tarqa 04.05.10, 00:57 Witam, Proszę użytkowników e-papierosów o radę czy jest to dobry e-papieros? I czy nada się dla początkującej. Chcę rzucić palenie. Znajomy ma taką 510 i jemu się udało, więc teraz kolej na mnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maje-rek Re: Gs cig 510 - czy dobry na początek? 04.05.10, 14:20 Hmm znajoma ma taki i bardzo dobrze się trzyma, kopa ma niesamowitego i jest w miarę malutki. Na początek jak najbardziej chociaż zależy od stopnia w jakim chcesz się "bawić" z EP. Jeśli wolisz taniej i większą gamę smaków mieć to 510. Ale jak chcesz szybko i bez zbędnej zabawy, to lepiej GS Cig Sin-a. Ja takiego używam. Nic nie zakrapiasz, tylko wykręcasz katomizer i wkręcasz nowy i cała filozofia. :) Oba są bardzo dobre. Z tym że w moim Sinie dłużej bateria trzyma. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kuszkins Początek :) 04.05.10, 18:48 Ogólnie na początek też proponowałbym Sin-a dla kobiety będzie łatwiejszy w obsłudze i bardziej niezawodony. :) Wymieniasz tylko katomizerek, nie musisz nic grzebać z liquidami. I masz miękki ustnik, tak jak w normalnej fajce. Daj sobie spokój z kupowaniem czegoś w rodzaju Milda czy Collinsa, bo tylko bez sensu wydasz kasę, a tutaj masz faję w wypasionej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
tarqa Re: Początek :) 04.05.10, 22:56 kuszkins napisał: > Ogólnie na początek też proponowałbym Sin-a dla kobiety będzie łatwiejszy w > obsłudze i bardziej niezawodony. :) Wymieniasz tylko katomizerek, nie musisz ni > c > grzebać z liquidami. I masz miękki ustnik, tak jak w normalnej fajce. Daj sobie > spokój z kupowaniem czegoś w rodzaju Milda czy Collinsa, bo tylko bez sensu > wydasz kasę, a tutaj masz faję w wypasionej jakości. A gdzie zamawiacie? I jak wygląda ewentualny serwis/ gwarancja takiego cacka, bo nie chciałabym się naciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kuszkins Serwis + sklepy gdzie zamawiać. 06.05.10, 14:54 Seriwis masz u producenta, więc gdzie nie zamówisz będzie dobrze. Nie zdarzyło się ani moim znajomym żeby GS coś kombinował, więc spokojnie. :) Szczerze mówiąc Sin jest raczej niezawodny, nie sądzę żebyś musiała korzystać z gwarancji. ;) Sina zamówisz tutaj www.gadgets-shop.pl/ lub e-fajki.net/ Ogólnie na forum o e-papierosach mają bardzo dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Serwis + sklepy gdzie zamawiać. 06.05.10, 15:08 kuszkins napisał: > Seriwis masz u producenta, więc gdzie nie zamówisz będzie dobrze. Nie zdarzyło się ani moim znajomym żeby GS coś kombinował, więc spokojnie. :) Szczerze mówiąc Sin jest raczej niezawodny, nie sądzę żebyś musiała korzystać z gwarancji. ;) > Sina zamówisz tutaj www.gadgets-shop.pl/ lub e-fajki.net/ > Ogólnie na forum o e-papierosach mają bardzo dobre opinie. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - kuszkins napisał wczesniej: Ogólnie na początek też proponowałbym Sin-a dla kobiety będzie łatwiejszy w obsłudze i bardziej niezawodony. :) Wymieniasz tylko katomizerek, nie musisz nic grzebać z liquidami. I masz miękki ustnik, tak jak w normalnej fajce. Daj sobie spokój z kupowaniem czegoś w rodzaju Milda czy Collinsa, bo tylko bez sensu wydasz kasę, a tutaj masz faję w wypasionej jakości... _____________________________________________________. Ile ci placa za opowiadanie tych ciemnot na forach...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
kuszkins Re: Serwis + sklepy gdzie zamawiać. 07.05.10, 15:47 Mogą mi zapłacić to co kupujący zaoszczędzi na E-P. :-) a Tobie ile płacą za takie prowokowanie do kłótni? Bo nie wiem czy robisz sobie żarty? Czy chcesz wprowadzić zamęt do wątku? Dość mocno mnie to uraziło, bo chciałem pomóc! Mam trochę wiedzy w temacie E-P i sam takiego używam, jeśli to takie "ciemnoty" to pokaż mi coś lepszego w tej klasie. ;) Ewentualnie coś zaproponuj. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Serwis + sklepy gdzie zamawiać. 07.05.10, 16:18 kuszkins napisał: > ...Dość mocno mnie to uraziło, bo chciałem pomóc! Mam trochę wiedzy w temacie E-P i sam takiego używam, jeśli to takie "ciemnoty" to pokaż mi coś lepszego w tej klasie. ;) Ewentualnie coś zaproponuj. ___________________________________________________. Ani ty nie mozesz pomoc nikomu, ani nie znasz sie na uzaleznieniach, wiec po co ci ta wiedza o w temacie E-P...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
kuszkins Re: Serwis + sklepy gdzie zamawiać. 11.05.10, 19:37 Za to ty w tym temacie strasznie pomagasz. :) Dyskusja nie jest o skuteczności EP tylko o pomoc w wyborze modelu. Czytaj ze zrozumieniem. Jak ktoś będzie chciał palić EP to i tak będzie palił, mów co chcesz, pisz co chcesz. Niektórzy w ten sposób sobie radzą z nawykiem i tyle. A przelewanie frustracji i atakowanie ludzi na forum jest chyba trochę nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kartingol Cigowska 510 11.05.10, 20:13 tarqa napisała: > Witam, > Proszę użytkowników e-papierosów o radę czy jest to dobry e-papieros? I czy > nada się dla początkującej. Chcę rzucić palenie. Znajomy ma taką 510 i jemu > się udało, więc teraz kolej na mnie. :) Cig 510 dobry jest. jak dużo palisz to się bardziej opłaci, ja mam takie cacuszko i nie do zajechania. tylko dbać trzeba, a długo posłuży. jak się zdecydujesz to weź sobie obowiązkowo liquid miętowy! świetny jest!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarqa Co ekonomiczniejsze? :D Napełnianie itd? 12.05.10, 20:34 To mi namieszałeś :-D Już byłam zdecydowana na Sin-a. Jednak dużo palę i co będzie tańsze w użyciu? Kwestia finansowa też jest dla mnie ważna ;> Czy takiego Sina też można napełnić płynem? Znajomy też mówi że z 510 sobie poradzę, wspominał też że robi sam płyny. Na czym to polega? przepraszam że Was męczę takimi podstawowymi pytaniami, ale nie za bardzo wiem co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
kartingol Re: Co ekonomiczniejsze? :D Napełnianie itd? 14.05.10, 00:25 Hmm ekonomiczniej Ci wyjdzie 510 Strong, ewentualnie jakaś 901 (tylko duża jest), bo lejesz liquid. Możesz też pokombinować z własnymi liquidami na bazie aromatów i wtedy wychodzą już śmieszne pieniądze. TYLKO TO NIE JEST ŁATWE, a bez podstawowej wiedzy i środków ostrożności to nawet ryzykowane. Jak chcesz się za to zabrać to odezwij się na pocztę. Czytałem że w Sinie idzie te kartomizerki napełnić, tylko nie ma dokładnej instrukcji. Ale podobno da się zrobić. Sin jest na pewno prostszy i mocniejszy (kop i batka), tylko w obsłudze droższy (mówię o kupowaniu karto., jak się będzie napełniać to będzie taniej). 510 ma mniejszego kopa (ale też jest potężny), jest tańsza w użyciu, trzeba zapełniać liquidem. Na początku ciężko to idzie, z czasem banalne. Ważne żeby za bardzo nie przesuszyć watki w atomizerze (filtrze), bo potem będzie słabiej palił. Decyzja należy do Ciebie, bo nikt Ci gotowego rozwiązania na tacy nie da. Warto dopasować pierwszego e-fajka pod siebie żeby się nie zrazić. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asz-ym Szkodliwość? 24.06.10, 23:29 Witam, Czytuję to forum, jak i wiele innych i zaciekawiło mnie jak wygląda szkodliwość takiego e-papierosa dla palacza zwykłych papierosów? W jaki sposób to ma "pomóc" palaczowi? Kolega dał mi spróbować i to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kuszkins Re: Szkodliwość? 25.06.10, 16:17 Taki papieros to nie jest to samo co zwykły papieros i to trzeba ustalić na początku. Są liquidy o podobnym smaku itd., ale na dzień dzisiejszy nie jest to imitacja papierosa. Jak to ma pomóc, a ma pomóc Ci zmienić używkę na teoretycznie mniej szkodliwą, bez substancji smolistych. Po całkowitym przejściu na e-papierosy można zmniejszać ilość nikotyny we wkładach, po czym jak dasz radę to całkowicie odstawić. Tak to ma działać w teorii. Ja się przesiadłem całkowicie na elektroniczne, wymaga to bardzo ale to bardzo dużo silnej woli, jeszcze więcej motywacji wewnętrznej. Jestem zadowolony, bo zszedłem na wkłady bez nikotyny, teraz staram się zmniejszać ilość palenia w ciągu dnia. :) W taki sposób ma to działać. :) Aczkolwiek samo palenie jest bardzo przyjemne i nie śmierdzi z buzi. Kupując dobry liquid to już w ogóle, bo można aplikować różne smaki. Co do szkodliwości, to póki co nie ma oficjalnie potwierdzonego negatywnego wpływu, większość to kaczki dziennikarskie za sprawą koncernów tytoniowych. Na pewno są zdrowsze od zwykłych papierosów, nie mają substancji smolistych. :) Aczkolwiek nie powiem Ci że są całkowicie zdrowe, bo po prostu takich informacji nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś