mwr33 04.07.13, 17:35 radzymin.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&subsub=0&menu=3&artykul=1018&akcja=artykul&prywatnosc=tak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwr33 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 04.07.13, 17:37 wychodzi,ze jutro odbiorą po raz 1-wszy te "segregowane" a 16.07 niesegregowane Odpowiedz Link
karramba200 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 01:47 Witam.Popaprana gmina nie potrafi nawet śmietników ani worków dostarczyć a już każą sobie płacić z terminem do 15.Napisane w deklaracji że segregowane a liczą sobie że nie segregowane i trzeba jeździć wyjaśniać.Wielki HUJ dostaną a nie kasę dopóki nie będzie koszy i worków i odbioru.Bo się pieprzone urzędasy nieroby nie potrafią wyrobić z niczym. Odpowiedz Link
km130707 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 21:13 całkowicie się zgadzam. Właśnie się zastanawiam czy jutro nie postawić worków ze śmieciami pod gminą, bo mieliśmy dostać kosz 240 l, teraz mam 120l i już pełny, a zabierają śmiecie dopiero 16 lipca. Poprzednio firma zabierała raz w tygodniu i nie było problemu. Co mam zrobić z tymi śmieciami, bez pojemnika nie zostawię, bo psy i koty rozwłóczą po całej ulicy, nie mówiąc o szczurach i innych żyjątkach. Gdyby gmina się wyrobiła i podstawiła większy kosz to jeszcze miałabym w nim miejsce. Panie Marku, czy Pan mógłby zainterweniować w sprawie tych pojemników? Nie zapłacę dopóki nie będzie pojemników, a jutro ostentacyjnie zostawię dwa wory śmieci pod gminą, i tak do skutku. Niech sobie zamówią wywóz. Odpowiedz Link
mwr33 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 21:21 no my deklarowalismy niesortowane-dostaliśmy wyliczenie za sortowane. worków ani tym bardziej pojemników nie dostaliśmy Odpowiedz Link
km130707 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 07.07.13, 21:26 No właśnie, to co zrobicie ze śmieciami? Odpowiedz Link
kokon1313 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 08.07.13, 07:40 witam, ja również nie posiadam jeszcze kosza! i nie chce sie juz rozpisywać jak to one "warlają" się w workach po moim podwórku, bo szkoda moich nerwów!!!. Faktycznie chyba podjadę i zostawię je w gminie pod drzwiami! Przykładowo w gminach Klembów i Dąbrówka gdzie mam znajomych od pierwszego lipca mieli już worki i kosze! I jeszcze druga sprawa segregacja, w zeszłym tygodniu dostałem dwa worki!!! pytam co mam segregować, mam sobie wylosować? (np. plastik i papier, a reszta?) Panie Marku, zwracam się do Pana jako jedynego "aktywnego" radnego w Nadmie, żeby Pan coś zadziałał bo nas śmieći zaleją! pozdrawiam! Odpowiedz Link
kasia_niebieska Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 09.07.13, 23:14 Dzwoniłam do urzędu i powiedzieli, że nie zdażyli wyprodukować worków. Od sierpnia mają być. Pani powiedziała mi, że można wkładać smiecie segregowane w dowolne worki, tylko trzeba podpisać. Ja wcześniej przewidując sytuację wzięłam sobie na zapas z urzędu worki do segregacji i teraz mam spokój. Mam też swój pojemnik na śmiecie zmieszane, więc się nie martwię, co zrobić ze śmieciami. Mam tylko nadzieję, że we wtorek śmieciarka będzie umiała obsłużyć mój pojemnik. Odpowiedz Link
km130707 Re: HARMONOGRAM ODBIORU ODPADÓW 10.07.13, 21:27 No tak, ja też mam swój pojemnik, tylko, że 120 litrowy, który był opróżniany raz w tygodniu. Ostatni raz śmieci były zabierana 27 czerwca. Pojemnik mam pełny i co dalej, bo worki stawiane obok są rozgrzebywane przez koty, a do 16-tego jeszcze jest parę dni. A wcale nie jest takie oczywiste, że kosze które posiadamy zostaną opróżnione (mogą nie pasować do śmieciarek podobno). Dobrze wszystko funkcjonowało i znów zepsuli. I nikt się nie przejmuje, że Marki i okoliczne domy toną w śmieciach. XXI wiek, środek Europy. Odpowiedz Link