Dodaj do ulubionych

Rosnacy % "lewactwa" w USA

07.11.05, 16:11
Biorac pod uwage wyniki ostatnich sondazy, wg. ktorych polityke GW Bush'a
popiera 34% mieszkancow USA mozna z pewnym przyblizeniem uznac ,ze
poziom "lewactwa wszelakiej masci, nieudacznictwa, politycznego
liberalizmu, feminizmu, pedalstwa" oraz wsztkiego innego co tzw.
konserwatysci wymieniaja z pogardliwym grymasem na twarzach osiagnal
imponujacy poziom 66%....
Obserwuj wątek
    • vico1 Re: Rosnacy % "lewactwa" w USA 07.11.05, 16:39
      Czestotliwosc sondazy nieslychanie ostatnio wzrosla. Niemal codziennie
      zachodnie prasa i TV, z nieukrywana radoscia, donosza o spadajacej popularnosci
      Busha.
      Pytanie tylko, czy nie jest to tylko pobozne zyczenie?
      • johnxxxv Re: Rosnacy % "lewactwa" w USA 07.11.05, 16:57
        vico1 napisał:

> Busha.
        > Pytanie tylko, czy nie jest to tylko pobozne zyczenie?

Otoz wydaje mi sie ze nie jest.
        Nie wiem czy miales mozliwosc ( nie wiem gdzie mieszkasz) obserwowac na
        przyklad kampanie wyborcza kandydatow na burmistrza NY.
        Otoz Ferrer zastosowal prosty trick, obliczony na OBNIZENIE popularnosci
        Bloomberga polegajacy na laczeniu Bloomberga z Bushem na kilku plaszczyznach-
        partyjnej, ideologicznej i innych.
        W przypadku Ferrera i tak to nic nie pomoglo, ale samo uciekanie sie do ttakich
        zabiegow swiadczy chyba o tym, jaka opinia cieszy sie dzis Bush, przynajmniej
        w NY?

• johnxxxv Quote 07.11.05, 17:06
          Ferrer Tries To Tie Bloomberg to Bush During Debate
          Mayor's Reply: I'm Practical, Not Partisan

Oct 30, 2005 10:07 pm US/Eastern

The rare face-to-face encounter between Fernando Ferrer and Bloomberg was
          mostly cordial, but grew heated when the topic wandered into partisan territory.

In the end, the conversation came back to partisan politics when Ferrer turned
          to Bloomberg and said: ``I'm proud of the work that I did with Bill Clinton and
          the support that I got from him. Are you proud of George Bush?''

``George Bush is the president of the United States, I agree with him on some
          things, I disagree with him on others,'' Bloomberg said. He went on to quote
          former mayor Fiorello LaGuardia, who famously said there was no Republican or
          Democratic way to pick up the garbage.
          • vico1 Re: Quote 07.11.05, 17:31
            Mieszkam w Belgii, ktora z wielka ironia dolaczyl Rumsfeld do Niemiec i Francji
            po reakcji tych krajow na wojne w Iraku. Domyslasz sie wiec jaka miloscia darzy
            sie tu Busha, przynajmniej w oficjalnych mediach. Dlatego nie mam duzego
            zaufania do pseudo-reprezentatywnych sondazy robionych na zamowienie.

Moge sie zgodzic z tym, ze popularnosc Busha spadla...zginelo przeciez ponad
            2tys. zolniezy, a nie zrobilo sie bezpieczniej na swiecie.
            Nie oznacza to wcale, ze gdyby doszlo teraz do wyborow - Bush by przegral.
            W sondazach ludzie kieruja sie chwilowymi emocjami, czasem dzialaja na przekor
            lub nieszczerze. W prawdziwych wyborach dwa razy sie zastanowia nim oddadza
            glos, moze sie wtedy liczyc to, ze po 11sept. wiecej atakow terrorystycznych w
            USA nie bylo.
    • polarbeer Re: Rosnacy % "lewactwa" w USA 07.11.05, 18:38
      Ja mieszkam w stanach i prawde mowiac mam wrazenie ze "lewactwo" nadal maleje.
      To ze popularnosc Busha idzie w dol, to tylko i wylaczne jego zasluga i jego
      otoczenia. Bush w polityce zagranicznej jest mieszanka korporatokraty i
      trockizmu
      • polarbeer Re: Rosnacy % "lewactwa" w USA 07.11.05, 18:50
        >>>> "lewactwa wszelakiej masci, nieudacznictwa, politycznego
        liberalizmu, feminizmu, pedalstwa"<<<

To jest karykatura Demokratow a nie ich trzon i glowny powod dla korego traca
        glosy
    • johnxxxv Bezczelnosc "lewactwa" we wczorajszych wyborach 09.11.05, 17:39
      W wyborach na gubernatora wygrali demokraci Jon Corzine w NJ Tim Kaine w VA ,
      w kalifornii wszystkie cztery propozycje umiesnionego aktora padly na buzie.
      Ale prawdziwa rozprawa odbedzie sie za rok- gdy po glosowanie pojdzie ponad
      stolkow gubernatorskich i rozstrzygnie sie kto bedzie kontrolowal Kongres....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka