kwasiasz 17.02.04, 22:56 czy jedno piwo codziennie to juz alkocholizm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: piwo 18.02.04, 05:15 Alkoholizm nie jest wprost proporcjonalny do ilości wypitego alkoholu,choć im więcej się go wypija tym zwiększa się prawdopodobieństwo zachorowania.Znane są przypadki bycia alkoholikiem przez osoby ,które nigdy w życiu nie upiły sie .Może to jest szokujące ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: piwo 18.02.04, 09:10 dpowiada Wojciech Maziarski, niepijący alkoholik, dziennikarz Gazety Wyborczej specjalizujący się w tematyce uzależnień 14-12-2000, ostatnia aktualizacja 04-03-2002 16:14 Regularne picie zawsze jest ryzykowne, a używanie alkoholu jako środka uspokajającego czy nasennego to pewna droga do uzależnienia. Organizm przyzwyczaja się do alkoholu i dla osiągnięcia tych samych efektów potrzebuje coraz większych dawek. Np. osoba, która regularnie wypija po pracy jedno piwo, po jakimś czasie będzie potrzebowała dwóch piw, potem trzech - i tak dalej, aż wreszcie okaże się, że nie jest w stanie normalnie funkcjonować nie dostarczywszy organizmowi odpowiedniej dawki alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmen Re: piwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 09:21 powolne ale skuteczne zawsze może doprowadzić na samo dno później trzeba się odbić zeby normalnie funkcjonować Odpowiedz Link Zgłoś
rollex Re: piwo 18.02.04, 14:44 hepik1 napisał: > dpowiada Wojciech Maziarski, niepijący alkoholik, dziennikarz Gazety Wyborczej > specjalizujący się w tematyce uzależnień a w tym przypadku 11 tradycja nie obowiazuje hepiku? czy tak bardziej wybiorczo traktujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Wybiórczy umysł 18.02.04, 16:15 Pan Wojtek Maziarski jest niepijącym alkoholikiem.Tak "stoi napisane"na stronie dostępnej na portalu GW.To co o detoksie w wątku innym i tekst w tym wątku jest tekstem tego dziennikarza,piszącym na te tematy w GW i wklejonym tu przeze mnie.Co Tobie się p...doli z anonimowością i XI tradycją AA pojąć nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wybiórczy umysł 18.02.04, 16:29 Do niykerych goroli to niy mom siły czasami.Podziwej sie chopek sam jeszcze; serwisy.gazeta.pl/zdrowie/3,0.html?slowo=Maziarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: Wybiórczy umysł IP: *.chello.pl 18.02.04, 17:30 Rolleksiku drogi, Coś ci się pomieszało. Stwierdzenie niepijący alkoholik ni jak się ma do łamania 11 tradycji. Przeciez on nie chwali się, że jest z AA. Właśnie w ten sposób w USA i gdzie indziej określają się w mediach AA-owcy o znanych nazwiskach, aby być w zgodzie z tradycja 11. Pzdr ptyś Odpowiedz Link Zgłoś
rollex Re: Wybiórczy umysł 18.02.04, 20:35 Gość portalu: ptyś napisał(a): > Rolleksiku drogi, > > Coś ci się pomieszało. Stwierdzenie niepijący alkoholik ni jak się ma do > łamania 11 tradycji. Przeciez on nie chwali się, że jest z AA. Właśnie w ten > sposób w USA i gdzie indziej określają się w mediach AA-owcy o znanych > nazwiskach, aby być w zgodzie z tradycja 11. przyznaje racje i swoj blad, wpadlem tu prosto z watku o niedzielnym filmie - anonimowosc AA w filmie i nie przestawilem sie z AA na "niepijacego alkoholika" pozdrawiam...hanusow tez :)> > Pzdr > > ptyś Odpowiedz Link Zgłoś
jklepacz Re: Wybiórczy umysł 18.02.04, 23:47 podrózując po swiecie mozna często w samolocie usłyszeć .."przyjaciel Billa i Boba siedzi w rzędzie 7 ,fotel nr 3, jeśli chcesz pogadać przyjdź.." i to jest wspaniałe że AA Z CAŁEGO ŚWIATA pragną zachować anonimowośc a to że ludzie czasami mówią ..Jestem niepijącym alkoholikiem... wcale nie znaczy że tak jest./ moze chcą na siebie bardziej zwrócić uwagę/ Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Masz u mnie + 19.02.04, 05:35 Przyznac się do błędu-mała,wielka sprawa.Gorole też bywają porzondne chopy:))Niech żyje sojusz hanysowsko-gorolski! Odpowiedz Link Zgłoś
fasolkaa1 Re: Masz u mnie + 19.02.04, 12:46 hepik1 napisał: > Gb jest poza konkurencją Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
rollex Re: Masz u mnie + 19.02.04, 13:44 hepik1 napisał: > Gb jest poza konkurencją szkoda :(... łudziłem się Odpowiedz Link Zgłoś