeniowa. - W najbliższych dniach, co ucieszy Justynę, kontrakt z PZN przedłuży jej trener Aleksander Wierietielny. To gwarantuje dalsze sukcesy biegaczki - uważa Żukowski. W najbliższych dniach Tomaszowi Sikorze, srebrnemu biatloniście IO w Turynie wygasa kontrakt z jednym z agentów. Pojawiły się głosy, że nowym menedżerem Sikory zostanie Ludwik Żukowski, opiekujący się też jedną z najlepszych biegaczek świata - Justyną Kowalczyk. - Różni ludzie zachęcają mnie do zajęcia się interesami Tomka. Może byłoby to rozsądne wyjście, abym współpracował z grupą biegaczy narciarskich, biatlonistów, a do tego i ze zjazdowcami. Ale Tomasz Sikora ma jeszcze ważny kontrakt ze swoim agentem i nie zamierzam ingerować - mówi Żukowski, znany warszawski prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:Brawo Justyna IP: *.it-net.pl 18.01.07, 21:20 Złoty medal na 5 km....Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Brawo Justyna IP: *.it-net.pl 27.01.07, 11:30 Justyna Kowalczyk (30.54,2) wygrała w estońskiej miejscowości Otepaeae bieg na 10 km techniką klasyczną, zaliczany do klasyfikacji narciarskiego Pucharu Świata. Kowalczyk wyprzedziła liderkę klasyfikacji generalnej PŚ Finkę Virpi Kuitunen (31.02,0) i Ukrainkę Walentinę Szewczenko (31.08,7). Super Justyna, oglądaliście... Ma parę w płucach! Brawa! I graba! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna -Tour de Ski 27.12.07, 21:54 Osiem startów w dziesięć dni - ponad 55 km przebiegnie na nartach Justyna Kowalczyk w rozpoczynającym się w piątek sprinterskim prologiem cyklu Tour de Ski. "- Będę walczyć o każdą sekundę - zapowiada Polka. Transmisje w Eurosporcie. Jestem jedną z najlepszych biegaczek świata, od początku sezonu w dobrej formie." No, pożyjom, uwidim... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Justyna -Tour de Ski 01.01.08, 18:11 Fórt na trzecim medalowym miyjscu! Brawo! Justyna Kowalczyk świetnie zaczeła nowy rok. Polka była trzecia w biegu na 10 km techniką dowolną na dochodzenie w Novym Mescie. Takie samo miejsce zajmuje na półmetku rywalizacji w prestiżowym cyklu Tour de Ski. Klasyfikacja generalna po czterech z ośmiu zawodów: 1. Charlotte Kalla (Szwecja) 1:03.25,5 2. Arianna Follis (Włochy) strata 8,5 3. Justyna Kowalczyk (Polska) 10,1 4. Virpi Kuitunen (Finlandia) 17,6 5. Claudia Nystad (Niemcy) 30,8 6. Olga Rotczewa (Rosja) 31,6 7. Natalia Korostieliewa (Rosja) 32,4 8. Evi Sachenbacher-Stehle (Niemcy) 34,0 9. Marit Bjoergen (Norwegia) 38,1 10.Riitta-Liisa Roponen (Finlandia) 40,3 Kolejny etap rywalizacji - bieg na 10 km stylem klasycznym - odbędzie się w środę również w Nowym Mescie Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Justyna -Tour de Ski 01.01.08, 19:01 kal wynika z pierwszego liściku w temacie-niejaki billy zna się na sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś