Dodaj do ulubionych

Do mieszkańców okolic PKP Ossów

05.10.14, 12:50
Wczoraj byliśmy u znajomych mieszkających w tamtych okolicach i chciałam porównać opinię ich z Waszą.
Otóż poruszyliśmy temat protestów w tamtej okolicy. Znajomi także byli namiawani do podpisania się [nie pod Kościołem ale ktoś do ich domu przyszedł] Argumenty zbieraczy były jednoznaczne że Tiry, że wzmożony ruch, że bezpieczenstwo, że spaliny, że hałas. Znajomi ponoć nie podpisali się pod tym apelem. Dla nich było obojętne gdzie powstanie wiadukt, oby tylko powstał a nie są z tych ludzi jak to powiedzieli "ujadaczy". Ciekawe jest to co powiedzieli później.
Osób protestujących czyli gospodarstw domowych było może jak naliczyli z 8 na kilkadziesiąt w okolicy u zbiegu Napoleona z Jasińskiego które powinny być zainteresowane tym tematem.
Głównym prowodyrem protestów był Pan który prowadzi swoją firmę, pan który należy do WS, Pan który mieszka w tamtej okolicy. Na zadane pytanie dlaczego mają podpisać to, usłyszeli że Urząd wszystkich okłamał i trzeba dla dobra ogólu.
Czy ktoś to może potwierdzić?
Obserwuj wątek
    • kobylka02 Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 05.10.14, 13:37
      mówi Pani o Chacińskim sprzedawcy filtrow
      • anna_sroda Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 05.10.14, 16:44
        proszę Pana nie wymieniam nazwiskani nie kieruję nikogo przeciw komuś. Bo już byłam oskarżona na tym forum o ploty. Chce się dowiedzieć prawdy od mieszkańców. A się zastanawiam czy rzeczywiście Ci mieszkańcy na codzień interesują się Kobyłką, czy tylko ich niewiedza doprowadziła do zaistniałej sytuacji. Bo jak ktoś się interuje to powinien znać to forum. Jak nikt konkretny nie odpisze to stwierdzę że damyk1 ma racje. Chodzi mi o prawdę i chodzi mi o wpisy mieszkańców których problem dotyczy jak także ich spojrzenia na problem
        • ph_12 Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 05.10.14, 23:26
          Nie mam zdania co do mieszkańców okolic ul. Poniatowskiego i stacji Ossów chociaż wielce prawdopodobne iż było tak jak twierdzą Pani znajomi, natomiast wiem jak prowadzona była propaganda pod kościołem przed i po niedzielnych mszach świętych czego przykładem jest moja 70 letnia mama. Panie i panowie przeciwnicy budowy wiaduktów i jednocześnie zwolennicy WS podchodzili do "z dala upatrzonych pozycji" z reguły były to osoby starsze i w podeszłym wieku rozwijając wątek konwojów TIR-ów, niesamowitego hałasu i niebezpieczeństw z tym związanych. A że przekonywano te osoby wypowiadając te "wirtualne konsekwencje niemalże do ucha więc ludzie szli jak przysłowiowe "pszczoły do ula" oddać swój głos na NIE. Moja mama była podejrzewam jedną z niewielu osób które to nie dały się "omamić" ale 1500 podpisów robi wrażenie
          • adam.adamowicz Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 06.10.14, 09:21
            Byłem tej niedzieli na mszy św.w naszej bazylice i rzeczywiście stał stolik z listą dla protestujących,przy stoliku siedziała jedna pani i zbierała podpisy,nie widziałem i nie słyszałem żadnej agitacji, za nią na murze kościelnym wisiał transparent z informacją czego dotyczy protest.Nie widziałem sytuacji cytuję" Panie i panowie przeciwnicy budowy wiaduktów i jednocześnie zwolennicy WS podchodzili do "z dala upatrzonych pozycji" z reguły były to osoby starsze i w podeszłym wieku rozwijając wątek konwojów TIR-ów, niesamowitego hałasu i niebezpieczeństw z tym związanych" .Proszę nie wprowadzać uczestników forum w błąd.Chciałbym jeszcze zadać pytanie oburzonym protestem,co zrobił UM ,żeby przekonać protestujących mieszkańców ul.Jasińskiego do tej inwestycji,może ktoś jest zorientowany w tym temacie.
            • bolo-777 Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 06.10.14, 10:45
              pamiętam zbieranie podpisów przy bazylice. Nie spotkałem się z jakąś formą agitacji, co nie znaczy że takiej szeptanej nie było. Natomiast wczoraj spotkałem kolegę , który mieszka w okolicach stacji Ossów. Spytałem wprost czy podpisywał jakiś protest przeciwko planowanej inwestycji. Tak , podpisał. Ktos chodził po domach i zbierał podpisy pod protestem. Argumentował Tirami etc. Pogratulowałem koledze skuteczności, ten zrobił oczy jak kot ze Shreka jak mu powiedziałem że protest odniósł skutek i PKP wycofała się z inwestycji, że w miejsce bezkolizyjnego przejazdu będzie modernizacji obecnego. Kolega by przekonany że będzie bezkolizyjny przejazd, a protest miał dotyczyć jedynie jego lokalizacji. Ponoć na osiedlu mieszka jakaś aktywistka zw Wspólnoty która śle do UM pisma i ona wie że będzie przejazd bezkolizyjny w miejscu obecnego przejazdu, a UM i PKP walą ściemę, ona wie lepiej. Poprosiłem kolegę aby zapoznał się z informacją z PKP. Ktos mieszkańcom robi wodę z mózgu i okrutnie wykorzystuje do swoich partykularnych interesów ze szkodą dla nich i pozostałych mieszkańców miasta.
              Pan a.a pyta co zrobił UM żeby przekonać protestujących mieszkańców Jasińskiego do tej inwestycji? Mało było spotkań? Mało sesji RM? Mało publikacji w mediach? Co jeszcze miał zrobić? Za każdym razem była grupa podburzających. Jak ktos zafiksował się na NIE to zadna siła go nie przekona.
              • onunshog Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 08.10.14, 10:23
                www.kobylka.pl/dzialania-stowarzyszen-zablokowaly-inwestycje-pkp-w-kobylce
                • onunshog Re: Do mieszkańców okolic PKP Ossów 08.10.14, 10:24
                  Działania stowarzyszeń zablokowały inwestycję PKP w Kobyłce
                  www.kobylka.pl/dzialania-stowarzyszen-zablokowaly-inwestycje-pkp-w-kobylce
    • keszelm Do mieszkańców okolic PKP Ossów Szukam Pana Mirosł 15.06.17, 20:38
      Szukam Pana Mirosława. który pracował jako glazurnik, malarz, " złota rączka".
      Mieszkał gdzieś w okolicy Stacji PKP Ossów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka