narazka 17.05.11, 14:08 Od czego zacząć leczenie? Może ktoś zna jakieś sprawdzone poradnie w Krakowie? Gwoli wyjaśnienia chodzi o alkoholizm u kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Alkoholizm 17.05.11, 16:30 narazka napisał: > Od czego zacząć leczenie? Może ktoś zna jakieś sprawdzone poradnie w Krakowie? > Gwoli wyjaśnienia chodzi o alkoholizm u kobiety. _____________________________________________________________. Przepraszam Narazka, ze odpowiadam z ponad 2 godzinnym opoznieniem, ale bylem w gwarnej gospodzie, gdzie i ja zabralem glos... W Krakowie i okolicach znam wspanialych ludzi... - Sa to trzezwi dzis alkoholicy, ktorzy zatrzymali te chorobe... - Nie wiem w jakim stadium jest ta kobieta, ale nie wszyscy alkoholicy potrzebuja terapii... - Duzo ich zatrzymalo swoja chorobe we Wspolnocie Anonimowych Alkoholikow (AA), gdzie wstep darmowy maja wszyscy ci, ktorzy wyrazaja pragnienie zaprzestania picia... - W przeciwnym wypadku, (jak podkresla Eska) zadne leczenie uzaleznien nie ma sensu... Jezeli osoba ta przelamie swoj wstyd i swoja chora DUME i zechce pojsc na taki Mityng, napisz doo mnie na priva: awyst@t-online.de dam ci pare adresow...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Alkoholizm 17.05.11, 20:41 Poradni w Krakowie poszukaj tu: forum.gazeta.pl/forum/w,176,45870627,45870627,_Leczenie_uzaleznien_.html Poczytaj nt alkoholizmu w wątku HALT - znajdziesz tam linki do podstawowych wiadomości o naszej chorobie. Przebieg leczenia zależy od stanu pacjenta. Przede wszystkim musi chceć przestać pić. Jeżeli piła w ciagu ostatnich dni - przydałby się detoks - informacj co to jest znajdzesz w watku HALT. Do czasu rozpoczęcia terapii - bardzo pomagaja mityngi AA - poczytaj o tym w w/w watku. Alkoholizm jest choroba całej rodziny dlatego najbliższym też przydałaby się terapia oraz mityngi Al Anon. Odpowiedz Link Zgłoś
monikanylo Re: Alkoholizm 27.06.11, 21:06 www.sznurkowo.com/leczenie-alkoholizmu-s13405.html Odpowiedz Link Zgłoś
czlowieek Re: Alkoholizm 27.06.11, 22:16 monikanylo napisała: > rel="nofollow">www.sznurkowo.com/leczenie-alkoholizmu-s13405.html ____________________________ Na tej stronie nie ma żadnych konkretnych informacji o leczeniu alkoholizmu. Jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm 27.06.11, 22:22 czlowieek napisał: > monikanylo napisała:> > > rel="nofollow">www.sznurkowo.com/leczenie-alkoholizmu-s13405.html - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > Na tej stronie nie ma żadnych konkretnych informacji o leczeniu alkoholizmu. Je > st do niczego. ______________________________________________________________. Moze jej chodzilo o uzupelnienie takowych...? - Bedziesz sie wtedy nadawal...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Alkoholizm 29.06.11, 00:06 ktoś tu chciał konkretnej rady - prosze bardzo - leczenie alkoholizmu obejmuje trzy kroki Pierwszy krok - Nie Pić !!! Drugi krok - Nie Pić !!! Trzeci krok - Nie Pić !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
2-lena Re: Alkoholizm 29.06.11, 00:16 deoand napisał: > ktoś tu chciał konkretnej rady - prosze bardzo - leczenie alkoholizmu obejmuje > trzy kroki > Pierwszy krok - Nie Pić !!! > Drugi krok - Nie Pić !!! > Trzeci krok - Nie Pić !!!. ------------------------------ :)) Popieram w całej rozciągłości tą metodę ;) Te nowatorskie trzy kroki doskonale sprawdziły mi się w przypadku palenia :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm 30.06.11, 19:30 2-lena napisała: > deoand napisał: > > ktoś tu chciał konkretnej rady - prosze bardzo - leczenie alkoholizmu obejmuje > > trzy kroki > > Pierwszy krok - Nie Pić !!! > > Drugi krok - Nie Pić !!! > > Trzeci krok - Nie Pić !!!. > ------------------------------ > :)) > Popieram w całej rozciągłości tą metodę ;) > Te nowatorskie trzy kroki doskonale sprawdziły mi się w przypadku palenia :) _____________________________________________________________________. Te 3 argumenty to za malo, w porownaniu do tych 7 okazji jakie ma kazdy alkoholik: poniedzialek - pic wtorek - pic sroda - pic czwartek - pic piatek - pic sobota - pic niedziela - pic PD: A... ;-) Ps. Gratulacje Lena...! Odpowiedz Link Zgłoś
2-lena Re: Alkoholizm 30.06.11, 21:12 aaugustw napisał: > Ps. Gratulacje Lena...! __________________ Dziękuję najuprzejmiej Auguście :) To jest program na 24h, a nie na tydzień: rano - NIE PIĆ!! w południe - NIE PIĆ!! wieczorem - NIE PIĆ!! wtorek, środa itd.. to samo powtarzamy ;-) dokładnie tak, jak lekarze wypisują dawkowanie leków ;-) W końcu Deo to napisał :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm 30.06.11, 21:52 2-lena napisała: > dokładnie tak, jak lekarze wypisują dawkowanie leków ;-) > W końcu Deo to napisał :) _____________________________________________________. Ale nic nie wspomnial o nocy, w ktorej wszystko co zle sie toczy...! (moze dlatego ze ten Deo jest Swiatloscia...!?). ;-) Dobranoc: A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nienarzekam7 Re: Alkoholizm 19.07.11, 10:53 Zależy czy to chodzi o Ciebie, czy o bliską Ci osobę, zawsze pierwszym krokiem jest wyrażenie chęci do podjęcia leczenia. Ja polecam bloga lekarza specjalizującego się w leczeniu uzależnień swolniak.blogspot.com Jest tam też zakładka Bezpłatne Konsultacje, poza tym dużo postów o alkoholizmie, myślę, że takie info może Ci się przydać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czlowieek Do nienarzekam7 19.07.11, 10:58 Forum powinno być wolne od reklamy. Jest zresztą niezgodna z regulaminem forum, a Ty mnożysz te posty. Uciekaj stąd Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm 16.12.11, 16:01 nienarzekam7 napisała: > Zależy czy to chodzi o Ciebie, czy o bliską Ci osobę, zawsze pierwszym krokiem jest wyrażenie chęci do podjęcia leczenia.... ___________________. Nie widze tu roznicy ...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
atom4 Re: Alkoholizm 04.10.11, 19:27 Witam. Pod tym adresem dowiesz się od czego można zacząć leczenie: www.alkoholizm-leczenie.com.pl/ A tutaj alkoholizm leczenie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
zawszejaja Re: Alkoholizm 16.12.11, 14:22 kochani. Alkoholizm!Pomoc!, ale gdzieeee? W Prywatnym osrodku leczenia uzaleznien na wiosennej u p. Medyńskiego, który pogubil sie kto pacjent, kto pracownik? Pacjenci byle jak traktowani, terapia nieskuteczna, zapicia nagminne, pan Medyński wówczas nie odbiera telefonów(po co?), jak juz zbajerowała następnego klienta za 10.koła, 9..nieistotne. Obiecuje, ze osobiscie poprowadzi terapie, ani raz nie był na niej, wszystkie informacje zdawkowe przez telefon. Potwierdzają to terapeuci, zmieniani jak skórkowe rękawiczki p.właściciela , tak tez potwierdzają osoby służące tam pomocą. Pracą tego nazwać się nie da, bo jak ktos dostaje za 180h pracy miesięcznie 1000zł, to pomyslcie sami. Ponuro, paskudnie.. Indywidualne? Zapomnijcie! byle odbebnic kilka godzin w grupie i co z tego?, dalej narzedzia dostajemy do picia. te opinie w necie niech sobie powiesi u siebie w toalecie, bo to guwno prawda.Wykorzystuje nas, ludzi chorych, wykorzystuje personel, ośrodek zapchany, zaniedbany, cuchnie wilgocia, ciemno(oszczednosc), zimno(oszczednosc). Weź sie pan w garsc. Panstwowa Izba i Inne Urzedy zostały powiadomione. Wdzieczna pacjentka. Pracownicy przychodzą na terapie nocami do pacjentów, a pacjenci do opiekunów. Fajnie , co? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm 16.12.11, 16:05 zawszejaja napisał: > kochani. Alkoholizm!Pomoc!, ale gdzieeee?... ______________________________________. Wsrod zywych swiadectw tych, ktorzy dali sobie z tym rade... - Wsrod Anonimowych Alkoholikow na Mityngach AA... A... www.aa.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm 16.12.11, 16:03 atom4 napisał: > Pod tym adresem dowiesz się od czego można zacząć leczenie... _________________________. www.aa.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zawszejaja Re: Alkoholizm (do aaugustw) 18.12.11, 16:56 witam Augustaw.Dzieki za rady. Czytam tu zachłannie Twoje wypowiedzi i widzę, że zeby zjadłeś na pomaganiu. Duzo fajnych rad, jak tez nie kombinujesz z odpowiedzia, tylko jedziesz z tym , co myslisz. Tatus w naszej rodzinie i tak psuje szyki, bo on mysli, że wszystko załatwi najlepiej i wc\oraj kolejna sytuacja. Zawiózł matke do krakowa do p.I.Kołodziejskiej. matka zwiała stamta jak poszła na fajke. Nikt za to odpowiedzialnosci nie wział.My szukalismy na własna reke. Miała delirium. Czy to są kur...gotowe osrodki do pryjmowania takich osób. Przez telefon zapewniaja cuda, opieke, a potem maja cie w dupie, byle kasa, jak na wiosennej.Matka zapila po 5 latach i trwa to kolejne 5, teraz to juz tragedia. Konc\yla terapie w NFZ, zna wszystkie mechanizmy, jest cwaniara, chodziła na AA, miala sporo znajomych. My trojka nas w wieku okolo 30 lat, zorganizowalismy sie na swieta w jednym z osrodków , poleciła nam dobra znajoma , moze cos liźniemy z DDA, bo sie wykończymy na dobre. Tydzien spokoju wśrod obcych ludzi , cos dla siebie., A p.na wiosennej liczy kase, p. kołodziejska ma w nosie(powiedziala, ze ona nie bierze odpowiedzialnosci za nic), sprawa w prokuraturze. jakbys mogl, to napisz jeszcze jakies słowo wsparcia.Ja jestem prawnikiem, mieszkam w krakowie, na wielickiej DDA, koliduje mi z praca, a mitingi DDA? poradx cos. Martwie sie tez o rodzeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Alkoholizm (do aaugustw) 20.12.11, 17:05 zawszejaja napisał: > witam Augustaw.Dzieki za rady. Czytam tu zachłannie Twoje wypowiedzi i widzę, ż > e zeby zjadłeś na pomaganiu. Duzo fajnych rad, jak tez nie kombinujesz z odpowi > edzia, tylko jedziesz z tym , co myslisz. > Tatus w naszej rodzinie i tak psuje szyki, bo on mysli, że wszystko załatwi naj > lepiej i wc\oraj kolejna sytuacja. > Zawiózł matke do krakowa do p.I.Kołodziejskiej. matka zwiała stamta jak poszła > na fajke. Nikt za to odpowiedzialnosci nie wział.My szukalismy na własna reke. > Miała delirium. Czy to są kur...gotowe osrodki do pryjmowania takich osób. Prze > z telefon zapewniaja cuda, opieke, a potem maja cie w dupie, byle kasa, jak na > wiosennej.Matka zapila po 5 latach i trwa to kolejne 5, teraz to juz tragedia. > Konc\yla terapie w NFZ, zna wszystkie mechanizmy, jest cwaniara, chodziła na AA > , miala sporo znajomych. My trojka nas w wieku okolo 30 lat, zorganizowalismy s > ie na swieta w jednym z osrodków , poleciła nam dobra znajoma , moze cos liźnie > my z DDA, bo sie wykończymy na dobre. Tydzien spokoju wśrod obcych ludzi , cos > dla siebie., A p.na wiosennej liczy kase, p. kołodziejska ma w nosie(powiedzial > a, ze ona nie bierze odpowiedzialnosci za nic), sprawa w prokuraturze. jakbys m > ogl, to napisz jeszcze jakies słowo wsparcia.Ja jestem prawnikiem, mieszkam w k > rakowie, na wielickiej DDA, koliduje mi z praca, a mitingi DDA? poradx cos. Mar > twie sie tez o rodzeństwo. ________________________________________________. Nie, nie zlekcewazylem Twojego listu, po prostu mi umknal... Im blizej Swiat, tym mniej czasu mam na pisanie...! ;-) Dzisiaj rowniez mam taki "urwany" dzien, ale zanim znowu zaczne pisac, zwroce tylko uwage Tobie na to, abys wiecej zadbal(a) o siebie... Do uslyszenia: A... Ps. Ja takze zapilem po ponad 5 latach... (w Krakowie mam przyjaciela AA, ktory jest znany nie tylko w Polsce...!) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia-78 Re: Alkoholizm 05.01.12, 14:54 Dla mnie najtrudniejsze było uświadomienie sobie, że mam problem. Pomogła mi w tym rodzina i chłopak. To dzięki nim i ośrodkowi, do którego trafiłam udało mi się wygrać z samą sobą. Chłopak znalazł ośrodek terapii PRZYSTANEK TRZEŹWOŚĆ. Znalazłam tam profesjonalną pomoc, wsparcie i indywidualne podejście do pacjenta. Gdyby nie ośrodek PRZYSTANEK TRZEŹWOŚĆ i cierpliwość moich najbliższych byłabym teraz na dnie. Odpowiedz Link Zgłoś