dzik0 24.08.11, 10:16 Czy objawem są już trzęsące się łapki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czlowieek Re: Delirium 24.08.11, 10:22 pl.wikipedia.org/wiki/Majaczenie_alkoholowe www.narkotyki.pl/skutki-uzaleznien/delirium-tremens---majaczenie-/ www.youtube.com/watch?v=xxCSghm1aVk Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_bembenek Re: Delirium 24.08.11, 10:24 dziku? czyżbyś piękne życie zamienił na coś brzydszego? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Delirium 24.08.11, 10:26 To też ale to za mało - musza byc jeszcze halucyjacje wzrokowe czyli musisz widzieć albo białe myszki albo diabły i słuchowe czyli tra ta ta ta Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_bembenek Re: Delirium 24.08.11, 10:41 Ja delirium nie miałam, więc nie wiem. Spotkałam się kiedyś z opinią *innego alkoholika*, że ci którzy nie mieli delirki nie są alkoholikami, i że jedynym wytłumaczalnym celem nałogowego picia jest właśnie to przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Delirium 24.08.11, 10:49 Już kiedyś o tym pisałem. Według teozofii te wszystkie robaczki, które się widzi, istnieją naprawdę - jest to najniższy poziom świata eterycznego. Jeżeli je widzisz, a nie pracujesz, w ZOO to lepiej udaj się po ratunek do AA. Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 13:17 Wielkie spotkało mnie szczęście, że oto wyjechałam na kilka dni wypoczynku. Dzięki temu nie dopadły mnie demony nasłane przez tutejszego pisarczyka na P. Demony te znalazły sobie jednak inną ofiarę w niedalekiej okolicy, też pijaczkę, tyle że troszkę ode mnie młodszą (na pewno brzydszą, to nie ulega wątpliwości). lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10165171,_Dopadnie_was_demon___Warczala__wyla_i_probowala_kasac.html Na wszelki wypadek znowu wyjeżdżam. Nie podam namiarów, żeby żadnej nasłanej delirki nie doznać. Chociaż ciekawa jestem, jakie demony widziałby ateista? Heh, oto jest pytanie!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_bembenek Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 13:24 Oby to nie było tak jak z tym doktorem/misterem o dwu osobowościach. Jemu też się wydawało, że robił coś z goła innego niż robił. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_bembenek Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 13:53 Chociaż ciekawa jestem, jakie demony widziałby ateista? Heh, oto jest pytanie!!! Stalina? Marksa? Lenina? Woltera? Tłustej aktorki? Darwina? Nerona? Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 15:09 Przecież te pajączki to nie są demony. "Z ciała eterycznego usuniesz złe nawyki i niepotrzebne lub błędne nałogi, choćby najbardziej zastarzałe. Ciała fizycznego oczyszczać nie potrzebujesz, bo ono nie ma żadnych własności ani złych, ani dobrych. To tylko maszyna, działająca dopóty, dopóki w niej jest ciało eteryczne i działające tak, jak ją to ciało popycha. Gdy zatem oczyścisz swe ciało eteryczne, czyste będzie tym samym i ciało fizyczne." Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 17:30 e4ska napisała: > Wielkie spotkało mnie szczęście, że oto wyjechałam na kilka dni wypoczynku. Dzi > ęki temu nie dopadły mnie demony nasłane przez tutejszego pisarczyka na P... > ... Na wszelki wypadek znowu wyjeżdżam... __________________________________________________________________. Pozdrawiam wszystkich... - Wrocilem juz do domu, ale nie dlatego, ze przeczytalem te oto (ponizej cytowana) recenzje do powyzszego artykulu wspomnianego przez Eske...! :-( > "... to ofiara szatana, który jak informuje radio Maryja ostatnio się w Polsce pojawił" < A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_bembenek Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 17:33 No! Witaj AAuguście, niech cię pierwsza uściskam :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Demonologia w Łodzi stosowana 24.08.11, 18:15 blaszany_bembenek napisała: > No! Witaj AAuguście, niech cię pierwsza uściskam :-)))))) _______________________________________________. Dziekuje...! - Cala przyjemnosc po mojej stronie...!! ;-)) A... Ps. Odpisuje z opoznieniem... - Zaraz po wyslaniu listu wylaczylem kompa, bo przeszla nad nami okropna burza... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Delirium 24.08.11, 18:17 dzik0 napisał: > Czy objawem są już trzęsące się łapki? _________________________________. Nie... - To "tylko" zwiastun nadchodzacej delirki...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
dzik0 Re: Delirium 24.08.11, 23:55 Dziękuję za informację. Koledze trzęsą się łapki rano kiedy siada przy swoim biurku. Wiem, że dużo pije i zastanawiam się, czy to już objaw alkoholizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Delirium 25.08.11, 00:17 Alkoholizmu to na 100 % tak ale delirium będzie wtedy jak zacznie gadać od rzeczy - daj mu wtedy szybko z łyka wódki , żeby wam nie zdemolował biurek bo nie wiadomo co mu sie przewidzi . Zreszta nie wiadomo czy nie ma z soba piersiówki . Ogólnie powinien sie zacząć leczyc ale pewno jeszcze nie zacznie moze jeszcze dostać padaczki - wszystko przed nim . Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: Delirium 25.08.11, 15:04 dzik0 napisał: > Dziękuję za informację. Koledze trzęsą się łapki rano kiedy siada przy swoim bi > urku. > Wiem, że dużo pije i zastanawiam się, czy to już objaw alkoholizmu. To tez zalezy od indywidualnych predyspozycji, jednym trzesa sie rece bez nalogu a innym sie trzesa dopiero po 30 latach. Mnie rece lataly po 1 weekendzie picia jak bylem mlody, albo i nawet po jednym ostrym dniu, a moi koledzy potrafili pic tydzien i nic, takze to zalezy. moze oprocz alkoholu ma nerwice, a moze to uz fizyczny objaw alkoholizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Delirium 25.08.11, 19:07 To prawda - mnie się ręce nigdy nie trzęsły / pomimo kilkudniowego rajdu po knajpach/, a innym po jednej nocce. Miałem za to stany lękowe, o których lepiej nie wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: Delirium 25.08.11, 20:52 Alkohol jest antydepresantem i po odstawieniu jest skok wahadla- tak to sobie tlumacze. Im mocniej dziala, tym mocniej przeciw-dziala. Wiec dyspozycja psychiczna to powoduje, natomiast drzenia u osob przewlekle pijacych to raczej fizjologiczna sprawa, a nie sam lek. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Delirium 25.08.11, 21:10 Można mieć depresję również podczas picia. Ludzie są różnie skonstruowani - jedni bardzo wrażliwi, a drudzy gruboskórni i pewnie dlatego reakcje są często odmienne. Mój znajomy zaliczył siedem padaczek alkoholowych i to go nie przeraziło - ktoś inny mógłby się wystraszyć i podjąć leczenie. Pamiętasz tych dwóch tenisistów o zupełnie różnych temperamentach : 1.bp.blogspot.com/-1cwVbzTyYEA/TdGHZYNwhHI/AAAAAAAAAGk/v18fhIeNK2g/s1600/borg-vs-mcenroe.jpg Pewnie Borgowi nie trzęsły by się ręce. Odpowiedz Link Zgłoś