bananarama-live 10.03.12, 07:31 w396.wrzuta.pl/audio/2IJu5LV9fde/raz_dwa_trzy_-_zapyta_bog Ja tylko nie lubię jak się za bardzo obnosimy z S W Każdy ma swoją i sza. " I to by było na tyle " :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Na dzień dobry słońca wszystkim 10.03.12, 10:58 bananarama-live napisał: > Ja tylko nie lubię jak się za bardzo obnosimy z S W Każdy ma swoją i sza. > " I to by było na tyle " :] ___________________________________. Co to za wypowiedz; "my sie obnosimy"...!? Po co (i komu) ten udawany usmieszek ...!? Jak nie lubisz czegos o czym mowi kto inny, to masz problem i to by bylo na tyle...! :-l A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Na dzień dobry słońca wszystkim 10.03.12, 11:42 Problem to ja miałem jak piłem, teraz pozostał tylko uśmieszek. Skąd wiesz ,ze udawany? Wstajesz, słońce za oknem,przy kompie kawa , bułeczka z masłem, spokojna muzyka jaka lubię, a Ty mi wyjeżdżasz z udawanym uśmiechem. Wstydź się ;] PS Masz rację. My się nie obnosimy-Wy się obnosicie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live PsPs 10.03.12, 11:44 Widzę ,ze trudno Ci przyjąć do wiadomości-świadomości, że ja nie piję. Ja nie piję i nic na to nie poradzisz :] Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: PsPs 10.03.12, 12:35 bananarama-live napisał: > Widzę ,ze trudno Ci przyjąć do wiadomości-świadomości, że ja nie piję. > Ja nie piję i nic na to nie poradzisz :] _____________________________________________. Nie neguje twojej abstynencji, lecz twoje trzezwienie... I na to nic nie poradze...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: PsPs 10.03.12, 13:54 Teraz pytam poważnie. Jak powinienem trzeźwieć? Potrafisz w skrócie coś ...? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: PsPs 10.03.12, 16:55 bananarama-live napisał: > Teraz pytam poważnie. > Jak powinienem trzeźwieć? > Potrafisz w skrócie coś ...? _______________________________. Pytasz, wiec odpowiem (w skrocie)...! Trzymac sie trzezwych alkoholikow...! Od nich, (zwyciezcow) sie nauczysz...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: PsPs 10.03.12, 17:33 Ok. Dzięki. Tak robię, chociaż parę zasad łamie,ale bacznie obserwuje się . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: PsPs 10.03.12, 18:39 bananarama-live napisał: > Ok. Dzięki. Tak robię, chociaż parę zasad łamie,ale bacznie obserwuje się . _______________________________________________________________. "Kto w drobnej rzeczy jest wierny, ten i w wielkiej będzie wierny; a kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie." (Lk 16) A... Ps. Dla alkoholika nie ma drogi na skroty...! Ta choroba wymaga bezwzglednej uczciwosci...! (wobec siebie samego przede wszystkim...!). Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: PsPs 10.03.12, 19:00 Ja wszystko rozumiem, ale na miłość, pomaluśku, co by nie stracić oddechu. Nie mogę wprowadzić wszystkich zasad natychmiast,bo Kowalski kazał. Ja ,je muszę jeszcze ogarnąć rozumem, który mi jeszcze pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: PsPs 10.03.12, 22:12 bananarama-live napisał: > Ja wszystko rozumiem, ale na miłość, pomaluśku, co by nie stracić oddechu. > Nie mogę wprowadzić wszystkich zasad natychmiast,bo Kowalski kazał. > Ja ,je muszę jeszcze ogarnąć rozumem, który mi jeszcze pozostał. _______________________________________. Wylacz rozum, ktory juz tyle razy Cie niszczyl...! Wlacz serce i jego mowe...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: PsPs 11.03.12, 01:39 Dużo dobrego w okół mnie, we mnie zauważyłem. To wszystko dzieje się bez mojego większego wkładu - jest zwyczajnie ok. Jestem na początku drogi więc bacznie obserwuje wszelkie zmiany. Gdzieś czytałem ,że uczymy sie żyć na nowo, obserwując świat jak dzieci - zgadza się. Cieszy mnie byle bzdet, o ile można to nazwać bzdetem. Cieszy słońce,czyjś uśmiech,dobre słowo,kot który liże sobie dziób. Nawet do pracy biegnę w podskokach :] Czasami mam obawy,czy wystarczy sił, ale właśnie myśl o tych sprawach j/w, dodaje mi motywacji,sił . Dla Ciebie trzeźwość ,po tylu latach, to normalka, tak jak dla mnie abstynencja nikotynowo - prochowa. Trochę więcej wyrozumiałości dla świeżych ;-P A może nie? Skopać na początku. Jak przetrwa, będzie żył. Sam nie wiem :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: PsPs 11.03.12, 09:30 bananarama-live napisał: > Dużo dobrego w okół mnie, we mnie zauważyłem. To wszystko dzieje się bez mojego > większego wkładu - jest zwyczajnie ok. Jestem na początku drogi więc bacznie o > bserwuje wszelkie zmiany. > Gdzieś czytałem ,że uczymy sie żyć na nowo, obserwując świat jak dzieci - zgadza się. > Cieszy mnie byle bzdet, o ile można to nazwać bzdetem. Cieszy słońce,czyjś uśmi > ech,dobre słowo,kot który liże sobie dziób. Nawet do pracy biegnę w podskokach :] > Czasami mam obawy,czy wystarczy sił, ale właśnie myśl o tych sprawach j/w, doda > je mi motywacji,sił . > Dla Ciebie trzeźwość ,po tylu latach, to normalka, tak jak dla mnie abstynencja > nikotynowo - prochowa. > Trochę więcej wyrozumiałości dla świeżych ;-P A może nie? > Skopać na początku. Jak przetrwa, będzie żył. Sam nie wiem :-/ ____________________________________________________. Porownam teraz te wypowiedz z soba: - Takze dużo dobrego wokół mnie sie dzieje a wszystko to dzieje się bez mojego większego wkładu... - Takze czuje się nowonarodzony... - Takze wdzieczny jestem za kazdy dzien, za kazdy promyk slonca... - Takze w euforii zaczalem chodzic do pracy i chcialem tej euforii wiecej i wiecej, az zapilem... - Takze mialem obawy, czy nie wroci ten "zly sen" - tamto zycie... Dla mnie moja trzezwosc nie jest normalka...! - Ona stoi w hierarchii waznosci na pierwszym miejscu, bo gdybym to zaniedbal wszystko inne runie w gruzach... A... Ps. O jakiej wyrozumiałości dla świeżych mowisz...!? Czy o tej, aby glaskac po glowce absztyfikanta, kiedy chce mu sie pic...!? Czy o tej, aby przymykac oczy na zlo, ktore czyni i szkodzic tym innym..? Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: PsPs 11.03.12, 09:58 To może za duże słowo - euforia. Po prostu chodzę do pracy bez lęku,głodu alkoholowego, z jasnym umysłem. Staram się nie popadać w skrajne emocje. Wyrozumiałość = tłumaczyć Niekoniecznie włączając siły nadprzyrodzone - to może zrażać . Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live To mnie zainteresowało 11.03.12, 10:11 Niszcząc mózg alkohol powoduje powstawanie wielu zmian charakteropatycznych, związanych z zaburzeniem postrzegania siebie i otaczającego świata. To powoduje wiele zachowań nietypowych, dewiacyjnych, nierzeczywistych, przesadnych reakcji, nadwrażliwych zachowań, agresji, spolegliwości czy uzależnień krzyżowych i wielu innych. Kluczowym związkiem chemicznym zaburzającym funkcjonowanie komórek mózgowych jest aldehyd octowy, który powstaje w bezpośrednim procesie enzymatycznego rozkładu alkoholu etylowego. Jest on gromadzony przez synapsy i przetrzymywany w nich przez okres około 3 miesięcy. Stanowi on o długim procesie trzeźwienia mózgu i długim procesie odzyskiwania widzenia i rozumienia rzeczywistości, który to proces trwa około 9 miesięcy. Od 10 miesiąca zaczyna się dopiero nauka reagowania na to, co zobaczyliśmy w swoim otoczeniu i zrozumieliśmy. Ten proces nie kończy się nigdy, dlatego zdrowienie w tej chorobie jest procesem dynamicznym, stale modyfikowanym bieżącymi wydarzeniami. Jak pacjent jest przygotowany do ich postrzegania i rozwiązywania, tak przebiega proces zdrowienia. Stąd zapewne te moje jasne spostrzeżenia , ocena sytuacji, chęć pogłębiania wiedzy. Oj cholera dużo roboty A może by tak jedno piwo ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
boja55 Re: PsPs 11.03.12, 10:10 bananarama-live napisał: > Dużo dobrego w okół mnie, we mnie zauważyłem. To wszystko dzieje się bez mojego > większego wkładu - jest zwyczajnie ok. Jestem na początku drogi więc bacznie o > bserwuje wszelkie zmiany. > Gdzieś czytałem ,że uczymy sie żyć na nowo, obserwując świat jak dzieci - zgadz > a się. > Cieszy mnie byle bzdet, o ile można to nazwać bzdetem. Cieszy słońce,czyjś uśmi > ech,dobre słowo,kot który liże sobie dziób. Nawet do pracy biegnę w podskokach > :] > Czasami mam obawy,czy wystarczy sił, ale właśnie myśl o tych sprawach j/w, doda > je mi motywacji,sił . Bardzo się cieszę , że jesteś po jasnej stronie życia. Pamiętam jak taki stan zobaczyłem u siebie kiedy przyszedłem do Wspólnoty AA.Też miałem wątpliwości , bałem się że nagle będzie gorzej , że nagle ja sam coś zepsuję , bo byłem mistrzem robienia sobie na złość.Tak jak pisze August , trzeźwienie jest moim priorytetem , a reszta przychodzi sama , ten stan postrzegania dobrej strony świata trwa nadal. Alkoholika nie można głaskać po główce , bo będzie wtedy popadał w samozachwyt i wróci pijane myślenie.Jesteś na dobrej drodze , tak trzymaj i tego Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 11.03.12, 10:16 3maj się. Zaglądaj częściej tu, bo jakiś deficyt ludzkości odczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: PsPs 10.03.12, 12:41 pobawię się w cygankę. gdzieś ok1,5 roku niepicia olewał będziesz teksty august. na forum zajrzysz mimochodem.Napiszesz coś jeżeli uznasz,że ważne.A real zajmie ci większość czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: PsPs 10.03.12, 13:52 :-) spoko. Ja nie napinam się. Całkiem możliwe, ze zmieni mi się podejście do forum. Na razie jest jak jest, a nie jest źle ;] Poza tym ,to nawet zabawne jest pisać, wiedząc co august odpowie ;] Czasami mylę się - o ! i wtedy się napinam. Odpowiedz Link Zgłoś