Dodaj do ulubionych

"Wesołych Świąt!"

IP: *.it-net.pl 12.04.03, 07:08

O raty , przeraty, zacynajom przychodzić karki do chałupy z zyceniami
świątecnymi, zaś nadadzom roboty nom, bo przecie trza siąść, a piyrse
znalyźć troske casu na to , coby je napisać.

A moze roz a dobrze i syćkim złoze zycenio jo syćkim ftorych znom i nie
znom i bede miała sumiynie spokojne , ze o nikim zek nie zabocyła, ba haj!

Nei , moi piekni, kochani zyce Wom:

Syćkiego dobrego!

- zdrowio dlo Rodziny
- godnyj świynceliny,
- swojskiej kiełbasecki,
- krzonu odróbecki,
- barwinkiem przybranyk
jojek malowanyk,
- do tego w Niedziele
gorzołki niewiele,
- za to duzy KOLOC
w tom świyntom WIELGOM NOC!

Kaście som syćka moi Kochani Forumowice, potracyni po świecie, cęstuje Wos
jojeckiem i zyce zdrówecka Wom i Wasym Rodzinom! A ftory sie tu pokoze, to
jesce dostaje palme , bo to przecie piyrse Niedziela Palmowa i godom: "nie
jo bije, palma bije" , ba haj! A za co , to wiycie, nei za to, ze Wos tu ni
ma!
Telo.Pozdr.

Obserwuj wątek
    • Gość: plum1000 Re: 'Wesołych Świąt!' IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:47
      dyc jesce calutki tydziyn momy do swiont.cos Ty taka zapobiegliwo he?

Ciupazka a tam wogole tos ze zokopanego cy z jakiego zadupia urokliwego?
      typu bialka., zab etc

Plum
      • Gość: Ciupazka Re: 'Wesołych Świąt!' IP: *.it-net.pl 13.04.03, 09:15
        Niedziela Palmowa ozpocyno święta, nie wies o tym, Wielki Tydzień, to tyz
        swięto i trza cympić w kościele i pokute robić, bo jest za co pokutować, no a
        pote i ciało i dusa musi sie uradować po tym poście , choć w głowicce mos
        to, ze umrzeć musis, a moze i z martwych powstanies. Idzies na Rezurekcje o
        oździawioz gembusie: Halleluja! Halleluja! Halleluja! Tak zwyk koze, a zwyk,
        to rzec święto!Telo.Pozdr.
        • Gość: plum1000 Re: 'Wesołych Świąt!' IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 12:41
          wiym...samak przecie byla do spowiedzi...
      • poronin3 Re: 'Wesołych Świąt!' 13.04.03, 18:11
        Gość portalu: plum1000 napisał(a):
        > Ciupazka a tam wogole tos ze zokopanego cy z jakiego zadupia urokliwego?
        > typu bialka., zab etc

ciupazka jes je dyć z Poronina. Glupie to dziwce straśnie. Co widać po tym jako
        pise. Haj.
        • Gość: Ciupazka Re: 'Wesołych Świąt!' IP: *.it-net.pl 13.04.03, 18:59
          Nic dodać, nic ująć, dobre i takie zycenio na swięta. Dobrze, ze nic ni mom
          wspólnego z poroninem 3.Zaś nie bede zachodzić w głowicke, ftory to poronin 3.
          Bedziemy widzieć na Forum cym poronin3 pochnie, bo do tela siedzieli chyba w
          krzokach na kamieńcu. Jak . Telo. Co wom zycyć? Nei cobyście sie udowili
          jojkiem, ba, haj!
          • Gość: Rumcajs Re: 'Wesołych Świąt!' IP: 80.72.65.* 13.04.03, 19:23
            Moi mili! nie wiycie, ze ka jes wesolo wse jokis huncwot musi posroc pejzaz.
            Gluptokow i zazrosnikow nom nie trza. Haj!
            WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM I ZYCZLIWYM "FORUM ZAKOPANE" ZYCZY
            RUMCAJS!DO ZYCZEN DOLACZA SIE I MOJA RODZINKA
            • plum1000 Re: 'Wesołych Świąt!' 13.04.03, 21:04
              poronin to niezbyt ladnie kogos tak nazywac...tak prymitywnie po czesci/. no
              ale ...

PLum vel kasiunia
              • Gość: Rumcajs Re: Plum...vel kasiunia IP: 80.72.65.* 14.04.03, 00:52
                plum1000 napisała:

> poronin to niezbyt ladnie kogos tak nazywac...tak prymitywnie po czesci/. no
                > ale ...
                >
                > PLum vel kasiunia

Przepytujem piyknie! "Poronin"? Wiera - nieudalno cleku, ale "plum" - i to
                jesce 1000 razy - to jak - za przeproseniem - rzycowisko...
                • uriel1 Re: Plum...vel kasiunia 14.04.03, 01:06
                  Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> plum" - i to jesce 1000 razy - to jak - za przeproseniem - rzycowisko...

Uriel- co to znaczy "rzycowisko"?
                  • Gość: Rumcajs Re: Plum...vel kasiunia IP: 80.72.65.* 14.04.03, 01:14
                    A z czym Ci sie kojarzy?
                    • uriel1 Re: Plum...vel kasiunia 14.04.03, 01:23
                      Daj spokój. O tej porze to już WSZSTKO mi się kojarzy... Nie bądź szuja,
                      powiedz. To znaczy - napisz.
                      • Gość: Rumcajs Re: Plum...vel kasiunia IP: 80.72.65.* 14.04.03, 01:37
                        Wychodek, niebogo! Oczywiscie mam nadzieje, ze "plum1000" nie nalezy do
                        obrazalskich. Jak sie mieszkalo u Topora na Pardalowce, to sie wie, ze wysylal
                        ceprow na rzycowisko - jak "kabinka" byla zajeta, to wseliniejaki smrecek i
                        chrasc byla dobra na schowanie rzyci jak clowieka potrzeba zmogla.
                        • Gość: Ciupazka Re: Do Rumcajsa IP: 212.182.27.* 15.04.03, 19:21
                          Cy ty fces nom te swięta zacąc od sranio? Jee dejze pokój rzyci. Przydzie cas
                          i na niom po Halleluja, ba haj.Telo.Pozdr.
                          • Gość: Rumcajs Re: Do Rumcajsa IP: 80.72.65.* 15.04.03, 21:41
                            Wiera, nie pasuje do tematu, ale myslem, ze nie bedzies sciskac do po
                            swietach, bo w swieta "nie wypada"? Niedalego gemba od rzyci, a i jedno bez
                            drugiego nie moze zyc! Haj!
                        • Gość: plum1000 ... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 21:47

> Wychodek, niebogo! Oczywiscie mam nadzieje, ze "plum1000" nie nalezy do
                          > obrazalskich. Jak sie mieszkalo u Topora na Pardalowce, to sie wie, ze
                          wysylal
                          > ceprow na rzycowisko - jak "kabinka" byla zajeta, to wseliniejaki smrecek i
                          > chrasc byla dobra na schowanie rzyci jak clowieka potrzeba zmogla.

nie masz co robic w Bulgari??
                          nie, nie obrazialm sie...b. rzadko sie obrazam.Chyba taki juz mam charakter. Ze
                          ciezko mnie zranic, obrazic, zdenerwoawac. Jednak mimo wszystko troszke mnie
                          zaciekawilo z jakiego to tez powodu nazwales mnie w ten sposob.Na podstawie
                          paru zdan ktore tu, na tym forum wymeczylam? Coz..moze i nie jestem specjalnie
                          bystra....ale to juz moze ocenic Ktos kto mnie zna..ktos kto ze mna choc raz
                          rozmawial..Ale Ty do tych osob nie nalezysz...
                          Sweet dreams :-)
                          Plum
                          • Gość: Rumcajs Re: ...plum IP: 80.72.65.* 15.04.03, 22:16
                            Jesli Cie urazilem, to BARDZO PRZEPRASZAM!!!!!!!!!! Porozmawianie z Toba bedzie
                            dla mnie wielka przyjemnoscia. Mam nadzieje, ze moze kiedys spotka mnie to
                            szczescie. Nic nie poradze, ze jestem "brzydki"...... Poza tym logo przeciez
                            nie swiadczy o czlowieku. Co zrobie, ze Twoje skojarzylo mi sie z Johannem
                            Strausem siedzacym na moscie wiedenskim i robiacym plum...plum...do rzeki. I
                            tak powstal jeden z najpiekniejszych jego walcow - "Nad pieknym modrym
                            Dunajem"...
                            Caluje raczki!(;o)))))))))))))))))))))
                            • Gość: plum1000 Re: ...plum IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 22:38
                              zapraszm wiem na gg...:-)
                              a plum to jest SLIWKA!!! nie zadne plum do potoka/...

• Gość: Rumcajs Re: ...plum IP: 80.72.65.* 15.04.03, 22:45
                                Widzisz Plum! Zawodowo blizej mam do Straussa niz do sliwki. Caluje raczki!
                                • Gość: plum1000 Re: ...plum IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 23:09

> Widzisz Plum! Zawodowo blizej mam do Straussa niz do sliwki. Caluje raczki!
                                  no i co z tego...
                                  a rumcajs no kojarzy sie maly, grubiutki z kapelusikiem i chodzi po lesie i
                                  scina drzewa..chyba ze co innego robil rumcajas....ale mial i synka Cypiska
                                  :-)))
                                  jestem zla po wczorajszym niezbyt udanym spotkaniu-randkowo-internetowym... a
                                  tu jeszcze .niewazne.ide spac.
                                  Plum/slifka/
                                  • Gość: Rumcajs Re: ...plum IP: 80.72.65.* 15.04.03, 23:30
                                    Tak bedzie najlepiej!!! Ranek zawsze jest madrzejszy od wieczora i moze
                                    bedziesz juz wiedziala, dlaczego blizej mi do Straussa niz do sliwki! Myslenie
                                    nie boli!
                            • Gość: Ciupazka Re: ...plum IP: *.it-net.pl 18.04.03, 10:36

> Jesli Cie urazilem, to BARDZO PRZEPRASZAM!!!!!!!!!! Porozmawianie z Toba
                              bedzie
                              >
                              > dla mnie wielka przyjemnoscia. Mam nadzieje, ze moze kiedys spotka mnie to
                              > szczescie. Nic nie poradze, ze jestem "brzydki"...... Poza tym logo przeciez
                              > nie swiadczy o czlowieku. Co zrobie, ze Twoje skojarzylo mi sie z Johannem
                              > Strausem siedzacym na moscie wiedenskim i robiacym plum...plum...do rzeki. I
                              > tak powstal jeden z najpiekniejszych jego walcow - "Nad pieknym modrym
                              > Dunajem"...
                              > Caluje raczki!(;o)))))))))))))))))))))

Rumcajs! Mam prośbę: graj "Nad pięknym modrym Dunajem" Johanna Strausa
                              naszym Forumowiczom z życzeniami dla wszystkich, pogniewanych i nie :
                              Radosnych Świąt i dobrego wypoczynku życzmy sobie wzajemnie, bo to nam
                              wszystkim bardzo potrzebne. Spory i waśnie chowamy do lamusa. ZA wszystkie
                              grzechy przepraszamy (tak przy Wielkim Piątku okazujemy skruchę). No i
                              Smacznego Jajka i do zobaczenia !!!
                          • Gość: Ciupazka Re: ... IP: *.it-net.pl 16.04.03, 10:14
                            Gość portalu: plum1000 napisał(a):

>
                            > nie masz co robic w Bulgari??
                            > Plum

Zastanawiam się Plum, kto ci dał uprawnienie do takiego traktowania
                            gościa na Forum? Przecież gość jest gościem ma prawo wejśc tu z Kanady, i
                            z Grecji, Włoch, z każdego miasta w Polsce. Jeżeli nie profanuje regulaminu
                            Forum może dyskutować na każdy temat i nikt nie ma prawa mu ograniczać
                            swobody wypowiadania się na Forum, choćbyś się z nim nie zgadzała i to jest
                            fajne. To nie jest twój prywatny folwark, gości trzeba traktować jak gości.

Zauważyłam , ze zaczynacie robić wręcz dochodzenie, prawie śledztwo: kto to?
                            jak się nazywa, czego tu szuka, a dlaczego akurat tu zagląda. Zachowanie godne
                            szpicli. Mnie nie obchodzi, kto to Plum 1000, czy Kazik, czy Rumcajs, nikogo
                            nie obrażam epitetami, czego nie mogę powiedzieć o niektórych , zabierających
                            głos w dyskusji, czasami trudno nazwać to dyskusją. Skojarzenia każdy może
                            mieć inne i to jego sprawa, ale kiedy spotykają mnie inwektywy, to dłużna nie
                            pozostaję.

Polacy są rozrzuceni po całym świecie, tęsknią, chcą zamienić parę zdań
                            rodakiem w kraju i nie można IM TEGO OGRANICZAĆ, CZY PYTAĆ SIĘ, TAK JAK TO TY
                            ZAPYTAŁAS. Wyjeżdzają służbowo,czasami na stałe i mają prawo wejść na Forum o
                            każdej porze doby ,aby włączyć się do problemów, które są im bliskie. Płacą ci
                            za to, czy jak, a jeżeli nawet, to zachowaj to dla siebie. Swoim
                            postępowaniem wypraszasz gości, o to ci chodzi, żebyś miała spokój?. To nie
                            tak Plum! Na dzisiok telo. Pozdrawiam , miłego dnia życzę i dużo gości na
                            Forum.

Acha! Niedługo będe na Węgrzech, w Chorwacji, też nie mam prawa wejść? I
                            będziesz węszyć kto to? A nick zmienię, he, he.
                            • Gość: plum1000 zegnam- IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 10:48
                              mysle ze spokojnie moge sie obejsc bez tego forum:-)

ja nikogo nie obrazilam na ttym forum ani razu, raczej odwrotnie bylo..
                              nie powiedzialam tez rumcajsowi ze ma nie bywac na tym forum
                              no niewazne...

Zegnam

Kasia
                              • Gość: Ciupazka Re: zegnam- IP: *.it-net.pl 16.04.03, 13:18
                                Nie zazegnuj sie, dobrze , ze i tobie rusyło wreście.To trza na włosnyj skórze
                                pocuć, dopiyro wte sie opamiyntos, ba haj! Jo nie fciała cie zegnać, aly mom
                                prawo pedzieć, co o tym myśle, nie wozne, cy to chodzi o mnie , cy o kogo
                                innego. Telo. Pozdr.
                                • poronin3 Re: zegnam- 18.04.03, 12:38
                                  Chmaska i prostacka głupia cipa Ciupazka znowu kogoś obraziła. Widzisz? Jacy
                                  jesteśmy podobni....
                                  --------------
                                  Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> aly mom prawo pedzieć, co o tym myśle, nie wozne, cy to chodzi o mnie , cy
                                  > o kogo innego. Telo. Pozdr.

Jo tyz mam prawo pisoć co mi sie zywnie kce. A ze z ciebie durma pinda - to
                                  wim.
                                  • Gość: Ciupazka Re:Witoj na Forum... IP: *.it-net.pl 18.04.03, 13:17

Jee, cosi repertuar malućki, he, he....
    • Gość: roz Re: 'Wesołych Świąt!' IP: *.ds.uj.edu.pl 18.04.03, 16:25
      A miało być tak miło...Wesołych świąt wszystkim :)))
      • Gość: Ciupazka Re: 'Wesołych Świąt!' IP: *.it-net.pl 18.04.03, 20:20
        Wzajemnie życe radosnych, pogodnych Świąt i dobrego odpocynku w gronie rodziny
        i przyjaciół. Tego samego zycem tym, ftorzy mie bicowali przy Wielkim Piątku!
        • Gość: Rumcajs Re: 'Wesołych Świąt!'- do poronina3 IP: 80.72.65.* 19.04.03, 11:57
          Wesolych Swiat - i odwal sie od Ciupazki, bo jej do piet nie dorastasz!
          Ciekawe, ze pewne osobniki nie moga zyc bez dokopywania drugiemu. Zebys choc
          uargumentowal tresc swoich postow, ktore wcale nie przysparzaja ci chwaly. Ale
          ty chyba z tych, co ani be, ani me, ani kukuryku...Dzis Wielka Sobota, wiec ci
          wybaczam ...
          WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM!!!()()()()()()()()()()()()()()()()()()()
          • ciupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 06.04.04, 09:01
            WESOLYCH SWIĄT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM!!!()()()()()()()()()()()()()()()()()()()
            {}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{{{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}}WESOLYCH SWIĄT WSZYSTKIM
            FORUMOWICZOM!!!()()()()()()()()()()()()()()()()()()()WESOLYCH SWIĄT WSZYSTKIM
            FORUMOWICZOM!!!()()()()()()()()()()()()()()()()()()(){}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{{}{}{}
            {}{}{{}{{}{{}{}{}{}{}{}{}WESOLYCH SWIĄT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM!!!()()()()()()()
            ()()()()()()()()()()()(){}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}}}{}{}{}{}{}{}{}WESOLYCH
            SWIĄT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM!!!()()()()()()()()()()()()()()()()()()()WESOŁYCH
            ŚWIĄT!!!

