plasterekpl 03.02.10, 17:32 Z alkoholizmu nie wychodzi się samemu. Jeśli macie własne kontakty do osób, które już nie raz pomogły w ciężkich sytuacjach - piszcie. Moje to: Centrum Porad oraz Baza adresowa - caa Polska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rushmoore Re: Adresy osób, które mogą pomóc 03.02.10, 21:38 nie ma takich konkretnych, które komuś mogą pomóc. Pomóc może każdy, także osoba, która nigdy nie zetknęła się z alkoholizmem. Tak więc jak ktoś szuka pomocy - to niech jej po prostu szuka. Zresztą nie możemy podać adresów do wszystkich pryjaciół z AA, bo to "anonimowi" alkoholicy, ale wiem z doświadczenia, że ktokowliek chciał trzeźwieć i szukał w tym pomocy, znajdował ją w kilka dni. Nikt mu nie powie nie, nie mam czasu. Tak więc proponuję najprostsze kroki, a nie wielkie apele! Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Adresy osób, które mogą pomóc 03.02.10, 21:49 Kolejna próba przeciągania na stronę ,celem zdobycia klienteli. Odpowiedz Link Zgłoś
rushmoore Re: Adresy osób, które mogą pomóc 04.02.10, 19:39 hehe, wesołe to było. to już mi nie wolno tu pisać bo mi nie karzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Adresy osób, które mogą pomóc 04.02.10, 21:08 Rushmoore, Ty nie jesteś autorem wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
rushmoore Re: Adresy osób, które mogą pomóc 05.02.10, 15:19 czyli jak? tylko autor wątku może odpowiadać na postawiony przez siebie problem? dobrze kumam? Odpowiedz Link Zgłoś
plasterekpl Re: Adresy osób, które mogą pomóc 05.02.10, 16:14 Luźniej panie i panowie. Osoby które 'dopiero zaczynają' nie mają dużo wiedzy w tym zakresie, więc sądzę że im więcej miejsc omawiających gdzie mogą znaleźć pomoc, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Adresy osób, które mogą pomóc 05.02.10, 16:22 plasterekpl napisał: > Luźniej panie i panowie. Osoby które 'dopiero zaczynają' nie mają dużo wiedzy w tym zakresie, więc sądzę że im więcej miejsc omawiających gdzie mogą znaleźć pomoc, tym lepiej. _________________________________________________. Najwiecej takich miejsc znajdziesz tu - na ziemi...! A na niej znajdziesz potem tych specjalistow, ktorzy wyszli z tego szamba... - Oni spotykaja sie na tzw. Mityngach AA, na ktorych dziela sie swym doswiadczeniem o tym, jak z tego szamba wyszli...! Dzis znowu jade na takie spotkanie, ktore ratuje mi moje zycie, moja trzezwosc i to, ze nie musze pic alkoholu...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkoholik1 Re: Adresy osób, które mogą pomóc 04.02.10, 18:12 ..Małgorzata oczkowska! www.przystanektrzezwosc.pl - jest niesamowita, nie wiem, czy ma miejsca. Do niej sie dostac na terapie..to czasami mija z cudem, zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Adresy osób, które mogą pomóc 04.02.10, 21:40 alkoholik1 napisał: > ..Małgorzata oczkowska! www.przystanektrzezwosc.pl - jest niesamowita, nie wiem, czy ma miejsca. Do niej sie dostac na terapie..to czasami mija z cudem, zycze powodzenia! _____________________________________________. Ty niedlugo wzdecia dostaniesz z ta swoja M.O. ! ;-( A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Adresy osób, które mogą pomóc 04.02.10, 21:42 plasterekpl napisał: > Z alkoholizmu nie wychodzi się samemu. > Jeśli macie własne kontakty do osób, które już nie raz pomogły w > ciężkich sytuacjach - piszcie. ________________________________________________________. Pojdz na najblizszy Mityng AA, tam zdobedziesz ich pelno...! To sa prawdziwe, zywe dowody na to, ze mozna... - Inni to duplikaty i kopie...! A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfigen Re: Adresy osób, które mogą pomóc 05.02.10, 10:31 a kim Ty jesteś , być mógł sobie rościć prawo do pisania o pomocy, lub niepomocy? Tobie ktos pomógł?.............ok to znaczy ,że masz farta ale nie powienineś polecac innym, zależności od tego samego farta, lub niefarta. Odpowiedz Link Zgłoś
jakimow Re: Adresy osób, które mogą pomóc 06.02.10, 10:00 Dobrze byłoby podać również cenę takiej pomocy ponieważ nie każdego stać jest na prywatne ośrodki terapeutyczne .Przewżnie tak bywa iż osoba uzależniona nim podejmie decyzję o leczeniu najpierw zniszczy wszystko również swoje finanse.Pozostaje jej więc umierać w kanale ciepłowniczym lub na dworcu.Nie mając kasy wybór dla takiej osoby jest prosty kilka złotych na fikoła lub wynalazek i czekanie na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
public_enemy7 Re: Adresy osób, które mogą pomóc 06.02.10, 10:08 AA jest za całkowita darmoche z gwarancja dozywotnia Odpowiedz Link Zgłoś
plasterekpl Re: Adresy osób, które mogą pomóc 18.02.10, 12:11 Baza wiedzy jest właśnie po to, żeby pokazać, gdzie takie kluby AA się znajdują - nie wszystkie pewnie, ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Adresy osób, które mogą pomóc 06.02.10, 10:50 jakimow napisał: > Dobrze byłoby podać również cenę takiej pomocy ponieważ nie > każdego stać jest na prywatne ośrodki terapeutyczne .Przewżnie tak > bywa iż osoba uzależniona nim podejmie decyzję o leczeniu najpierw > zniszczy wszystko również swoje finanse.Pozostaje jej więc umierać w kanale ciepłowniczym lub na dworcu.Nie mając kasy wybór dla takiej > osoby jest prosty kilka złotych na fikoła lub wynalazek i czekanie > na śmierć. ________________________________________________. Tak mowi osoba, ktora chce chlac i zdychac w kanale ciepłowniczym lub na dworcu... Spotkania alkoholikow, zwane Mityngami AA, na ktorych mozna uslyszec jak zatrzymac te chorobe nie kosztuja nic. Wystarczy tam pojsc... A... Odpowiedz Link Zgłoś
kipur Re: Adresy osób, które mogą pomóc 06.02.10, 10:42 Do AA uzależnionego gościa należałoby zaprowadzić na grubym łańcuchu i mocno go przywiązać aby się nie zerwał.Tylko w zamkniętej klatce może chodzić swobodnie bez dostępu do sklepowych melin. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Adresy osób, które mogą pomóc 06.02.10, 10:55 kipur napisał: > Do AA uzależnionego gościa należałoby zaprowadzić na grubym > łańcuchu i mocno go przywiązać aby się nie zerwał.Tylko w zamkniętej klatce może chodzić swobodnie bez dostępu do sklepowych melin. ________________________________________________. ;-)) W pierwszym odruchu takze chcialem to potwierdzic, ale zaraz sie poprawilem, bo na sile nikt jeszcze nie stal sie wolnym czlowiekiem... - Jestem, wiec za tym, ze kazdy moze chlac ile zechce i robic co mu sie podoba...! Oczywiscie podlegajac w calej surowosci odpowiedzialnosci za czyny ogolnie przyjete za "nie godne postepowaniu czlowieka"...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
jakimow Re: Adresy osób, które mogą pomóc 06.02.10, 11:08 Piękna idea o odpowedzialności człowieka który zgrzeszył i jak w piśmie stoi poniósł karę. Niestety przeważnie tak bywa iż wszystkie plagi egipskie (problemy finansowe ,prawne i towarzyskie) ponoszą osoby żyjące z akoholikiem .Akoholik jest przeważnie w niebie mając fikoła przy łużku w majtkach , biustonoszu , pod poduszką , a jeżeli nie wniebie to wysoko w chmurach. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Adresy osób, które mogą pomóc 18.02.10, 14:20 Tak naprawdę to leci w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: Adresy osób, które mogą pomóc 18.02.10, 14:23 Bardzo fajnie działająca wyszukiwarka. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Do wici75 27.02.10, 10:22 Oj wicia75, narobil(a) ty wszedzie kupek z tymi "twoimi artykulami", a w zadnych z nich (przynajmniej na stronie tytulowej) nic na temat najwazniejszy - o AA... Czyzbys wynalazl wlasne uzdrawianie alkoholikow...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś