billy.the.kid 21.02.06, 09:30 kto z was jezdził na takim dziwadle.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: bobsleje. 21.02.06, 09:41 Bobsleje to piykny sport zimowy męski, zaznacom, nie widze bab w tym sporcie, bo te cięzkie sonki sportowe z kierownicom i hamulcami i tom prędkościom, jako ozwijajom w casie jazdy po śtucnyum lodowym torze to na mój dusiu nie dlo bab... Dlo mnie to nie dziwadła, piykne zawody Turynie były, a kurzyło wte. Z adrenalinom je obziyrałak, cyste szalyństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: bobsleje. 21.02.06, 09:48 a ja jezdziłem. na przeł.omie lat40-50 był to sport uprawiany w polsce. co dziwne, sukcesy odnosił w tym sporcie mój nizinny klub spójnia warszawa. w latach 60 gdzieś tam w hangarze znalezliśmy stary bobslej[zupełnie inny niż te dzisiejsze].wytargaliśmy go na pobliskie górki cytadeli i jezdziło się. nie pamiętam co sie pozniej z tym bobskejem stało. a dziewczyny też z nami jezdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: bobsleje. 21.02.06, 09:54 Po takik torak warszawskich to mogły jeździć. Za chłopcyskami sie uganiały, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: bobsleje. 21.02.06, 10:01 uganianie się było obopólne. my za dzioewuchami, one za nami. ale chodzi o sam fakt jeżdżebnia na czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: bobsleje. 21.02.06, 10:30 Nigdy nawet nie siedziałak w bobslejak, hale rada widzem patrzyć na zmagania bobsleistów.OKazuje ze w Turynie baby tyz startowały: Turyn: Niemieckie bobsleistki najlepsze na półmetku Niemieckie bobsleistki Sandra Kiriasis i Anja Schneiderheinze nadal prowadzą w olimpijskiej rywalizacji dwójek, ale ich przewaga po drugim ślizgu nad rodaczkami Susi Lisa Erdmann i Nicole Herschmann zmalała do 0,08 s. Trzecie miejsce zajmują Amerykanki Shauna Rohbock i Valerie Fleming, które tracą do liderek tylko 0,09 s. Decydujące o medalach ślizgi trzeci i... » PAP/20 lutego 2006 20:06 " I co Ty billy na to? Beskurcyje nie baby... Brawalo takik. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: bobsleje. 21.02.06, 10:37 A dodom jesce linki: www.olimpijski.pl/11514_11775.html - sport.onet.pl/1020829,,221586,wia,dyscyplina.html Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: bobsleje. 21.02.06, 10:41 coś mi się to nie widzi. rozdęcie igrzysk do 16 dni. dyscypliny sportowe uprawiane raptem przez 1000ludzi na całym świecie. no bobsleje- to tradycja, od początku w programie, ale wtedy jeżdżono po śniegu, teraz na torach których jest na świecie raptem kilka czy kilkanaście. no i sprzęt tez kosztuje kupe forsy. ilu ludzi w polsce to uprawia. a chcieli by i sprzęt[coś w dolarach to dzuesiątki tysięcy.] no może i finansowanie wyjazdów na tory.Można-TYLKO PO CO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: bobsleje. IP: *.it-net.pl 21.02.06, 13:05 Widziałeś tę galerię zdjęć w linku piyrsym , jak te sonki bobslejowe w casie i przestrzeni sie zmiyniały? Nawet układ ciał na nik tyz, na brzuchu, na plecak, jak cie moge. A teroz jakie piykne maszyny, tory bobslejowe we świecie majom? Nei, my momy chyba w Karpaczu jakisi tor, nie wiym ka jesce... Fajne foty, fajny sport i fajnie kostuje , maszyny tyz, a som widzis, ze u nos na skoczniak za msało chętnyk do skokanio. Tyz elitarny sport, na ftory duze dudki idom a efekty...Ino Małysz, moze sie co z casem zmiyni. Moze, dej Boze. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: bobsleje.- nos nie stać?! 22.02.06, 09:00 Co jo dzisiok słyse...ze nasi bobsleiści ni majom "bobo" i bedom na zawody pozycać od ruskik. Nei wiera, wiycie, wiycie, dziadostwo ... sakramenckie dziady z nos i telo. Jedna maszyna bobslejowa kostuje 60 tys. euro, prędkość - 150 km /godz. Cosi mi sie widzi, abo mi sie ino zdaje, ze i po tyk medolak zdobytyk w Turynie (Miemcy - 19) wyraźnie widać, ftore państwo w Europie łupi nos i inkse.... Kochano nasa mama - UE - nos mo głęboko w rzyci, wsędy to widać i co roz barzyj tyz widać, po co my som jest im potrzebni, mogom na nos głuptokak ino zarobić a nom dać figusa malinusa. A kielo przy tym jojcom, jacy oni som jest biydni, kiele bezrobocie, jaki niekorzystny wskaźnik dochodu narodowego. A Wy rządzący w syćko ino wierzcie. Moze i temu na tyk nasyk kaczorów plujom i sie ik bojom, ze zrobion oni wreście z tym syćkim porządecek. Co to za zawodnik, kie sprzętu ni mo, skąd te wyniki bedom? Majom sprzęt, i to co trza, to majom i wyniki, bajako. Ej, Boze, Boze, Ty widzis i nie grzmis? Odpowiedz Link Zgłoś