życzy Ciupazka.

• hepik1 Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 06.04.04, 09:20
              CCciupazka!Czy ty cos nie piłaś dzisiaj z ranka samego?Dzisiaj wtorek ,wielki
              wprawdzie ale wtorek.A święto Wielkiejnocy dopiero w niedzielę.Podobnie jak
              polywanie dopiero w poniedziałek a ty już wody nabiyrosz.
              • ciupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 06.04.04, 09:33
                Ani do mnie głupio nie godoj, roboty mom w kit, przydołbyś sie mi do pomocy,
                ni moc casami kapke casu? Kartki , zycynio, powysyłane, przecie musom dońść,
                teroz bierem sie za pół wieprzusia, ftorego mi akuratnie na zamówienie
                przywlekli, nei, trza ś nim porządecek zrobić. Krucazeks, nawet ni mo mi fto
                przytrzymać przy ozparcelowaniu. Lic ino na sie, psiopkrewecno psiokrew...
                hale do miski to syćka som jest , ba jako! Hej! Do roboty nietoty! Dobrze,
                ze dzisiok na popołednie.
                Telo.Pozdr.
                • hepik1 Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 06.04.04, 14:25
                  I ty te kartki takie krwią świńską poplamione wysyłasz?Bo mnie po ekranie też
                  cośczerwonego ścieka.Ta półtusza napewno nieżywa była?
                  • Gość: Ciupazko Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... IP: *.it-net.pl 06.04.04, 14:41
                    Kartki wysłałam poctomwcora, NETEM dzisiok rano. Świni juz ni ma ,
                    rozparcelowana, zamarynowana ,na pasztet naryktowane, po chałupak reśta
                    ozniesiono, porządek po niyj tyz zrobiony. I mnie tyz ino, ino ni ma ...kie
                    sie ta robota skońcy, he?. A u Tobie dopiyro świniobicie? Troske późnawo...
                    Mni nic nie ociekało, sukoj ka indziyj przycyny, moześ ogo ukrzyzowoł i
                    krzywda ludzko wysła nawet na ekran monitora, ftoz wie?
                    • Gość: ola-f Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:20
                      Życzę Wszystkim Forumowiczom Wiosennych Świąt.
                      Wiosny w duszy i na twarzy uśmiech promienny - to recepta na udany cały rok.
                      A z jajkami to proszę ostrożnie...He, he, he...
                      • Gość: Gocha Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... IP: *.it / 62.233.189.* 06.04.04, 22:08
                        O właśnie, ostrożnie, na przykład z tymi: WESOLYCH ŚWIĄT

dziupla.org/aktualne/wielkanoc.htm
                        • hepik1 Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 07.04.04, 16:46
                          Kiej Jezusicek jesce nie pomorł to se posuchejcie:
                          www.zosia.piasta.pl/karaoke.html
                          a kiej do piontku niy zdonzycie ,to sie w niedziela puście
                          • roomtsays Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 07.04.04, 18:49
                            hepik1 napisał:
                            "...a kiej do piontku niy zdonzycie ,to sie w niedziela puście"

Hepik! Ty nas do grzechu nie namawiaj! ;o)))
                            • hepik1 Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 07.04.04, 21:06
                              Jeśli mówiąc o grzeszeniu na myśli masz puszczanie,to powiem ci ,że puszczać
                              sie można bezgrzesznie też.Jak byś nie wiedział jak ,to wal jak w dym do mnie a
                              ja ci powiem jak.
                              • ciupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 08.04.04, 19:16
                                A to dlo WOs chłopy wielgaśne b a b y ( nie mylić z babami
                                wielkanocnymi)!
                                Kochanego ciała nigdy nie za wiele.

www.funpic.hu/fun-bin/picviewe.cgi?pic=ot8273

Telo. Pozdr. I Smacnego! Hehe...
                                • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 08.04.04, 20:07
                                  Krziż - w niym ciyrpiynie
                                  Dyć i zbawiynie
                                  Znak Boga znakym czowieka
                                  Razym go dżwigej
                                  Już sie niy migej
                                  Dugo trza na cie zaś czekać?
                                  • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 09.04.04, 05:10
                                    "Za Boże rany
                                    łod deski do sciany"

We Wielki Piontek dzieciska ołma
                                    Zowdy budziyła rano kijoma
                                    Niy godom żech był ze tego świynty
                                    Ździybko bolały mie yno piynty.
                                    • Gość: rita Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 07:03
                                      Co bym nie zapomniała o Was
                                      Wszyściutkiego Najlepszego
                                      dla wszyćkich

Fajnych Świąt Wan życze
                                      • Gość: Ciupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... IP: *.it-net.pl 09.04.04, 09:30
                                        Dziękujemy, dziękujemy! Wzajemnie, wzajemnie , wszystkim, wszystkim z bliska
                                        i z daleka pogodnych i radosnych spotkań rodzinnych oraz dobrego wypoczynku!
                                        Hej!
                                        Telo.Pozdr.
                                        • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 09.04.04, 22:39
                                          Nowe życie Bog nom doł
                                          W kerym zowdy jest nadzieja
                                          Tego Łon w dniu śmierci chcioł
                                          Już niy ślintom - dyć sie śmieja.
                                          • roomtsays Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 09.04.04, 23:49
                                            (*)(~)(#) WESOLYCH SWIAT!!! (#)(~)(*)
                                            R. ;O)))
                                            • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 09:15
                                              No toż był żech już w spowiedzi
                                              Dlo mie jakby sztart do świont
                                              W robocie sie niy trza biedzić
                                              Radość leci nawet stond.
                                              • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 09:22
                                                We Wielko Sobota

We Wielko Sobota babowka sie piykło
                                                Coby jom na świynta wszyskim tyż wystykło
                                                No i wiela jajec na twardo warzyło
                                                Z niych se te kroszonki piykne porobiyło.

Tako jest i dzisioj - przeca ło tym wiycie
                                                Niychej dobrze leci cołke nasze życie.
                                                • Gość: CIupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... IP: *.it / 62.233.189.* 10.04.04, 10:12
                                                  A mnie smutnawo i koniec! Smutno na świecie i dlatego... Hej! Hale pomimo
                                                  wszystkiego:
                                                  Syćkiego nolepsego, niek Wom jajo smakuje, pogoda ducha dopisuje i piniedzy
                                                  nie brakuje. Nei jesce moze kie sie spotkomy, pigwówecke na zdrówko
                                                  wypijymy, hej! Pozdrowiynio i ucałowanio z pogodnej Polski tym syćkim
                                                  ftorzy som jest dalyko od niyj. Tatry nase piykne do cudu i w zimowyj szacie
                                                  jak zwykle zapraszają na Wielkanocne Jajko! Smacnego i Wesołego Halelujo niek
                                                  leci do nasyk syćkik RODAKOW!!! A tym, co som w kraju zyce coby dobrze
                                                  odpocnyni i do roboty w nowyj rzeczywistości, po świętak sie wzieni, ba jako!
                                                  Telo.Pozdr.
                                                  • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 14:34
                                                    Wielkanoc to radość - przeca ło tym wiycie
                                                    Z tym jakby łod nowa budzi sie w nos życie
                                                    Niy darmo mo tela ze wiosny symboli
                                                    Wszysko zmartwychwstanie Ponboczka dyć chwoli.
                                                  • broneknotgeld Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 16:17
                                                    Świyncone

Co było do kustu we koszyk sie kładło
                                                    Trza przeca w kościele poświyńcić to jadło
                                                    By na stole potym niy brakło świynconki
                                                    Przi biydzie to choćby chleba małe kromki.

Świyncone już mocie? -No bo u mie taraz
                                                    Do kościoła ze tym wybrała sie cera.
                                                  • hanys_hans Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 16:20
                                                    Wielkanocnych s´wioont jusz pora,
                                                    czeba jaja wyjoonc´ z wora
                                                    Pomalowac´ pofafbowac´
                                                    i kobiycie dac´ sprubowac´
                                                    coby potym niy godaua
                                                    ze na s´wiynta jaj niy miaua
                                                  • hepik1 Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 19:40
                                                    Na ręce ciupazki wsyćkim górolkom i górolom
                                                    Wesołych Świąt!

htpp://kartki.onet.pl/_i/d/mowimynie.swf
                                                  • hepik1 Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 19:43
                                                    Na ręce ciupazki wsyćkim górolkom i górolom
                                                    Wesołych Świąt!

kartki.onet.pl/_i/d/mowimynie.swf
                                                  • ciupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 22:42
                                                    hepik1 napisał:

> Na ręce ciupazki wsyćkim górolkom i górolom
                                                    > Wesołych Świąt!
                                                    >
                                                    > kartki.onet.pl/_i/d/mowimynie.swf

Piykne Bóg zapłoć za zycenia dlo góralskiygo nosiynia, przekazuje syćkim
                                                    gazdom i gaździnom od hepika 1. A na tyj katedrze, toś TY? He? Wreszcie
                                                    Cie docenili, hehe...
                                                    Telo.Pozdr.
                                                  • ciupazka Re: ...'Wesołych Świąt! ... Wielkanoc 2004... 10.04.04, 22:47
                                                    hanys_hans napisał:

> Wielkanocnych s´wioont jusz pora,
                                                    > czeba jaja wyjoonc´ z wora
                                                    > Pomalowac´ pofafbowac´
                                                    > i kobiycie dac´ sprubowac´
                                                    > coby potym niy godaua
                                                    > ze na s´wiynta jaj niy miaua

Hehehehehe, hale kozdo baba ciesy sie, a Twoja pewnie nie! POZDROWIENIA i
                                                    NAJLEPSZE ŻYCZENIA! A ja jutro ino 12 osób mom na śniodaniu plus
                                                    zaproszeni syćka Forumowicze. To kielo Wos bedzie? Ni ma strachu,
                                                    zmieścicie sie, haj! Do uwidzynio!
    • forman5 Re: "Wesołych Świąt!" 10.04.04, 20:13
      W imieniu forum Tarnowskie Góry życzęwam wielu łask Bożych i radości z okazji
      Świąt
      • ciupazka Re: "Wesołych Świąt!" 10.04.04, 22:33
        Pięknie dziękujemy za pamięć i wzajemnie się kłaniamy. Smacznego Jajka!
        • roomtsays Re: "Wesołych Świąt!" 10.04.04, 22:47
          Zegnam się na jakiś czas i jeszcze raz życzę wszystkim WESOŁYCH SWIAT!!!
          Bądźcie zdrowi i szczęśliwi, mądrzy i rozważni - i żadnych mi tu awantur na FZ
          proszę nie uskuteczniać! Wpadnę sprawdzić (jak dorwę gdzieś neta oczywiście).
          R. ;o)))
          PS. Ciupazka marzyła niedawno o wypadzie do Pragi, a ja właśnie tam jadę! R.
          • hanys_hans Re: "Wesołych Świąt!" 11.04.04, 08:16
            ************************************************************************
            *** ich wünsche Euch allen *********************************************
            *** FROHE OSTERN *******************************************************
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viel Spaß beim Eiersuchen! ;-)

Bis dann,
            hanys_hans
            • hanys_hans Re: "Wesołych Świąt!" 11.04.04, 09:10
              schlesien.nwgw.de/a/Bild%201788b.jpg
              • broneknotgeld Re: "Wesołych Świąt!" 11.04.04, 09:25
                ALLELUJA

Już momy niydziela - grob cołkym łotwarty
                A ciała Jezusa w środku wcale niy ma
                Możno je wykradli - dyć to niy som żarty
                Z martwych powstoł? Może radować sie ziymia?

Maria Magdalyna przi grobie łostała
                Anioły spytały jom czamu fest ślinto
                Z niymi ALLELUJA piyrszo zawołała
                Postać jego przeca ujrzała tyż świynto.
                • Gość: Gocha Re: "Wesołych Świąt!" IP: *.it-net.pl 11.04.04, 12:15
                  Wszystkiego, wszystkim pod TATRAMI zyczą przyjaciele forumowi z lubelskiego.
                  • Gość: }Poronin Re: "Wesołych Świąt!" IP: *.it / 62.233.189.* 11.04.04, 22:20
                    Od nos tyz!

www.poronin.pl/artykul.php?id=228
                    • broneknotgeld Re: "Wesołych Świąt!" 12.04.04, 08:55
                      Dyngus

No toż lejymy dzisioj te baby
                      Ło ich uroda dbać przeca trza by
                      Wyńdzie to richtig tyż im na zdrowie
                      I pszonio wiyncyj bydzie we gowie.
                      • ciupazka Re: "Wesołych Świąt!" - KONKURS 04.03.05, 08:55
                        Juz PORONIN "KONKURS na WIEKANOCNE JAJO i WIELKANOCNOM KARTKE"
                        ROBI !!! ZAPROSOMY do udziału.

www.poronin.pl/artykul.php?id=401
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka