24.08.11, 10:16
Czy objawem są już trzęsące się łapki?
Obserwuj wątek
    • czlowieek Re: Delirium 24.08.11, 10:22
      pl.wikipedia.org/wiki/Majaczenie_alkoholowe
      www.narkotyki.pl/skutki-uzaleznien/delirium-tremens---majaczenie-/
      www.youtube.com/watch?v=xxCSghm1aVk
      • blaszany_bembenek Re: Delirium 24.08.11, 10:24
        dziku? czyżbyś piękne życie zamienił na coś brzydszego?
    • deoand Re: Delirium 24.08.11, 10:26
      To też ale to za mało - musza byc jeszcze halucyjacje wzrokowe czyli musisz widzieć albo białe myszki albo diabły i słuchowe czyli tra ta ta ta
      • blaszany_bembenek Re: Delirium 24.08.11, 10:41

Ja delirium nie miałam, więc nie wiem.
        Spotkałam się kiedyś z opinią *innego alkoholika*, że ci którzy nie mieli delirki
        nie są alkoholikami, i że jedynym wytłumaczalnym celem nałogowego picia jest właśnie to przeżycie.
        • pierzchnia Re: Delirium 24.08.11, 10:49
          Już kiedyś o tym pisałem.

Według teozofii te wszystkie robaczki, które się widzi, istnieją naprawdę - jest to najniższy poziom świata eterycznego.
          Jeżeli je widzisz, a nie pracujesz, w ZOO to lepiej udaj się po ratunek do AA.
    • wiesj23 Re: Delirium 24.08.11, 12:27
      nie.Podobno włos się musi jeszcze zjeżyć.
    • e4ska Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 13:17
      Wielkie spotkało mnie szczęście, że oto wyjechałam na kilka dni wypoczynku. Dzięki temu nie dopadły mnie demony nasłane przez tutejszego pisarczyka na P. Demony te znalazły sobie jednak inną ofiarę w niedalekiej okolicy, też pijaczkę, tyle że troszkę ode mnie młodszą (na pewno brzydszą, to nie ulega wątpliwości).

lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10165171,_Dopadnie_was_demon___Warczala__wyla_i_probowala_kasac.html
      Na wszelki wypadek znowu wyjeżdżam. Nie podam namiarów, żeby żadnej nasłanej delirki nie doznać. Chociaż ciekawa jestem, jakie demony widziałby ateista? Heh, oto jest pytanie!!!
      :-)))
      • blaszany_bembenek Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 13:24
        Oby to nie było tak jak z tym doktorem/misterem o dwu osobowościach.
        Jemu też się wydawało, że robił coś z goła innego niż robił.
      • blaszany_bembenek Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 13:53

Chociaż ciekawa jestem, jakie demony widziałby ateista? Heh, oto jest pytanie!!!

Stalina? Marksa? Lenina? Woltera? Tłustej aktorki? Darwina? Nerona?
      • pierzchnia Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 15:09
        Przecież te pajączki to nie są demony.
        "Z ciała eterycznego usuniesz złe nawyki i niepotrzebne lub błędne nałogi, choćby najbardziej zastarzałe. Ciała fizycznego oczyszczać nie potrzebujesz, bo ono nie ma żadnych własności ani złych, ani dobrych. To tylko maszyna, działająca dopóty, dopóki w niej jest ciało eteryczne i działające tak, jak ją to ciało popycha. Gdy zatem oczyścisz swe ciało eteryczne, czyste będzie tym samym i ciało fizyczne."
      • aaugustw Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 17:30
        e4ska napisała:
        > Wielkie spotkało mnie szczęście, że oto wyjechałam na kilka dni wypoczynku. Dzi
        > ęki temu nie dopadły mnie demony nasłane przez tutejszego pisarczyka na P...
        > ... Na wszelki wypadek znowu wyjeżdżam...
        __________________________________________________________________.
        Pozdrawiam wszystkich... - Wrocilem juz do domu, ale nie dlatego, ze przeczytalem
        te oto (ponizej cytowana) recenzje do powyzszego artykulu wspomnianego przez Eske...! :-(

> "... to ofiara szatana, który jak informuje radio Maryja ostatnio się w Polsce pojawił" <
        A... ;-)
        • blaszany_bembenek Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 17:33
          No! Witaj AAuguście, niech cię pierwsza uściskam :-))))))
          • aaugustw Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 18:15
            blaszany_bembenek napisała:
            > No! Witaj AAuguście, niech cię pierwsza uściskam :-))))))
            _______________________________________________.
            Dziekuje...! - Cala przyjemnosc po mojej stronie...!! ;-))
            A...
            Ps. Odpisuje z opoznieniem... - Zaraz po wyslaniu listu
            wylaczylem kompa, bo przeszla nad nami okropna burza...
    • aaugustw Re: Delirium 24.08.11, 18:17
      dzik0 napisał:
      > Czy objawem są już trzęsące się łapki?
      _________________________________.
      Nie... - To "tylko" zwiastun nadchodzacej
      delirki...!
      A...
      • dzik0 Re: Delirium 24.08.11, 23:55
        Dziękuję za informację. Koledze trzęsą się łapki rano kiedy siada przy swoim biurku.
        Wiem, że dużo pije i zastanawiam się, czy to już objaw alkoholizmu.
        • deoand Re: Delirium 25.08.11, 00:17
          Alkoholizmu to na 100 % tak ale delirium będzie wtedy jak zacznie gadać od rzeczy - daj mu wtedy szybko z łyka wódki , żeby wam nie zdemolował biurek bo nie wiadomo co mu sie przewidzi .
          Zreszta nie wiadomo czy nie ma z soba piersiówki .

Ogólnie powinien sie zacząć leczyc ale pewno jeszcze nie zacznie

moze jeszcze dostać padaczki - wszystko przed nim .
        • elfkabezhaltera Re: Delirium 25.08.11, 13:06
          Czyli "tylko" ma kaca.
        • beka.smiechu-w.sali.obok Re: Delirium 25.08.11, 15:04
          dzik0 napisał:

> Dziękuję za informację. Koledze trzęsą się łapki rano kiedy siada przy swoim bi
          > urku.
          > Wiem, że dużo pije i zastanawiam się, czy to już objaw alkoholizmu.

To tez zalezy od indywidualnych predyspozycji, jednym trzesa sie rece bez nalogu a innym sie trzesa dopiero po 30 latach. Mnie rece lataly po 1 weekendzie picia jak bylem mlody, albo i nawet po jednym ostrym dniu, a moi koledzy potrafili pic tydzien i nic, takze to zalezy.
          moze oprocz alkoholu ma nerwice, a moze to uz fizyczny objaw alkoholizmu.
          • pierzchnia Re: Delirium 25.08.11, 19:07
            To prawda - mnie się ręce nigdy nie trzęsły / pomimo kilkudniowego rajdu po knajpach/, a innym po jednej nocce.
            Miałem za to stany lękowe, o których lepiej nie wspominać.
            • beka.smiechu-w.sali.obok Re: Delirium 25.08.11, 20:52
              Alkohol jest antydepresantem i po odstawieniu jest skok wahadla- tak to sobie tlumacze. Im mocniej dziala, tym mocniej przeciw-dziala. Wiec dyspozycja psychiczna to powoduje, natomiast drzenia u osob przewlekle pijacych to raczej fizjologiczna sprawa, a nie sam lek.
              • pierzchnia Re: Delirium 25.08.11, 21:10
                Można mieć depresję również podczas picia.
                Ludzie są różnie skonstruowani - jedni bardzo wrażliwi, a drudzy gruboskórni i pewnie dlatego reakcje są często odmienne.
                Mój znajomy zaliczył siedem padaczek alkoholowych i to go nie przeraziło - ktoś inny mógłby się wystraszyć i podjąć leczenie.
                Pamiętasz tych dwóch tenisistów o zupełnie różnych temperamentach :
                1.bp.blogspot.com/-1cwVbzTyYEA/TdGHZYNwhHI/AAAAAAAAAGk/v18fhIeNK2g/s1600/borg-vs-mcenroe.jpg
                Pewnie Borgowi nie trzęsły by się ręce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka