IP: 81.210.121.* 13.04.04, 09:14
Tiocodin??? Co to za lek? Zauważyłam ostatnio kilka opakowań u przyjaciółki,
wiem, że ma duże problemy dziewczyna. Depresje, alkohol, ostatnio znów
została sama, wiem, że źle jej bardzo, boje się o nią.
Czy to jakiś psychotrop? To na receptę?
Nic o tym leku nie mogę znaleźć w necie, może pomyliłam nazwę?
Obserwuj wątek
    • owszem Re: Tiocodin 27.04.04, 02:29
      Zawarta w tiocodinie kodeina hamuje atak kaszlu i takie znam zastosowanie
      (chociaż chyba nieczęste) tego leku, podawanego w rozsądnych, zaleconych przez
      lekarza dawkach, oczywiście. W dużych dawkach stosowany jest przez heroinistów
      w celu złagodzenia tzw kryzysu. Sprzedawany jest bez recepty, ale tylko po
      jednym opakowaniu, w którym jest 5 tabletek, o ile dobrze pamiętam. Nie wiem
      jakie ma działanie ( jesli w ogóle) z alkoholem, innymi lekami, czy też sam.
      Tak czy owak niepokojące wydają się duże ilości tego leku, będące w posiadaniu
      Twojej przyjaciółki. Tyle wiem.
      Pozdr
    • zoltanek Re: Tiocodin 17.05.04, 19:04
      Tiocodin to lek bez recepty stosowany w leczeniu suchego i uporczywego kaszlu.
      Zawiera sulfogwajakol i kodeine. Twojej koleżance z pewnością zależy na
      kodeinie. Kodeina to pochodna morfiny, działa bardzo podobnie, lecz około 50
      razy słabiej od morfiny. W większych dawkach powoduje lekką euforie,
      odprężenie, rozluźnienie mięśni, lekką senność, uspokojenie, poczucie
      bezpieczeństwa. Tak jak wszystkie opiaty powoduje szybkie uzależnienie fizyczne
      i psychiczne. Wymienione efekty u osoby nieuzależnionej wywołuje już 150mg
      kodeiny czyli 1 opakowanie Thiocodinu. Tolerancja rośnie w szaleńczym tempie.
      Po tygodniowym ciągu aby wywołać oczekiwane efekty trzeba już brać około 450mg
      czyli 3 opakowania. Kodeina działa negatywnie na prace jelit, powodując
      dolegliwości żołądkowe i zaparcia.
      • moniorek1 Re: Tiocodin 17.05.04, 22:11
        Ja bralam lek przeciwbolowy z kodeina. Byl to chyba najsilniej dzialajacy lek
        jaki do tej pory bralam,oczywiscie nie nalogowo tylko po operacji. Spalam po
        nim prawie caly czas i nie wiele pamietam z tego okresu. Jednym slowem czlowiek
        po tym jest otumaniony.
        • zoltanek Re: Tiocodin 18.05.04, 20:31
          Najprawdopodobniej brałaś Tramadol(Tramal). Ma podobne działanie do Tiocodinu,
          ale jest o wiele zdrowszy, za to na recepte. Ja lubie być otumaniony, a zdrowie
          mi zwisa. Pozdrawiam
          • Gość: doli Re: Tiocodin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 20:57
            Nie prościej było się urodzić tumanem? Tak bywa ,że zoltankom zdrowie
            zwisa,zoltanom przestaje zwisać a zoltaruszek chodzi do kościoła i modli sie o
            jak najdłuszy żywot żałując swojej głupoty w młodości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka