Dodaj do ulubionych

Kupic-nie kupic. Pytnie do "Amerykancow"

28.12.05, 04:04
www.theparklanetower.com/
Wpadlo mi w oko takie cos jutro ide ogladac na zywca w budynku blizniaczym z
troche lepsza lokalizacja sprzedawali jednosypialniowe mieszkania po 570Kola
w zeszlym roku, tu sprzedaja po 350Kola plus/minus ale mniejsze, jakies 670
sqfeetow.
Co myslicie kupic czy czekac bo dla mnie to oznacza przeprowadzke z
manhattanu dojazdy a poza tym nie wiem ile bede siedzial jesze w tym US-ie i
jakbym musial opylic za rok to chyba moge dostac dobrze finansowo po dopie.
Radzcie cos bo juz polowe opchneli i trzeba decyzje robic smile))
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Re: Kupic-nie kupic. Pytnie do "Amerykancow" 28.12.05, 11:45
      670 sq feet? Boze. Moj garaz ma wiecej. Biedni Nowojorczycy.
      Kupuj chlopcze, kupuj. Stracisz moze 20%? A moze 30%?
      Przyslij mi 5% za konsultacje. Przynajmiej trafi w dobre rece.
      • perk Re: Kupic-nie kupic. Pytnie do "Amerykancow" 03.01.06, 02:53
        > 670 sq feet? Boze. Moj garaz ma wiecej.

Nie, twoj garaz nie ma wiecej. Jesli tak piszesz, to znaczy, ze nie wiesz jak
        duzy garaz powinien byc.
        • polarbeer garaze 03.01.06, 04:07
          Przecietny garaz na 3 samochody ma okolo 725 sq, ft... Nowe domy w Stanch maja
          czesto garaze na 3 samochody... Oczywiscie nie na Manhattanie...

www.dreamhomesource.com/Results.asp?SquareFeetMin=2000&SquareFeetMax=3500&MasterOnMain=0&SortBy=SFD&GaragesMin=3
    • trepptak Dlaczego nie kupie tego mieszkania - 29.12.05, 18:29
      Pomijam cene, wielkosc ieszkania, design -wszystko odlane z betonu, okna ktore
      sie nie otwieraja , Heater/AC unit w paskudnej metalowej szafce, brak kuchni,
      nierowne podlogi z paskudnej klepki, "marmurowe" blaty w kuchni z jakiegos
      syntetyku.
      To wszystko pomijam zas nie moge pominac faktu ze ktos w trakcie gdy ogladalem
      ten koszmar ukradl moj parasol za 8 dolarow i musalem w deszczu smigac do
      stacji subwaya. Tego im nie daruje i nie zaplace im 450 000 doalow bo skoro
      zatrudniaja roboli ktorych nie stac na parasolke z 8 papierow to sa niegodni
      zaufania.
      • polarbeer Re: Dlaczego nie kupie tego mieszkania - 01.01.06, 23:13
        Ja zawsze probuje kupowac "nietypowe" real estate... trzymam sie z daleka od
        coldominums, "gated comunity" itd...
        • przycinek.usa Re: Dlaczego nie kupie tego mieszkania - 01.01.06, 23:28
          taa. to okropny klopot. nie ma wlasnej dzialki, ciegle spory z sasiadami.
          Np. ze sie ma o jednego psa za duzo, albo jak twoj pies obsika sasiadowi ganek -
          to awantura na cale osiedle.

• polarbeer Re: Dlaczego nie kupie tego mieszkania - 02.01.06, 02:03
            Dokladnie. W tej chwili wlasnie jestem w trakcie sprzedawania domu nad woda 300
            metrow od plazy... Gdy go kupowalem 8 lat temu, za stary dom, w kiepskim stanie
            i rozwalacym sie pomostem na intracoastal (z dostepem przez ujscie do oceanu)
            zaplacilem mniej wiecej tyle samo co za nowy dom "na osiedlu" z wystrzyzonymi
            trawnikami i kilkoma stronami regulaminow... Teraz sprzedaje ten dom
            (prawdopodobnie ponizej ceny) za 4 razy wiecej. W tym samym czasie "dom na
            osiedlu" poszedl w gore moze 2 razy...

Co zrobie teraz? Znalazlem unikalna dzialke
            • corgan1 dlaczego tak rosną ceny mieszkań? 02.01.06, 02:37
              Ja nie mieszkam w Stanach tylko w Warszawie ale tu ceny też wariują dodatkowo
              nakręcane przez publikacje Wybiórczej pt. "kupuj teraz taniej już nie będzie"
              albo "lepiej wziąć kredyt i kupić niż wynajmować".

Ale to nie jest problem tylko Polski lub USA. Czy nie mamy do czynienia z
              klasyczna piramida która kiedyś pryśnie jak bańka mydlana?

Moźe warto stosować regułe "kupuj kiedy inni sprzedają"?
              • polarbeer Re: dlaczego tak rosną ceny mieszkań? 02.01.06, 03:00
                >>> Moźe warto stosować regułe "kupuj kiedy inni sprzedają"?<<<

Richard Russlle: "Probuje byc dobrym czlowiekiem
            • deluc A tak z czystej ciekawosci.... 02.01.06, 10:22
              A osobiscie jak mieszkasz?
              Szewc bez butow chodzi, czy tez ma szyte na miare?
              • polarbeer Re: A tak z czystej ciekawosci.... 02.01.06, 19:42
                >>>> Szewc bez butow chodzi,<<<

Ja nie jestem szewcem... inwestowanie to nie jest moje glowne zajecie, wiec
                "inwestycja w dom" to wybor glownie po to zeby tam mieszkac. Jest to kwestia
                stylu zycia, musi zaspokoic osobiste wymagania
        • trepptak To dobra rada 03.01.06, 00:45
          > Ja zawsze probuje kupowac "nietypowe" real estate

Tez chyba kupie takie nietypowe real estate nawet tu pisali niedawno o takim w
          prasie. Lokalizacja superancka, bodajze 5 Ave i 57 St do szkoly niedaleko do
          pracy tez do lotnisk dobry dojazd. Problem w tym ze brakuje mi jakich 49,5
          milionow dolarow ale jak dozbieram za zycia to sie nawet nie zawaham kupic.
          • perk Re: To dobra rada 03.01.06, 02:58
            Real Estate boom is over.
            Nie kupuj dzis zadnego real estate.
            Tylko przycinek powinien kupic jakis garaz, to znaczy jakikolwiek garaz, jesli
            ma jakikolwiek samochod.
            • trepptak Re: To dobra rada 03.01.06, 04:37
              Tak tez prawdopodobnie sie stanie i odloze te zakupy na pozniej tylko ile
              przyjdzie mi czekac na zapadke cen to inna sprawa.Akcje jak dostaja w leb to
              spadki sa z dnia na dzien a real estate ma podobno miekkie ladowanie.
              Szukam dosc leniwie bo mam naprawde malo czasu na to ale widze w rejonie w
              ktorym bywam ten sam dom z napisem for sale od jakis 8-9 miesiecy , pod spodem
              przyczepili tydzien temu SOLD a dzis widzialem SOLD juz nie ma pewnie sie
              zrobil un-SOLD?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka