02.09.12, 11:45
Witam,
Czy wiadomo coś na temat powrotu autobusu linii 740 na starą trasę? Dzwoniłam na infolinię ZTM, ale tam miły Pan mi powiedział, że u nich jest wciąż taka sama trasa na rozkładzie i zaczął mi wmawiać, że nie było żadnych zmian. Z tego co widzę prace na ulicy Szkolnej zostały zakończone. Doszły mnie słuchy, że wszystko będzie po staremu od jutra, ale wiadomo, nie można zawierzać plotkom.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • embeo Re: 740 04.09.12, 15:09
      Pewnie wkrótce wróci. Widać, że Szkolna jest już na finiszu, choć nadal trwają jakieś drobne poprawki, więc pewnie nie było jeszcze ostatecznego odbioru ulicy.
      • projekt74 Re: 740 04.09.12, 20:26
        Rzeczywiście wykonawca ul. Szkolnej nie zgłosił jeszcze gotowości wykonanych prac do odbioru, a w związku z powyższym ulica nie może zostać oddana do użytkowania. Zgodnie z umową ma na to czas do połowy września.
        Ponadto w porozumieniu i za pośrednictwem urzędu wniosłem uwagę do opracowywanej przez wykonawcę stałej organizacji ruchu, polegającą na ograniczeniu dopuszczalnego tonażu samochodów ciężarowych do 16 ton. Dotychczasowe ograniczenie do 8 ton było wprowadzone tymczasowo, ze względu na stan ul. Szkolnej.
        Zdaję sobie sprawę, że obecny przebieg linii 740 jest problemem dla mieszkańców Jaworówki, ale proszę o jeszcze chwilę cierpliwości. Prawdopodobnie od 17 września autobus wróci na swoją stałą trasę. Jeżeli będę znał pewny termin powrotu autobusu na stałą trasę na pewno poinformuję Państwa o tym m.in. za pośrednictwem forum.

Pozdrawiam,
        Marek Brodziak
        • projekt74 Re: 740 13.09.12, 19:38
          Szanowni Państwo,
          Od soboty 15.09.2012 r. autobus linii 740 powinien powrócić na swoją stałą / starą trasę.

Pozdrawiam,
          Marek Brodziak
          • embeo Re: 740 14.09.12, 10:57
            Warto było "cierpieć" przez tyle lat - obecnie ul. Szkolna wygląda imponująco. Kierowcy 740 będą zdziwieni :)
            • embeo Re: 740 22.03.13, 08:41
              Z planów ZTM wynika, że 740 będzie skierowanie jednokierunkowo w drodze z Targówka do Nadmy ul. Tarnogórską i Tużycką w zamian za linię 202.
              • nobardzociekawe Re: 740 22.03.13, 12:46
                faktycznie :| m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,13608047,Bedzie_rzez_autobusow__Znamy_szczegoly_planowanych.html
                zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka