Gość: Przemek J. IP: *.visp.energis.pl 05.11.03, 01:25 Czy ktoś wie co będzie dalej z basenem na Antałówce ? Tyle dutków poszło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 05.11.03, 10:17 Nie za duzo tyk inwestycji naroz? A moze na Bańskiej lepiej byłoby cosi w tym kierunku robić... Syćko w Zokopanym??? Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 05.11.03, 14:27 A co, znów zamrozili obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it / 62.233.189.* 05.11.03, 23:52 Nowoczesny basen, hotel, sauna i fitness club - takie i inne atrakcje przydałyby się nie tylko mieszkańcom Podtatrza w planowanym Aqua Parku, ale i turystom, którzy przyjeżdzają do Zakopanego latem i zimą. Póki co, korzystają niektórzy z Aqua Parku na Słowacji. Dobre i to, no i nie daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... IP: *.it / 62.233.189.* 06.11.03, 02:06 http:www.tatralandia.sk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... IP: *.it / 62.233.189.* 06.11.03, 02:08 www.tatralandia.sk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... IP: 217.96.2.* 06.11.03, 17:03 Ale tam piknie :-)) chyba się wybiorę z rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... 06.11.03, 17:20 Tak samo bedziy u nos piyknie, hehe...Po kiego grzyba w Zokopie aqua park? Osobiście zek prociw! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... 06.11.03, 17:22 Starej Antałówki nic nie zastąpi... ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... IP: 217.96.2.* 06.11.03, 17:36 Macie szczęście, że nie widzieliście plywających kupek dziecięcych w duzym basenie. To dopiero były atrakcje :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... 06.11.03, 17:44 Niech żyje "kultura"!!! ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... IP: *.visp.energis.pl 08.11.03, 22:25 Na basen można było tak na prawdę chodzić bardzo wcześnie rano, bo w połódnie robiło się z niego szambo. Miło wspominam zato basen w Jaszczurówce, tylko H20 była rano francowacie zimna Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... 10.11.03, 18:29 www.art-gallery.pl/i/ob/b/nie_461a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w ZAKOPANEM.. IP: *.it / 62.233.189.* 10.11.03, 18:42 Pozwolisz, że poprawię tytuł postu (aby nie obrazić sąsiadów): www.art-gallery.pl/s/galeria.php?menu=galeria&submenu=obyczajowe&undermenu=showpicture&p=1&whichPicture=5&which=. ./i/ob/b/nie_461a.jpg&kind=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w ZAKOPANEM.. 10.11.03, 19:39 teraz dobrze? www.art-gallery.pl/i/ob/l/nie_461a.gif Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Aqua Park w ZAKOPANEM.. 10.11.03, 19:53 ciupazka napisała: > > teraz dobrze? > > www.art-gallery.pl/i/ob/l/nie_461a.gif Noo, prawie napewno - taki sam tylko inny! www.art-gallery.pl/i/ob/b/nie_461a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w ZAKOPANEM.. 10.11.03, 20:27 Hehe, czy trzeba wcześniej powiększać, czy co do jasnej, a niespodziewanej Anielki, he? Nie stosuj mobbingu w stosunku do nas, hehe...Hej! Ucyć sie głuptoki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park u sąsiadów zaprasza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:02 > Macie szczęście, że nie widzieliście plywających kupek dziecięcych w duzym > basenie. To dopiero były atrakcje :-(( Nie tylko dziecięce! Dzień, w którym JĄ zobaczyłam, był ostatnim, jakim spędziłam na tych "wodach" Ale na Jaszczurówce było "git", widocznie za zimno tam było dla "sraczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Polecam ten basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 09:29 dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/11.16/Podhale/11/11.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Polecam ten basen IP: *.visp.energis.pl 17.11.03, 21:12 Dobry człowieku poleć mi jakiś basen w Krakowie, bo w zakopcu nie mieszkam już ponad 14 lat i boję się aby mój synek nie złapał jakiegoś "syfa", znam tylko basen na "Wiśle" ale nie mam na ten rok karty i nie wiem gdzie się wybrać, a o krakowskim Aquaparku słyszałem różne przerażające słowa (włącznie z gronkowcem - któremu nie zaprzeczył nawet po moim telefonie sanepid) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Polecam ten basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 06:40 Dobry człowiek to Ci nigdy nie poleci żadnego basenu w K. Z prostej przyczyny- nie ma tam czystego.A może się mylę? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Polecam ten basen 19.11.03, 19:44 fun.from.hell.pl/2002-06-06/wakacje-w-japoni1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Polecam ten basen 19.11.03, 20:06 fun.from.hell.pl/2002-06-06/wakacje-w-japoni2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Marzenie scietej glowy... n/tx 19.11.03, 23:15 ... i bzdzinkow tyz nie widoc`! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Polecam ten basen 20.11.03, 10:38 hanys_hans napisał: > fun.from.hell.pl/2002-06-06/wakacje-w-japoni1.jpg Podoba mi sie taki Aquapark! Hale my nie Japonia! Trza sie wybrać tam! Co to dlo nos jest, kie ni ma za co, hehe... Hale popatrzeć , ba ucyć sie od innyk tyz trza! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Polecam ten basen IP: *.visp.energis.pl 20.11.03, 20:48 Wielkie dzięki, za dobre rady ale niestety na japonię mnie nie stać, może w przyszłym roku jak otrzymam zaległą rekompensatę z budżetówki, wtedy przyśle Wam fotkę. Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Polecam ten basen 24.11.03, 19:46 Gość portalu: Przemek J. napisał(a): > Wielkie dzięki, za dobre rady ale niestety na japonię mnie nie stać, może w > przyszłym roku jak otrzymam zaległą rekompensatę z budżetówki, wtedy przyśle > Wam fotkę. Hej ! Przemku, chyba tako fotka noom przis´lesz: fun.from.hell.pl/00-ROCZNIK-2001/2001-05-02/atrakcyjna-oferta-na-wakacje.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Polecam ten basen 24.11.03, 20:32 Hehehe, dowcipniś z Ciebie, odekce sie basenu... hehe... Nie jade tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Polecam ten basen IP: 62.29.232.* 24.11.03, 21:08 Wielkie dzięki, ale za takimi wakacjami nie przepadam. Jestem zwolennikiem spokoju, od ponad 10-lat byczę się w ukochanej Ustce i to dopiero we wrześniu. Przywoże po 2-3 kg suszonych grzybów. Polecam - piękne lasy, tysiące żmij trochę kleszczy a w tym roku miałem sympatyczne spotkanie z sarną. Ją zatkało a mnie jeszcze bardziej i staliśmy tak pare sekund kto pierwszy czmychnie; niestety ona. p o l e c a m tylko wrzesięń (dużo taniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Polecam ten basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 06:30 Do Ustki jeździłam w latach 70-tych. Też tam wtedy rosły grzyby ;-) TAAKIE duże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Polecam ten basen IP: *.visp.energis.pl 29.11.03, 22:58 A teraz gdzie się byczysz ? (jeśli można wiedzieć) Szukam spokojnych miejsc nad morzem z grzybodajnymi lasami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Polecam ten wypoczynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 09:48 No cóż, nadejszły inne czasy ;-) Ale i teraz wypoczywam nad morzem w Chłapowie, lub okolicy... W miarę cicho, można dużo połazić, bo nie znoszę leżenia. Jednak ze względu na syna jeżdżę w lipcu. Pięknie jest też na Mazurach, które odkryłam niedawno, bo zawsze miałam braki jodu ;-) No właściwie to tam jest super nie tylko pięknie, a suwalszczyzna - cisza, mało ludzisk - po prostu miód na duszę... Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.03, 22:17 Macie blisko Aquapark. www.liptovtravel.com/german/tatralandia.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 02.12.03, 10:50 Dzięki! Piękne te fotografie - panorama ruchoma: www.liptov.sk/panorama/vazny/41.html Zajrzyjcie tu koniecznie! Hej! Pozdrówka dla Jana z podziękowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 02.12.03, 10:54 Źle wkleiłam link? Jeszcze raz: www.liptov.sk/panorama/vazny/41.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 12:00 Link spoko - allle ten zjazd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 09:08 dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/12.04/Podhale/b02/b02.html Powolutku, powolutku, ale do przodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.energis.pl 04.12.03, 20:25 Morze - morzem; mazury - mazurami ale polecam wszystkim malutką miejscowość w zielonogórskim koło Świebodzina, Niesulice najpiękniejsze i najczyściejsze jezioro w Polsce (są raki, a to mówi już samo za siebie). Coś wspaniałego; ryby i grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 04.12.03, 23:31 Ja pamiętam jako dziecko wieżę wiertniczą na ul.Jagiellońskiej.Stała parę lat.Póżniej gdy zniknęła popłynęłą woda z rury do takiej małej glinianki.Latem można było się za darmo do woli kąpać.I ponoś była cieplejsza niż w póżniejszym basenie i ludzi nie było tyle. A co to były za czasy,łezka w oku się kręci ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 11:53 Tak, ja to pamiętam, żab było moc - lata 70-te. I nawet w srogie zimy, było tam mokro. Ale najwięcej żab było, na Pardałówce - teraz osuszonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.energis.pl 09.12.03, 20:03 Golasów też można było spotkać wieczorem :-)) zwłaszcza po jakiś popularnych imieninach. Ojjj to były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.energis.pl 22.01.04, 20:57 Dla asia s Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park na Słowacji.. 25.01.04, 17:13 Polecam u sąsiadów, blisko, czynny i bardzo sobie wszyscy chwalą. www.tatralandia.sk/indexpl.php Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. 28.02.04, 08:33 Jakiesi szanse sie rysujom: dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/02.28/Podhale/b1/b1.html I co Wy na to? He? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 11:53 Rysują się, ale na papierze. Nie wiem jak to u nas potrafią wyliczyć zysk? Na Zachodzie jak coś planują, to najpierw liczą czy i ile z tego będzie, a u nas jak wybudują, to twierdzą, że pieniędzy to z tego nie będzie. Paranoja. Nie będę się wypowiadała personalnie, kto i ile zarobił, ale jedno jest pewne - nie tak szybko prace będą ukończone, bo przewidziane pieniądze na tę inwestycję to już się chyba skończyły. A do końca prac jeszcze daleko. Upłynie sporo wody w potokach nim coś tam ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. IP: 217.96.2.* 05.03.04, 17:32 Po mamonie zostały tylko wspomnienia :-(( a mogli wybudować jeden basen a nie rzucać się z ciupagą na Antałówkę i wyrąbać takiego molocha, który będzie teraz straszył ładnych parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. 06.03.04, 08:07 Jakby miało być to, co się stało w Moskwie, to lepiej niek go nie bedzie. A Tys widzioł tyn liste, ftorzy padli ofiarą partactwa Aqua Parku w Moskwie? Mnie to ona do dzisiok stoi w ocak. Tragedia. www.newsru.com/russia/17feb2004/aqva.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la_bijou Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. IP: 62.233.232.* 15.05.04, 23:44 widziałam makietę.................................. ładna Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. 26.05.04, 11:26 No bedzie, uratowali go , teroz ino trza cierpliwie pocekać: dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/05.26/Podhale/01/01.html Nie trza bedzie jeździć na Słowacje, a dutki ostanom u nos tyz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A Tatralanda mo sie barz dobrze... 03.09.04, 11:57 ... na Słowacji i nasyk tam więcej, jako Słowoków i inksyk gości, ba jako. Nie dziwota! dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/09.03/Podroze/01/01.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A Tatralandia mo sie barz dobrze... 03.09.04, 12:00 Polecan link: www.tatralandia.sk/indexpl.php Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Miasteczko wodne na Antałówce.....??? 17.09.04, 08:32 Wałkujom tyn temat, to co jo widziała w siyrpniu, to nie napawalo zodnymi widokami na zaś. Hale cosi sie mo zamiar rusyć, oby... dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/09.17/Podhale/15/15.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Miasteczko wodne na Antałówce.....??? 17.09.04, 11:45 Nei jesce następne zapewniynio: Edward Nadarkiewicz, prezes spółki "Polskie Tatry" - Mogę zapewnić, że przed końcem września na placu budowy na Antałówce rozpocznie się drugi etap prac przy stawianiu miasteczka wodnego. W tej chwili finalizowane są bankowe umowy kredytujące to przedsięwzięcie. Mamy już gotowy nowy projekt przebudowy części inwestycji. Chodzi o to, aby zbudować również baseny na otwartym powietrzu. Będą to dwa obiekty: jeden 25- metrowy, drugi 12-metrowy. Dzięki temu połowa powierzchni luster wodnych ma znajdować się pod dachem, a połowa na zewnątrz. W basenach pod gołym niebem woda będzie miała temperaturę 36 st. C., więc będzie się można w niej kąpać również zimą. Baseny z budynkiem połączymy wodną zjeżdżalnią. Oprócz basenów w miasteczku zlokalizowane zostaną: szatnie, kręgielnia, klub fitnes, restauracje. Na razie nie została jeszcze ustalona cena wstępu do miasteczka, ale musi ona być na tyle niska, aby odciągnąć naszych turystów, którzy teraz jeżdżą do cieplic na Słowacji. Inwestycję musimy skończyć przed końcem 2005 roku, bo Unia Europejska straszy nas, że upomni się o 5 mln euro przekazanych na pierwszy etap budowy.Not. (PP) No, no, no, zaś nis mamiom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Miasteczko wodne na Antałówce.....??? IP: 81.219.67.* 27.10.04, 09:31 Byłem, widziałem, tam sie nic nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Miasteczko wodne na Antałówce.....??? IP: *.it-net.pl 09.02.05, 13:25 Moze Zokopiany teroz rusom tyn temat, he? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 05.03.05, 16:49 Moze wreście cosi sie rusy, kie dudki som jest! "Prace przy zakopiańskim aquaparku już właściwie powinny były się rozpocząć, bo pieniądze Bank Ochrony Środowiska przyznał "Polskim Tatrom" już miesiąc temu. Jednak przed spółką postawiono nowy warunek: by mogła podjąć środki z banku na dokończenie budowy miasteczka wodnego, gmina Zakopane musi zwolnić "Polskie Tatry" z płacenia podatku od nieruchomości za aquapark. - Bank Ochrony Środowiska przyznał "Polskim Tatrom" 37 milionów złotych kredytu, ale pod warunkiem, że gmina zwolni spółkę na okres 21 lat - wyjaśnia szczegóły Grzegorz Cisło, sekretarz Urzędu Miasta Zakopanego. Na ostatniej sesji radni podjęli stosowną uchwałę. Ma ona jednak charakter intencyjny. - Co roku Rada będzie musiała głosować nad sprawą zwolnienia "Polskich Tatr" z podatku - uspokoił radnych, którzy mieli wątpliwości co do tak długiego okresu zwolnienia, sekretarz Cisło. Dzięki podjętej uchwale, pieniądze powinny już wreszcie trafić do spółki, a prace rozpocząć się jeszcze w marcu br. Otwarcie zakopiańskiego aquaparku planuje się na kwiecień 2006 r."(G.K) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceper_niepilok Re: Aqua Park w Zakopane :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:02 Dobrze gdyby się ruszyło. Ciekawe jak to będzie po wykończeniu wyglądać, bo póki co to straszny bunkier jest. Chyba w Urzędzie Miejskim była makieta tego obiektu i na niej to nawet nieżle wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 05.03.05, 17:09 Ty sie przypotrz na date piyrsego postu: 05.11. 2003... P a r a n o j a, to juz historia... nieciekawo zreśtom. Zaś by na góroli było co zwalić, telo, ze górole tego nie budowali, ba cepry! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 05.03.05, 17:14 budują i budowAły to PIENIĄDZE I DLA PIENIĘDZY.coś w latach 70 bawiłem w dafne. nie wiedziałęm o basenach. było coś połowa kwietnia. zo baczyliśmy obłoki pary. od razu krótkie majtki i chlup do wody. a dookoła leżał snieżek. to byłą zabawa. TO SE NE VRATI. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 05.03.05, 17:32 I zaś dlo ceprów i dlo stonki. Juz wte rzyciom nika sie nie rusycie za granice, bo syćko bee u nos! I to w samym centrum miasta. Booooże, niedługo sie turyści zadepcom, hehe... Jo co roku uciykom na urlop dalyko... tam, ka ludzi mniyj. Zokopane juz męcy. Jesieniom jest fajnie, teroz tyz po feriach! A te ilości turystów na trasach w Tatrach w sezonie letnim tyz juz przerażają i te śmieci...o jejku. Radzę jednak w ślata jeździć w Tatry Słowackie , piękne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 05.03.05, 17:34 najchetnie i najpiękniej przełom września i pażdziernika.- czerwone wierchy są naprawde czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceper_niepilok Re: Aqua Park w Zakopane :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:25 Niestety ci wszyscy, którzy są "uwiązani " terminami szkolnych ferii i wakacji mogą o tym tylko pomarzyć:( Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 13.04.05, 08:28 Nowe Wieści! Porozumienie dla aquaparku(Środa, 13 kwietnia 2005r. Siedemdziesiąt lat marzeń o zakopiańskich cieplicach. I wreszcie Zakopane będzie je miało. -Mamy nadzieję, że jesienią 2006 roku zakopiańczycy i turyści wykapią się w basenach geotermalnych na Antałówce-poinformował Edward Nadarkiewicz, prezes "Polskich Tatr". Wczoraj podpisał on z Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska oraz Geotermią Podhalańską porozumienie, które umożliwi "Polskim Tatrom" przystąpienie do dokończenia budowy zakopiańskiego aquaparku. "Polskie Tatry" oficjalnie przejęły aquapark -Na podstawie podpisanego dzisiaj porozumienia nasza spółka przejmuje dotychczasową inwestycję na Antałówce, czyli pierwszy etap budowy parku wodnego, który realizowała Geotermia Podhalańska. Spółka "Polskie Tatry" już jako beneficjent przystępuje do budowy drugiego etapu aquaparku-oświadczył prezes Nadarkiewicz.-Inwestycja na Antałówce w stanie surowym została wstrzymana-przypomniał Wiktor Łukaszczyk, prezes Geotermii Podhalańskiej dwa lata temu. Geotermii zabrakło ok. 8 mln euro na jej dokończenie. Na początku roku "Polskim Tatrom", spółce należącej do Skarbu Państwa i Gminy Zakopane, udało się uzyskać kredyt w Banku Ochrony Środowiska na kontynuowanie budowy. Inwestycja tym razem pewna -Pieniądze na dokończenie aquaparku są pewne. Myślę, że po załatwieniu jeszcze paru spraw, inwestycja ruszy zapewniał Robert Jędras, dyrektor Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska w Krakowie.-Bank będzie czuwał nad wydatkowanie środków z kredytu. Płatności będą przelewane bezpośrednio na konto wykonawcy. Również prezes Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska, Janusz Stanisławski zapewniał, że tym razem już na 100 procent inwestycja będzie realizowana.(H. KRACZYŃSKA) Syćka sie uradujom, moze sie docekomy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane :-)) 23.05.05, 10:26 Wy lepiyj patrzojcie co sie dzieje z aquaparkiem, nie sukojcie basenów. Obiecujom na 2006 rok to cudo dlo turystOw i nie ino. A historie swojom juz mo.... Tam trza zazierac i patrzec na rece co robiom, nie inacyj. A narazie mocie nojlepsy basen w swojyj wannie bo nic w niej nie złapiecie,hehe Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane :-)) PRZETARG 13.06.05, 11:38 W najbliższych dniach ogłoszony zostanie przetarg na dokończenie budowy zakopiańskiego aquaparku. Spółka "Polskie Tatry" zamierza rozpocząć prace w lipcu, a zakończyć je jesienią przyszłego roku. Pomimo pozyskania przez spółkę "Polskie Tatry" kredytu w Banku Ochrony Środowiska na dokończenie budowy zakopiańskiego aquaparku jak dotąd przy ul. Jagiellońskiej nie wznowiono prac. Powodem kolejnego poślizgu są przeciągające się procedury przetargowe. Początkowo spółka, która w kwietniu przejęła inwestycję od Geotermii Podhalańskiej, chciała dokończyć budowę z ominięciem procedur zamówień publicznych - prace miał kontynuować dotychczasowy wykonawca. Okazało się to jednak niemożliwe. W tej chwili trwa opracowywanie warunków przetargowych, a sam przetarg zostanie ogłoszony jeszcze w tym miesiącu. "Polskie Tatry" zamierzają ruszyć z budową w lipcu i zakończyć ją jesienią przyszłego roku, ale spółka liczy się z ewentualnymi odwołaniami, które mogą przeciągnąć rozpoczęcie inwestycji.(KOV) I tak bedziymy cekać do u...śmierzci...Cekoj tatka latka... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane Dudki som!!! 23.08.05, 11:56 A to sie Przemek uraduje, Kasa jest i Aqua Park "rusy budowa z posad bryły" we wrześniu i w Zokopanym ciąg dalsy Aqua Parku nastąpi. Ta budowa mo juz swojom historie, wystarcy sie przyjrzyć datom piyrsego sygnału Przemka, hehe.... Moze bee lepiyj tym razy, dej nom syćkim Boze, bo pokiela co, dudki zbiyro nom sprzed nosa Słowacja! Fto mo pscoły tyn mo miód! A my na tyn miod dość długo cekomy. Moze sie docekomy!!! "We wrześniu park wodny na zboczu Antałówki w końcu się ożywi. Na razie pojawią się w nim robotnicy, by dokończyć inwestycję przerwaną przez poprzedniego inwestora. Generalny wykonawca wraca na plac budowy. Inwestor zapowiada, że na święta Bożego Narodzenia w 2006 roku aquapark zostanie wreszcie uruchomiony dla publiczności. W przetargu wyłoniliśmy firmę Mitex, która poprzednio prowadziła pierwszy etap prac - powiedział nam Edward Nadarkiewicz, prezes zarządu spółki Polskie Tatry, które przejęły budowę zakopiańskiego miasteczka wodnego. Dodał, że budowa musiała zostać przerwana przez poprzedniego inwestora ze względu na brak pieniędzy na kontynuowanie robót. - Brakowało niebagatelnej kwoty 40 milionów złotych. Dziś banki niechętnie udzielają kredytów na tego typu inwestycje, są one bowiem obłożone dużym stopniem ryzyka - dodaje prezes Edward Nadarkiewicz. Dodaje, że jeśli nie w listopadzie, to z pewnością na święta Bożego Narodzenia 2006 roku inwestycja powinna zostać ukończona. - Chcemy, by wzorem kąpielisk po słowackiej stronie Tatr w naszym aquaparku były też otwarte baseny termalne na wolnym powietrzu. Projekt przewiduje, że będą dwa takie baseny. Jeden wielkości 25 m kw., a drugi 12 m kw. Będą zaopatrzone w wodę z odwiertów geotermalnych wywierconych na zboczu Antałówki - sumuje prezes Polskich Tatr.(RAV)" Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Aqua Park w Zakopane Dudki som!!! 23.08.05, 14:36 W tym czasie Słowacy wybudowali trzy-w Liptowskim Mikulaszu,Popradzie i Orawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane Dudki som!!! IP: *.it-net.pl 23.08.05, 15:33 Świadcy to ino o tym, ze majom rozum do rozumu! Ba, wiedzom , ze dudki lezom na ziymecce i trza ik umieć podniyść! Ha, a tak przy okazyji sie spytom: Tyś sie tam pluskoł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane Dudki som!!! IP: *.it-net.pl 19.09.05, 09:32 Nie zakładać TAKIK SAMYK WĄTKÓW, CIĄGNĄĆ TYN, BO TO JUZ PIYKNO HISTORIA AQUA PARKU w ZOKOPANYM. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopane Dudki som!!! IP: *.it-net.pl 19.09.05, 09:34 Tutok te uwagi!!!Godom do autora tego linku! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=29194660 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem 19.09.05, 12:00 Jedni z niedowierzaniem przecierają oczy, inni już marzą o kąpieli w promieniach słońca. Po 30 miesiącach przerwy na Antałówkę powrócili robotnicy, którzy budują zakopiańskie miasteczko wodne. W miniony poniedziałek odwiedziliśmy z aparatem plac budowy, na którą 2,5 roku temu skończyły się pieniądze. Na razie robotników jest kilkunastu - naprawiają szkody, które przyniosło przerwanie prac. W pocie czoła pracują przy zewnętrznym basenie oraz położonej w środku dzikiej rzece. Wewnątrz betonowy budynek powala swoim rozmachem i przestrzenią. Nowy inwestor, spółka Polskie Tatry, zapowie-działa, że zmieni nieco wcześniejszy projekt i więcej basenów geotermalnych znajdzie się na zewnątrz. Będzie oczywiście bogate zaplecze rozrywkowe i gastronomiczne. Powstanie w ten sposób największy park wodny w Polsce. Teraz firma „Mitex”, która skończyła prace przy pierwszym etapie inwestycji, przeprowadzi w najbliższych dniach tzw. próbę wodną. Sprawdzi w ten sposób, czy baseny są szczelne i wszystko jest w porządku po przerwie w budowie. Prace mają się zakończyć przed końcem przyszłego roku. Robotom z uwagą przygląda się Unia Europejska, która dała pieniądze na pierwszą część budowy. Obecny etap finansowany jest z kredytu zaciągniętego w Banku Ochrony Środowiska. (PP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem ciepło juz płynie... IP: *.it-net.pl 24.11.05, 10:06 Ruszyły prace nad podłączeniem zakopiańskiego miasteczka wodnego do geotermalnej sieci grzewczej. Niewykluczone, że pierwsze gigadżule popłyną do budowanego aquaparku jeszcze w tym roku. Od 2007 roku park ma być największym odbiorcą energii geotermalnej: rocznie Geotermia Podhalańska ma przesyłać do obiektu 30 tys. gigadżuli energii geotermalnej. To dziesięć procent wysyłanego odbiorcom ciepła. Zakopane pozostaje największym odbiorcą Geotermii Podhalańskiej SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWIEDZIONY Re: Aqua Park w Zakopane :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 07:50 Pełne nie zadowolenie , każdemu może się zdążyć jak posiada trójkę dzieci i chce zrobić przyjemność brzdącą zabawę w aqua parku ! Mam prawo zapomnieć kąpielówek , wszedłem do przebieralni a tu klops nie ma ręcznika ani kąpielówek no to nic wyrywam z przebieralni mija raptem 1,5 minuty od wejścia ( Wasz monitoring ) oddaję zegarek i proszę o zatrzymanie czasu ( bez odpowiedzi pełnej ze strony kasjerki ) , biegnę do auta i co , tam też niema , wsiadam i wracam się do hotelu . Zabieram pozostawione na łóżku kąpielówki i ręcznik i grzeje do aqua . Wróciłem po 40 minutach odbieram zegarek i w przedsionku przed wejściem na basen sprawdzam stan mojego konta a tu napisane , że NIEDOSTĘPNY , myślę aa haa Pani kasjerka stanęła na wysokości zadania traktując klientów jak najlepiej potrafi . Sprawdziłem jeszcze dwu krotnie w różnych odstępach czasu - niedostępny . Mijają dwie godziny dla mojej małżonki i moich dzieci to oni wychodzą , dla mnie czas cały czas jest niedostępny to wykonałem pięć okrążeni baseniku z prądem wodnym i gonię swoją familię , jak to facet raz dwa i jestem przy kasie ( pozostało jak myślałem jeszcze z 30 minut ) a tu zoong , Pan kasjer mówi 3 złote , to Ja na to przecież mam jeszcze nadmiar casu , to on na to : " my nic nie możemy , nawet zatrzymać czasu - to Pan zapomniał kąpielówek " to ja na to , to dlaczego Pani kasjerka mi tego nie wytłumaczyła mi , że czasu nie może zatrzymać - ZARZĄDAŁ BYM ZWROTU 34 ZŁOTYCH ZA NIE WYKONANĄ USŁUGĘ !!! I jak bym wrócił to ponownie bym sobie kupił na dwie godziny zabawy , ale kasjer powiedział , że kierownika już nie ma a on jest tu tylko pracownikiem - a co na to Urząd skarbowy miał by do powiedzenia , że aqua nie chce mi zwrócić pieniążków za nie wykonaną usługę ?! I tak AQUA PARK Zakopane WYŁUDZIŁO ODE MNIE 20 ZŁOTYCH !!! 30 minut nie wykorzystanych 17 złotych plus dopłata 3 złote . NIE POLECAM , jak możecie TO jedźcie do KRAKOWA !!! TANIEJ I CIEKAWIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Aqua Park w Zakopane :-)) IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 08:30 Tytuł powyższej powiastki powinien brzmieć "O analfabecie, który zapomniał gaci";) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park na ANTAŁÓWCE ???. 08.12.05, 07:53 Gość portalu: la_bijou napisał(a): > widziałam makietę.................................. ładna Cekomy i cekomy, moze sie docekomy, a kielo to juz o tym tutok godomy??? Odpowiedz Link Zgłoś
b.zyla Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 19.09.05, 22:38 no Panie i Panowie , to mi sie podoba , ale ... tyle to sam przeczytalem gdzies na necie , dkolladnie to samo , nie ma nikt dokladniejszych informacji ?? jakies wizualizacje , opisy itp ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 19.09.05, 23:08 Syćko tajymnica! Nie za duzo fces wiedzieć? Ciekawe co jesce wymyślicie w Zokopanym? Dlo mnie wystarcyły by te aqua parki u somsiadów. Ciekawe fto bee na to łozył, kie gości nie bedzie. Osobiście brzydze sie do tyk basenów wlyźć. I nie barz wierz, ze to skońcom w roku 2006. Kwała Bogu budowa juz idzie trzeci rok, hehe... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 05.11.05, 12:41 A inwestorzy ino ręce zacierajom...kielo przy aquaparku zyskajom. Coby sie nie przelicyli... zakopane.naszemiasto.pl/wydarzenia/533884.html Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Meander Park w Oraviciach jest fajny! 05.11.05, 23:28 I blisko i cenowo do wytrzymania, ai stary basen oravicki tez po remoncie. Na Sylwestra przyjade to kosci wymoczę ( mam nadzieję, że PiSiory do tego czasu granicy nie zamkną albo jakichś dodatkowych papierów do jej przekraczania nie wprowadzą!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Meander Park w Oraviciach jest fajny! IP: *.it-net.pl 24.11.05, 10:09 Ty sie lepiyj tak na wselki wypodek i dlo bezpieceństwa wykąpoj w swojyj chałupie, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
b.zyla Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 08.12.05, 14:36 i co ma ktos jakiegos linka ,jakies detale ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 08.12.05, 14:47 Przecie niedowno rusyli na nowo z inwestycjom, po długsyj przerwie, to co majom pokazywać. Kie bee gotowy to i stronke zrobiom. Narazie słowacka Tatralandia zaproso. Hej! A kąpoł byś sie juz? Przypotrz sie od kiedy tyn wątek załozony, i jak sie "piyknie" i dłuuugo ciągnie, hehe. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
b.zyla Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 08.12.05, 16:19 Kurde Ci..zka , cos bym ci napisal , ale zaraz bedzie ze to czy tamto, ale ci napisze . Mieszkam sobie minute od nowego wembley stadionu w Londynie . masz tu linka, popatrz jak strona/stadion zyje , a jeszcze go buduja !! www.wembleystadium.com/ Jak rok temu kopali fudamenty pod trybuny to cale metro bylo oblepione w reklmach by kupowac Vip Boxy na np 10 lat na 12 osob za 100 000 GBP , zreszt aniewazne za ile , ale jakos umieja sprzedac produkt !! Jakos musieli pozyskac te 800 mln GBP. Nie lepiej jak by juz zrobili dobra strone , a niamacjami komputerowymi , zaczeli jzu sprzedawac kartnety ( przynajmniej przedstawic co ile i za ile ) np na rok z rabatem itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 08.12.05, 18:40 Komu? Komu? Bo idę do domu? Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 08.12.05, 21:12 na budowie aquqwparku najlepiej się zarabia gdy go nie ma i gdzy się cały czas buduje.podobnie jak z autostradami-nie ma ,nie buduje sie a cwaniaki wspaniale się karmią. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 09.12.05, 17:49 A kie juz wybudujom i całe Zokopane zrobi sie "zelazne" to nifto do niego nie pryjedzie. Zawdzięcać to górole bedom ceprom, ftorzy furt a furt ino wymyślajom cego jesce Zokopane ni mo. I co wte? P l a j t a !!! Hale kogo to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 09.12.05, 19:41 Ten wątek założony 5 listopada 2003 roku, a zdjęcia , ktore przedstawil forumowicz zyła sa tyz z 2003 roku i co aqua park stoi w miyjscu, nie duzo sie bez tyn cas (trzy roki) rusyło..: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=33166414 Odpowiedz Link Zgłoś
b.zyla Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 09.12.05, 20:34 Ciupazka , dlateog sie pytam cosie zmienilo , na necie tylko sa fotki z 2003 roku !! a wiem ze juz od kilkunastu tygodnmi ponoc ostro pracuja , wiec moze tubylcy cos widzieli , jakies fotki maja albo wiedza gdzie je mozna znalesc na necie !! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 09.12.05, 20:51 Hehe, przyjedź to im porobis, jak Ci dadzom, hehe...Moze kieby im zdjęcia robiyła kamera, to by warcyj robiyli, hehe... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 15.02.06, 08:38 Wyziyro na to, ze sie docekomy... Mozno juz spiywac: moze w grudniu, po połedniu rzyciska se wymocymy... Pisom , ze "Termin oddania zakopiańskiego aquaparku nie jest zagrożony" Nydyć syćka uwidzimy.: Środa, 15 lutego 2006r. Flizowanie basenów, podłączanie instalacji, montowanie wodnych atrakcji... W zakopiańskim aquaparku roboty idą sprawnie i - jak zapewnia Edward Nadarkiewicz, prezes "Polskich Tatr" - grudniowy termin oddania inwestycji nie jest zagrożony. I nie może być, bowiem w razie jego niedotrzymania, zgodnie z umową podpisaną z Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska , "Polskie Tatry" muszą skończyć budowę aquaparku do końca tego roku. W przeciwnym razie Polska będzie musiała zwrócić Unii 5 mln euro, które ta przekazała na stan surowy aquaparku. - Teraz przed nami najtrudniejszy moment: montowanie kręgielni, profesjonalnej, 5-torowej, jakiej nie mają np. aquaparki na Słowacji - podkreśla prezes Nadarkiewicz. Oprócz kręgielni w zakopiańskim miasteczku wodnym będą też sauny, zjeżdżalnie, dzika rzeka, jaccuzi oraz trzy baseny. Niestety, nie geotermalne. Te zostaną zainstalowane na zewnątrz. - Mamy w planie dwa baseny geotermalne - wyjaśnia prezes. - Jeden, ten mniejszy, planujemy wykonać jeszcze w tym roku i mamy nadzieję, że w grudniu będzie gotowy. Jednak z tym większym raczej nie zdążymy. Zamierzamy go oddać dopiero na sezon zimowy w 2007 r. Prezes Nadarkiewicz zapewnia, że zakopiański aquapark będzie o wiele atrakcyjniejszy niż te na Słowacji. A i cena wodnych atrakcji, będzie tak skalkulowana, by polskim turystom nie opłacało się wyjeżdżać do słowackich cieplic.(H.KRACZYŃSKA G.K) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 23.03.06, 16:37 Jak tam roboty idom? Idomo, idom moze i Przemek sie doceko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 08.04.06, 10:15 Tu sie pytojcie kie bedziecie pływać....To juz piykno historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.visp.energis.pl 09.04.06, 00:13 Ludziska po tylu latach powrócił ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 09.04.06, 09:00 Hehe, a co? Skońcyli budowe aquaparku? Jesce z rok tu bedzie, miołeś nosa w temacie, hehe... Po tym tyz widako im idzie ta robota... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 14:57 A co Ty myślisz, tu się czyta! Niestety, nie zawsze miło. Wszyscy wiedzą dlaczego! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 09.04.06, 15:04 Ino temu , ze jo tu, Olaf?! Witoj! Teroz bedzie milej! Zmiyniocie nicki jak kosule t-shirty... Hale styl tyz tyn som! Od razu w łepetyne! A co to zacynać nowy Temat, kie aquapark budujom i budojom, wystarcy pojrzyć ino , kie temat załozony, a o basenak tyz było i wystarcy wrucić we wysukiwarke i mo. Ślabanu tyz ni ma na nowe tematy, haj. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:09 Walnij w stół,a nożyce już słychać... Pozdrowienia dla Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 09.04.06, 22:42 Aaaa, dziękujemy, dziękujemy , Boooze jak to dobrze , ześ tu! "Gorącego popiołu na Cie"! Tele casy Cie tutok nie było, pomalućku se przybacujycie o Forum, temu , ze święta?! Witom, witom i o zdrówko pytom. Nojgorse t totó , ze jo jesce zyje i Wom syćkim zawodzom, niestety, hehe... Hale biyde forumowom do przodka pchom. Nie śmiym pytać i nie w moim stylu skowyceć: "pomozecie?!" Jo nie plastelina. Teko.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:29 Niestety, na pisanie na "forumach" nie starcza czasu... Ale czytam regularnie i jestem we wszystkim zorientowana! Zresztą te ciągłe spory... Szkoda tylko, że tam mało ludzi z Z-nego pisze. Tutaj TP czytają i "swego końca patrzą" Pod tym względem nic się tu nie zmieniło, niestety... "Miętka" jest nie tylko plastelina... ;-) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.kwp / 212.244.242.* 13.04.06, 08:01 Ludziska idą święta. Pewnie spotkamy się anonimowo na Krupówkach, dlatego wszystkich pozdrawiam i życzę wesołego kurczaczka i mimo wszystko suche3go poniedziałku. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 13.04.06, 10:27 A po co aqua park,kto basen z liści będzie czyścił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.kwp / 212.244.242.* 13.04.06, 14:38 W Zakopcu też są dachy na domach to i może tam walną. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 10:04 Idź na Jagiellońską zobaczysz gdzie tam są liście! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 19.04.06, 00:07 ble po zimie na jagiellońskiej pełno ich leży zwłaszcza kole stacji benzynowej Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1965 Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 05.05.06, 07:53 A możę by tak Stoch kupił za pare groszy te baseny i zrobił z nich pola golfowe z jednym dużym dołkiem a na środku kolejny grill jak na placu po koktailu przy Krupówkach. Wcześniej można to puścić tradycyjnie z dymem i zakosić odszkodowanie. Wode butelkować i sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 05.05.06, 16:32 Myślis, ze sie nie docekomy? Nie stras, Dość długo im schodzi, nie powiym, hehe. Data wątku sama za sie godo i nie źle wskazuje tempo tyk robot. I temu wątki nie trza archiwizować, bo moze sie ocknom... inwestorzy i wykonawcy, corne na biołym momy, jako ta robota im idzie. Racyj - nie idzie. Bajako. Dobrze, ze ik i Ty poganios! Telo.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J. Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: 212.244.242.* 23.05.06, 15:06 Podobno w listopadzie będzie otwarcie Aqua Parku ? Idę szukać slipek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 23.05.06, 15:18 Nojmodniyjse Koniakowskie korónkowe stringi, w inksyk sie nie pokazuj, syćko mo byc widać, hehe, przynojmniyj jo na to lice i nie ino, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: 212.244.242.* 23.05.06, 15:19 A masz mocne serducho ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 23.05.06, 15:35 Tele jaja, cy jako? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: 212.244.242.* 24.05.06, 07:31 Tylko dwa, ale jakie figlarne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 24.05.06, 10:44 Dobra, dobra, nom ( Tobie i mnie)powinni przysłać specjalne zaprosynio na rozpoczęcie działalności Aqua Parku, kie telo go pilnujymy , juz od 2003 roku. Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek J Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: 212.244.242.* 24.05.06, 11:16 Prędzej dostniemy gratisowe "baseny" w szpitalu na Kamieńcu niż wejściówke do Aqua Parku, czego nikomu nie życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 26.06.06, 14:18 Na Kamieńcu? Moze nie bedzie tak źle...Casami poważnie myśle, cy tam sie nie przenieść... Byłoby mi blizyj... Rusajom sie , rusajom, pomalućku a wse...moze sie docekomy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) 22.07.06, 15:34 No, co jest, Słowqacy nie śpiom! Co roz to słyse, ze nowe otwierajom ( w Orawicy!) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=45660754 A nasi w Zokopanym śpiom, cy jako? Kie to bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 24.08.06, 11:48 No, no, ryktujcie se kostiumy kąpielowe, kie przyjedzie na święta B. Narodzenia to Aqua Park bedzie cynny, tak obiecujom... Planujom otwarcie na połowę grudnia, tak coby na Boże Narodzenie w Zakopanem pojawiła się nowa atrakcja - obiecuje prezes Nadarkiewicz. A co na Wos ceko? Zakopiański aqua park przewidziany jest na 900 osób. - Tyle mamy szafek. Do dyspozycji miłośnicy wodnych uciech będą mieli wszystko, co dotychczas mieli na Słowacji, a nawet więcej - obiecują inwestorzy. Na zewnątrz jeden basen geotermalny o temperaturze 36 stopni Celsjusza, wewnątrz ponad 30-metrowy basen rekreacyjny do pływania, dzika rzeka, brodzik. 3 zjeżdżalnie: dwie półokrągłe, jedna - ślizgawka, cztery wirpoole, czyli jaccuzi. Kompleks saun: suchych, mokrych, dla osób cierpiących na nadciśnienie i ludzi starszych, prysznice z różnego typu masażami, pokój relaksacyjny do delikatnego opalania, klubokawiarnia ze sceną, gdzie będą mogli występować muzycy-amatorzy, dwa solaria. - Jedna z rynien ma 160 metrów długości i jest jedną z najdłuższych w znanych nam aquaparkach - mówi z dumą prezes Nadarkiewicz. - Mamy też coś, czego w swoich parkach nie mają Słowacy: 5-torową kręgielnię, największą na Podhalu. Nie wiadomo jednak jeszcze, ile takie uciechy wodne w zakopiańskim aquaparku będą kosztowały. - Jeszcze nie skalkulowaliśmy cen, ale przyjęliśmy jedną zasadę: ceny nasze będą na poziomie tych na Słowacji, abyśmy byli konkurencyjni - podkreśla prezes Nadarkiewicz. Nei co Wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuty Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) IP: *.it-net.pl 18.09.06, 13:07 www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3297 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem :-)) Próba!!! IP: *.it-net.pl 10.10.06, 08:38 Poleje się woda , nei coby nie zalołło zaś Zakopanego przy rozruchu, hehe... Uwazujcie... "Dzisiaj po raz pierwszy mają napełnić się wodą baseny w budującym się w Zakopanem parku wodnym na Antałówce. Inwestor zapowiada, że w ten sposób rozpoczną się próby technologiczne, przygotowujące do otwarcia aquaparku w grudniu tego roku. Przypomnijmy, że budowę miasteczka wodnego w Zakopanem na Antałówce w 2001 roku rozpoczęła Geotermia Podhalańska. Teraz inwestycję kontynuuje Spółka "Polskie Tatry". Zgodnie z planami w zakopiańskim aquaparku mają być udostępnione cztery baseny. Dwa baseny i brodzik dziecięcy znajdować się będą wewnątrz budynku. Ma tam też być tzw. dzika rzeka. Geotermalny basen rekreacyjno-pływacki powstaje na tarasie, na zewnątrz hali basenowej. Atrakcjami mają być dwie zjeżdżalnie rurowe: jedna o długości 106 metrów i wysokości 12 metrów i druga - długość 166,5 metra, wysokość 16,7 metrów. Oprócz tego będą jeszcze trzy inne zjeżdżalnie. (ECZ)" Teroz zaś syćka w Zokopane na Święta B.N., Sylwestra i Nowy Rok durknom... nie ino z Polski. Takiej atrakcji nie przepuscom... Pytomy piyknie turystów, a Wy przy tym aqua parku dobrze sie zwyrtojcie, wartko uwijojcie, cobyście nie dali zaś plamy. Historia tyj budowy Aqua Parku juz jest piykno i juz nic nie trza dodawać, haj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem ! IP: *.it-net.pl 20.11.06, 20:07 Docekocie sie i podobno w święta dupecki umocycie, brać kostiumy kąpielowe ze sobom, cepki , mydła i ręcniki no i dudtki! Ceko Wos mieło niepodzianka, Aqua Park zaprasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem ! IP: *.it-net.pl 09.12.06, 12:30 Co tak cicho o nim? Rusy cy nie rusy na święta, cy ino obiecanki cacanki, kie śniegu nie bee, to choć wody nie powinno zabraknąc w basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem ! 17 grudnia otwarcie! IP: *.it-net.pl 13.12.06, 18:29 No, doczekalismy się wreszcie.... Wątek mozna uważać za zakończony, a historia budowy tego obiektu dłuuuga!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=53894661 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Aqua Park w Zakopanem ! 17 grudnia otwarcie 17.12.06, 00:41 Dziś sie kąpiemy!!! Hurra! Odpowiedz Link Zgłoś