Dodaj do ulubionych

HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW

04.07.13, 17:35
radzymin.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&subsub=0&menu=3&artykul=1018&akcja=artykul&prywatnosc=tak
Obserwuj wątek
    • mwr33 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 04.07.13, 17:37
      wychodzi,ze jutro odbiorą po raz 1-wszy te "segregowane" a 16.07 niesegregowane
    • karramba200 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 01:47
      Witam.Popaprana gmina nie potrafi nawet śmietników ani worków dostarczyć a już każą sobie płacić z terminem do 15.Napisane w deklaracji że segregowane a liczą sobie że nie segregowane i trzeba jeździć wyjaśniać.Wielki HUJ dostaną a nie kasę dopóki nie będzie koszy i worków i odbioru.Bo się pieprzone urzędasy nieroby nie potrafią wyrobić z niczym.
      • km130707 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 21:13
        całkowicie się zgadzam. Właśnie się zastanawiam czy jutro nie postawić worków ze śmieciami pod gminą, bo mieliśmy dostać kosz 240 l, teraz mam 120l i już pełny, a zabierają śmiecie dopiero 16 lipca. Poprzednio firma zabierała raz w tygodniu i nie było problemu. Co mam zrobić z tymi śmieciami, bez pojemnika nie zostawię, bo psy i koty rozwłóczą po całej ulicy, nie mówiąc o szczurach i innych żyjątkach. Gdyby gmina się wyrobiła i podstawiła większy kosz to jeszcze miałabym w nim miejsce. Panie Marku, czy Pan mógłby zainterweniować w sprawie tych pojemników? Nie zapłacę dopóki nie będzie pojemników, a jutro ostentacyjnie zostawię dwa wory śmieci pod gminą, i tak do skutku. Niech sobie zamówią wywóz.
      • mwr33 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 21:21
        no my deklarowalismy niesortowane-dostaliśmy wyliczenie za sortowane. worków ani tym bardziej pojemników nie dostaliśmy
        • km130707 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 21:26
          No właśnie, to co zrobicie ze śmieciami?
          • kokon1313 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 08.07.13, 07:40
            witam,
            ja również nie posiadam jeszcze kosza! i nie chce sie juz rozpisywać jak to one "warlają" się w workach po moim podwórku, bo szkoda moich nerwów!!!. Faktycznie chyba podjadę i zostawię je w gminie pod drzwiami! Przykładowo w gminach Klembów i Dąbrówka gdzie mam znajomych od pierwszego lipca mieli już worki i kosze! I jeszcze druga sprawa segregacja, w zeszłym tygodniu dostałem dwa worki!!! pytam co mam segregować, mam sobie wylosować? (np. plastik i papier, a reszta?) Panie Marku, zwracam się do Pana jako jedynego "aktywnego" radnego w Nadmie, żeby Pan coś zadziałał bo nas śmieći zaleją!

pozdrawiam!
            • kasia_niebieska Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 09.07.13, 23:14
              Dzwoniłam do urzędu i powiedzieli, że nie zdażyli wyprodukować worków. Od sierpnia mają być. Pani powiedziała mi, że można wkładać smiecie segregowane w dowolne worki, tylko trzeba podpisać.
              Ja wcześniej przewidując sytuację wzięłam sobie na zapas z urzędu worki do segregacji i teraz mam spokój. Mam też swój pojemnik na śmiecie zmieszane, więc się nie martwię, co zrobić ze śmieciami. Mam tylko nadzieję, że we wtorek śmieciarka będzie umiała obsłużyć mój pojemnik.
              • km130707 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 10.07.13, 21:27
                No tak, ja też mam swój pojemnik, tylko, że 120 litrowy, który był opróżniany raz w tygodniu. Ostatni raz śmieci były zabierana 27 czerwca. Pojemnik mam pełny i co dalej, bo worki stawiane obok są rozgrzebywane przez koty, a do 16-tego jeszcze jest parę dni. A wcale nie jest takie oczywiste, że kosze które posiadamy zostaną opróżnione (mogą nie pasować do śmieciarek podobno). Dobrze wszystko funkcjonowało i znów zepsuli. I nikt się nie przejmuje, że Marki i okoliczne domy toną w śmieciach. XXI wiek, środek Europy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka